Şimdi Ara

Sadece oyun oynayacaklar Ryzen'e bulaşmayın! # BEKLENEN 2K TESTLERİ GELDİ # (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
852
Cevap
1
Favori
44.531
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: saimertug

    Abi AMD bu işlemcileri i7 6900k karşısına falan konumlandırdı zaten.
    Oyun için i7 6800-6900k alanınız var mıydı ?

    Mahjong kasıyo windowsta 6700k ile ondan aldık 6900k :)

    aynen 1800x in rakibi 6900k
  • Oyun için 6900 almayın diye konu açmak ne demekse ryzen içinde bu tip konu açmak aynıdır.gereksizdir.adamlarin ntel in tepe modellerini geçme imkanı varken neden orta sınıf işlemcisini geçmeyi hedef alsın.serinin tamamı çıksın.4 çekirdekli işlemcilerde gelsin.bir performanslarini görelim fiyatlarını gorelim sonrasına bakarız.bugun için 7700 k 4 sene oyun oynatır sıkıntı cikarmaz diye dusunuyorsaniz gidin alın.benim görüşü m ryazen soket desteğiyle birlikte intelin 4 cekirdeklilerini çok rahat gömer.yan yana pek konulması gerek en işlemcilerde bunlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tanhu11 -- 5 Mart 2017; 20:6:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amd iyi işlemciler çıkardı. Sadece oyuna yönek bir işlemci çıkarması gerekiyor artık.oyun için şimdilik inteli alın geçin 5 yıl götürür sizi 5 yıl sonra ise ne olacağı belli değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yine de AMD alırım. Nenden dersen?
    1-DX12 oyunlarda intellerden bir farkı yok.
    2-Tek çekirdek performansında broadwell kadar iyi.
    3-Full HD max ayarlarda bütün oyunlarda (DX11 olsa bile) GTX 1080i %99 kullanmana yetiyor.
    4-Anakartları daha ucuz.
    5-Anakartlar 2020ye kadar aynı. İntel gibi her sene değiştirmene gerek yok.
    6-Çok çekirdek performansında r7 1700, i7 7700K'dan %40 daha performanslı.
    7-Konsollar AMD tabanlı çipler kullanıyor. Oyun yapımcılarının destek vermeme ihtimali yok.
    8-Bu gördüğünüz benchmarklar bu işlemcilerin en kötü halleri. Gelecekte destek veren yazılımlar ve yeni oyun patchleri geldikçe, performansları daha da artacak.
    9-r7 1700, i7 7700K'dan daha ucuz, daha serin çalışıyor, daha verimli, daha performanslı.
    10-r7 1700 photoshop, sony vegas, blender, ray pov, adobe premier vs. gibi çok çekirde performansını kullanan içerik üretim programları için i7 6800K'dan daha performanslı, ve yarı fiyatına.
    11-x99 anakart fiyatlarına değinmeme gerek yok.
    12-r7 1700 kutusundan çıkan soğutucu süper yeterli ve sessiz. 30$ masraftan kurtarıyor.
    13-Bütün amd işlemciler overclock olabiliyor. 100$ olanları bile.
    14-En kötü ryzen işlemci 4 çekirdekli olacak.
    15-Daha güçlü AMD daha güçlü ve ucuz intel demek. Fanboy olmaya gerek yok.

    Başka bir sitenin yorumlarından alıntıdır yazan elemanı kutluyorum akil adamın hali belli

    ''lazeran'' Berkay Sezer adlı arkadaş bence noktayı koymuş tebrik ediyorum




  • 6700 i7 k var bir sonraki nesilde tam olarak 4k 60 fps verecek ekran kartını almak istiyorum dar boğaz yaparmı 4k 60 fps full detay da

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Firaristt F kullanıcısına yanıt
    Hiç ego tatmini bir durum yok. HD6950 ile HD6870'deki görüntü bir değil. Üst seri ürün alan karşılığını bekleyeceği için alıyor. Böyle bir fark olduğu gibi, görmediği için inkâr edecek kadar gafil durumlara düşürmesin kimse kendisini.
  • Bu da Harun Karamuklu arkadaşın yorumuna verdiği cevap gayet vizyoner bir arkadaş daha alıntı aşağıdadır.

