Şimdi Ara

Sabancı Üniversitesi Hakkında Sormak İstedikleriniz (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
159
Cevap
14
Favori
20.753
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Devlet üniversitelerinde çok fazla öğrenci olduğu için her kafa yapısından insan oluyor ve bir arkadaş çevresi edinmek pek de zor olmuyor. Sabancı Üniversitesi'nde de sayıları az da olsa her düşünceden insan var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sycyc S kullanıcısına yanıt
    Hocam bence bu sorunun cevabı evet. Tabi öğrenci sayısı arasında ciddi fark var devlet okuluna göre, atıyorum ODTÜ'de, BOUN'da vs. her çeşit insandan 20 tane varsa, Sabancı'da her çeşit insandan 5 tane vardır. Durum böyle.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • +

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Gravitist kullanıcısına yanıt
    Sabahları yemekhane kaçta açılıyor? Örneğin 8 30 dersinden önce yemekhane de kahvaltı yapılabilir mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sycyc S kullanıcısına yanıt
    07:30-10:30 kahvaltı
    12:00-15:00 öğle
    18:00-20:30 akşam

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Teşekkür ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam genel olarak çapla alakalı merak ettiğim bir şey var. Uzak Çevremden ve Linkedlnden baktığımda insanların genelde çap yaptığı bölümle alakalı işler yaptığını gördüm.
    Fakat geçenlerde bir tanıdığım bölümü tam olarak öğrenemiyorsun diploma hakedilmiyor tarzı bir şeyler dedi. Bana çok inandırıcı gelmedi açıkçası.
    Etrafınızda çap yapan insanlar varsa onların bu konu hakkında olumsuz düşünceleri var mıydı eğitimin yeterliliği ile ilgili?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kobe6 kullanıcısına yanıt
    Daha önce hiç böyle bir şey duymadım. Mesela ana dalın CS, Endüstri ile çap yapıyorsun. Aslında sen çap yapınca normal bir endüstriciden daha az ders almıyorsun ama ortak dersler olduğundan Endüstri ile çap yapmak daha basit oluyor. Ama atıyorum sen Bilgisayar okuyorsun ve Psikoloji çapı yapmak istiyorsun. Bu Endüstri'den çok daha uzun sürer. Yani çap eğitiminin teknik olarak normal sadece tek anadali olan lisans öğrencilerinin aldığı eğitimden hiçbir farkı yok. Daha önce de bu konuyla alakalı olumsuz hiçbir şey duymadım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yurtta kalmayan tam burslu biri her ay ne kadar para alır? Yurtta kalmayan ve evi yakın birisi sadece öğle yemeği yiyerek bu parayla kendine yetebilir mi?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • mastiff55 M kullanıcısına yanıt
    Eğer ilk 1000'deyse benim bildiğim kadarıyla 2 kişilik yurt ücretinin 2/3'ü (yıllık yaklaşık 10000), ve 9 ay ekstra 750 lira. Ben çok çok rahat yeteceğini düşünüyorum bu miktarın, birikim bile yapabilirsin.


    Eğer ilk 1000'de değilse 4 kişilik yurt ücretin 2/3'ü (yıllık 7000). Bu miktar da az değil ama bir miktar ailenden destek alman gerekebilir çok az. Her halükarda senin gibi durumda olan bir insan için ( evin yakın ve gidiş geliş yapacaksın), burslarla yaşayabilirsin bence.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gravitist -- 21 Temmuz 2020; 13:7:51 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • +

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tercih dönemi yaklaşırken tekrar okumak ve soru sormak isteyenler için konuyu bir uplayalim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • -



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gravitist -- 18 Temmuz 2021; 22:50:56 >
  • Konuyu bir yukarı çıkartayım. Benle ilgili son durum; 2.sınıfa geçtim, 2 senedir Sabancı'dayım, CS deklare ettim. Okulla ilgili olumlu/olumsuz aklınıza gelen her şeyi sorabilirsiniz, ben de objektif bir şekilde cevaplarım. Aklınızda farklı okullar da varsa karşılaştırmak için sorabilirsiniz ama diğer okullarla bir karşılaştırma yaparken şu iyi bu iyi demektense ancak bildiğim kadarıyla fikrimi söyleyebilirim.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Gravitist kullanıcısına yanıt

