Şimdi Ara

Sabancı Üniversitesi Hakkında Sormak İstedikleriniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
159
Cevap
14
Favori
20.763
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar selamlar,
    Ben 2019 girişli bir Sabancı Üniversitesi öğrencisiydim, bu sene hazırlıktaydım. Geçtiğimiz yıl forumda upower - Bulveye ikilisinin bana çok fazla yardımı dokunmuştu. Ben de bu yüzden bu sene Sabancı'yı düşünen arkadaşlara yardım etmek isterim. Şu an bölümüm yok ancak muhtemelen Bilgisayar Bilimleri okuyacağım. Bu sene hazırlık olmamdan dolayı çok fazla programlama ile ugraşabildim ve okulda da bazı derslere dönem boyunca audit olarak katıldım bu yüzden okul hakkında ve Bilgisayar Mühendisliği hakkındaki genel sorularınızı elimden geldiğince cevaplamak isterim, çok teşekkür ederim şimdiden.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >



  • Burs süresi ne kadar biliyormusunuz bir bilgi bulamadım sitede

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yurt ve Burs olanakları hakkında bilgi verir misiniz ? Ücret , koşul vb.
  • Program seçme özgürlüğü deniyor ama ben şunu merak ediyorum: Diyelim ki 100 kişinin 80 tanesi bilgisayar bilimi bölümünde okumak istiyor,bu mümkün mü?Yani demek istediğim her program için belirli bir kontenjan mı var(20 endüstri-20 bilgisayar vb)yoksa isteyen cidden istedigini okuyabiliyor mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam ben de bilgisayar düşünüyorum.
    Sabancı ve ODTÜ arasında kaldım.Siz ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında evet kıyaslama yapmak bazen yanlış olabiliyor ama işte :D
  • computer science dersleri ve projeleri kolay olduğu için öğrenciler bir şey bilmeden mezun oluyor diyorlar doğru mu bu
  • Kendi tercih döneminizden biraz bahseder misiniz? Eminim siz de bizler gibi karar aşamasından geçtiniz. Sizi sabancıya çeken şey ne oldu?
    Ayrıca okulda eksik gördüğünüz şeyler nelerdir?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • .

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Eskulape

    Burs süresi ne kadar biliyormusunuz bir bilgi bulamadım sitede
    Hocam burs süresi hazırlık için 2 yıl geri kalan lisans için 4 yıl.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Atmaca.

    Yurt ve Burs olanakları hakkında bilgi verir misiniz ? Ücret , koşul vb.
    Hocam bildiğim kadarıyla ilk 1000 içerisinden tam burslu tercih edildiğinde 2 kişilik oda ve 750 TL burs veriliyor. İlk 1000 dışında tam burslu tercih edildiğinde 4 kişilik oda veriliyor okul tarafından. Onun dışında ilk 6000'den yüzde 50 burslu tercih edersen bursun yüzde 75 oluyor. Bir de 1.sınıftan 2.sınıfa geçişte başarıya verilen burslar var. Yani yüzde 50 yüzde 75 yüzde 25 ve burssuz giren öğrenciler sonradan başarılı olurlarsa bursunu yükseltebiliyorlar. Tabi bunun için sınırlı kontenjan olduğunu belirtmek lazım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Helbram

    Program seçme özgürlüğü deniyor ama ben şunu merak ediyorum: Diyelim ki 100 kişinin 80 tanesi bilgisayar bilimi bölümünde okumak istiyor,bu mümkün mü?Yani demek istediğim her program için belirli bir kontenjan mı var(20 endüstri-20 bilgisayar vb)yoksa isteyen cidden istedigini okuyabiliyor mu?
    Cidden isteyen istediğini okuyabiliyor hocam. Teknik olarak dediğin şey mümkün. 100 kişinin 99'u da bilgisayar seçse bir şey değişmiyor, herhangi bir kontenjan yok. Hatta geçen seneye kadar 2-3 öğrenci mezun veren bölümler bile vardı okulda. Yani herhangi bir kontenjan yok ve gelecekte de olmayacaktır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kavalali

    Bu mesaj silindi.
    Hocam bunun için kesin bir şey demek pek mümkün değil. Okul bence pahalı. Devlet okullarına göre baya pahalı içinde giderler. Yani burada giderden kastım aslında yemek. Yemekhanede porsiyonlar 10-15 lira arası değişiyor. Onun dışında kafeteryalar var onlarda da yemek 20-25 lira. ŞOK'tan malzeme alıp yurtlarda mutfakta yemek yapan az bir topluluk var. Yani sadece yemekhaneden yemek yiyen birinin sadece hayat giderleri 1000 lira civarı olur. Gerisi senin yaşam tarzına bağlı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: raaitben10

    Hocam ben de bilgisayar düşünüyorum.
    Sabancı ve ODTÜ arasında kaldım.Siz ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında evet kıyaslama yapmak bazen yanlış olabiliyor ama işte :D
    Hocam ODTÜ benim en çok beğendiğim 2.devlet okulu. Ama iki okulun olaya yaklaşımları biraz farklı. Bu senin geleceğe dair fikirlerine bağlı biraz. ODTÜ'de Sabancı'ya göre bilgisayar alanında çok daha fazla teknik ders var bu bir gerçek. Sabancı'da ise 2 tane bilgisayar bilimleri okumuş insan tamamen farklı şekilde mezun olabilir ve tabiki yurtdışı imkanları ODTÜ'ye göre çok daha iyi. Eğer siz işin daha teknik yanını seviyorsanız ODTÜ iyi bir tercih. Sabancı şu yönden iyi olabilir, 1.sınıfta IF100 dersi var ve 2.dönem CS201 yani C++ dersini alabiliyorsun. Bilgisayar ciddi anlamda zor bir bölüm. Eğer Sabancı'ya gelirsen geleceğini bu dersler sonrası bölüm seçmeden daha iyi planlayabileceğini düşünüyorum. Eğer gelecek için yurtdışı planın varsa kesinlikle Sabancı.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: functionmachine

