Şimdi Ara

Sabahın köründe sokaklarda simit satan 7 yaşındaki çocuk (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
1
Favori
5.141
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
136 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 5-6 yaşlarındaki çocukları duygu sömürüsünde kullanıyorlar. Bu şekilde evladını kullanana ver 10 bin lira ceza bak bakalım bir daha kullanabiliyor mu küçücük çocuğu

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ABCdiküçgeni kullanıcısına yanıt

    Kınamadım ama umurumda değil. Bana ne elalemin veledinden? Kendi sevdiklerimi düşünürüm gerisi boş.

  • Çocuğun suçu yok. Ailesi suçlu. Nerde fakir, yoksul, asgari ücretli, kıt kanaat geçinen 3 5 10 çocuk yapıyor. Nerde karı koca çalışan, orta düzel gelir sahibi tek çocuk yapıyor. Ayda 20 bin lira kazancı olmayan biri 2. çocuğu yapamaz. Yapıyorsa da ağlamaya hakkı yok. Ayaklarınız yere bassın. Eline telefonu alan kendini Danimarka'da sanıyor. Patır patır çocuk yapılmasının önüne geçilmesi şart.


    1935 Türkiye nüfusu: 16 milyon.

    2021 Türkiye nüfusu: 85 milyon.


    1935 Almanya nüfusu: 66 milyon.

    2021 Almanya nüfusu: 83 milyon. (3 milyonu Türk bu arada)


    1935 Fransa nüfusu: 42 milyon.

    2021 Fransa nüfusu: 64 milyon.


    1935 İtalya nüfusu: 43 milyon.

    2021 İtalya nüfusu: 59 milyon.


    1935 Britanya nüfusu: 46 milyon.

    2021 Britanya nüfusu: 67 milyon.


    1935 Japonya nüfusu: 70 milyon.

    2021 Japonya nüfusu: 126 milyon.


    1935 Nijerya nüfusu: 15 milyon.

    2021 Nijerya nüfusu: 210 milyon.


    1935 Bangladeş nüfusu: 35 milyon.

    2021 Bangladeş nüfusu: 160 milyon.


    1935 Pakistan nüfusu: 30 milyon.

    2021 Pakistan nüfusu: 210 milyon.


    1935 Hindistan nüfusu: 350 milyon.

    2021 Hindistan nüfusu: 1.4 milyar.


    1935 İran nüfusu: 10 milyon.

    2021 İran nüfusu: 85 milyon.


    1935 Mısır nüfusu: 15 milyon.

    2021 Mısır nüfusu: 100 milyon.


    1935 Avusturya nüfusu: 7 milyon.

    2021 Avusturya nüfusu: 9 milyon.


    1935 Danimarka nüfusu: 3,5 milyon.

    2021 Danimarka nüfusu: 5,5 milyon.


    1935 Norveç nüfusu: 3 milyon.

    2021 Norveç nüfusu: 5 milyon.


    1935 İsveç nüfusu: 6,5 milyon.

    2021 İsveç nüfusu: 10.5 milyon.


    Böyle istediğiniz ülkeyi yapın. Nüfusu 5 10 20 kat artan ne kadar ülke varsa açlık, sefalet, kısa ömür, sağlıksız ömür vs ne kadar kötü istatistik varsa tepede olan ülkeler.


    Ama nüfusu 90 senede taş çatlasın 2 kat artan hatta o kadar bile artmayan ülkeler ise refah, yüksek yaşam standardı, sağlık, iyi beslenme, uzun ömür vs ne kadar iyi istatistik varsa tepede olan ülkeler.



    Üremeyi bırak refah yaşa. Şu anda ülkemiz bir anda 30 milyona düşse, hiçbir şey yapmasak, daha iyi şeyler yapmadan sadece yaptığımız şeylere yapmaya devam etsek refahımız 2 kat artar. Kafadan artar.





  • Ama almanya fransa ingiltere kıskanıyor bizi

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 0M42 kullanıcısına yanıt

    Hadi ya.

    Kimse bedavaya ülkenin ekmeğini yemiyor parasıyla alıyor. Çalışarak kazanıp aldığını sanki devlet veriyormuş gibi gösteremezsin. Karşılıksız birşey verildiği yok. Nemalananlarda senin kesimin. Bu iktidar yokken alayınız çulsuzdu, açtı.

