arkadaşlar şu an yazılım okuyorum kuzenlerimin 2 si sağlık teknikeri önlisans okudular ve şu an devlete atandılar, çalışıyorlar aldıkları maaş max 15k ki o kadar bile yoktur sadece 1 yıldır atandılar çünkü. soruma gelecek olursak ailem sürekli bu kuzenlerimi bana örnek gösteriyor. ''kuzenlerin 15 milyar maaş alıyor sen hala çalışmıyorsun'' tarzında şeyler söylüyorlar halbuki paraya da ihtiyacımız yok ayda 60k gelrimiz var sabit olarak neredeyse. ben de bunun büyük bir şey olmadığını anlatmaya çalışıyorum ama anlamıyorlar. sizce bu sağlık teknikeri olup maaşla devlette çalışan kuzenlerim hayatta başarılı mı sayılıyorlar? |
sağlık teknikeri olmak başarı mıdır?

-
-
eger kuzenlerin fakir bir aileden geliyorsa ve hızlı şekilde hayata atılmışlarsa evet başarı sayarım.(hem kendini hem ailesini iyi kötü kurtardı diye düşünerek )
ancak kuzeninin ailesinin sizin gibi aylık 60k geliri varsa ve bu imkanlar içinde önlisans okuduysa başarı saymam hocam.hatta başarısızlık sayarım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tony Ferguson -- 20 Nisan 2023; 14:42:31 > -
Yazılım daha iyi 15k şu devirde anca karın doyurur
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
ben de öyle düşünüyorum hocam
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
evet başarıdır ama sağlık teknikeri oldukları için değil, kendi paralarını kazandıkları içindir. burada ailenin kazancını öne sürüyorsun ama senin kontrolünde olan birşey değil. ben 13 yaşımda babamı kaybettim. babam vefat ettiğinde bazı hukuki sorunlar yaşadığımız için, emekli maaşı hemen bağlanmadı. aile desteği sayesinde çok fazla mahrumiyet yaşamadık ama babamın hayattayken ki hayat standardına yaklaşamadık. ailenin kazancı sana yeterli görünebilir ama kendi kazandığın paranın tadı başkadır.
eğer sosyal medyada okuduklarına dayanarak, diplomayı alınca yırtacağını düşünüyorsan, belki olabilir belki ise olamaz. başarılı yazılımcıların çoğu, erken zamanda deneyim kazanmaya başlamıştır. mesleğin ilk yıllarında, deneyim kazanmak, paradan daha önemlidir. 3-4 üniversite bitirmesine rağmen, deneyim kazanamadığı için evden dışarı çıkamayanlar da var.
-
Devlet memuru olabilmek bir başarıdır. Çünkü her ay maaşın tıkır tıkır yatar. Çünkü işten atılma korkusu yaşamazsın. Hele ki Sağlık Bakanlığı bünyesinde çalıyorsan çok katı bir iş ortamın olmaz. Ama mesela TSK bünyesinde çalışmak devlet memurluğunun en zor şeklidir belki de. Burada asker olmayı falan da kastetmiyorum. TSK bünyesinde normal memur olarak çalışmak bile sağlam psikoloji gerektirir.
e hocam sağlık teknikeri olmal veya hemşire vs olmak çom daha kolay ama o zaman yazılım tercih etmekle kötü mü yaptık. bu arada ben başarı olarak görmüyorum çünkü aldıkları maaş ile hiçbir şey alamazlar
Herkes aynı seviyede değil onurlu ve faydalı bir ömür geçiren herkes başarılıdır
Amerika gibi ülkelerde değilsen çoğu meslek başarı değildir.
Bu aileler bizden ne istiyor okusan suç okumasan suç
Başarı göreli bir şey
-
Burada sorun ailenin tavrı.
-
15k paramı yahu
-
hocam bunlar istiyor ki evlatları zengin olsunlar (bi şekilde?), para yesinler.
Acı gerçekler..
-
o kadar masrafı kara gözünüz, kara kaşınız için yaptıklarını mı sandınız. bugün doktorlara saydıran kesimin çocukları doktor olsaydı, hepsi 180 derece dönerlerdi.
-
İşte hayat yalan, kirli bi oyun sadece.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-98B36D602 -- 21 Nisan 2023; 14:24:7 > -
- Ben yazılım tercih ederek kötü yaptın demedim.
- Eğer ki başarı kriterin alım gücü olacaksa çok yanlış yerdesin bence.
şimdi bu arkadaş üni okuduğu için diploma aldığı anda önlisansta bi bölümden hayatı boyunca atanamayacak yani önlisans sınavı daha kolay bildiğimiz gibi ama bir daha ömür boyu istese de sağlık teknikeri olamayacak o yüzden ikisini karşılaştırmak yanlış diye düşünüyorum.
valla hocam ya ne istiyorlar çözemedim
ne olmalı hocam kriterlerim bi doktor olarak bana bi yol gösterin hocam ya ben normalde inşaat istiyorum ama yazılım diye diye herkes yazılıma geçtim
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Benzer içerikler
- gece uykudan uyanıp halüsinasyon görmek
- erkek muhabbet kuşunun kızgınlığı nasıl geçer
- ankara evlilik cüzdanı istemeyen oteller
- kargalar neden bağırır
- kaliteli çakı tavsiyesi
- sodyum iyon batarya
- prompt mühendisliği
- black friday 2025
- dünyanın en büyük vinci
- dc açıldı mı
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X