    computer science dersleri ve projeleri kolay olduğu için öğrenciler bir şey bilmeden mezun oluyor diyorlar doğru mu bu
    Hocam bence dersler yeterince zor. Özellikle 2 Introductory dersinden sonra CS204 adındaki Advanced Programming dersi öğrencilerin büyük bir çoğunluğunun aşırı zorlandığı bir ders. Hiçbir şey bilmeden mezun oluyor olduklarını düşünmüyorum öğrencilerin. Ha ben içlerinde bulunmadım ama İTÜ / ODTÜ kadar zor olmadığını düşünüyorum o ayrı. Çünkü onlar elektrik ve fizikle alakalı da dersler alıyorlar bizim okulda ise bu tercihe bağlı. Ama asla kolay olduğunu söyleyemem ki audit olarak girdiğim derslerin ödevlerinde de ciddi anlamda temelim olmasına rağmen zorlandım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: byenx

    Kendi tercih döneminizden biraz bahseder misiniz? Eminim siz de bizler gibi karar aşamasından geçtiniz. Sizi sabancıya çeken şey ne oldu?
    Ayrıca okulda eksik gördüğünüz şeyler nelerdir?
    Hocam ben sayısaldan sınava hazırlanan bir öğrenciydim. Koç Bilgisayar başta olmak üzere, Koç,Bilkent ve Sabancı'yı istiyordum. Bu üniversitelerin imkanlarının devlet üniversitelerinden çok daha iyi olduğunun farkındaydım ve çok küçük yaştan beri mühendis olmak istiyordum. Koç Bilgisayar hayali tabi sınavdan sonra bir tık yok oldu tam burslu giremeyince. İlk 6000 içerisindeydim ya Sabancı'nın yüzde 75'ini seçecektim ya mezuna kalacaktım. Koç Bilgisayar ve Bilkent Bilgisayar için ilk 500'e girmek gerekiyor bunlar da ciddi sıralamalar, mezuna kalmak bunu garanti etmiyor maalesef. Mezunların geçmişini de inceledim ve hepsinin iyi yerlerde olduklarını gördüm. Bir de teknik bir mühendisten ziyade ileride MBA ile beraber daha farklı bir kariyer inşa etmek istiyordum. Bu yüzden Sabancı'yı tercih ettim.

    Hocam okulda eğitim anlamında eksik gördüğüm pek bir şey yok. Sosyal anlamda da çevremdeki insanlarla beraber baya mutluyum. Tek problemim okulun pahalı olması. Biraz daha ucuz olmasını isterdim. Bir de okul uzak ve IETT daha yeni bu sene geldi. Ben bu sene hazırlıktım ancak üst dönemler bu pandemi döneminde okulla iletişim kurmakta zaman zaman zorlandı, öğrencilerin taleplerini karşılayamadı yönetim. Bunlar şu an benim yaşadığım sorunlar olmasa da bahsetmekte yarar var.




  • Gravitist kullanıcısına yanıt
    hocam bu biraz özel bi soru olacak ama. cs ve MBA backgrounduyla nasıl bir kariyer çizmeyi düşünüyorsun? mckinsey bain bcg gibi denetim firmalarında business analyst olarak mı işe başlamayı düşünüyorsun, yoksa it firmalarında yöneticilik mi düşünüyorsun kariyerinin ilerleyen aşamalarında?
  • Hocam bir youtube videosunda günlük en az 200 tl harcanıyor diyorlar. Sizce ortama bir öğrencinin günlük harcadığı miktar ne kadar ? Birde ücretler artsa bile siz girdiğiniz ücretten ödüyorsunuz değil mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Alexander Volg Zangief

    hocam bu biraz özel bi soru olacak ama. cs ve MBA backgrounduyla nasıl bir kariyer çizmeyi düşünüyorsun? mckinsey bain bcg gibi denetim firmalarında business analyst olarak mı işe başlamayı düşünüyorsun, yoksa it firmalarında yöneticilik mi düşünüyorsun kariyerinin ilerleyen aşamalarında?
    Hocam tam olarak dediğin şekilde bir kariyer inşa etmek istiyorum. İleride bir danışmanlık firmasında işe girmeyi çok isterim. Kariyerimi de şu an bu yönde ilerletmeyi düşünüyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yksma

    Hocam bir youtube videosunda günlük en az 200 tl harcanıyor diyorlar. Sizce ortama bir öğrencinin günlük harcadığı miktar ne kadar ? Birde ücretler artsa bile siz girdiğiniz ücretten ödüyorsunuz değil mi?
    Hocam o videoyu biliyorum, ironi o video. İmkanı yok o kadar harcanmasının. Ortalama bir öğrencinin günlük yemeğe harcadığı miktarı düşünürsek, öğle akşam yemeklerine 15'er lira verip kahvaltıyı da 5-6 liraya yapan bir öğrencinin günlük gideri 40 lira olur. Bu tamamen yemeğe harcadığın parayla alakalı dediğim gibi. Belki öğrenci kahvaltı yapmıyordur veya kahve içiyordur. Ben mesela çok nadir kahve içen biriyim, kahvaltı kültürüm de yok genelde öğlen yemeği yiyorum direk bu yüzden benim harcamalarım biraz farklılık gösteriyor.




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.