Şimdi Ara

Sağlığınız için Klozet KULLANMAYIN ! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
153
Cevap
5
Favori
14.807
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
102 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Valla alaturka tuvalet kullanmıyorum. Alaturka tuvaletin daha sağlıklı olduğu konusunu tartışmıyorum. Doğrudur. İnsan doğasına daha uygun olduğu gerçeği de doğrudur. Ancak medeniyetin olayı doğaya başkaldırıdır. "Neyimiz doğal da sıra ona gelmiş" diyorum. Ek olarak diz sakatlığım var. Sizin gibi çömemiyorum. Askerde en zorlandığım konu tuvalet olmuştu. Çünkü çömemiyorum. Üstelik çok esnek bir herifim ben. Ama çömemiyorum. Ne yapayım? Niye dizimi zorlayayım? Mal mıyım? Diz ömrümü mümkün olduğunca uzun tutmaya çalışıyorum. Çünkü protezlerin ömrü 10 yıl. 75'ime kadar bu dizlerin beni taşıması lazım, ki 75'de ameliyat olmanın çok riskli olmadığı son demlerimde proteze geçeyim. O da beni 10 yıl idare etsin. 85'imden sonrası şeyimde olmaz. Zaten mecalim olmaz evden çıkmaya. Dizim sakat olsa ne, olmasa ne? Neyse dönelim tekrar konuya:

Türkiye'de yediğin yemekten giydiğin kıyafete, soluduğun havaya kadar o kadar çok potansiyel sağlık sorunu var ki, sıranın alaturka tuvalete geleceğini sanmıyorum. %10 daha ekonomik gezeceğim, satarken değer kaybı az olacak diye dizel otomobili yabıştırıyorsun. Etrafa 10 kat daha fazla NOX salıyorsun. Sonra kanser için alafranga tuvalete bok atıyorsun.

Sebze tüketimi hızla düşmeye devam ediyor. Sonra basur konusunda boku alafranga tuvalete atıyorsunuz. Tabii ki etkisi vardır. Ancak sıra ona mı gelmiş?

Millet sünnettir diye kıçını eli ile temizliyor. Normal şartlarda bana ne? Ama sonra elini düzgün temizleyemiyor. Çünkü düzgün temizlemeyi bilmiyor. Sonra yemeğime dokunuyor (meyveme, maruluma, rokama veya restorantta tabağıma). Sonra memleketin %30'u neden gierdia? Neden açken milletin %30'unun nefesi kanalizasyon gibi kokuyor? Çünkü gierdia. Farkında değil. Tedavi edilmediğinde de en ekstrem durumda mide/bağırsak/kolon kanserini öne çekiyor. Ama alafranga tuvaletin Allah belasını versin.  Memleketin %30-35'i bünyesinde en az bir asalakla birlikte yaşıyor. Tenye olur, çeşitli kurt türleri olur... Ama alafranga tuvalet yok mu alafranga tuvalet... La memleketin %35'inin içinde hayvan yaşıyor diyorum.  Tuvalet kağıdı kullansa, kağıdı ıslatsa, kıçını ıslak tuvalet kağıdı ile silse. Sonra da elini temizlese... Ne güzel olur. Ama peygamberimiz zamanında tuvalet kağıdı vardı ve adam kullanmadı, eli ile temizledi sanki ya, sünnet...  Kafalar bir milyon.

Karadeniz ülserin ve mide kanserinin en yaygın olarak görüldüğü yer. Karadenizin %70'i alaturka tuvalete sıçıyor. Gene durum bu. Niye? Adamın temel besinine bak: Mısır ekmeği ve karalahana. Sindirimi süper zor iki arkadaş. Hayvanca tükettiği için ülser, ülseri tedavi ettirmediği için de kanser oluyor. Çernobilin etkisi de tabii ki var. Ama inanın bana o kadar da yüksek değil. Coğrafyanın getirdiği kültür gelecekte hastalığının da ne olacağını belirliyebiliyor. Antep de ülserle boğuşuyor? Niye? Acı biber yararlı olsa da, KİŞİ BAŞINA GÜNDE 60 GRAM PUL BİBER TÜKETİMİ OLAN MEMLEKETTE İŞİN SUYU ÇIKMIŞ. Antep'in efsanevi eski belediye başkanı bile, genç sayılacak yaşta neyden öldü? Mide kanserinden.  

