Şimdi Ara

Sadece oyun oynayacaklar Ryzen'e bulaşmayın! # BEKLENEN 2K TESTLERİ GELDİ # (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
851
Cevap
1
Favori
44.538
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xgny58x

    Şu an hiçbir siteye güvenmiyorum Intel'in manipüle haberlerinden sonra. Daha BIOS falan gelecek bir site 80 alırken öbürü 60 alıyor bu kadar aşırı fark olmaması lazım birileri yalan bilgiler pompalıyor hayırlısı bakalım 2-3 ay içinde her şey netleşir.

    Testleri ayni sistemle yapmiyorlar. Ayni bellegi ayni ekran kartini kullanmiyorlar. Anakartta illa bir farklilik oluyor. Cunku zira islemci testi. Ekran karti testi olsa takarsin sisteme test edersin. Bu islemci konusu karisik

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mete, Amd 8 senedir framtime sorunlarını çözmemiş. Vay be 5 sayfa bomboş fanboy yorumu nasıl yazılır dersi veriyor adam.
  • Yav he he ryzene bulaşmayınmış. Oyunların çoğu önceden çıkmış oyunlar. Ryzen piyasaya yeni çıkyı. Firmalar artık intel öncelikli oyun optimize edemezler. Çünkü ryzen artık intelle baş edebilir pozisyonda. Bu da biz kullanıcılar için çok iyi. İlerleyen dönemlerde çıkacak olan önemli oyunlara baknak lazım. Ayrıca şuan en üst seviye işlemciler piyasada. Ryzen 5 bile gayet yeterli olacak oyunseverler için. Başlık yanlış değiştir kardeş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Firaristt

    Custom loop ile 3.9GHz'de 80 dereceyi geçiyor R7 serisi 3 model de. 1800X almanın şu anda hiç bir anlamı yok. 1700 en alınabilir model ama onda da en ufak OC için AMD'nin söylediği 1.35V üst sınırı geçilmek zorunda, 3.GHz için 3 model için de 1.425V civarına çıkmak gerekiyor da işlemci için tehlikeli seviyeler. Bios'larda sıkıntılar var, işlemciler OC olmuyor, tek çekirdek performansından dolayı oyunlarda şu anda tercih etmek için hiç bir sebep yok. Neredeyse istisnasız şekilde 7700K tüm testlerde önde ve OC'a da iyi tepki veriyor, güvenli voltaj ve sıcaklıklarla Oc yapınca oyunlarda ciddi fark yaratabiliyor.

    Oyunlarda SMT kapatınca hatırı sayılır performans artışı AMD'nin Thread olayında overhead sorununa işaret ediyor ki eski i7 işlemcilerde de HT'de oluyordu. Sanal çekirdekteki ciddi bir sorun ve AMD'de çok bariz şekilde var. İşlemcilerin kutudan çıktığı güç tüketimleri oldukça iyi olmasına rağmen en ufak OC'a güç tüketimi tepkisi muazzam derecede oluyor. 200MHz OC ne 65W fazladan tüketime sebep oluyor.

    Uzun vadede konuşmak için şu anda erken. AMD'nin her tanıtımından sonra söylenenin altında kalan ürünler için vaatler başlar ki ben bunu tanıtımdan önce de yazdım. Çünkü bu her seferinde oluyor. Ekran kartı çıkar, sürücü güncellemesi gelecek sorunlar düzelecek denir, işlemcinin tek çekirdek performansı rakibinden kötü çıkar ama 2 katı çekirdek sayısına sahiptir, oyunlar optimize edilecek denir. AMD'nin kaç senedir 6-8 çekirdekli işlemcileri var? Tam 7 yıldır 6 çekirdekli, 5 yıldır da 8 çekirdekli işlemcileri var. Hani, gördük mü 6-8 çekirdek kullanan oyunlar? Kullananlarda AMD gerçekten önde mi? Cinebench skorlarındaki gibi oyunlarda da aynı farkı atabiliyor mu, aynı başarımı gösterebiliyor mu? Hayır. AMD neredeyse 8 senedir frametime dalgalanma sorununu ekran kartlarında çözemedi de bundan sonraki oyunlarda 8 çekirdeği gerçekten çok verimli kullanılmasını mı sağlayacak? Sanmıyorum, kendinizi kandırmayın. Saf kas gücünde %70 fark atıyorum dediğin 7700K'dan oyunlarda ortalamada %15, %1'lik ve %0.1'lik fps diliminde ise %50'ye varan oranda fark yiyorsa bu Ryzen işlemciler ve AMD'nin verdiği onlarca sözün çoğunu tutmadığını da bunca yıldır gördükten sonra adam gibi sözlerini tuttuklarını görmeden, intel'in cevabını görmeden atlamanın doğru olmadığını düşünüyorum.

