Şimdi Ara

Sabancı Vs Bilkent (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
241
Cevap
2
Favori
16.537
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Zamanını ikinci bir bölüme ayırmak yerine tek bölüme odaklanayım diyorsun, ki tercih meselesi. Ama kendimi şöyle geliştiririm böyle çalışırım mevzuları çok verimli olmayabiliyor. İkinci bir bölüm olunca mecbur okuyorsunuz ve farklı bakış açıları da edinebiliyorsunuz. Önemli şirketleri kuran insanlar en iyi mühendisler olmuyor genelde.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • amönyak A kullanıcısına yanıt
    Hangi 15 ders? Sabancı’da cs okuyan birinin ee diploması da alması için geçmesi gereken derslerin adlarını yazar mısınız? Sabancı mezuniyet yükümlülüklerinde bu sayıda dersi göremedim. Öğrenci kaynakları sitesinden baktım ben. Sabancı öğrenci mailinizle girip görebilirsiniz.

• YUSUF340809 Y kullanıcısına yanıt
    verdikleri 2. sınıf ödevlerini programlama bilen 12 yaşındaki çocuklar bile yapar.
  • Gravitist kullanıcısına yanıt
    Maslağı boş zamanlarda takılmalık olarak yazmadım özellikle bilgisayar endüstri gibi sektörlerde en fazla iş maslak-levent civarında o yüzden maslak yazdım.Ama sosyal olarak bakınca da 45 dakika çokmuş açıkçası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dell_Naja -- 26 Temmuz 2020; 2:16:35 >
  • Beyler bu konuyu açtım da kafam karışık tıp yazarsam küfretmeyin lütfen 😂

bu kadar kolay ee diploması veriyorsa zaten diploması değersizdir o okulun hocam :D yani aslında 2 değil 0 diploma veriyor
    Sabancı'da okuduğumu kim söyledi ben bilkente göre konuşuyorum bilkent cs' de okuyan birinin çap yapabiliyor olması halinde alması gereken ders sayıları bunlar 10 dersle halloluyorsa ders yükümlülüğü arasında fark var demektir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • owoselammicsuedcheck O kullanıcısına yanıt
    Hocam peki bu kadar kolaysa yurt disina cikan nasil o kadar kisi oluyor sirketler neden bu ogrencileri aliyor daha dogrusu bu kadar kolay bir uniden ogrenci aliyorlar?

• Çap yükümlülüklerine okul dışındakiler de ulaşabiliyormuş.
    Dileyen inceleyebilir:

suis.sabanciuniv.edu/prod/SU_DEGREE.p_list_degree?P_LEVEL=UG&P_LANG=EN&P_PRG_TYPE=DM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YUSUF340809 -- 26 Temmuz 2020; 2:16:39 >
  • neyse sizle uğraşamıcam hiç. sırf sıralamaları benziyor diye düzgün bir vakıf okuluyla kar amacı güden bir okulu kıyaslıyorsunuz. ama sonra forumda konu açıp yaz okulu çok pahalı diye ağlamayın
  • Mevzu edilen konu çap. Daha çapın ne olduğunu bilmeden yorum yapıyorsunuz. Bilkent belki de tek vakıf üniversitesi dedim daha önce dikkat ettiyseniz. Sabancı kar amacı güdüyor mu bilmiyorum. Ama günün sonunda Sabancı’da çap imkanı var ve Bilkent’te yok!

• amönyak A kullanıcısına yanıt
    Sabancı’da çap ile ikinci diploma almak o ikinci bölümün yükümlülüklerini de tamamlamak anlamına geliyor. Bunu anlamamakta ısrar ediyorsunuz. Alan seçmeli ve serbest seçmeli gibi kategorilerde psikoloji, ekonomi dersleri alırsanız tabii ki ee çapı için 15-20 ders almanız gerekir.

• Boomerang070 B kullanıcısına yanıt
    sabancı'nın bir yıllık okul ücretiyle zaten yurt dışında rahat okursun. yurt dışına çıkma oranı yüksek çünkü zenginler.

sabancı üniversite olarak sadece temel yeterlilikleri veriyor, bu da işe girmek için yeterli. ki zaten hardcore mühendislik yapılan yerlerde de çalışmıyor çoğu. sabancı bilgisayar bitiren arkadaşım babasının şirketine girdi mesela.

bilkent ise temel yeterlilikleri veriyor ve dünyadaki iyi okullar gibi öğrenciyi de bunun ötesine de geçiriyor. o yüzden silikon vadisinde çalışan birçok bilkentli var ve microsoft bilkentli dolu. cs dahil tüm mühendisliklerde aslında olması gereken düzgün teorik eğitim bilkent'inki ama sabancı'nın burs politikaları buna izin vermez.
  • Öğrencisi olunmayan bi okul konusunda ahkam kesmek komik duruyor.

