Şimdi Ara

Sadece oyun oynayacaklar Ryzen'e bulaşmayın! # BEKLENEN 2K TESTLERİ GELDİ # (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
852
Cevap
1
Favori
44.537
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 7700k ile 1800x arasında 7 fps, 1700x ile 12 fps, 1700 ile 16 fps fark var. Peki işlemci uygulamarını bir atar mısın bakalım Ryzen'lar ne kadar fark atmış?

    Sadece oyun oynayacaklar Ryzen'e bulaşmayın! # BEKLENEN 2K TESTLERİ GELDİ #
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mutlak.Sıfır

    Gördüğümüz üzere cevap yok, hemen not bölümünü açalım fanboy yazıp kapatalım.

    Bu akıllı arkadaşlar zamanında q6600 yerine e8400 önerdiler.
    12 yıldır forumdayım, heryer işlemci profesörü, intel bile çekirdek arttırımına gidiyor. Bunlar hala 1080p de 110 değil 120 fps için 6 yıldır adam akıllı ilerleme kaydetmemiş 4c lu intel tavsiye ediyor.
    Bitmiyor hocam, gelecektede bitmeyecekler :)

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Okumadım bir daha ki sefer böyle bir konu açtığında argümanını sağlam temellere dayandırırsın umarım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AEF248198 -- 5 Mart 2017; 17:28:29 >
  • Evet bunlar fake çünkü bu adamlar psikopatlar ve kafalarına göre çizmişler grafikleri çünkü hepsi birer intel fanboyu ve intel bunlara para akıtmış

    Sadece oyun oynayacaklar Ryzen'e bulaşmayın! # BEKLENEN 2K TESTLERİ GELDİ #


    Sadece oyun oynayacaklar Ryzen'e bulaşmayın! # BEKLENEN 2K TESTLERİ GELDİ #




  • 2600k ile 7700k arasında ne kadar fark vardır acaba?

    7700k değil ama 6700k ile diğer işlemcilerin arasındaki fark. (Bu arada 6700k ile 7700k arasında çok çok küçük fark var)

    Sadece oyun oynayacaklar Ryzen'e bulaşmayın! # BEKLENEN 2K TESTLERİ GELDİ #


    4790k varken ben neden 7700k alayım? Hadi bakalım bunu da açıklayın ne de olsa oyun için almıyor muyuz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AEF248198 -- 5 Mart 2017; 17:34:13 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: unknownartist


    quote:

    Orijinalden alıntı: Mutlak.Sıfır

    Gördüğümüz üzere cevap yok, hemen not bölümünü açalım fanboy yazıp kapatalım.

    Bu akıllı arkadaşlar zamanında q6600 yerine e8400 önerdiler.
    12 yıldır forumdayım, heryer işlemci profesörü, intel bile çekirdek arttırımına gidiyor. Bunlar hala 1080p de 110 değil 120 fps için 6 yıldır adam akıllı ilerleme kaydetmemiş 4c lu intel tavsiye ediyor.
    Bitmiyor hocam, gelecektede bitmeyecekler :)


    Ne alakası var şimdi bu konu ile? Ben o dediklerinizden miyim? Her şey ortada. Sonuçlar belli resmen önde 7700k. Daha neyi diretiyorsunuz gerçekten anlamıyorum.




  • Ayrıca tek core kullanan fifa 99'da i7700k %40 fark atıyormuş hocam Ryzen'e. Herşey ortada , sonuçlar da belli, biz ne anlatıyoruz acaba :)
    Olmamış ryzen filan.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unknownartist -- 5 Mart 2017; 17:39:55 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bundan sonra Intelciler ne derse desin inanmam. "Onlar oyun oynuyorlar." Gözümüzde büyütmüşüz boşuna. Sığındıkları kale 7700K, sonsuza kadar da 'en iyi işlemci...', 'neydi ama şu 7700K', 'oyunumuz var bizim...' diye tekrarlayıp dururlar.
  • Savunun bakalım savunun. Forumda; Neden düşük fps alıyorum?. Konuları açıldığında iş işten geçmiş olacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jedi39

    Savunun bakalım savunun. Forumda; Neden düşük fps alıyorum?. Konuları açıldığında iş işten geçmiş olacak.