    4 çekirdek devri kapandı artık! son demlerini yaşıyor. İntel suyunu sıka sıka piyasaya sunuyor. ıphone gibi. Iphone da çift çekirdek 1GB ram ile ıphone 6 çıkarmıştı! İnternette 6 tab açınca bellek doluyordu.
    Ne kadar donanım, o kadar artı güç demektir.
    4 çekirdek ile 8 çekirdek aynı kulvarda kıyaslanamaz!
    4 çekirdek tabiki tek çekirdekte daha hızlı olmak zorunda. Yoksa 8 çekirdek iki kat güçlü olurdu. Çekirdek sayısı arttıkça tek çekirdek hızı düşer, düşmelidir. Aynı güçte olursa 8 çekirdekli işlemci 4 çekirdeğin resmen iki katı güçte olur! Bu da şimdilik firmaların hoşuna gitmez ve ayrıca çipset vesair çok daha güçlü olmak zorunda olur.

    İ7 6950X işlemci İ7 7700K'dan daha pahalıdır ancak tek çekirdek performansında 7700K daha hızlı çıkar. O zaman 7700K daha mı üstün işlemcidir? Elbette hayır. 6950X ezici bir üstünlükle öndedir. Tek çekirdek performansında geri kalması çekirdek sayısındaki fazlalıktandır. Ancak artık oyunlar ve tüm uygulamalar 8 çekirdeğe göre yazılmaya başlanacak. Hal böyle olunca 4 çekirdekliler tarihin çöplüğüne doğru yol alacaktır! Tıpkı bir zamanın çift çekirdeği gibi. Çünkü renderda çıkan ezici üstünlük artık oyunlara da yansıyacak, oyunlarda da renderdaki kadar üstün bir fark ortaya çıkacaktır.

    Ve dikkat edin. 4 çekirdek bir işlemci kullanılırken %60-70 ve hatta %80'lere kadar kullanımı ulaşır. Çok çekirdekler %25 kullanım ile neredeyse hiç çalışmadan sistemi beslemektedir. Yani daha güçlü GPU ile SLI bile yapabilirsiniz. 4 çekirdek ise bu noktada gücü biteceği için darboğaz teşkil etmeye başlayacaktır.

    Ayrıca çok çekirdekli bir sistemde, bir yanda render yaparken, diğer yanda oyunlarınızı oynamaya devam edebilirsiniz. Hatta 4 çekirdeği rendera, 4 çekirdeği de oyuna ayırarak hem işinizi görür hem de sıkıcı beklemeden kurtulup zevkli dakikalara devam edebilirsiniz.




