Ben bel ve sırt fıtığı ameliyatları ve bunlara bağlı kısmi felç geçirdim. Artık mecburen çişimi de oturarak yapabiliyorum. Hem sağlık açısından oturarak yapmak daha sağlıklıymış. Bence bu konuyu da tartışmak lazım Klozet konusunda ise benim artık klozet dışında bir seçeneğim olmadığı için seçeneği olanlar düşünsün ... |
Sağlığınız için Klozet KULLANMAYIN ! (7. sayfa)

-
-
Kısa dönem askerliğini yapan arkadaşım sırf bu yüzden 13 gün boyunca büyük tuvaletini yapamamış. Alaturka tuvaletler en sağlıklısı elbette, alafrangaya alışan birinin diz çöküp o işi yapması gerçekten zor. Özellikle ihtiyarlıkta daha da zor.
-
İşin bir de bu boyutu var.
Ben de üniversite zamanında biri ile karşılaştım, çocuk ömründe alaturka kullanmamış, kısacası çok zorluk çekti.
Konu dışını Askerlikte görmek lazım bir de
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
6 numara iyidir. İçinden çıkan molekülleri suya değil de yana denk getiriyorsun su sıçramıyor hem de çömelmiş oluyorsun temiz.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben 13 gün gitmesem o dışkı içimde heykele dönüşür.quote:
Orijinalden alıntı: proteoKısa dönem askerliğini yapan arkadaşım sırf bu yüzden 13 gün boyunca büyük tuvaletini yapamamış. Alaturka tuvaletler en sağlıklısı elbette, alafrangaya alışan birinin diz çöküp o işi yapması gerçekten zor. Özellikle ihtiyarlıkta daha da zor.
quote:
Orijinalden alıntı: Mr.Aykumos
Bu mesaj silindi.İngilizcede bu olay için bir söz bile var, o şıplamaya poseidon's kiss diyorlar
Evde alaturka
Dışarda Klozet
*Alaturka Berbat Ayaklarım uyuşuyor. Hem tam bırakamıyorum Kesik kesik Bırakıyorum.
'Klozet Öyle değil işte. Seri şekilde Kule yapabiliyorum.
Ayrıyeten Forumda gezmek iyi oluyor :)
Konu başlığı belki özellikle hit alsın diye agresif seçilmiş olabilir ama konu içeriğiyle uyumlu değil. Konu içeriğinde verilen videolara bakılınca, klozette "squatting position" elde edilebiliyorsa (ek düzenek ile) kullanmakta sakınca olmadığı anlaşılıyor.
quote:
Orijinalden alıntı: Mr.Aykumos
Bu mesaj silindi.mağarada mı yaşıyon hocam
-
Ek düzenek bile kullanılsa , yine squatting position dediğimiz, çömelme kadar sağlıklı değil.
Şayet klozet kullanılacaksa hiç olmazsa ek düzenek ile kullanılması taraftarıyım.
Benim amacım hangisi sağlığımıza faydalı ise onu kullanmak.
Yani alaturka > ek düzenli> klozet
Ki alaturka varken ne gereği var ek düzeneğe ? Siz inanıyor musunuz çocuklar ek düzenek ile çömelme pozisyonu alacaklar ? Veya banyoda her ferdin boyuna uygun ek düzenek olacak ?
Ben hiç sanmam.
Önceki mesajlarda dediğim gibi , klozetin ''gereksiz'' yere yaygınlaşmasına karşıyım.
Sağlıklı her birey alaturka kullanmalı.
Hiç olmazsa çocukların anatomik yatkınlığı olan çömelme hareketinin doğal formunu bozmayalım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: Ciclista
6 numara iyidir. İçinden çıkan molekülleri suya değil de yana denk getiriyorsun su sıçramıyor hem de çömelmiş oluyorsun temiz.Sıçramama açısından 9 yada 0 daha iyi hocam.
-
Menisküs olan dizlerime ve doktoruma anlat
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Siz bomba bırakıyorsunuz herhalde .
Makat rahatsizligi yasamis biri olarak söylüyorum. Alaturka kesinlikle faydalı. Ne zamanki kyk yurdundan okulu bitirip eve döndüm. Hastaligim %95 geçti.
Klozet icin ayak altına koyulan aparat alin kullanin derim. Veya tabure falan da olur
Inanin makat sorunlari zor. Ameliyati kucuk ama sorun buyuk oluyor haberiniz olsun.
quote:
Orijinalden alıntı: Dr. X
Alaturcanın eksileri
Deliği tutturduğunda kçına geri su sıçratıyor
Deliğe bırakmazsan fırça ile taşı temizlemek zorunda kalıyorsun o malum madde ile başbaşa kalıyon.
Ayakta küçük yapsan taştan sekip üstüne sıçrıyor
Çömelip yapsan yine paçana idrar sıçrıyor
Klozet eksileri
Açık alandakilerde genelde senden önce birisi klozetin oturduğumuz kısmını idrarla ıslatmış oluyor
Genelde tuvalet kağıdı bulunmuyor
Değerlendirme
Dışarıda alafranga evde klozet iyi.alafranga=klozet
alaturka=türk ve japon usulü hela
ve
-1)klozette su sıçratır.
-2)başkasının kıçını değerek bıraktığı mikrop ve bakteri sanada geçer.
-3)özellikle kışın popon üşür
-4)pozisyon sağlıklı değil
ve son olarak su sıçramaması için
çöpe atılacak kağıtlar,sıçmadan önce parçalanıp deliğe atılırsa su sıçratma önlenir.
kağıtları parçalamak önemli ,tıkanıklığa sebep olmaması için
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pars.42 -- 16 Haziran 2020; 23:53:56 >
-
Camiye 1 lira ile alaturka tuvalet Kullanıyordum ama kapanmış.
o su sıçratır diyenler ilerde hemoroid ameliyatında görecem ben sizleri
alafranganın yaygınlaşmasının bence en önemli nedeni inşaatlarda maliyetten düşmek, ayrı tuvalet gerekmiyor, banyoya konduruyorsun bir klozet oluyor bitiyor.
-
Klozette alaturka pozisyonuna geçin en rahatı 😂
Kilolu ve diz sorunu yaşayanlar malesef alaturcaya yapamıyor. Ben dahil bu yüzden klozete ya eğilerek yada tabure koyarak oturuyorum. Oturmadan önce kolanyalı peçete sürüp onu da klozete atınca herşey çözülüyor.
Alaturka kraldır. Temassız ödeme gibi temassız bırakıp gidersin. Klozet gibi türlü iğrençlikler yoktur. Uzaya Mars'a insan yollamaya kalkan batı toplumları hala bu temel ama saçma kültüre baş kaldırabilmiş değiller. Sanırım konfor>hiyjen şeklinde düşündükleri için.
Sağlık ve fizyonomi temelli şekilde zorunlu olarak kullananlar için de yine hiyjen ve kolaylık siliyorum.
Ayrıca ana konusu:
https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/128790150
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 17 Haziran 2020; 2:31:57 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X