Hocam yani zengin degilsek sabancida okumamizin bir anlami yok mu?
    Burslu ve maddi imkani iyi olmayan ogrencilerin yurt disina cikmavb imkanlari yok mu?

Yanlis anlamadiysam bogazicinin cs yan dalinda daha cok zorunlu cs dersi var (5-4 edit: pratikte boun 7 hatta) bu mu cap simdi
    Koc ve sabanci sonunda diploma veriyor olabilir cap diye evet, ama bu bildiğin yan dal, hatta daha bile basiti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Killing Road -- 26 Temmuz 2020; 2:34:39 >
  • Boomerang070 B kullanıcısına yanıt
    var tabi. ama doktora ile çıkabilirsiniz bir tek.

lisanstan mezun olur olmaz yurt dışında mühendis olarak çalışmanız sadece sabancı için değil herhangi bir okul için imkansız diyebilirim çünkü oradaki bir firmanın size iş izni çıkartmaya uğraşması için falan çok önemli bir yetenek olmanız gerekiyor, lisans mezunu olan biri için yapmazlar. o yüzden önünüzde yurt dışı için iki olasılık var:
    - akademik kariyer (yüksek lisans ya da doktora) yapacaksınız
    - 5 yıl falan türkiye'de iyi firmalarda çalışıp tecrübe kazandıktan sonra linkedin'den yurt dışı kovalayacaksınız

gördüğünüz gibi en kolayı akademik olarak gitmek. lisans sonrasında iyi bir ortalamanız olursa ve hocalarınızdan da iyi referanslar alırsanız sabancı lisanstan sonra yüksek lisans ya da doktora için rahatlıkla çıkabilirsiniz.

ama yüksek lisanslar genelde paralı oluyor, eğitim ücretini karşılamıyorlar. üstüne orada yaşama masrafı falan da binince türkiye'de ailenizden gelen parayla karşılamanız baya zor. fakat hep yüksek lisans yapıp hem çalışan da baya bir insan var. onu yapabilirim diyorsanız ekonomik pek zorluk da yaşamazsınız. yüksek lisans sonrasında da o ülkede rahatça işe girersiniz ya da doktora devam edersiniz vs.

doktoralar ise ekonomik olarak daha iyi çünkü doktora öğrencisi uzun bir süre kaldığı için hoca asistan olarak çalıştırıyor. genelde doktora programları da burslu oluyor yani eğitim ücreti alınmıyor. bunun üzerine bir de asistan maaşı aldığınızda ek iş yapmanıza gerek kalmadan yurt dışında yaşayabilirsiniz. fakat buradaki sorun da doktora kabulünün yüksek lisans kabulüne göre daha zor olması çünkü hoca size kendi fonundan maaş vereceği için ince eleyip sık dokuyor.

sabancı'da birçok doktoraya çıkan veya kendi yeteneğiyle çıkan insan da vardır ama demek istediğim çoğunun durumu zaten yurt dışına gitmeye uygun ve direkt gidebiliyorlar. zaten yaz tatillerini yurt dışında geçiren insanlardan söz ediyoruz.

Yardimci oldugun icin tesekkur ederim hocam.

• Çap mevzusunu anlamak isteyenler için kabataslak bi örnek vereyim. Mesela cs öğrencisisiniz ve ee ile çap yapmak isyiyorsunuz. Cs zorunlu derslerini aldınız. 8 ders diyelim. Bu 8 dersin 4-5 tanesi ee dersi de aynı zamanda. Yani resmi olarak ee öğrencisi olmasanız bile ee mezuniyet yükümlülüklerini yerine getirmeye başlamış oluyorsunuz. Sonra cs çekirdek seçmeli dersleri aldınız. Bu 10 dersi seçerken logic design, computer architecture, robotics, signals gibi dersler aldınız. Bu dersleri cs yükümlülüklerini tamamlamak için alıyorsunuz ama bu dersler aslında ee dersi. Alan seçmeli 3 dersiniz var. Burda da ee dersleri seçtiniz. 5 derslik de serbest seçmeli hakkınız kalıyor. Bu dersleri de ee havuzundan seçerseniz zaten ee’den çok fazla ders almış oluyorsunuz. Böyle bir aşamada 10 ek ee dersi de aldınız mı siz aslında cs mezuniyet yükümlülükleri tamamlamaya çalışırken ee de okumuş oluyorsunuz ve 2. diplomayı hak ediyorsunuz. Sadece ee okuyan biri ile aynı yükümlülüklere sahipsiniz. Bu konuda daha fazla yazmak istemiyorum. Çap konusunu hala oturtamayan varsa üniversiteler ile iletişime geçebilir.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.