  • woundedknee kullanıcısına yanıt
    1- DX12 oyunlarda broadwellerden bır farkı yok demek ıstemıs heralde.
    2- Evet katılıyorum
    3- Dogru %99 kullanıyor ekran kartını
    4- Katılmıyorum x370 ler 800-900tl cıvarında
    5- bknz 2013 s1150 hala canavar gıbı
    6- dogru ama oyunlar desteklemıyor
    7- Fx serısıne bıle senelerdır destek gelmedı ryzenlerede gelmez
    8- Fx serısınde soylenen aynı sozler hıcbır degısme olmuyor
    9- ucuz ama performanslı degıl oyunlarda
    10- dogru her yonden avantajlı
    11- x99 1000tl x370 800tl
    12- cunku ıslemcı oc yapılamıyor o yuzden yeterlı
    13- bu asırı sacma ınteller olmuyor mu bknz g3258
    14- Eee
    15- aynen kesınlıkle katılıyorum
  • Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    Karşılığını gerçekten alabilecek mi? Verilen paraya değecek mi ben onun derdindeyim. Çünkü bir şey önerirken kendime alıyormuş gibi düşünerek öneriyorum. Yoksa 1800X alın, 6950X alın demek kolay. 6950'yi çok kullandım. Hem de Crossfire olarak. Ve 6990'dan daha ucuza gelmişti bana. Görünmeyen farka kuruş ödemem. Parasını veriyorsam o farkı gösterecek. 6990'dan az fiyata 6990'dan performanslı, daha sessiz ve daha serin ekran kartı kullandım. Ama şu anda durum farklı. Bir tarafta çok çekirdek bir tarafta güçlü çekirdek var. 2 sene sonra ne olacağını biliyor muyuz? Intel'in elindeki teknolojileri biliyor muyuz? Tek sızıntı bile yok. AMD ise Zen zen deyip durdu. Oyunlar ne olacak, programlar ne olacak bilmiyoruz. Manyağın biri çıkıp Cloud Computing'i getirirse CAD'e ne olur biliyor muyuz? Hiç birinin cevabını net olarak bilmiyoruz. Bu durumda nasıl kesin konuşacağız? Gördüğümüz, güvendiğimiz kaynakların sonuçlarına bakıp bugünü yorumluyoruz ama yarın ne olacak bilmiyoruz. İşlemci de ram değil, SSD/HDD falan değil ki kafamıza esince hemen değiştirelim, güncelleyelim. Aldık mı yetersiz olduğunu hissedene kadar kullanıyoruz. Tarla sürmek için Ferrari alan üst seviye aldım bu işi en iyi yapar demeyeceği gibi 1800X alanın da 7700K alanın da 6950X alanın da ihtiyacına göre alması lazım ki beklentiyi karşılasın. Ama bu beklenti bugün için. Yarın nasıl olacak bilmiyoruz ve ben bundan dolayı çekinceliyim.




  • Sayfalarca tartışmanıza gerek yok. Apple nasıl iPhone serisi ile piyasanın yıllarca anasını ağlattıysa Samsung da ürettiği ucuz android tabanlı çakma iPhone lar ile rekabet etmeye çalıştı.



    Ülkemizde ki alım gücü düşük olduğu genel bir kesim her daim android li Samsunga sempati duydu. Daha iPhone un orta tuşuna basmadan kötüledi vs.



    Aynı olay işlemci sektöründe de var. Yetmiyor işte hocam Amd nin bütçesi teknoloji. Kabul edin şunu artık. Daha iyisini üretemeyecekler. Hiçbir zaman teknoloji yarışını geçemeyecekler. Bizim gibi alım gücü düşük ülkelerde sadece tercih edilebilir olurlar o kadar.



    Tıpkı ülkemizde ki korkunç ötv mtv kdv oranlarından dolayı heryerinden kalitesizlik fışkıran Fiat Egea nın Behzat Ç. ile garibim Türk halkına kaktırılması gibi...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zaten bu islemcilerin oyun icin degil de 6900k ya alternatif cok cekirdek ile render amacli alinmasi daha mantikli olur oyun icin r5 ve r3 serisi daha iyi olacaktir diye dusunuyorum tabi olay fx serisindeki olaya donmezse

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu forumdaki işlemci cahilleri gerçekten adamı bıktırıyor.



    1800x ile 7700k yi aynı cümle içinde kullanan kim hangi cahil varsa hepsini blokladım kafam rahat.



    Adam 1800x oyun testleri atmış gelmiş burda ryzen çuvalladı diyor.



    Neden cinebench testlerini atmıyorsun ? Yemiyor di mi ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok çekirdekli bir işlemcide çekirdek güçleri daha düşüktür.Zaten çekirdeklerin boyutlarıda küçüktür.

    ryzen 1800x i herhangi birşeyle karşılaştırırken mutlaka 6900k aklınıza gelsin.

    1800x incelediğim bütün benchlere göre kesinlikle oyun işlemcisi değildir.Haliyle çok büyük ve kuvvetli aynı zamanda oldukça yüksek saat hızınada sahip 7700k çekirdekleri tabiki daha iyi performans vericektir.Bunda oyunların yazılımlarıda büyük paya sahip.

