Şimdi Ara

SAHİBİNDEN.COM Üzerinden DOLANDIRILDIM [SS'Lİ]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
103
Cevap
1
Favori
7.312
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
120 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Arkadaşlar tam da ekran, dekont çıktılarını alıp saat 12'den önce savcılığa yetişmeye hazırlanırken konunun linkini attığım şahıs an itibariyle parayı hesabıma attı. Sanırım forumdan birkaç arkadaş kendilerine ulaşmış :D Kişinin telefon ve hesap numarasini konudan siliyorum.

—————————————————————

GENEL EDİT 2
    Forumdan bi arkadaşla yazışmışlar akılları sıra beni haksız çıkartacaklar.

“En son 200 tl olur dedik sıfır orjinal ürüne arkadaşta size bi dönüş yapıcam dedi dönmedi sonra bi baktık ki hakkımızda haksız yere yorumlar yazılmış internette”

Bak çağrı kaydınının ss’ini atıyorum:

ilk arayışımda neden mesajlarıma cevap vermiyorsunuz ürün neden hala kargolanmadı dedim. Ve yanlıslık yapıldıgını, 125 tl daha yollamam gerektigini soyledi. 24 temmuz 2018 salı saat: 11:53

babama sordum 125 tl daha istiyorlar göndereyim mi diye. Ve ardından hemen dönüş yaptım.

İstemiyorum paramı geri yollayın dedim. Tamam öğleden sonra hemen yolliyorum dedi ve sonuc bildiginiz gibi. 24 temmuz 2018 salı saat: 11:57

Ayrıca Parayı da Konu linkini yolladıktan sonra apar topar yolladılar. Bakın konunun linkini gece whatsappdan yolladim, sabah görüp durumun ciddiyetini anladıktan sonra hesabıma yatırdılar. Hepsinin saatleri var.

Bunlar dolandırıcı mı bilinmez belli ki yedek parça işi yapıyorlar. Ama üçkağıtçı oldukları kesin.

—————————————————————

Lütfen konuyu öne çıkarın insanlar paralarını kaptırmasın.

[SS'li] Köklükaya - Aktif Otomativ sahibinden.com DOLANDIRICILIĞI

Arkadaşlar linkini verdiğim ilandaki yedek parçayı almak için ilanı veren kişiye sahibinden ve whatsapp üzerinden ulaştım. Ekran görüntüleri aşağıdadır.

https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-otomotiv-ekipmanlari-yedek-parca-hyundai-i20-on-panjur-86352-1j000-551774002/detay

Tüm ilanlar:

https://sahi.io/s/HTImhT8J

Dekont

Gördüğünüz gibi normalden biraz daha uygun fiyat verildi.

Havale ile çalıştıklarını söylediler ben de diger ilanlara baktım binlerce ilan oldugu ve firmanın ikinci yılı olduğu için guvenilir olabilecegini dusunup havaleyi yaptım ve adresi yolladım.

Bir gece geçti ve telefonla aradım telefona bir kadın çıktı ve

"Arkadaş size yanlış fiyat vermiş liste fiyatı 460 lira ama böyle bi hata yaptığımızdan dolayı 200 liraya yollarız, 125 tl daha yollayın" dedi.

Durumu babama aktardım, bunun üçkağıt oldugunu para yollamamam gerektigini soyledi. Ben de paramı geri istedim ancak telefona çıkan kadın sürekli oyalıyor ve yalan söylüyor. Hesap numarasını yollayın hallederiz, bir dakika bakıyorum vb. Belki bu durumun firma ile alakası yoktur bilemiyorum ama bunu yapanın dolandırıcı oldugu kesin.

Son konuşmamızda 1 saat icinde parayı yollayın yoksa sizin icin iyi olmaz dedim ve konuyu buraya açıyorum. 75 lira önemli değil fakat yedek parça ihtiyacı olan insanlar sahibinden.com'dan bakıp mutlaka bu tarz ilanlara denk gelecektir. İsterseniz deneme yapın ve bir ürünün fiyatını sorun muhtemelen aynı şeyle karşılaşırsınız.

Telefon ve hesap numarası GOOGLE indeksine düşsün diye buraya yazıyorum.

Edit, forumdan daha fazla arkadaş aramasın diye telefon ve hesap numaralarını sildim

Edit 1: Adamlar resmen şebeke binlerce lira vurgunları var.

https://www.sikayetvar.com/koklukaya-otomotiv?utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ANIL007 -- 27 Temmuz 2018; 21:43:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• şu güzel insanların canını yakmaya değermi 75 lira için?? böyle böyle kimse kimseye güvenemez oluyor.

geçen sene lastik sattım 650 TL'ye ankara dan Van'a adam fotoğraflarda gördü sadece ne dediysem inandı parayı hesabıma yatırdı ertesi gün sabah ilk işim lastikleri kargolamak oldu.