    Ryzen saf toplam kas gücü olarak iyi bir seri ama oyunlarda olmuyor. i5, i7 hatta OC'lu i3 oyunlarda geçiyor. 1-2 youtuber haricinde her yerde durum AMD'nin oyunlarda geri kaldığı yönünde. Ama bu forumdaki fanatiklere göre "AMD oyunlarda önde değil" diyen herkes intel fanı, taraflı, intel'den, Nvidia'dan para alan tipler. Kendileri ise tarafsızlık, adalet ve gerçeklik abidesi. Bir sınıftaki 30 öğrenciden sadece 2 tanesi düşük aldı diye o sınıf kötü olur mu? Güçlü motora sahip her taşıt, bizim bindiğimiz orta halli arabalardan hızlı olur mu?

    Olurmu hocam şimdi.Adamlar yıllardır fx serisi işlemcilerde performans fırlayacak modül desteği oturacak diye çürüdüler

    İntel 2600k alan çatır çutur yıllarca oyunları full performans oynadı.Şimdi aynı acı tablo ryzen da olacak gibi duruyor.Umarım bu işlemci içinde yıllarca beklemezler

    Ama bi dk bu işlemci oyun işlemcisi değilmiş.Render vb için çıkmış.Malum bu şekilde kıvırmaya başladılarda.Neyse r5 ve r3 ler çıkınca ne diyecekler bekleyip görelim : )




  • techniquest35 kullanıcısına yanıt
    Haklı olabilirsiniz hocam, ama amd fx serisi hiçbir zaman vaatkar değildi.

    Şuan karşımızda 6900k ile bir çok uygulamada başedebilen bir seri var, fx serisi aslağa böyle olmamıştı.

    İşlemci odaklı uygulamalarda ortalığın tozunu attıran bu işlemci gelecek vadediyor hepsi bu ve şu an oyunlarda ciddi fark yemiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unknownartist -- 5 Mart 2017; 18:35:47 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar şu konuya yorum yazıp popülere taşımayın, gereksiz gereksiz konular.
  • 8 çekirdekli Ryzen geleceğe dönük bir işlemci. Bu bir zamanların "çift çekirdekli işlemci mi yoksa dört çekirdekli işlemci mi" tartışması gibi. Şimdi çift çekirdekli işlemcilerin yüzüne bakan yok. Ryzen doğal olarak Intel'i de çekirdek sayısını yükseltmeye zorlayacak. Zira bilgisayar dünyası yalnızca oyunlar üzerine dönmüyor. Intel çekirdek sayısını yükselttiğinde de oyunlar artık eskisine göre daha da artan oranda çok çekirdeği kullanacak şekilde yazılmaya başlanacak.

    Kısacası 4 çekirdekli bir işlemci oyunlar açısından günümüzün işlemcisi ama önü bir 8 çekirdekli bir işlemci kadar açık değil. İleride, aynı fiyata satın aldığınız bir 8 çekirdekli işlemciyi satışa çıkardığınızda daha rahat piyasası olacak. Kaldı ki Intel mimarisi uzun yıllardır piyasada olduğu için uygulamaların çoğu ona uygun şekilde optimize edilmiş durumda. Oysa Zen mimarisi yeni bir mimari ve uygulamalara patchler gelmeye başlayınca Ryzen serisinin performansı gün geçtikçe artacak ama Core serisi yerinde sayacak.




