Şimdi Ara

Sabancı Vs Bilkent (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
241
Cevap
2
Favori
16.499
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 10 kere Bilkent 100 kere Bilkent! Keşke zamanı geri sarıp tekrar dönsem canım okuluma

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilkent daha teknik ve öğrencilerinin çoğu burslu. Kampüsü çok çok iyi. Sabancıyı çok iyi bilmiyorum ama bilkente gidersen pişman olmayacağına eminim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Selamlar herkese,

Bir bilkent cs öğrencisi olarak bende bir yorum yapmak isterim. Okulumuzdaki eğitim diğer okullarda okuyan arkadaşlarımızdan edindiğimiz bilgiye göre epey zor. Bu dönem bir cs öğrencisi olarak 60'a yakın ödev teslimi yaptım. Ödevlerden ve sınavlardan başınızı kaşıyacak vakit bulamayabilirsiniz. Sınavlarda aynı şekilde müthiş zor, 4 yılda bölümü bitirmek için biraz ineklemek gerekiyor diyebilirim. En basitinden şöyle bir örnek sunayım, sadece mühendislerin almış olduğu MATH 102 dersinin bu dönem ortalaması 0.72/4.00'ydi. Kendi bölümümden örnek sunmam gerekirse, bu dönem CS224 midterm sorusu Stanford Üniversitesinin CS Final exam'inden alınma. Stanford öğrencileri kadar iyi bir eğitim alıyor muyuz sanmam lakin sınavlar epey zor. Bu da sizlere bilkentte ne gibi zorlukların karşınıza çıkabileceğini gösteriyordur sanırım. Ayrıca, hazırlık sınavının geçme oranı %7-10 arası değişmekte. Giren arkadaşlarımızın 3'de 2'si ne yazık ki hazırlıktan atılıp başka okullara gidebiliyor. Öte yandan, arkadaşlarında dediği gibi ÇAP ve yandal yapmaya büyük ihtimalle vaktiniz olmayacak bilkentte onuda aklınızda bulundurun. Bu yaz iyi bir şirkette staj yapmaktayım ve edindiğim bilgilere göre piyasada 4 okul kuralı belirlemiş çoğu şirket, bunlara savunma sanayi firmalarıda dahil. Bu 4 okul ( KOÇ BOUN ODTU BILKENT ). Zaten Sabancı ile kıyaslanmasına pek denk gelmemiştim okulun, neden Koç Boun değilde sabancı bence önce onu sormalısınız kendinize.

Not: Okulumuzun giderlerinin %60.. küsür civarı Bilkent Holding ve vakfı tarafından karşılanmakta. Bu sene okul YÖK'ten ihtar aldı, giderlerinin sadece %30 u öğrencilerden karşılandığı için. Ayrıca, okulumuzun yemekhaneyede öğrenci katkı payı sunmasıyla ortalama 6 liraya 4 çeşit yemek yiyebiliyoruz. Bunu başka bir özel okulda görmen mümkün olmayabilir.

DipNot: Ha birde okulumuzun politikaları gereği okuyan öğrencilerin %60'ı en az bursludur. Bunuda iletmek istedim, bir sorun olursa sorabilirsin.

İyi günler...

• JuernofbaN kullanıcısına yanıt
    4 okul kuraliymis

Sabancı ogrencilerinin ve mezunlarının nerelerde staj yaptığını bilmesek inanırız bu dediklerine. Özyeğin falan desen neyse de Sabancı dediğin okul sektörde ve özellikle İstanbul'daki uluslararası şirketlerin Türkiye ofislerinde Boğaziçi ve Koç ile birlikte başı çekiyor zaten.

Sabancı öğrencileri hangi şirketlere giremiyormus söyleyin de bilelim. Mckinsey gibi okul fanatikligi yapan büyük ABD şirketlerinde bile onlarca Sabancı mezunu var aynen koç Boğaziçi Bilkent ODTÜ mezunu olduğu gibi.

Bizzat tanıştigim Sabancı CS son sınıf öğrencisi bir arkadaş 2-3 ay önce Facebook İrlanda ofisinden mülakatları geçti ve teklif aldı. Bırakın şu okul fanatikligini ve özellikle nedense bilkentte çok oluyor bu.

