Şimdi Ara

Sabahları koşmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.326
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Benim sorunum şu; futbol yada basketbol oynarken çabuk yoruluyorum, ciğerlerim patlayacak gibi oluyor.
    Maç sırasında çok yorulduğumda arkadaşım ''senin ciğerlerin tam olarak açılmamış, düzenli olarak koş düzelirsin'' dedi.
    Bende sabahları koşmaya karar verdim, fakat nasıl bir düzende koşmam gerekir?
    -Ortalama kaç dk koşmalıyım.
    -Koşuya gitmeden önce birşeyler yesem sorun olur mu?
    -Bu arada boyum 1.84 Kilom 62,5

• Ortalama yarım saat koşsan yeterli olur günlük.Eğer bayılırım dersen az atıştır da git,karnını şişirecek kadar değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Acı Biber

Ortalama yarım saat koşsan yeterli olur günlük.Eğer bayılırım dersen az atıştır da git,karnını şişirecek kadar değil.

ilk olduğu için zorlanırım diye düşünüyorum.ilk başlarda az az atıştırıp sonraki zamanlarda aç karnına koşmayı düşünüyorum.
    bu arada yanına 0,5 ml'lik su alıcam, bu arada cevabın teşekkür ederim.
  • bugün bende böyle bir topik açacaktım..

sabah kalktıktan sonra 500ml oda sıcaklığında su içerim.

sonrasında koşuya başlayayım diyorum.

hafif tempo 30 ile 45 dakika arasında bir koşu.

koşuya başlamadan önce birşeyler yenilip içilmeli mi ???

( yol ortasında kalmayalı :))
  • Bir şeyler yedikten 2 saat sonra koşmak en sağlıklısı. Bir şeyler yiyip çıkarım diyorsanız ağır tempo ile koşmanızı tavsiye ederim.

İlk 10 dakika hızlı adımlarla yürümek, daha sonra hızı yavaş yavaş arttırıp hızlı tempoyla koşmaya geçmelisin. Birden hızlanırsan çabuk kesilirsin ve verimsiz olur.

Süresi ise ilk bir kaç gün 25 dakika kadar, daha sonra 30-45 dakikaya kadar arttırabilirsin. Saatlerce koşmaya gerek yok.

Ciğerlerin açılması için son tempoda en az 10 dakika koşmalısın.
  • esasen amaç ( bnenim için ) ciğer açmak değil.

30-45 dakika kahvaltıdan önce dayanabilirmiyim.

kahvaltı dan 2 saat sonra diyorsanız 12:00 da koşamam :))
  • sabah erken saatlerde egzersiz yapmak kalbi yorar.bence akşamüstü koşmaniz daha iyi olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sabahları çok azgın oluyorum.
    12 yıl önce açıldı
    Sürekli uyuyorum
    6 yıl önce açıldı
    Spor yaparken çabuk yoruluyorum
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: _deadmaster

sabah erken saatlerde egzersiz yapmak kalbi yorar.bence akşamüstü koşmaniz daha iyi olur.

biraz araştırmalarımla dediğinizde haklısınız.

akşam yemeğini 17 .. 18 de yerim ve akşam 20:30 da koşarım.
  • söylemeyi unutmuşum, evde kondisyon bisikleti var, ne kadar gittiği, kaç dk dir çalışığını, ortalama hızını ve kalp ritmini gösteriyor.
    peki dışarda koşmak yerine evde kondisyon bisikleti ile çalışsam olur mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: MaviTeneke

söylemeyi unutmuşum, evde kondisyon bisikleti var, ne kadar gittiği, kaç dk dir çalışığını, ortalama hızını ve kalp ritmini gösteriyor.
    peki dışarda koşmak yerine evde kondisyon bisikleti ile çalışsam olur mu?

Hiç bir alet dışarıda yapılacak koşunun size vereceği kondisyonu ve harcatacağı kaloriyi sağlamaz.Tavsiyem dışarıda koşmanız ama bu şansınız yoksa tabiki koşu bandında koşun.
    Ayrıca koşu bandında %3 bile olsa bir yükseklik verin ki biraz dışarıda koşma havası yaratıp daha fazla kas grubunun çalışmasına olanak sağlasın.Hatta arada yükseliği daha artırıp sonra düşürüp hızı da böyle şekilde oynarsanız kondisyon ve kalori olarak daha olumlu sonuçlar alırsınız.
  • yanlış bilgi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi genle yüklü gemi -- 3 Temmuz 2012; 21:58:55 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: K®ATOS

dostum bildiğim kadarıyla en önemlisi sabit tempoda koşmak kalbin aynı tempoya alışması için.Ve akşam daha mantıklı Ben de başlıyorum artık günde 1 saat koşmaya yağları götürmem lazım
    ve fitness yapmadan önce yağları eritmek daha mı mantıklı ?

Interval training nabızı artırıp düşürmeye dayalı bir yağ yakma antrenmanı.İnternete yazarsanız bir çok makale bulabilirsiniz.
    Hafif bir tempoda 1 saat koşmak ya da bir hızlı bir yavaş 25-30dk koşmak mı?
    Amacınız kilo vermek-yağ yakmak ise ikincisi kesinlikle çok daha fazla yararlı.Aynı şekilde bununla ilgilide bir çok yazı var.Genelde sprinter antrenmanı vs olarak geçiyor.
    Kalbin aynı tempoya alışması diye birşey duymamıştım ama hafif tempoda koşmak ile benim dediğim antrenmanın farklı farklı yararları var.
    Amaç kilo vermek ise denediğim için söylüyorum ya interval training ya da p90x tarzı arka arkaya yapılan süper set antrenmanları.Yoksa günde 2 saat yürümek falan bunlar istenilene çok zor ulaştırır.
    Ayrıca fitness yapmadan önce yağları eritmek demeyelim.Çünkü süper set antrenmanı yaparsanız kas büyümesi yerine yağ yakımı sağlarsınız.Hatta merkez bölge(göbek vs) için koşudan daha çok merkez bölge çalıştıran ağırlık antrenmanları önerilir(squat-dead lift vb. bunların türevleri-çeşitleri).O yüzden böyle birşey diyemem ama amacınız 60-70 kilo benche girmekse tabiki tavsiyem önce kilo vermek sonra böyle yüksek ağırlıklar girmek ki insanlar kasları görebilsin.
    Dediklerime destek olarak:
    http://www.menshealth.com.tr/altin-kurallar/
    http://en.wikipedia.org/wiki/Interval_training
    http://www.bodytr.com/2012/01/interval-training-fartlek-kondisyon-yag-yakim-etkisi.html
    http://sportsmedicine.about.com/od/tipsandtricks/a/Intervals.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dogy1 -- 3 Temmuz 2012; 17:12:16 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.