  • Yoksa gercegın gorulmesınden mı endıselenıyorsun.Insanlar gercegı gorunce elındekı amd hıssesının degerı mı dusuyor

    Edit: Hakıkaten dusuyormus
    http://www.nasdaq.com/symbol/amd



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WARTIME -- 5 Mart 2017; 18:52:36 >
  • unknownartist kullanıcısına yanıt
    Not: Son paragrafta kısa bir özet yazdım, hepsini okumak istemezseniz o not kısmını okuyabilirsiniz.

    Hocam ben AMD 1700X ve 1800X'e çöp demiyorum ama parasının karşılığı olan işlemciler değiller bana göre. R7 1700+bir üst model ekran kartı benim işime gelir. Çünkü ben render almıyorum diyeceğim kadar az render uygulaması kullanıyorum. Ayda 10dk fazla harcayabilirim render almak için bu sorun değil. Ama oyunlarda %15 performans fazlası benim için daha cazip. Gelecekte ne olacak? Bu sorunun cevabını bilmiyoruz ama bazı işlemler intel ve AMD'de bire bir aynı şekilde yapılıyor. Aynı transistör diziliminden geçiyor. Intel'de 1.4V altında voltaj ile 5GHz'e çıkabiliyorken AMD'de 4GHz'i zorlayabiliyoruz. Bu tür işlerde intel %25'e kadar daha hızlı olacaktır.Diğer taraftan çok çekirdek ölçeklemek zor bir iş. Intel'in çekirdek arttırması daha fazla çekirdeğe göre optimizasyon sürecini hızlandıracaktır ama bunun 8C/16T kadar olacağını sanmıyorum yakın zamanda. Uzun zamanda olacaktır ama o zaman zaten bu işlemciler eskimiş olacak. Yine de 1700X ve 1800X şu anda benim gözümde çöp. 1700 modeli render vs. için alanlar için gömü bulmak gibi bir şey, oyuncular için ise en iyi bir tercih olmasa da oldukça tatminkar bir tercih bana göre.

    7700K'nın ne kadar ömrü kaldığını bilmiyoruz.Yani artık değiştirmek lazım denecek zamana. 2600K gibi bir efsane de olabilir kendisi. Sanmıyorum ama OC potansiyeli hiç azımsanmayacak derecede yüksek bir işlemci ve çekirdek performansı oldukça yüksek ki günümüzdeki çoğu program buna göre yazılmış ve bu bir günde değişmeyecek. Intel 6 çekirdeğe geçerse 6 çekirdeğe göre optmizasyona ağırlık verilir. 8 çekirdek yine tam performansını veremez. Kaldı ki intel'in HT'si AMD'nin SMT'sinden daha rafine bir yapıda. Yıllardır kullanılıyor, güncelleniyor, geliştiriliyor, yığınla geri dönüş alıyorken AMD bunu sadece birkaç gün önce bizim kullanımımıza sundu ve ilk testlere göre ciddi bir overhead sorunu yaşanıyor oyunlarda. Oyunlarda bırakın 16 çekirdeği, 8 çekirdeği, 4 çekirdeğe %100 ölçekleme yapılamıyor. Bios'la falan da çözülebilecek bir sorun değil bu overhead sorunu. Ya geliştiriciler kodları ona göre yazacak ya da overhead sorunu yaşanmaya devam edecek. AMD de az çakal değil, test örneği gönderdiği kişilere bir de onu kapat bunu aç, intel'de çoklu çekirdek optimizasyonunu kapat falan diye öneride bulunup oyunları GPU darboğazı olan durumlarda test edin diye mail atıyor. CPU'nun oyun performansı testi düşük çözünürlükte, GPU sınırına hiç bir şekilde takılmayacak şekilde iken yapılır ama AMD fanı yeni yetmeler bunu 2K, 4K ile yapmak lazım diyor. Endüstri standardının dışına çıkarsanız mahvolursunuz. Phenom II x6'larda, FX modellerinde yaşandı ve AMD aynı şeyi yine yapıyor. Sonuç? x6'lar da FX'ler de oyunlarda rezil durumda şu anda. Ama FX 8xxx karşısındaki i5'ler, i7'ler hala yaşıyor ve iyi sonuçlar veriyor. Performans moduna al, öncelik ata, HPET kapat falan diye öneri veren AMD ama ne işse bunlara uyulmasına rağmen oyunlarda fark yiyor. Oyunlar ezelden beri çekirdek performansına bakıyor. Core ailesi örneği çok doğru değil zira 2 kata yakın fark atan işlemciler vardı o zaman ve fiyatlardan kimse bahsetmiyor. Bugün nasıl ki render için fiyata bakarak 6900K yerine R7 1700 al diyorsak o zaman da Core 2 Duo önerildi. Çünkü fiyat olarak hatırı sayılır bir fark vardı ve OC yapınca da Duo modelleri yetiyordu. Ömrünü doldurdu ve emekli oldu o işlemciler. 1. nesil Core i serisi de, Phenom II'ler de öyle.