Hatta adama bakıp alsan daha iyi olurdu dedim sıkıntı yok size güveniyorum dedi. bu tarz insanların güvenini yıkmamak lazım.
  • Sar1Lac1 kullanıcısına yanıt
    Hocam daha önce bir sürü şey alıp sattım özellikle donanımhaber.com üzerindeki alışverişlerimi nakkit havale ile yapıyorum. Sahibinde.com'da ninendo switch sattım nakit havale ile hemen kargoyu verdim. Güven duygumu hala yitirmiş değilim ama bu tarz dolandırıcılara bi dur dememiz lazım. Herkes başına gelen şeyleri bu şekilde dillendirse bunlar bazı şeyleri yaparken daha bi çekinirler. Bunların binlerce ilanı var her gün birkaç kişiden böyle para alsalar ayda binlerce lira çalmış olurlar.
  • Satin almaktan vazgectiginizi soyleyin paranizi geri alin

Yaptinizmi bunu?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam yaptim yapmam mi hem de telefonda yuz yuze goruserek yaptim zaten cogu diyalogu. Karsi tarafta bi kadın var. Televizyon sesi falan geliyor telefonu actiginda. Aşırı ciddiyetsiz. Klasik dolandırıcı tavrı var. Ya abicim ne diyon sen falan gibi. Bakın en son bu oglen aradım.

• Giderim diye baktim ama istanbuldaymis burdurda olsa direk dukkana giderdim ne ayaksiniz demeye

Umarim yardimci olan birileri cikar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam bunlar muhtemelen şirketlerin ismini kullanıyor ama emin degilim. iki yıldır adamlar aynı kullanıcı adıyla satis yapıyor - milleti dolandırıyor... Bilemiyorum. Ben 75 lirasında falan degilim bizi enayi yerine koymasınlar yeter.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    itemci.com rezaleti [ SS'Lİ ]
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar destek bekliyorum. Konu yeterli ilgiyi görürse linki atacağım adamlara.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ANIL007 -- 25 Temmuz 2018; 21:39:2 >
  • Başlıkta HYUNDAİ İ20 ÖN PANJUR

Ürün Ateşleme Beyni

11 TL

Tam bir dolandırıcı işi. Zaten yazışmalarınızdan da belli kesin kekolar.

https://www.sikayetvar.com/koklukaya-otomotiv

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PAUL WALKER -- 25 Temmuz 2018; 21:55:42 >
  • PAUL WALKER kullanıcısına yanıt
    Abi binlerce lira vurgun yapmışlar kimse dur diyememiş mi ne zamandır ?

• Polise savcılığa gittiniz mi?
  • Hocam kusura bakma aramışsın sende 21. Yüzyılda yaşıyoruz havaleyle alisveris mi kaldi

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Herkes birbirine kazık atıyor anasını satayım

• DelirteJackson kullanıcısına yanıt
    Hocam polisin pek ugrasacagini sanmam.onlarca şikayet varmış şikayetvar.com’da hicbir sey olmamış ki devam etmişler.

• Picmain kullanıcısına yanıt
    Hocam onlarca ilan var iki yillik dükkan güvendim yani tel no falan her şey var.

• Şehmistan kullanıcısına yanıt
    Hiç mi korkmuyorlar arkadaş

• Kesinlikle suc duyurusunda bulunun kat ve katını alın o kansızlardan

• basketci7 B kullanıcısına yanıt
    Hocam savcılığa git mi diyorsunuz ? Tam olarak izlemem gereken adımlr nelerdir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ANIL007 -- 25 Temmuz 2018; 23:52:46 >
  • Yapacagın şeyler şunlar. Savcılıga gidip suc duyurusunda bulunacaksın ve yazılı ifaden alınacak. Savcılık zaten dava acacak uzlasma komisyonu karsısında uzlaşırsanız dava düşer ancak dersen ki ben maddi manevi tazminat davası acacagım ve avukut, dosya masrafı gibi ücretlerimi karsı tarafa ödetecegim yapabilirsiniz de. Abim avukat ve danısmak istediğiniz konu olursa seve seve yardımcı olabilirim

• basketci7 B kullanıcısına yanıt
    Hocam savcılığa gidip durumu anlatayım ancak karşılrında muhattap olarak benden başka kimi bulabilirler ki.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.