Şimdi Ara

Saçı kazıtmak sıklaştırır mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
2
Favori
67.315
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

saçlarım ince telli ve arkalara kıyasla önleri baya seyrek. ayrıca çok yağlandığı için saç telleri birbirine yapışıyo ve önler kel gibi görünüyor resmen. bu yüzden kazıtmayı düşünüyorum, dökülmesine engel olmaz belki ama dahada gürleşebilir.

siz ne düşünüyosunuz daha önceden kazıtan oldu mu hiç, faydası olur mu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi walkerx -- 4 Temmuz 2011; 20:31:02 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Saçı Kazıtmak Sıklaştırır mı?

Saçı kazıtma işleminin saçı sıklaştırıp sıklaştırmadığı yaygın bir inanıştır. Ancak bu iddianın bilimsel bir temeli yoktur.

Saç, folikül adı verilen küçük deriden keselerde üretilir. Saç kazıtmak, var olan saç foliküllerini etkilemez. Bu nedenle, saçı kazıtmak yeni saç folikülleri oluşturmaz veya mevcut folikülleri kalınlaştırmaz.

Saç kazıttıktan sonra, saçlar genellikle daha kalın görünür. Bunun nedeni, daha kısa saçların daha az kütleye sahip olması ve bu nedenle daha kalın görünmesidir. Ancak bu kalınlık etkisi geçicidir ve saçlar uzadıkça kaybolur.

Saçı kazıttıktan sonra, saçın sağlıklı uzamasını desteklemek için şunları yapmalısın:

• Saç derini nazikçe temizlemek için uygun bir şampuan kullan.
    • Saçını haftada birkaç kez saç kremi ile nemlendir.
    • Saçını fön makinesi veya düzleştirici gibi ısı şekillendirme araçlarından koru.
    • Sağlıklı bir diyet ye ve bol su iç.

Saçı kazıtmak, seyrek saçı gürleştirmenin veya saçların uzamasını artırmanın etkili bir yolu değildir. Saç sağlığını iyileştirmek ve saç dökülmesini önlemek için beslenmene ve saç bakım rutinine odaklanmalısın.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kotaless

Bu mesaj silindi.
    saçları kısa kullanmak gerçekten güçlendiriyor çünkü saç derisi daha rahat hava alıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tyler Durden

saçları kısa kullanmak gerçekten güçlendiriyor çünkü saç derisi daha rahat hava alıyor.

Alıntıları Göster
    Direk bir etkisi olmaz, o direk batıl inançtır. Ama kırılganlığı azalacağı için faydası olacağı söylenebilir. Çok büyük şeyler bekleme yine de.
  • quote:

Orijinalden alıntı: m.ali20

selam konu dışı

saçlarım ince telli ve arkalara kıyasla önleri baya seyrek. ayrıca çok yağlandığı için saç telleri birbirine yapışıyo ve önler kel gibi görünüyor resmen. bu yüzden kazıtmayı düşünüyorum, dökülmesine engel olmaz bleki ama belki daha gürleşir.

Aynı sorun bende de var saçlarım çok çabuk dökülüyor ve yanlar da seyrek saçları 3 numara yapmayı düşünüyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Uri Boyka

quote:

selam konu dışı

saçlarım ince telli ve arkalara kıyasla önleri baya seyrek. ayrıca çok yağlandığı için saç telleri birbirine yapışıyo ve önler kel gibi görünüyor resmen. bu yüzden kazıtmayı düşünüyorum, dökülmesine engel olmaz bleki ama belki daha gürleşir.

Aynı sorun bende de var saçlarım çok çabuk dökülüyor ve yanlar da seyrek saçları 3 numara yapmayı düşünüyorum
    karar verdim vurduruyorum birazdan sıfıra

• quote:

Orijinalden alıntı: walkerx

Alıntıları Göster
    vurdur panpa 0 a saç derisi hava aldığı için yağlanma ve kepek azalır küçükken bende kazıttırıyodum
  • quote:

kime vurdurdun
    şaka şaka
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sarımsak Saç Çıkarır Mı
    3 yıl önce açıldı
    Sadece Saçı Dökülenler
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: pyth0n

quote:

kime vurdurdun
    şaka şaka

berbere vurdurdum

gitti güzelim saçlar oyyy

• quote:

quote:

quote:

kime vurdurdun
    şaka şaka

berbere vurdurdum

Alıntıları Göster
    no ss no güven koyda bakalım bi güzel vurmuş mu

• quote:

Orijinalden alıntı: ezimuse

Alıntıları Göster
    Tabiki işe yaramaz, ilaç falan kullanmalısın, onlar da bi süre tatmin eder seni, ileri de kel kalacaksın.
  • quote:

quote:

quote:

kime vurdurdun
    şaka şaka

berbere vurdurdum

Alıntıları Göster
    düzgün kestirmek ayrı dert uzatmak ayrı dert yaw

• quote:

+1,5
  • quote:

quote:

+1,5

1 i anladımda buçuğu ne
  • quote:

quote:

quote:

+1,5

1 i anladımda buçuğu ne

öylesine buçuk işte

• derlerki tersinden kazıtınca daha faydası olur,benim tavsiyem kesinlikle tersinden kazıtmayın.

kazıttıktan sonra şapka giymeyin,çıkmaya çalışan saçları engelleyebilir,yada zarar verebilir.Saç derisine de zarar verebilir şapka,sabredin giymeyin.