    Bugün sadece oyun ve günlük tarayıcı, medya içerikleri vs. için pc toplayacak birisine 7700K tavsiye edilebilir ve rahat rahat 4 sene gider. 5GHz'e OC yapınca bayağı yeterli bana kalırsa. R5 x6'lar ayarında çoklu çekirdek(1130 puan Cinebench) ve Ryzen'ların 1.7 katı kadar tek çekirdek performansı veriyor. Çoklu çekirdekte %10 geride olup tekli çekirdekte ezip geçiyor o zaman ve işlemcide üretimden kaynaklı bir sorun yoksa, soğutması da iyi ise 1.4V altında sıkıntı çıkarmıyor kolay kolay. 1.35V güvenli üst sınır. AMD böyle diyor. Intel ise 1.3V diyor bunun için. Ki anakartların çoğunda 1.3V veya 1.35V üzeri ayarlayınca yazının rengi değişiyor, bazılarında uyarı çıkıyor. Daha fazla voltaj hem aşırı ısınmaya hem de işlemcinin ömründen yemeye başlıyor. Ki testler de bunu gösteriyor. Intel'in 5Ghz'deki sıcaklıkları(delid olmadan) AMD'ni 3.9GHz'deki sıcaklıklarından düşük veya aynı. Ki Intel'in rezil bir thermal macun kullandığını ve delid yaparak 25 dereceye kadar sıcaklıkları düşürmenin mümkün olduğunu biliyoruz.

