Şimdi Ara

Sabancı Vs Bilkent (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
241
Cevap
2
Favori
16.501
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Wubba Lubba Dub Dub kullanıcısına yanıt
    Hangi bölüm?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • YUSUF340809 Y kullanıcısına yanıt
    CS

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yusufk21 Y kullanıcısına yanıt
    Ben de senin gibi düşünüyordum ama çok da doğru bi yaklaşım olmadığını tecrübe ettim.

• Wubba Lubba Dub Dub kullanıcısına yanıt
    İlginç. Cs derslerinde baya ödev veriyorlar Sabancı’da. Bilkent bunun çok ötesindeyse düşünemiyorum :)

Hocam Allah aşkına öyle 8-10 ders alıp ikinci diplomayı alamazsın mühendisliklerden herhangi birinde sizin çap dediğiniz nerdeyse bilkentin yandalına denk

Yukarıda diğer arkadaşımın dediği gibi çap yapacağım diyen arkadaşların yüzde 90'ı yapmıyor zaten çünkü ciddi anlamda zor bir olay çap. Sabancı'da çap yapmak kolay derken aslında bahsedilen Sabancı'nın sana 2.diplomayı da almana izin veriyor olması, yoksa çap yapmanın bir bölümü okumaktan bir farkı yok, örneğin Bilgisayar yanına Ekonomi çapı yapacaksanız, Ekonomi mezuniyet yükümlülüklerini sağlamanız lazım.

Hocam biraz irade gerekiyor aslında bu dediğim için yani zorunlu dersiniz yoksa o gün gezmek yerine oturup bölümünüz olmayan konuya çalışmanız gerekiyor bu da büyük irade gerektirir. Sahip miyim bilmiyorum bunu şimdiden planlamak da istemiyorum çünkü gidişatı bilemiyorum.

• siyamkedisi S kullanıcısına yanıt
    Hocam saatte 1 kalkıyorlar ayrıca okulun içinden geçen belediye otobüsleri de var

• Gravitist kullanıcısına yanıt
    Evet hocam mesela ben yan dal yapmaya sıcak bakıyorum ama çap bayağı yoğun geliyor ve açıkçası çok çok gerekli mi bence hayır. Sınav sistemine laf atıp gençliğimi yaşamadım diyip sonra 5 seneye 8 sene müfredatı istemek biraz çelişkili duruyor :)

Birkaç gece art arda sabahlayıp bi sabah hüngür hüngür ağladığını biliyorum arkadaşlarımın. Ben henüz akıl sağlığımı kaybetmedim. 1-1.5 gün uyumadan assignment bitirmek ama sıradan bir şeye dönmüş durumda. Faydası bilkent mezunun asgari kapasitesini çok yukarda tutması fakat sene içinde ek projelere vakit ayırmak gerçekten büyük challenge.

• amönyak A kullanıcısına yanıt
    Ezbere konuşmuyorum. Cs okuyan biri 10 ders fazladan alıp Ee diploması da edinebiliyor Sabancı’da. Bilkent’te bu imkan olmadığı için biraz uzaksınız mevzuya sanırım.

Gayet ezbere konuşuyorsun hocam cs okuyann biri 10 ders daha alıp ee diploması alamaz normal şartlarda bölümler o kadar alakalı değiller sabancı yandal yerine çap diyor buna resmen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amönyak -- 26 Temmuz 2020; 1:48:26 >
    İki mühendislik çapının hiçbir mantığı yok zaten. Ekonomi ve İşletme çapı yapmak yerine de ileride MBA yapmak çok daha mantıklı, açık söylemek gerekirse Sabancı bu imkanı sağlıyor olmasına rağmen ben de çok çap yapma yanlısı değilim şimdilik.

Çap hakkında bazı konuları netleştirmek gerekiyor. Çap yapınca 8 yıllık müfredat bitirmiyorsunuz. Zaten birçok dersi anadalınkzda almış oluyorsunuz. Ki anadalda serbest seçmeli dersleri ikinci bölümünüzden seçerseniz çok az dersler iki bölümü bitirmiş oluyorsunuz. Yoksa 8 yıllık dersi 5 yılda tamamlamak mümkün değil zaten

Hocam ama bir iki bölümün de uzmanı olmuypruz gibi anlattığınıza göre zaten iki mühendislik ile çap yapmam hatta çap yapar mıyım bilmiyorum ama her türlü yoğun bir çalışma gerektiren bir olay çap.

• amönyak A kullanıcısına yanıt
    İlginç yorum. Cs ile gastronomi çok alakalıydı değil mi? Cs ve ee birçok dersi ortak olan 2 program. 10 ders alıp 2. diplomayı edinmek çap uygulaması olan birçok üniversitede bir realite. Tartışmak yerine çapın anlamını ve farklı üniversitelerin çap uygulama esaslarını incelerseniz boşuna zaman harcamamış oluruz.

• Gravitist kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam yaparsam ben de o bölümleri düşünürüm ama kendimi bilgisayara vermek daha mantıklı geliyor çap yapmaktansa.

Lisans diploması uzmanlık anlamına gelmiyor. Sadece ee okuyandan farklı bir seviyede olmazsınız çap yapınca. Çünkü çap veya anadal olduğundan bağımsız olarak o diplomayı edinmek için ilgili bölümün mezuniyet yükümlülüklerini tamamlamanız gerekiyor.

Hocam zaten lisans diplomasını açıkçası çoğu kişi alıyor asıl sorun onu nasıl aldıkları zaten ve herkes o alanda uzman şekilde bitirmiyor ben çap yapınca belki diploma elde edeceğim ama sadece bilgisayar okumuş biri kadar bilgisayar alanına yoğunlaşamayacağım ve bundan dolayı o alanda benden daha uzman olacak o kişi.

Hocam sabancının çaptaki amacı sadece diploma vermek başka bir olayı yok eenin aldığı matematik dersleri csden daha ağır ayrıca eeden alması gereken 15 ders+2 proje dersi + 2 stajı var 10 dersle nasıl çap oluyor gerçekten anlaması güç onun adı çap olmaz yandal olur

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.