Mesela, Toros dağlarında yaşayan insanlarımızın %80'i (OHA!) belli bir yaştan sonra böbrek taşı kırdırma, taş dökme, yolu tıkadı ise ameliyat, böbreği etkiledi ise böbrek ameliyatı, böbreği iflas ettirmişse böbrek aldırma, en ekstrem durumda da diyalize mahkum kalma sorunları yaşıyor. Niye? Çünkü içtiği su dünyanın en kireçli sularından biri de ondan. Toros dağları var ya... Tamamı kireç. O yüzden mermer ocağı bol. Niye? Çünkü mermer aslında milyonlarca yıl sıkışmış kireç. Kapiş? "Coğrafya ne işimize yarıyor yau?" diyen dangalak liseliye selam olsun. Aşırı kireçli su içince ne oluyor? böbreğimiz suyu süzüyor. Kireç nerede birikiyor? Aha! Günaydın.

Halkın yarısı günde yarım paket ve üstü sigara içiyor. Alafranga tuvalete sövüyor.

Daha çok sayarım. Giydiğimiz kıyafetlerin boyası Çin. Tenine değiyor. Ne olduğunu biliyor musun o boyada? Ben bilmiyorum şahsen. Senin de bilmediğine eminim.

----------------------------------

Alaturka tuvalet daha sağlıklı, lafım yok. Alafranga ise çok çok daha konforlu ve pratik. Sağlık konusunda da Türkiye'de sıranın alafrangayı gömmeye geldiğine inanmıyorum. Önce halkın %30'unda gierdia, %35'inde çeşitli asalaklar bulunması sorununu çözün, öyle gelin. Tekrar konuşalım.

"Türk milleti tamizdir." Evet temizdir. Ama kendine temizdir. Marulu kanalizasyonla sulamaya erinmez. Kendini temiz tutar, girdiği umumi alanın ağzına eder. Bir de kıçını eli ile temizliyor ve elini temizlemeyi beceremiyorsa, mis. Çiçek. Hepimizi hasta eder. Bu dangalaklar yüzünden bir-iki yılda bir bokumda inci aramak zorunda kalıyorum. Şüpheli durum tespiti halinde parazit ilacı çakmak zorunda kaldığım bir ülkede yaşıyorum. Adam gelmiş alafrangaya gömüyor. Dediğim gibi, önce daha önemli sorunları halledin öyle gelin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 15 Haziran 2020; 15:13:41 >

• Kuzenim 40 yaşına kadar 3 kere hemoroid ameliyatı olunca, bende merak konusu olup araştırmıştım. Oturma pozisyonu nasıl alışıldıysa öle devam etmesi gerekiyor. Yapılan araştırmada oturarak yapanların, alaturka düzenine geçtiğinde daha çok rahatsızlandığı ortaya çıkmış. Nasıl alıştıysanız o şekilde devam edin. Sadece oturarak yapılırken bir yükseklik noktası mevcut. Yani diz ile kalça tam 90 derece veya daha büyük olmayacak. Ufak bir düşük açı olması gerekiyor yoksa sıkıntı yaratıyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Basurun sebebi klozet değil yanlış beslenme ve hareketsizlik

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her kuş bitti de bi leylek kaldıalfa kilo..!
    isteyen istediği gibi sıçar yahu, milletin götünün kahyası mısınız?