    R7 1700 mü i7 7700K mı oyunlar için daha iyidir? Şu anda 7700K daha iyi bunu görüyoruz. Bundan sonra ne olur bilmiyoruz ama daha tüm testleri görmedik. Doom Vulkan haricinde o kadar çekirdeğe ölçeklenen oyun yok ki Vulkan, Mantle kanından geliyor, AMD'ye yaraması gayet normal. Aynı anda hem oyun oynayayım, hem yayın yapayım hem bilmem neyi sıkıştırayım, düzenleyeyim falan derseniz 1700 daha cazip bir tercih ama bu şekilde kaç kişi uzun süre o bilgisayarı kullanıyor onu da iyi düşünmek lazım. Kaldı ki hem Nvidia hem AMD GPU üzerinden ekran görüntüsünü kaydetmeyi, canlı yayın yapmayı getirdi ve büyük oranda da başarılılar. İşlemci üzerinden çözümleyip kullanmak bana mantıklı gelmiyor. Diğer taraftan Hem oyun oynayıp hem arkada videoyu düzenleyeyim falan deseniz ikisi de yarı CPU gücünü alacak, elde yine bir artış olmayacak. 8 çekirdekli işlemci olacak 4-6 çekirdekli. Ben bu durumu Türkiye'deki siyasete benzetiyorum. Hep ütopik vaatler... Şu olacak, böyle olacak deyip bize makul ve genele hitap eden örneklerle o malı almanın mantıklı olduğunu gösteremiyorlar. Kaç kişi render alırken oyun oynuyor Allah aşkına? Böyle bir şey, kullanıcı kitlesinin %95'i için gerçeklikten uzak bir örnek oluyor. Vulkan destekli bu bu bu oyunlar gelecek orada gerçekten de rakibimizin 7700K modeli dahil geçeceğiz desinler ve yapsınlar, biz de görelim ve evet, 8 çekirdek mantıklı diyelim. Yoksa bu işlemciler render işlemcisi olmaktan öteye kolay kolay gidemeyecek. R7 serisi şu anda i7 ile Skylake-E arası fiyatla Skylake-E performansı sunmayı hedefleyen ve büyük oranda da yapan işlemciler benim gözümde. 6900K'yı oyun için almıyorsak 1700X'i, 1800X'i de oyun için almamız aynı sebeplerden yersizdir. 2K, 4K diyorlar da GPU sınırına takılmadan 2K, 4K oyun oynamak hayal. Sandy Bridge bile Kaby Lake'e 4K'da yapışıyor. Çünkü GPU kendi derdine düşüyor. Ne zaman 1080 ayarındaki ekran kartları GTX xx60 veya RX x70 modeli olarak kullanıcıya sunulur o zaman 2K, 4K yaygınlaşır ki buna 2-3 sene var. O zamana kadar 7700K yaşayacak ve iyi sonuçlar verecektir. Windows 10 bir taraftan, yeni ekran kartları bir taraftan, DX12 ve Vulkan gibi iki büyük ve yeni API bir taraftan geldi, 4K geldi, HFR geldi, HDR geldi... Geçiş dönemindeyiz uzun lafın kısası. Ve şu anda büyük bütçeyle bu alana girmek bana göre çok mantıklı değil. 1080Ti benim için gereksiz olduğu gibi 1800X de, 6950X de aynı şekilde gereksiz benim için. Çünkü bugün yarınki teknoloji ve standartlara yakın şeyler almak bana aşırı maliyetli oluyor ve kısa süre sonra o kadar para saçtığım şey sıradan olacak, fiyatı çakılacak.

    Özetle, geçiş dönemindeyiz ve bu geçiş tamamlanmadan, belirli bir seviyeye gelmeden bu alana oluk oluk para akıtmak bana göre mantıksız. Ego tatmini için 8xMSAA açmak yerine 4x hatta 2x açarak yarı fiyatla aynı kaliteyi yakalayabiliyorsak onu tercih etmek bana göre daha mantıklı ve bu yüzden geçiş döneminin ortasında intel veya amd veya nvidia fark etmeksizin iyi modellerden birini alan aşağı yukarı aynı süre kullanacak. Yeni standartlar oturmaya başladığında o zaman isteyen gömsün parasını. Ama şimdi bana göre zamanı değil. Bu sebeple tepe modellerden uzak durulmalı, iyi modellerden biri ihtiyaç varsa tercih edilebilir. Ne DX12 oturdu ne Vulkan oturdu, ne HDR'ı gördük ne 4K'yı gördük... Sistemlerde depolama dahil her şey hızla değişmeye, gelişmeye başladı bir anda ki bu geçiş döneminin işaretçisidir. 6-7 sene önce yaşadık, yine yaşıyoruz. Bırakın firmalar bir birlerini yesin, siz ihtiyacınıza en uygun ürünü olabildiğince uygun fiyata almaya bakın.1700'ten %5 hızlı diye 1800X'e parayı gömmeyin, 4K diye tutturup böbreği satıp parayı ekran kartına basmayın. 1700 daha çok render vs. iş yapanlara yönelik iken 7700K oyun oynayanlara yönelik daha iyi sonuçlar veriyor. Ama ikisi de üzmez. Üstünü alırsanız verdiğiniz paraya mevcut hiç bir model değmeyecek. İhtiyacınıza, kullanımınıza uygun olanı alın, mantıklı davranın.