    Hocam bu ek %25 olayı devam ediyor mu?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam 50’yi 75 yapmaktan bahsediyorsanız geçen sene kaldırıldı evet.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • hocam 1.sınıf için izlenimleriniz nasıl olumlu olumsuz? geçen seneye göre değişen düşünceleriniz var mı?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hocam hiç Sabancıdan Tıpa ya da Dişe yatay geçiş filan yapan bi tanıdığınız oldu mu?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eruhaben

    hocam 1.sınıf için izlenimleriniz nasıl olumlu olumsuz? geçen seneye göre değişen düşünceleriniz var mı?

    Hocam 1.sınıf izlenimlerim genel olarak çok olumlu oldu. Hazır böyle bir soru olunca dersler hakkında da bir şeyler karalamış olayım, sonra daha geniş düşüncelerimi yazayım.

    İlk dönem aldığım dersler:


    MATH101: Calculus1 klasik, bence bizim okula göre çok daha zor işleyen yerler var 101'i ama bence hiç gerek yok. Bizimkinin tam ayarında olduğunu düşünüyorum, çok zor bir ders değildi, fazla kastırmadılar.


    NS101: NS Fizik-Kimya-Biyo karışımı bir ders. Argumentative dediğimiz tartışma yaratabilecek bir soru üzerine aslında AYT Fen konuları işleniyor. Bence genel olarak çok anlamsız bir ders aslında. Ben sayısal çıkışlı olduğumdan bana zor gelmedi ancak birçok TM çıkışlı arkadaşım için ders çok zorlayıcıydı. Ben CS deklare etmiş biri olarak Fizik falan görmenin aşırı anlamsız olduğunu düşünüyorum bu yüzden her türlü NS gibi lite bir dersi tercih ederim.


    SPS101: En baba ders olabilir ki muhtemelen benim ve bir sürü arkadaşım için açık ara en zor freshman dersiydi. Assignment açısından çok çok kazık bir ders ama bana kattığı vizyonu inkar edemem, ilk insanlardan 1750'ye kadar olan dönem anlatıldı 101'de ve sınavlarında da 2.5 saatte 2 tane min 300 kelimelik essay yazman gerekiyordu, SPS zaten full bir şeyler yazma dersi olduğundan yararlı bir ders.


    IF100: Ben bu dersin muafiyetine hazırlanmıştım, yazılı sınavını geçip sözlüde elendim. Python kodlama dersi bu ve bence çok çok keyifli bir ders. Bana herhangi bir zorluk çıkarmadı, çevremde de birçok kişi rahattı IF alırken. Bu dersin değerli yanı CS deklare etmeden önce bir adım olması, bu yönü bence çok çok değerli çünkü bu dersi alıp bu CS neymiş bir ders daha alayım veya CS bana uygun değilmiş diyebiliyorsun, o yönü bence çok güzel.


    PROJ: boş ders, ilk 4 döneminde alman gerekiyor. Bazı insanların projeleri aşırı zor oluyor hocalardan dolayı, bazıları yatıyor ona rağmen A ile geçiyor. Dengesiz bir ders ve beni baya sıkmıştı.


    HIST191: Osmanlı tarihi dersi. Klasik bir tarih dersinden bence çok çok farklı, benim aldığım hoca canlı veriyordu dersi bir tane çok daha zor bir seçenek vardı hoca olarak ben ona bulaşmadım. Vizyon açısından değerli bir ders yine bence, sınavı da çok zor değildi.


    TLL101: Edebiyat tarihinden kitaplar okuduğumuz bir ders ancak kesinlikle edebiyat tarihi değil. Bu dersi de ben çok seviyordum ama sınavı açık ara en rezalet olan ders olabilir (dönem içinde 2 haftasonu 2 gün süren 1000-1500 okuduğumuz kitaplarla alakalı verilmiş bir soruya göre makale yazımı). Onun dışında keyifli bir dersti.