• Project Cupertino kullanıcısına yanıt
    4 okul kuralını ben söylemedim, bizzat aselsan roketsan insider gibi firmaların işe alım yapan yetkilileri yüzüme söyledi. Fanatiklik yaptığım yok, sabancıya laf attığımda yok aynı şekilde. Neden bu kadar dokundu bilemedim sana.
  • Ayrıca ücretli öğrencisini 20 binden alanla 130 binden alan iki üniversite arasındada kusura bakmayında bi öğrenci farkı olur herhalde yani...
  • quote:

Orijinalden alıntı: JuernofbaN

Selamlar herkese,

Bir bilkent cs öğrencisi olarak bende bir yorum yapmak isterim. Okulumuzdaki eğitim diğer okullarda okuyan arkadaşlarımızdan edindiğimiz bilgiye göre epey zor. Bu dönem bir cs öğrencisi olarak 60'a yakın ödev teslimi yaptım. Ödevlerden ve sınavlardan başınızı kaşıyacak vakit bulamayabilirsiniz. Sınavlarda aynı şekilde müthiş zor, 4 yılda bölümü bitirmek için biraz ineklemek gerekiyor diyebilirim. En basitinden şöyle bir örnek sunayım, sadece mühendislerin almış olduğu MATH 102 dersinin bu dönem ortalaması 0.72/4.00'ydi. Kendi bölümümden örnek sunmam gerekirse, bu dönem CS224 midterm sorusu Stanford Üniversitesinin CS Final exam'inden alınma. Stanford öğrencileri kadar iyi bir eğitim alıyor muyuz sanmam lakin sınavlar epey zor. Bu da sizlere bilkentte ne gibi zorlukların karşınıza çıkabileceğini gösteriyordur sanırım. Ayrıca, hazırlık sınavının geçme oranı %7-10 arası değişmekte. Giren arkadaşlarımızın 3'de 2'si ne yazık ki hazırlıktan atılıp başka okullara gidebiliyor. Öte yandan, arkadaşlarında dediği gibi ÇAP ve yandal yapmaya büyük ihtimalle vaktiniz olmayacak bilkentte onuda aklınızda bulundurun. Bu yaz iyi bir şirkette staj yapmaktayım ve edindiğim bilgilere göre piyasada 4 okul kuralı belirlemiş çoğu şirket, bunlara savunma sanayi firmalarıda dahil. Bu 4 okul ( KOÇ BOUN ODTU BILKENT ). Zaten Sabancı ile kıyaslanmasına pek denk gelmemiştim okulun, neden Koç Boun değilde sabancı bence önce onu sormalısınız kendinize.

Not: Okulumuzun giderlerinin %60.. küsür civarı Bilkent Holding ve vakfı tarafından karşılanmakta. Bu sene okul YÖK'ten ihtar aldı, giderlerinin sadece %30 u öğrencilerden karşılandığı için. Ayrıca, okulumuzun yemekhaneyede öğrenci katkı payı sunmasıyla ortalama 6 liraya 4 çeşit yemek yiyebiliyoruz. Bunu başka bir özel okulda görmen mümkün olmayabilir.

DipNot: Ha birde okulumuzun politikaları gereği okuyan öğrencilerin %60'ı en az bursludur. Bunuda iletmek istedim, bir sorun olursa sorabilirsin.

İyi günler...
    Bu değerli arkadaşımızın okul hakkında yazdıkları elbette doğrudur. Bilkent elbette iyi bir üniversite. Türkiye'nin ilk açılan vakıf üniversitesidir. Mezunları birçok iş başvurusunda potansiyelleri ve bilgileri ile de tercih edilebilir. Buraya kadar amenna.

Ama "şirketlerin 4 okul kuralı var" sözü bir şehir efsanesiden ibarettir. Hiçbir aklı başında şirketin, insan kaynakları departmanı olan hiçbir kurumsal şirketin sadece şu okullardan mezun alacağız diye bir kuralı yoktur olamaz. Böyle olsa insan kaynaklarında kimse çalıştırmak zorunda kalmazlardı ya da büyük insan kaynakları şirketlerine inanılmaz paralar harcamazlardı değil mi ? Başvuranlara bakıp "a bu Bilkentli hemen alalım" derlerdi.