    Son bir ekleme: Bunlar platform ve/veya sistem olarak değerlendirilmeli. GTX 1050Ti yanına 1800X çekip 768p monitörde oynayacaklar az ötede dursun. 4K monitör 2000TL, aksesuarları 500TL, SSD'si 500TL... Bunları karşılayacak kişilere yönelik bunlar. Yoksa HDD'den oyunumu açayım da oynayayım 16Mbps internetimle, 2Mbps upload hızımla da yayın yaparım falan kafasındaysanız yanlış yoldasınızdır. Yoksa fazla zorlamadan i5 falan çekip basın OC'u 1080p'de bakın keyfinize, baktınız yetmiyor, tekrar gelin o zaman duruma uygun bir şey yaparız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Firaristt -- 5 Mart 2017; 19:13:44 >




  • techniquest35 kullanıcısına yanıt
    Est ne demek, alındığım yok, okudukça bilgileniyorum aksine.

    Katılıyorum size ama ısrar ettiğim nokta başka benim :)

    Ortada amiral sınıf Intel e f/p anlamında kök söktüren ryzen var, fx serisi çıktığı zaman böyle olmamıştı ki, olsaydı ben arkadaşıma render için 2600k lı sistem toplamazdım :)

    Zamanında o yaygarayı koparanlar da amd fanboylarıydı.

    Saf kas gücünde iyi iş yapıyor ryzenler, bunu neden oyunlarda ilerki zamanlarda göremeyelim bilmiyorum. Belki de amd adam olmaz bunu hiçbirimiz bilemez.



    Ama sadece 1080p de ortalama 20 fps fark yiyen, geri kalan konularda üstün olan 1700'ün geleceğinin daha parlak olduğu konusunda herkes hemfikir sanırım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Firaristt F kullanıcısına yanıt
    Oldukça güzel ve aydınlatıcı mesaj olmuş, belki flood yapıyorum ama bu konudaki konuşmalar bence işlemci seçecek olan arkadaşlar için faydalı ve bu konu popülerlerde üste çıkmalı.

    Teşekkür ederim, iyi forumlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unknownartist -- 5 Mart 2017; 19:15:53 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Firaristt F kullanıcısına yanıt
    güzel, en azından saçma sapan fps konusunu aradan çıkarmış olduk.
    Sizin paragraflarca yazarak anlattığınız hususu ben zaten 1-2 cümlede özetledim önceki mesajımda.
    Sorunlar varmı, var. Ama sizin öngörüleriniz bu sorunların daha önce aşılamadığı, bundan sonrada aşılamayacağı yönünde. Böyle bir öngörüde bulunmak bence doğru değil.

    24 Şubat'ta 1700x için önsipariş verdim, 1628TL'den, o günkü dolar kuru 3,57. Toplamda bana gelişi 456$. Bugün siparişi iptal etsem (hala gönderilmedi) dolar kuru 3,73 ayrıca aynı fiyattan da bulamam birdaha. Bugün 7700k almak istesem 1550TL civarı ödemem gerekir sanırım. Bu şartlar altında bana gönül rahatlığıyla diyebilirmisiniz "iptal edip 7700k'yı al" diye. İntel bile sonraki nesilde 6/8 çekirdeğe geçecekken "oyunlar 6/8 çekirdeğe göre modifiye edilmeyecek" diyebilirmisiniz benim gibi kafası karışmış olanlar için?




  • Gereksiz 3 sayfa yorum yapılmış. Cevap çok basit, şuanda 1800X dünyanın en iyi işlemcisi olmaya aday. i7 7700K ile aralarında tek çekirdek 30-40 puan fark var sadece. AMD'nin şuanda oyunlarda kötü performans göstermesinin nedeni henüz Ryzen için herhangi bir oyun çıkmaması yani eski oyunların işlemci ile optimize olmaması. Bunu GTA V ile yapılan benchmarklar ile de anlayabilirsiniz. Oyun ne kadar eski olursa o kadar düşük FPS gösteriyor Ryzen. Mesela Mass Effect Andromeda da Ryzen'in gerçek oyun performansını göreceğiz. Bu olay aynı şekilde NVIDIA ve AMD'nin yeni çıkardığı ekran kartlarında da oldu. Mesela GTX 1060 ilk çıktığında RX 480'den öndeyken şimdi RX 480 aradaki farkı açtı.