Sıcak suyla asla yıkamayın ılık olsun.

Mümkünse şu satılan sarımsaklı yada sarımsak karışımlı şampuanları kullanın,hatta bunların yanında birde bioblas yada bioxcin markalı şampuanlar da kullanın.1 gün yıkarken sarımsaklı şampuan diğer gün yıkarken bioblas şampuanlar kulllanmasınızı tavsiye ederim ama kesinlikle şu eidor clear gibi marketlerde çok satılan kimyasal şampuanları kullanmayın,onların bulaşık deterjanından çok az farkları var.

Eğer kazıtırsan 1 hafta sonra saçların çıkarsa bir daha kazıt,çıkınca bir daha kazıt 3 defa kazıt kazıtmışken.Daha fazlası faydalı olur sanma,deriyi fazla tahriş etme.
  • quote:

Orijinalden alıntı: OkumadanAlma

derlerki tersinden kazıtınca daha faydası olur,benim tavsiyem kesinlikle tersinden kazıtmayın.

kazıttıktan sonra şapka giymeyin,çıkmaya çalışan saçları engelleyebilir,yada zarar verebilir.Saç derisine de zarar verebilir şapka,sabredin giymeyin.

Sıcak suyla asla yıkamayın ılık olsun.

Mümkünse şu satılan sarımsaklı yada sarımsak karışımlı şampuanları kullanın,hatta bunların yanında birde bioblas yada bioxcin markalı şampuanlar da kullanın.1 gün yıkarken sarımsaklı şampuan diğer gün yıkarken bioblas şampuanlar kulllanmasınızı tavsiye ederim ama kesinlikle şu eidor clear gibi marketlerde çok satılan kimyasal şampuanları kullanmayın,onların bulaşık deterjanından çok az farkları var.

Eğer kazıtırsan 1 hafta sonra saçların çıkarsa bir daha kazıt,çıkınca bir daha kazıt 3 defa kazıt kazıtmışken.Daha fazlası faydalı olur sanma,deriyi fazla tahriş etme.
    1 kere kazıtmayla olmaz.Ayda bir 5 6 ay boyunca kazıt faydasını görürsün.

• Faydası olsa Hasan ŞAŞ'a olurdu. Futbolu bırakana kadar 15 yıl saçlarını kazıttı, bakın şimdi ne halde

• quote:

Orijinalden alıntı: cerebellum

Faydası olsa Hasan ŞAŞ'a olurdu. Futbolu bırakana kadar 15 yıl saçlarını kazıttı, bakın şimdi ne halde

kazıtacaksan 3 günde bir çok uzamadan tekrar tekrar kazıt 4 kere yap en az. Ben kazıttım saçın rengi kendine geliyor resmen. Kepek vardı gitti saçım dökülüüyordu o da kalmadı eğer saçında beyazlar varsa kazıttığında her gün zeytinyağı sür istersen sarımsak ezerekte sürebilirsin acaip faydası oluyor. Saçın tekrar çıktığında farkı göreceksin bence hiç durma.

• quote:

Orijinalden alıntı: photo sir

kazıtacaksan 3 günde bir çok uzamadan tekrar tekrar kazıt 4 kere yap en az. Ben kazıttım saçın rengi kendine geliyor resmen. Kepek vardı gitti saçım dökülüüyordu o da kalmadı eğer saçında beyazlar varsa kazıttığında her gün zeytinyağı sür istersen sarımsak ezerekte sürebilirsin acaip faydası oluyor. Saçın tekrar çıktığında farkı göreceksin bence hiç durma.

Alıntıları Göster
    Saçı kazıtmak belki üzücü olacak ama hiç bir işe yaramaz. Ne saç dökülmesini önler nede saçlarınızı sıklaştırır gürleştirir.

Kaynak:http://www.sacdokulmesitedavisi.net/saci-kazitmak

• quote:

Orijinalden alıntı: yolcumustafa

Saçı kazıtmak belki üzücü olacak ama hiç bir işe yaramaz. Ne saç dökülmesini önler nede saçlarınızı sıklaştırır gürleştirir.

Kaynak:http://www.sacdokulmesitedavisi.net/saci-kazitmak

Alıntıları Göster
    Saç kazıtmanın saçı sıklaştırması tamamen hurafedir. Saçı kısaltmak da öyle.

Seyrelme ve dökülme nedenini bilmeniz gerekmekte. Eğer vitamin eksikliği gibi nedenlerdense bunları yerine getirirseniz eski hale döner. Ancak genelde bunun nedeni erkek tipi saç dökülmesidir.

Erkek tipi saç dökülmesi için de isterse her gün saçı kazıtın veya kısa tutun hiçbir etkisi olmaz.

Ya oral yoldan hormon baskılayıcı kullanacaksınız ya da deriden saç kökü açıcı solüsyon başka çaresi yok ne yazık ki.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.