Bakın değerli arkadaşlar. Şirketler personel alırken doğal olarak açtıkları pozisyon için en doğru adamı almaya çalışırlar. Ve şirketler bunun için başvuran kişinin konu hakkındaki doluluğuna, ekip çalışmasına yatkın olup olmadığına, maliyetinin bütçe dahilinde olup olmadığına, kurumsal çalışma atmosferine uyumu olup olmayacağına ve daha birçok kritere bakarlar. Sadece mezun olduğunuz okula ve hatta o okuldan mezun olurken edindiğiniz bilgiler bile işe alınmanıza yeterli olmayabilir. Mezun olunan okul işe alım yapan kişi nezdinde bir sempati oluştursa da işe alım esnasında bu kişi en doğru tercihi yapmaya çalışacaktır. Ki bu iş hayatında böyle olmaktadır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gucluturk2018 -- 26 Temmuz 2020; 9:50:38 >

• Gucluturk2018 G kullanıcısına yanıt
    Ben bu 4 okul kuralı derken 4 okul dışında kimseyi çalıştırmıyorlar demedim. Bu 4 okuldan gelen öğrencilere öncelik tanındığını duydum. Neden farklı yerlere çekmek isteniyor anlamadım, bu bahsettiğim 4 okul önceliğini 1-2 yerdede duymadım şuanda ismini vermemeyim çalıştığım kurumun müdürüde, Aselsan'a başvuru yaptığım kadınında ( 4 okul ve 3.0 üstü ortalama önceliği ), insiderdaki ekibinde dedikleri bunlar. Size zırva gelebilir, duyduklarımı aktarıyorum..
  • quote:

Ben bu 4 okul kuralı derken 4 okul dışında kimseyi çalıştırmıyorlar demedim. Bu 4 okuldan gelen öğrencilere öncelik tanındığını duydum. Neden farklı yerlere çekmek isteniyor anlamadım, bu bahsettiğim 4 okul önceliğini 1-2 yerdede duymadım şuanda ismini vermemeyim çalıştığım kurumun müdürüde, Aselsan'a başvuru yaptığım kadınında ( 4 okul ve 3.0 üstü ortalama önceliği ), insiderdaki ekibinde dedikleri bunlar. Size zırva gelebilir, duyduklarımı aktarıyorum..
    Elbette 1-2 kişi size böyle söylemiş olabilir. Ama bu geneli yansıtmaz emin olabilirsiniz. İnşallah mezun olduğunuzda çok iyi bir yerde işe başlayacaksınız. Başlayınca çalışma arkadaşlarınızın nerelerden geldiklerine bakın bu fikriniz ortadan kalacaktır.

Ülkenin bir çok okulunun bir çok iyi mezunu da sizinle birlikte çalışıyor olacak emin olun.

• Gucluturk2018 G kullanıcısına yanıt
    Ben onlar çalışamıyor mu dedim neden dar görüşlü bakıyorsunuz ki yazdıklarıma, Aselsan'da şuanda gazili hacettepeli dolu ben bunları bilmiyor muyum sanıyorsunuz. Çok iyi bir şirkette staj yapıyorum şuanda ve müdür bana bu 4 okul demesine rağmen çalıştığım yerde bu 4 okuldan kimse yok. Selçuk üni.'den mezun olup UBER'de çalışan arkadaşım var, neden ajitasyon yapmaya çalışıyorsunuz anlamadım. Sonuçta üniversiteye girecek arkadaş şunu bilmeli kimse onu bilkentten odtüden mezun olduğu için işe almayacak sonuçta.. Bunun bende farkındayım.
  • quote:

Ben onlar çalışamıyor mu dedim neden dar görüşlü bakıyorsunuz ki yazdıklarıma, Aselsan'da şuanda gazili hacettepeli dolu ben bunları bilmiyor muyum sanıyorsunuz. Çok iyi bir şirkette staj yapıyorum şuanda ve müdür bana bu 4 okul demesine rağmen çalıştığım yerde bu 4 okuldan kimse yok. Selçuk üni.'den mezun olup UBER'de çalışan arkadaşım var, neden ajitasyon yapmaya çalışıyorsunuz anlamadım. Sonuçta üniversiteye girecek arkadaş şunu bilmeli kimse onu bilkentten odtüden mezun olduğu için işe almayacak sonuçta.. Bunun bende farkındayım.
    E tamam işte zaten kendi söylediğinizi tekzip etmişsiniz. Ben dar görüşlü bakmıyorum kardeşim. Tam tersi sende bu önyargıyı oluşturanların görüşü dar. Bu önyargı ile yürümeyin. Ajitasyon filan yapmaya çalışmıyorum. Bu başlığı okuyanların doğru bilgi alması için yazıyorum bunları. Amacım tartışma yapmak ve bunu kazanmak da değil. Ben zaten 20-25 senelik kariyeri olan biriyim. Sizler gibi bir çok mezun işe aldım. Bu sebeple tecrübemi paylaşıyorum sadece.