    İşlemci darboğazı çözünürlük düştüğünde başlayacak belli.Fark ettiyseniz yüksek çözünürlük test pek bir az.Günümüz kullancısı 2400 liraya bir işlemci alıp yanına 300 liralık bir ekran kartı çekip oyun oynamaz diye düşünüyorum.

    1080p de oynacak şahısta gidip niye 3000-3500 liralık bir ekran kartı alır.

    4k da 2k da oynayacak şahısta gidip niye 1800x alsın.Zaten çözünürlük yükseldiği için ekran kartı darboğazına giricek.

    Oyuncuların ryzen vs 7700k yorumları yanlış.Kurulu bilgisayarın çözünürlüğüne bakmak lazım.Öncelikle eli ayağı düzgün güçlü bir ekran kartına darboğaz yapmayacak bir işlemci alınıp geri kalan güç ekran kartına aktarılmalı.Ekran kartının gücü demek bu işin nerdeyse %90 ı demek.Ryzen isteyen alır 1700 ü diğer taraftada 7700k alınabilir ve gidip ekran kartı alınır 2k ve üstünde




  • woundedknee kullanıcısına yanıt
    amd oyunun kuralını 7 numaralı açıklama ile yapıyor. 1500-2000 tl bandında oyun için ne alınır? zen bunun için yine kendisini önermiş ps4 veya xbox one.

    benim endişem amd nin oyun konusuna oyun pc platformu başlığında yaklaşabilecek olması. çünkü ekran kartı ve ps4 ve xbox deneyimi de var. ve bu durum intelde mümkün değil.

    peki neden endişeleniyorum? oyun pc platformu kavramını intel işlemcilerle almak durumunda iken intelin ekran kartı kozu yoktu bu yüzden cpu da rakip varsa gaza basıp gidiyordu. aslında intelde pc oyun platformu yapmak istemişti ancak ekran kartı olmadığından rakip varsa mimari değişikliği diyebiliyordu. şimdi zen ise sınıf sınıf (yani parasına göre) oyun pc platformları oluşturabilir.

    bu aslında inteli oyunun dışına atmak demek. amd 250-500 fps nin anlamı yok diyebilir. problem ise teknolojik açıdan intele bağımlı bir gelişme göstermezse yeni teknoloji yapımında rakipsiz olarak kalabilir. benim gibi teknoloji meraklıları için iyi olmaz.

    başka bir konuda oyunlardaki uzakdoğu teması ve havası konusunda.abd firması olan iki firmanın çaktırmadan oyun konsoluna rakip bir pc konsol mantığını aşırmaları mümkün olursa pc ye benzeyen konsol(şu an konsol bu demek) ve konsola benzeyen pc mantığı ortaya çıkar. yani totalde çeşitlilik denen exc. oyunun üretimi denen safha sekteye uğrar. burada sekteye uğrayacak oyun üretim merkezi uzakdoğu gibi geliyor. silent hill resident evil fatal frame gibi orjinal içeriği olan oyunlar oluşumu için altyapıyı pc de(abd kökenli olarak batıda) aramak durumunda kalırlarsa bu oyunlar ruhundan çok şey yitirir ve bu kere oyun kalitesi adına çok şey kaybedebiliriz. oyunlar güzel gözükebilir ancak senaryolarından çok şey kaybedebilirler.