    Eğer dediğiniz gibi önümüzdeki yeni oyunlarda da 1800X düşük performans gösterirse o zaman haklısınız.
  • Gülmekten karnım ağrıdı. Çok iyi açıkladınız amdcilerin özeti budur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yoizhik kullanıcısına yanıt
    Öyle bir şey diyemem. 7700K iyidir hoştur ama bana göre 7600K daha iyidir çoğunluk için. Alırsın basarsın OC'u, bir sonraki nesle kadar, hatta ondan sonrakine kadar götürür. Ülkemizde bir de döviz olayı var ki bizi en çok zorlayan şeylerden birisi bu. Benim öngörüm sorunların aşılamayacağı yönünde değil, AMD'nin her seferinde aşırı vaatler verip bu vaatleri geçmişte yerine getirmemesi ve yine aynı yola girmesi. Şahsen ben güvenimi yitirdim bu konuda. Intel ve Nvidia ne diyorsa aynen çıkıyor ama AMD deyince ne işse sadece AMD sunumunda öyle çıkıyor. Bize gelince değişiyor. Eğer ki kısa zamanda performans artışı olacak demiştik ve yeni çıkan şu şu şu oyunlarda da sözümüzü tuttuk derse ve bunu görürsem daha olumlu olabilirim bu konuda. Ama önceki mesajdaki yazdığım yine geçerli. 7700K da olsa 1800X de olsa ikisi de aynı fiyat da olsa hangisini alrsanız alın ömrü üç aşağı beş yukarı aynı olacak. Tamamen ihtiyaca ve kullanıma bağlı. 6-8 çekirdek optimizasyonu da bir günde ve firmalar için ucuza olmayacak.




  • 2K ve 4K da digerlerine nal toplatiyor 7700k dahil



    Bu islemcileri alipta full hd oynayacak varsa bir an once bir noroloji doktoruna gorunsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abi AMD bu işlemcileri i7 6900k karşısına falan konumlandırdı zaten.
    Oyun için i7 6800-6900k alanınız var mıydı ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saimertug -- 5 Mart 2017; 19:34:45 >
  • Adam intelin propaganda muduru sanki , tamam abi almayiz , %10-15 fps fazla almak icin gider 1000 usd lik islemci aliriz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler sonuç olarak AMD'nin çıkardığı bu seri ile rekabet başlamış oldu öyle düşünebiliriz. Intel'de elbet bundan alt kalmayıp 8. nesil (cannonlake) ile bomba gibi geleceğini hissediyorum. Daha sonra AMD'de Ryzenlerin 2. neslini çıkarabilir ve tekrar aradaki farkı kapatır.

    Yani bu böyle sürüp gider artık. Rekabetler performansı arttırırken fiyatları düşürür rekabet iyi birşeydir herşey için
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jedi39


    quote:

    Orijinalden alıntı: unknownartist


    quote:

    Orijinalden alıntı: Mutlak.Sıfır

    Gördüğümüz üzere cevap yok, hemen not bölümünü açalım fanboy yazıp kapatalım.

    Bu akıllı arkadaşlar zamanında q6600 yerine e8400 önerdiler.
    12 yıldır forumdayım, heryer işlemci profesörü, intel bile çekirdek arttırımına gidiyor. Bunlar hala 1080p de 110 değil 120 fps için 6 yıldır adam akıllı ilerleme kaydetmemiş 4c lu intel tavsiye ediyor.
    Bitmiyor hocam, gelecektede bitmeyecekler :)


    Ne alakası var şimdi bu konu ile? Ben o dediklerinizden miyim? Her şey ortada. Sonuçlar belli resmen önde 7700k. Daha neyi diretiyorsunuz gerçekten anlamıyorum.

    herşey ortada derken ?

    Ben de kaç gündür sürekli test izliyorum/okuyorum. 2k/4k performanslarına bakarsan ryzen önde. 1080p de sıkıntı var evet doğru ama daha çıkalı 2 gün olan işlemciden bu sonuçlar alınıyor. Optimizasyonlar gelsin hem oyunlara hem windowsa o zaman görelim derim.

    kimsenin fanı olmaya da gerek yok. biz f/p fanı olalım. Tüketici için en iyisi neyse onun fanı olalım.




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.