İmi millit ikifringiyi siştii için kinsir iliyi, sinri binim virgilirimli tidivi iliyi bik bik bik

• Gerçekten alaturkada icimi daha rahat bosaltiyorum ama klozet daha rahat

• quote:

Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST

Valla alaturka tuvalet kullanmıyorum. Alaturka tuvaletin daha sağlıklı olduğu konusunu tartışmıyorum. Doğrudur. İnsan doğasına daha uygun olduğu gerçeği de doğrudur. Ancak medeniyetin olayı doğaya başkaldırıdır. "Neyimiz doğal da sıra ona gelmiş" diyorum. Ek olarak diz sakatlığım var. Sizin gibi çömemiyorum. Askerde en zorlandığım konu tuvalet olmuştu. Çünkü çömemiyorum. Üstelik çok esnek bir herifim ben. Ama çömemiyorum. Ne yapayım? Niye dizimi zorlayayım? Mal mıyım? Diz ömrümü mümkün olduğunca uzun tutmaya çalışıyorum. Çünkü protezlerin ömrü 10 yıl. 75'ime kadar bu dizlerin beni taşıması lazım, ki 75'de ameliyat olmanın çok riskli olmadığı son demlerimde proteze geçeyim. O da beni 10 yıl idare etsin. 85'imden sonrası şeyimde olmaz. Zaten mecalim olmaz evden çıkmaya. Dizim sakat olsa ne, olmasa ne? Neyse dönelim tekrar konuya:

Türkiye'de yediğin yemekten giydiğin kıyafete, soluduğun havaya kadar o kadar çok potansiyel sağlık sorunu var ki, sıranın alaturka tuvalete geleceğini sanmıyorum. %10 daha ekonomik gezeceğim, satarken değer kaybı az olacak diye dizel otomobili yabıştırıyorsun. Etrafa 10 kat daha fazla NOX salıyorsun. Sonra kanser için alafranga tuvalete bok atıyorsun.

Sebze tüketimi hızla düşmeye devam ediyor. Sonra basur konusunda boku alafranga tuvalete atıyorsunuz. Tabii ki etkisi vardır. Ancak sıra ona mı gelmiş?

Millet sünnettir diye kıçını eli ile temizliyor. Normal şartlarda bana ne? Ama sonra elini düzgün temizleyemiyor. Çünkü düzgün temizlemeyi bilmiyor. Sonra yemeğime dokunuyor (meyveme, maruluma, rokama veya restorantta tabağıma). Sonra memleketin %30'u neden gierdia? Neden açken milletin %30'unun nefesi kanalizasyon gibi kokuyor? Çünkü gierdia. Farkında değil. Tedavi edilmediğinde de en ekstrem durumda mide/bağırsak/kolon kanserini öne çekiyor. Ama alafranga tuvaletin Allah belasını versin.  Memleketin %30-35'i bünyesinde en az bir asalakla birlikte yaşıyor. Tenye olur, çeşitli kurt türleri olur... Ama alafranga tuvalet yok mu alafranga tuvalet... La memleketin %35'inin içinde hayvan yaşıyor diyorum.  Tuvalet kağıdı kullansa, kağıdı ıslatsa, kıçını ıslak tuvalet kağıdı ile silse. Sonra da elini temizlese... Ne güzel olur. Ama peygamberimiz zamanında tuvalet kağıdı vardı ve adam kullanmadı, eli ile temizledi sanki ya, sünnet...  Kafalar bir milyon.

Karadeniz ülserin ve mide kanserinin en yaygın olarak görüldüğü yer. Karadenizin %70'i alaturka tuvalete sıçıyor. Gene durum bu. Niye? Adamın temel besinine bak: Mısır ekmeği ve karalahana. Sindirimi süper zor iki arkadaş. Hayvanca tükettiği için ülser, ülseri tedavi ettirmediği için de kanser oluyor. Çernobilin etkisi de tabii ki var. Ama inanın bana o kadar da yüksek değil. Coğrafyanın getirdiği kültür gelecekte hastalığının da ne olacağını belirliyebiliyor. Antep de ülserle boğuşuyor? Niye? Acı biber yararlı olsa da, KİŞİ BAŞINA GÜNDE 60 GRAM PUL BİBER TÜKETİMİ OLAN MEMLEKETTE İŞİN SUYU ÇIKMIŞ. Antep'in efsanevi eski belediye başkanı bile, genç sayılacak yaşta neyden öldü? Mide kanserinden.  