    Kimseyi savunduğumuz yok 7700k gayet iyi bir işlemci oyun için alınır, tavsiye listemde en başlara yazarım bu işlemciyi ama sen kalkıp Ryzen'a bulaşmayın oyun için almayın dersen donanım bölümünde takılan arkadaşlar da sana cevabını verir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AEF248198 -- 5 Mart 2017; 17:48:29 >
  • Yoizhik kullanıcısına yanıt
    Custom loop ile 3.9GHz'de 80 dereceyi geçiyor R7 serisi 3 model de. 1800X almanın şu anda hiç bir anlamı yok. 1700 en alınabilir model ama onda da en ufak OC için AMD'nin söylediği 1.35V üst sınırı geçilmek zorunda, 3.GHz için 3 model için de 1.425V civarına çıkmak gerekiyor da işlemci için tehlikeli seviyeler. Bios'larda sıkıntılar var, işlemciler OC olmuyor, tek çekirdek performansından dolayı oyunlarda şu anda tercih etmek için hiç bir sebep yok. Neredeyse istisnasız şekilde 7700K tüm testlerde önde ve OC'a da iyi tepki veriyor, güvenli voltaj ve sıcaklıklarla Oc yapınca oyunlarda ciddi fark yaratabiliyor.

    Oyunlarda SMT kapatınca hatırı sayılır performans artışı AMD'nin Thread olayında overhead sorununa işaret ediyor ki eski i7 işlemcilerde de HT'de oluyordu. Sanal çekirdekteki ciddi bir sorun ve AMD'de çok bariz şekilde var. İşlemcilerin kutudan çıktığı güç tüketimleri oldukça iyi olmasına rağmen en ufak OC'a güç tüketimi tepkisi muazzam derecede oluyor. 200MHz OC ne 65W fazladan tüketime sebep oluyor.

    Uzun vadede konuşmak için şu anda erken. AMD'nin her tanıtımından sonra söylenenin altında kalan ürünler için vaatler başlar ki ben bunu tanıtımdan önce de yazdım. Çünkü bu her seferinde oluyor. Ekran kartı çıkar, sürücü güncellemesi gelecek sorunlar düzelecek denir, işlemcinin tek çekirdek performansı rakibinden kötü çıkar ama 2 katı çekirdek sayısına sahiptir, oyunlar optimize edilecek denir. AMD'nin kaç senedir 6-8 çekirdekli işlemcileri var? Tam 7 yıldır 6 çekirdekli, 5 yıldır da 8 çekirdekli işlemcileri var. Hani, gördük mü 6-8 çekirdek kullanan oyunlar? Kullananlarda AMD gerçekten önde mi? Cinebench skorlarındaki gibi oyunlarda da aynı farkı atabiliyor mu, aynı başarımı gösterebiliyor mu? Hayır. AMD neredeyse 8 senedir frametime dalgalanma sorununu ekran kartlarında çözemedi de bundan sonraki oyunlarda 8 çekirdeği gerçekten çok verimli kullanılmasını mı sağlayacak? Sanmıyorum, kendinizi kandırmayın. Saf kas gücünde %70 fark atıyorum dediğin 7700K'dan oyunlarda ortalamada %15, %1'lik ve %0.1'lik fps diliminde ise %50'ye varan oranda fark yiyorsa bu Ryzen işlemciler ve AMD'nin verdiği onlarca sözün çoğunu tutmadığını da bunca yıldır gördükten sonra adam gibi sözlerini tuttuklarını görmeden, intel'in cevabını görmeden atlamanın doğru olmadığını düşünüyorum.

    Ryzen saf toplam kas gücü olarak iyi bir seri ama oyunlarda olmuyor. i5, i7 hatta OC'lu i3 oyunlarda geçiyor. 1-2 youtuber haricinde her yerde durum AMD'nin oyunlarda geri kaldığı yönünde. Ama bu forumdaki fanatiklere göre "AMD oyunlarda önde değil" diyen herkes intel fanı, taraflı, intel'den, Nvidia'dan para alan tipler. Kendileri ise tarafsızlık, adalet ve gerçeklik abidesi. Bir sınıftaki 30 öğrenciden sadece 2 tanesi düşük aldı diye o sınıf kötü olur mu? Güçlü motora sahip her taşıt, bizim bindiğimiz orta halli arabalardan hızlı olur mu?




  • Duyduk duymadık demeyin sonra.
    Ryzen 3 5 serilerinde bir fark beklemeyin. İlk kritik eşik ~1.0v'de 3.3GHZ, ikincisi ise ~1.1v'de 3.5GHz diyor Stilt Abi. Daha yüksek saat hızlarında eşik dikey artış gösteriyor.
  • Mutlak sıfırın dedıklerıne ve attıgı gorsellere kesınlıkle ınanmayın taraflı ve ne oldugu belırsız amdyı ıyı gostermeye calısan gorseller atıyor.Koskoca tomshardware yılların sıtesıne bıle laf etmıs.Bu kısının yazdıklarını gormezden gelın.