    2.Dönem:


    Math102: Calculus 2, beni çok çok tokatladığı zamanlar oldu. Yine bizim okul gördüğüm kadarıyla Boğaziçi ve Bilkent gibi okullara göre daha rahat ama ona rağmen benim deli gibi zorlandığım yerler oldu, dönem sonunda bir şekilde iyi bitti benim için ama yaşattığı stres inanılmaz.


    NS102: NS101'den konsept olarak hiçbir farkı yok sadece konular değişiyor, aynı mantık.


    SPS102: 1750'den günümüze olan zamanı ele alıyor. Bence 101'den daha kolay çünkü alışmış da oluyorsun konsepte ve konular daha zevkli. Dünya vizyonu açısından enfes bir ders.


    CS201: Bunu herkes almıyor ama ben yine de bahsedeyim. 1'in 2'sinde üstten 201'i alabiliyorsun. IF100 temeli üzerine CS201'de farklı bir dil olan C++'a geçiş yapıyorsun. Çok zor bir ders değil konsept olarak ama ödevlerinde zorlayıcı olan birkaç kısım oldu ve sınavlarda deli gibi puan verdiklerinden A notu falan dönem sonunda 93'ü gördü. Bu da birçok insanı olumsuz etkiledi aslında, bu plansızlık dışında giriş dersi zaten tatlı bir dersti.


    HIST192: 1910 Jön Türkler'den 1985'e kadar olan dönem ama aşırı ayrıntılı ve inanılmaz keyifli bir dersti. Türk siyasi tarihi hakkında bir sürü gereksiz bilgiye sahip olmamı sağladı.


    TLL102: 101 konseptinin baya aynısı, 7-8 kitap okuyorsun yine.


    AL102: En en çok zorlandığım 2.dersti benim. Bu ders Academic Literacies diye geçiyor, genel olarak yazma ve sunum dersi. Bazı hocalar aşırı kanser ve A notu normal kataloga göre daha yüksek. 2 modül var ve 2'şer assignment var. İlk modülde 3-4 kişilik bir grup 20-25 dakikalık bir akademik sunum hazırlıyorsunuz ve 1000 kelimelik bir tane akademik yazı yazıyorsunuz. İkinci modülde yine 3-4 kişi bu sefer 40-45 dakikalık bir tane seminer sunumu dediğimiz baya akademik araştırma yaptığınız bir sunum hazırlıyorsunuz ve üzerine 1500 kelimelik tez tarzı bir report yazıyorsunuz. Kanser ötesi kanser bir dersti, benim ömrümden ömür götürdü.


    Genel olarak 1.sınıf hakkındaki fikrimi belirtmem gerekirse Sabancı'yı bence Türkiye'deki diğer bütün okullardan ayıran şey bu. İnanılmaz farklı dersler alıyorsunuz ve bunun bence çok derin bir katkısı oluyor bir şekilde. Sabancı öğrenciyi genel anlamda çok zorlayayım Calculus'te 5 kişi A alsın tarzı bir okul değil ama Sabancı gerçekten çok çok ciddi bir okul özellikle akademik anlamda. SPS,AL,TLL'de yazdığınız her şey Turnitin'e giriyor ve plagiarism inanılmaz büyük bir suç olarak kabul ediliyor, direkt derste o assingmenta sıfır basabiliyorlar. Pass/fail de bana çok yardımcı oldu bu sene, hiç P/F hakkımı kullanmam gerekmedi ama yarattığı psikolojik bir fayda oldu. O yüzden genel olarak bu sene benim için stresli olsa da olumluydu diyebilirim. Okula karşı genel olarak ben zaten baya olumluyum, her okulda olduğu gibi yönetim falan arada hatalar yapıyor, saçma kararlar veriliyor tabi ama vizyon olarak bence farklı bir okul.





  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.