  • unknownartist kullanıcısına yanıt
    Nolmus q6600 yerıne e8400 onerenlere ? Yillar once iki islemci arasinda kalip forumda konu acmistim.Fiyat olarak cok fark yoktu ama tek cekirdek performansi daha iyiydi.O gun e8400 onerisi cok olunca gittim imzamdaki sistemi topladim.Stok faniyla 2 sene onceye kadar suyunu cikarana kadar kullandim gece gunduz de acik kaldi pc yaz kis demeden.Fifa 16 da tamam ben bittim diyene kadar kullandim sonra yeni pc topladim imzamdaki digerini.Mesela fifa 16 yi q6600 ucu ucuna kaldiriyordu.O gun q6600 alsaydim 1 sene daha yeni pcyi toplamayacaktim.Oyle olsaydi cok fena zarara girmis olacaktim.Cunku yeni pcyi topladigimda dolar 1.90 2 civariydi.O yilbasindan sonra dolar surekli artti 4 liralara geldi.O gun 110 liraya alabildigimiz 1tb hdd bugun 300 lira olmus.Eger e8400 yerine q6600 alsaydim yeni pc toplamayi 1 sene erteleyecektim.Cunku 1 sene sonra da q6600 cortu cekti.Yillarca daha iyi oyun performansiyla kullanmis oldum.q6600 daha dusuk oyun performansli, e8500 gereksiz pahali idi.Alinabilecek en iyisi e8400du




  • Al işte

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Firaristt F kullanıcısına yanıt
    Sizin esasen hiç öyle bir kaygınız yok, kendinizi kandırıyorsunuz. Şimdi, benim size taraflı konuştuğumu düşüneceksiniz yine... Siz diyorsunuz ki, 1800X alınsa 2300TL ona verilse, o para boşa gidecek. Ee, madem öyleyse niçin 7700K öneriyorsunuz? 380$ olan işlemci 299$'a düşürülmüşken bugün hâlâ önerebiliyorsanız o para nasıl boşa gitmiş olmuyor? 350TL fark var. Bırakın bu hayranlıkları. Yazık, kendinizi rezil ediyorsunuz. Sabır çekmekten gına geldi, yemin ediyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mutlak.Sıfır

    Çok merak ediyorum da acaba buna benzer bir konuyu 6900k veya 6950x için de açtın mı? Son zamanlarad buralarda işlemci ustaları baya çoğaldı da çoğu bir akıl verme derdinde.

    6900k ve 6950x'e o paraları verecek kadar kafayı yemedim resmen soygun fiyatı onlar. Ben burada 7700x'ten bahsediyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ADANAL1


    quote:

    Orijinalden alıntı: jedi39


    quote:

    Orijinalden alıntı: unknownartist


    quote:

    Orijinalden alıntı: Mutlak.Sıfır

    Gördüğümüz üzere cevap yok, hemen not bölümünü açalım fanboy yazıp kapatalım.

    Bu akıllı arkadaşlar zamanında q6600 yerine e8400 önerdiler.
    12 yıldır forumdayım, heryer işlemci profesörü, intel bile çekirdek arttırımına gidiyor. Bunlar hala 1080p de 110 değil 120 fps için 6 yıldır adam akıllı ilerleme kaydetmemiş 4c lu intel tavsiye ediyor.
    Bitmiyor hocam, gelecektede bitmeyecekler :)


    Ne alakası var şimdi bu konu ile? Ben o dediklerinizden miyim? Her şey ortada. Sonuçlar belli resmen önde 7700k. Daha neyi diretiyorsunuz gerçekten anlamıyorum.

    herşey ortada derken ?

    Ben de kaç gündür sürekli test izliyorum/okuyorum. 2k/4k performanslarına bakarsan ryzen önde. 1080p de sıkıntı var evet doğru ama daha çıkalı 2 gün olan işlemciden bu sonuçlar alınıyor. Optimizasyonlar gelsin hem oyunlara hem windowsa o zaman görelim derim.

    kimsenin fanı olmaya da gerek yok. biz f/p fanı olalım. Tüketici için en iyisi neyse onun fanı olalım.

    Çok güzel söylediniz. Biz f/p fanı olalım. Sizde iyi biliyorsunuz ki 2k/4k monitör fiyatları çok yüksek ve kullanıcı sayısı çok az. Uygun fiyata düşene kadar yeni nesil Ryzenler gelecek zaten. İnşallah optimizasyon sorunu vardır da düzelir.




  • İşlemci, ekran kartı kavgalarını seviyorum aynı kız kavgası gibi izlemesi bir başka oluyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.