    Mete bıle senın kadar bos konusmuyor.Sen nasıl bır fanboysun arkadas.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WARTIME -- 5 Mart 2017; 18:0:59 >
  • Firaristt F kullanıcısına yanıt
    Haklısınız, ama bariz bir şekilde düz 1700 daha iyi bir gelecek vadetmiyor mu sizce de?
    Salt oyun oynacak adam, ileriyi düşünmeyen adama git 7600k veya 6600k al derim zaten, ama geçmişte de aynı süreçten geçtik, çok core destekleyen durumlarda ryzen vaatkar performans gösteriyor, intel bile core arttırımına gittiği yerde neden yeni çıkan oyunlar çok core desteği vermesin ki?
    7700k için belli bir ömür sunamazken, 1700 ün 5 yılı var denilebiliyor. Kesin değil tabi ama daha yüksek bir ihtimal.
    Ki sadece oyunlardan, hatta 1080p oyunlardan hatta çok core desteği vermeyen oyunlardan bahsediyoruz.
    Ama yazdığınız herşeye katılıyorum.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Firaristt F kullanıcısına yanıt
    Helal olsun hocam cok guzel acıklamıssınız.Yazılarınızdan ben bıle bırseyler kapıyorsam eger bu forumun sıze ıhtıyacı var demektır
  • Firaristt F kullanıcısına yanıt
    İlk sayfada da bir kaç gündür ciddiye alabildiğim incelemeleri attım. Gamersnexus baya kötü sonuçlar bulmuş %99 kullanımda ancak üzerlerinde epey şaibe var. Neyse önemli değil Tech Deals'ın oyun videolarını da izledim. BF1 gibi CPU canavarı oyunda 7700k %80 kullanımlara kadar geliyor. Bu bence korkunç. 7700K %50 kullanımda olunca da Ryzen %30. AMD, evet peşine pek takılınacak firma değil. Ama 2020'ye kadar aynı soketi kullanma sözü ve RX480 örneğinde olduğu gibi gelişme imkanı beni düşündürüyor. Şimdi bu işlemciler az kullanılıyor; bu arada fps farkı var ve SMT sorunları çözülünce o FPS farkları 20-15 olsa 15-10'a düşer. Burada ki mesele 7700k'nın gelişime açık olmaması. 5 sene sonrada aynı performansı verecek ama R7 1700'ün daha fazla verebileceğini biliyoruz. Soketi de değişmediği için upgrade için anakart parası da dökmeyeceğiz.

    Kafam karışık benimde. En iyisi ben ilk sayfadaki mesajı kalabalık bir konuya da salayım görüşleri merak ediyorum.




  • Çok düşüncesiz dedim ya bu Intelciler, hep varsaydıkları bir fark kanaatiyle konuşuyorlar. Ryzen çıktı, onlar için tüm Intel işlemcileri artık yok, bir tek 7700K onların arzuladıkları Intel üstünlüğü sonucunu gerçekleştirebilmek için dikkatlerinde. Sonra fanatik olduklarını duymak istemiyorlar. Hakikaten gülünç. İşin ilginci, bunlar bir yandan samimiyetle AMD Intel'i geçsin istermiş gibi konuşurken, bunların yayın kanalları ise "AMD Intel'i geçme hedefini zorlarken, aslında AMD sadece Intel'e yetişse yeterdi şu dönemde" diye ne kadar indirim yapsın diye Intel'in ağzına baktıklarını gösteriyorlar. Hakikaten bunlara söylenebilecek en ufak şey yok. Lâf anlamaz bunlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mete Can Karahasan -- 5 Mart 2017; 18:11:21 >
  • O arkadaş sayfalarca boş yorum yazan fanboylardan birisi. Yok efendim neymiş i3 bile geçiyormuş bak sen! Bu neyin kafası.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AEF248198 -- 5 Mart 2017; 18:16:25 >
  • fotoşokçulal bulaşabilille mi? İsin veriyonus mu?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • genemi aynı konu. bi kaç yanlı siteye bakıp bu kararımı verdiniz. helal olsun:)
    ne kadar bilgili editörler var onların videolarına bakmaz gidip thg ye yada bi kaç ne idiğü belli olmayan siteye bakarsınız. kullanıcılar gerçek zamanlı paylaşır ona inanmaz buna inanırsınız
    toms hardware adeta intelin ofisi gibi çalışıyor bunuda anlayamadıysanız alın 7700k kullanın 1800 liraya.

    kendinizi kandırın sorun yok beni kandıramazsınız amacınızada anlamadım
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.