Bir çok mühendis de aldım işe mimarda. Yeri geldi odtü den aldım yeri geldi uludağ dan. Mezun olunan okul önemlidir ama insan çok daha önemlidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gucluturk2018 -- 26 Temmuz 2020; 10:3:10 >

• Sabancı öğrencileri arasında üniversite fanatizmi yapanları çokça gördüm ve bu tip davranış sergileyenleri çok itici buluyorum. Gördüğüm kadarıyla Bilkent’te de bu tip öğrenciler var. Komik duruma düşüyorsunuz. Öğrencisi dahi olmadığınız bir okul hakkında nasıl bu kadar rahat atıp tutuyorsunuz?

Bilkent daha teknik demiş biri. Sabancı’nın daha az teknik olduğunu nereden biliyorsunuz?

Stanford’ın sınavında çıkan sorunun kendi sınavında çıkmasını bir başarı olarak gören bakış açısı ayrı bi komik. Sabancı’da verilen bazı dersler en iyi üniversitelerin müfredatı baz alınarak işlenir ve çok zorlarlar öğrencileri. MIT Algorithms dersini birebir Sabancı’da veren hoca mevcut.

Bazı şirket isimleri verilip öncelikle tercih edilen üniversitelerden biri Sabancı değil denmiş. Böyle bir iddiada bulunmadan önce basit bir google araması yapabilirdiniz. Ya insider sizi kandırmış ya da siz dürüst değilsiniz. Insider’da çalışan bazı Sabancı mezunlarını aşağıda görebilirsiniz:

https://tr.linkedin.com/public-profile/in/sinem-erdoğan-33168410b?challengeId=AQGJFg2hWzTpXgAAAXOJ7NQotNhLVlGMmGCuijKK9ukwfWBgMOcR17Ga5ns3bJieFI1EAnv6q7JOMSdgiXX75yBZgVsowfOqTQ&submissionId=9e4bc9eb-513b-2516-deff-83c61aaa920e

https://tr.linkedin.com/public-profile/in/mugekucukyumuk?challengeId=AQFs8DoUGOybMQAAAXOJ7PThB65fW9GpfutXw0SC_BbksxoEHhe8zJ8RLKaNX079aB-NrhrPgSgfKL-bZMk0oayFKfuyYwV-JA&submissionId=2c5de1de-533b-2516-389a-44453ba1b71f

https://tr.linkedin.com/public-profile/in/mcankizcoruh?challengeId=AQF-8uT05jrBLwAAAXOJ7RPyf9Aqd1oRwJ7vjj2_w5EsEce2fkjQ4rTqHwH7LSLoMlacGD7kkRozqwQE6olO4Uo8jPnVq3DnJg&submissionId=8183d3b8-553b-2516-b135-1db7afb3282a

https://tr.linkedin.com/public-profile/in/mustafatasci?challengeId=AQFjlB4bCrA20wAAAXOJ7Sd3AZy2cXM-uDw_RUS9N1Q7pKy1SiDPwKDgl5uYLlFkztap6M2ihPMY56UsjgraZN9xGOkjn6pd-Q&submissionId=8ae27be4-563b-2516-67d2-affb9286d979

https://tr.linkedin.com/public-profile/in/demirsoyipek?challengeId=AQEM1x9mE2GpGAAAAXOJ7Ty5sgp6CtIkc7rdXmJvauaOw3DZsaD7EL_ognG0_4RtZE5N1wbEYpZkGIndtWvMPdAKjw5sn-UiEA&submissionId=fc28c729-583b-2516-a0d2-68ddf3b5e87e