Mesela, Toros dağlarında yaşayan insanlarımızın %80'i (OHA!) belli bir yaştan sonra böbrek taşı kırdırma, taş dökme, yolu tıkadı ise ameliyat, böbreği etkiledi ise böbrek ameliyatı, böbreği iflas ettirmişse böbrek aldırma, en ekstrem durumda da diyalize mahkum kalma sorunları yaşıyor. Niye? Çünkü içtiği su dünyanın en kireçli sularından biri de ondan. Toros dağları var ya... Tamamı kireç. O yüzden mermer ocağı bol. Niye? Çünkü mermer aslında milyonlarca yıl sıkışmış kireç. Kapiş? "Coğrafya ne işimize yarıyor yau?" diyen dangalak liseliye selam olsun. Aşırı kireçli su içince ne oluyor? böbreğimiz suyu süzüyor. Kireç nerede birikiyor? Aha! Günaydın.

Halkın yarısı günde yarım paket ve üstü sigara içiyor. Alafranga tuvalete sövüyor.

Daha çok sayarım. Giydiğimiz kıyafetlerin boyası Çin. Tenine değiyor. Ne olduğunu biliyor musun o boyada? Ben bilmiyorum şahsen. Senin de bilmediğine eminim.

----------------------------------

Alaturka tuvalet daha sağlıklı, lafım yok. Alafranga ise çok çok daha konforlu ve pratik. Sağlık konusunda da Türkiye'de sıranın alafrangayı gömmeye geldiğine inanmıyorum. Önce halkın %30'unda gierdia, %35'inde çeşitli asalaklar bulunması sorununu çözün, öyle gelin. Tekrar konuşalım.

"Türk milleti tamizdir." Evet temizdir. Ama kendine temizdir. Marulu kanalizasyonla sulamaya erinmez. Kendini temiz tutar, girdiği umumi alanın ağzına eder. Bir de kıçını eli ile temizliyor ve elini temizlemeyi beceremiyorsa, mis. Çiçek. Hepimizi hasta eder. Bu dangalaklar yüzünden bir-iki yılda bir bokumda inci aramak zorunda kalıyorum. Şüpheli durum tespiti halinde parazit ilacı çakmak zorunda kaldığım bir ülkede yaşıyorum. Adam gelmiş alafrangaya gömüyor. Dediğim gibi, önce daha önemli sorunları halledin öyle gelin.

Zaten ayağınızda problem olsa bile alaturka kullanın dayatması yaptığım yok, tabi ki kişinin gerek yaşlılığı olsun gerekse farklı probleminden dolayı çömelemiyorsa Alafranga kullansın. Yani durduk yere neden dizlerinizdeki problemden bahsetmişssiniz anlam veremedim. 

2.paragrafınıza cevap verecek olursam : Ben sadece sağlık yönünden Alaturka tuvaletin insanlara faydalarını anlatmaya çalıştım, yeri gelir glikoz şurubuna da bok atarım, yeri gelir hareketsiz yaşama da, Ne yani alaturkadan daha önemli bir konu varsa , daha az önemli konulardan hiç bahsetmeyelim mi istiyorsun ? (ki ben çok önemli buluyorum)

Halkın yarısı sigara içiyor alafrangaya sövüyor, buradan kastınız Alaturkanın daha faydaları olduğunu dile getiriyor yani. Ne yani dile getiremez mi ? (ki ben sigarada içmiyorum ), kişi sağlıksız bir aktive yapıyorsa sağlıktan bahsetmeye hakkı yok yani 

Sizin bakış açınızla sigara içen doktor da olmamalı. O zaman da siz doktora : E doktor sen sigara içiyorsun mu diyeceksiniz ?