https://tr.linkedin.com/public-profile/in/ece-baltaci-6330b487?challengeId=AQEaFp3JYUiMzgAAAXOJ7WTwob0OCbC97D9QL1FcAIeANnCm9NKz4n1t0KroA8k3AjRtOQt4Op7TAUzor1uYci2rzYQgVGhGUA&submissionId=1aa0d68a-5a3b-2516-9dd2-bf67ee5f216b

https://tr.linkedin.com/public-profile/in/onur-vahit-seker?challengeId=AQH5FF2Ggtew5gAAAXOJ7XmEz3oFtc1wiAQgDtpO3GLQXLLmUwL4jRJ9tJh8CpvA0RDg2RImzHr7Q451mKnoWZ6dHclDnuc3ag&submissionId=38db25c5-5b3b-2516-97a6-bcc07f21eb64

Nitekim Aselsan’da Sabancı mezunları:

https://tr.linkedin.com/in/abdurrahman-ayhan-848194141

https://tr.linkedin.com/in/nusret

https://tr.linkedin.com/in/mertkcf

Atıp tutmadan önce biraz araştırma iyidir her zaman.

• Sabancı tuzla'da. Tuzla kocaeline daha yakın hocam

Onu söyleyen yetkililerin aselsanda roketsanda Tai de çalışan yüzlerce gazi ve Hacettepe mezunundan haberi yok demek ki

Şimdiye kadar hep top 5 okul diye duydum (ODTÜ Boğaziçi Bilkent Sabancı Koç) hatta çoğu bunlara ek İTÜ ve Galatasaray da diyor. Zaten LinkedIn'den baktığımızda bu okulların öğrencileri ve mezunları hep aynı şirketlerde staj yapıp çalışıyor.

Yani özetle Sabancı, Koç ve Bilkent eşit seviyedeki Türkiye'nin en iyi 3 özel okuludur. Hepsinin artısı ve eksisi var örneğin Sabancı'nın sunduğu özgürlüğü kimse sunamazken Bilkent akademisyen yetiştirmek için üçü arasında 1 numaradır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Project Cupertino -- 26 Temmuz 2020; 10:22:49 >
  • Daha okuduğunu anlamayan bir sabancı öğrenci kitlesi mevcut. Başlığı açan arkadaş ona göre kararını verir herhalde, üzüldüm açıkcası Türkçe dersi yok sanırım Sabancıda... 130 bine giren adam devlette daha mühendislik tutturamazken adam akıllı özele girip konuşuyor işte de neyse..
    Neymiş efendim Stanford sorusu sınavda karşımıza çıkıyor diye başarı olarak görüyormuşum birader kıt mısın yazdığımı bir daha oku.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JuernofbaN -- 26 Temmuz 2020; 10:23:35 >
  • Project Cupertino kullanıcısına yanıt
    Bilkentte kaç defa okudunuzda akademisyen yetiştirme konusunda 1 numaradır diyebiliyorsunuz ayrıca onuda merak ediyorum. Ben bile öğrencisi olduğum okulu diğer okullarla bir sıralamaya tutamıyorken ?
    Geçen sene tm’de 30. oldum. Tatmin eder size herhalde!

• siyamkedisi S kullanıcısına yanıt
    İtü odtü koç bilkent boun dururken mi

• quote:

Orijinalden alıntı: YUSUF340809

Geçen sene tm’de 30. oldum. Tatmin eder size herhalde!
    Ziyaaaa... :)))
  • Özel okulda okuyan birinin hala puan üzerinden öğrenci seviyesi değerlendirmesi bana baya bir zavallıca göründü açıkçası. O zaman hepimiz Boğaziçi'nde okuyalım, çünkü en yüksek puanla alan okul o. Bilkent'te okuyan birinin böyle bir yorum yapıyor olması daha saçma zaten. Türkiye gibi hiçbir yeterliliği ölçmeyen bir eğitim sistemi içinde büyüyen bir bireyin sınav başarısı üzerinden bir lisans bölümünün yeterliliklerini ölçmesi saçma. Türkiye'de hiçbir şirkette 4 okul diye bir kural yoktur. Çünkü teknik olarak bu okullar arasında bir fark yok zaten. Yüzde 0 bursla giren bir arkadaşım ileride benden daha iyi bir CS'ci olabilir. Çünkü üniversite sınavı girilen bölümün yeterliliğini ölçmüyor.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.