Son olarak benim hayata bakış açım şu şekil : Bir şeyi büsbütün elde edemiyorsam, büsbütün de terk etmem.

%100 sağlıklı yaşama-beslenmeye kim nail olabilmiş ? Ama sağlıklı yaşama- sağlıklı beslenme yönünde adımlar atabiliriz, Alaturka da bunların başında geliyor.  

• arkadaş artık klozetler tercih ediliyor diye elindeki alaturkaları satamıyor sanırım. adam mis gibi açıklamış yukarıda "her kuşu sevdik leylek kaldı" diye, bomboş cevap vermiş gelip. yazık.

• Klozette konu disina girmek cok eğlenceli

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Klozet kullanmak zorunda kaldığım zamanlarda sanki yarısı içeride kalmış gibi his veriyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: engineer037

Tipik bir cahil mesajı, SS alın.

Alıntıları Göster

Zekaya bak yazık.

• quote:

Orijinalden alıntı: 007css

Bence boşluk sizin kendinizde önce biraz kendinizi doldurun.

Alaturka kullandığın için sen çok dolu mu oluyorsun

• Bir karışmadığınız konu insanların nasıl mıcmasıydı,onada karıştınız nasıl forum la burası.

• Bernoulli Denklemi kullanıcısına yanıt

Benim dediğim şey çok basit. Türk halkına poposunu düzgün temizlemeyi öğretmek, hepimiz açısından çok daha önemli bir sağlık önlemi.  

Siz tabii ki alaturka tuvalet ile ilgili çalışmalarınızı yürütün. Ama sanmayın ki Türk halkının bir kısmının geçmişten gelen alışkanlıkları hepimizin sağlığını dönem dönem tehdit etmiyor. Öyle bir haldeki bu problem, alaturka tuvalet meselesi gerilerde kalıyor. Bunu diyorum sadece.

Kısaca özetleyeyim: Hepimiz az yada çok, bir miktar bok yiyoruz. Bok yememize sebep olan alışkanlıkları törpülemeye çok daha fazla gayret etmeliyiz. Bu kadar yani...

• FİT GYM kullanıcısına yanıt

Sağlıklı olan şekli dile getirip, çocukların alaturka tuvalete alıştırılması gerektiğini savunuyorum.

• Klozetin yerden yüksekliği 39.5 cm olmalı. Eğer daha yüksek olursa ciddi sonuçlar dogura bilir.
    Klozette rahat etmiyorsanız mutlaka yerden yüksekliğini ölçün. Ve yapabiliyorsaniz 39.5 cm ye indirmeye çalışın. İndirmek biraz masraflı olabilir. Ozaman ayağınızın geldiği yere 39.5 cm tutturacak 2-3-4 fayans koyabilirsiniz. böylece 1-2 saat otursaniz da, bacakta uyuşma olmaz.

• ne bos konu bu be

usenmeden satirlarca yazi yazmis bir de  

• quote:

Orijinalden alıntı: made off hit her

ne bos konu bu be

usenmeden satirlarca yazi yazmis bir de  

Boş konu demenize katılmıyorum. Ama araştırmalarınızı paylaşırsanız belki görüşümü değiştirebilirsiniz.

• Faydasıymış bilmem neyiymiş gram umurumda değil. Alaturkada bin tane sıkıntı var. Yok pantolonu doğru açıyla indireceksin, doğru açıyla çömeceksin ki indirdiğin pantolonuna sıçma... Üstüne ayağın uyuşması bilmem ne var.

Sağlıksız olmasını umursamıyorum, klozet candır-bitanedir başka tuvalete sıçmam.

• the__executioner__ kullanıcısına yanıt

İnatla boş olduğunuzu ispatlamaya çalışıyorsunuz,gerek yok farkettim zaten onu

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.