    Yok devletin başı falan filan senin gibilerin iktidarda değilken ne dediği ortada. İstiklal marşında ayağa kalkmayan, duvarlara kafir devlet yazan, sabah akşam çamur gazetelerden askeriye küfürlü mektuplar gönderen tiplerdiniz. İşiniz gücünüz eski hükümetlerin liderlerine sövmek. Şimdi kendi liderine laf geldi diye kudurmuşun. Hemen vatan millet edebiyatı. Bunu yapacak en son topluluksun. Sen neydin ki karşındakinden ne bekliyorsun? O zamanlar neredeydi bu devlet anlayışı? Yoktu tabi çünkü iktidarda değildin.

    Kimin fazla zamanı kalmadığı ortada. Devriniz geçti artık.

  • 0M42 kullanıcısına yanıt
    Devlet ve hükümet bambaşka şeyler yalnız hatırlatırım. Devletimizi daha fazla satmayın diye mevcut hükümetten kurtulmaya çalışıyoruz azcık fanatik olmadan düşünün daha ne olsun istiyorsunuz ? Gerçi sizin gibiler dolar 30 olsa da devletimi satmam diye s**ldiğini bile kabul edemiyor. Aynen kardeşim en vatansever sensin. Bu ülkenin çocuklarının geleceğini çalıp 25 30 yıllık geçiş garantili yollar köprüler yapıp yetmezmiş gibi kanal İstanbul adı altında bi dünya masraf kapısını da açmaya bu denli gönüllü bir güruh varken vatanseverlik devletini satmamak sizin ağzınıza hiç yakışmıyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Vanished Man V kullanıcısına yanıt

    Devletin ne demek olduğunu bilmeyen insanlara gelmiş burada laf anlatıyoruz oysa bu ilk okulda öğretilen bir şeydir devlet sevgisi karakter meselesidir gen meselesidir. Milleti bir arada tutan devlettir devleti yöneten baştır baş olmazsa herkes dağılır ortada ne devlet kalır ne millet kalır. Çalışarak kazanıyor karşılığını ödüyormuş... Ddikili bir ağacın yokrur tıpkı övündüğün liderlerin gibi.. Senin gibilerin işi fırsat bulduğunda devletini hükümetini eleştirerek çığırtkanlık yapmaktır.. Sen beni ne tanırsın ki önceki hükümetler zamanında benim yerime atıp kesiyorsun.. Bir kez olsun sağda solda devletimizin başları hakkında böyle atıp tutmadık çığırtkanlık yapmadık. Evet sevmedik benimsemedik ama bir kez olsun nefret kusmadık hükümete olan düşmanlığımız yüzünden düpedüz vatan haini sıfatına bürünmedik..... Zaten istesek bile söyleyemezdik o ayrı çünkü taa ilk başlarda aynı görüşte olmayanı, eleştireni sorgulayanı asıyordu seninkiler dikdatörlüğün konsantre olduğu zamanlardı belki küçüksüz yaşın yetmez bunu bilmezsin....


    Öyle bir düsturumuz olmadı zaten herkesi kendin gibi mi sandın? Koçum bu vatanda bizimdir devlette.. İstediğiniz kadar debeleneceksiniz hazımsızlığınızdan kudurup duracaksınız. Benim bu topraklar üzerinde 600 yıllık bir hakimiyetim, dünya tarihi üzerinde 2000 yılı aşkın bir geçmişim var kalkmış üç kuruşluk aklında bana sen kimsin diyorsun.. Sen kimsin nedir senin tarihin? şurada 100 yılı doldurdunuz sütunlarınız çatırdamaya başladı bakalım ömrünüz ne kadar olacak...


    Devrimiz geçti hee? Her seçim öncesi aynı nutuklar fakat değişmeyen sonuç her seferinde sandığa gömüldünüz.. Ama bu seçim son değil mi :) Aç tavuk kendini darı ambarında sanarmış bunu bir türlü anlayamadınız. Şunu şuraya yazıyorum Reisin de söylediği gibi hedef 2023 tür bundan kasıt nedir anlayan nalıyor eteklerin tutuşma sebebi budur senin gibilerde anlayacak. Sabahın köründe sokaklarda simit satan 7 yaşındaki çocuk Sabahın köründe sokaklarda simit satan 7 yaşındaki çocuk Sabahın köründe sokaklarda simit satan 7 yaşındaki çocuk Sabahın köründe sokaklarda simit satan 7 yaşındaki çocuk 



    Gecenin üçünde isim bulmakta zorlanan arkadaş, çalıp çırpmaktan bahsedeceksek, şayet konumuz hırsızlık olacaksa, devlet nasıl sömürülür, cep nasıl doldurulur millet sefalet içerisindeyken nasıl saltanat sürülür diye bakacaksak şayet önceki hükümetlere bakacaksın CHP ye bakacaksın. Hırsızlığın başı dır chp en baştan hırsızdır chp.. Sizde gram onur olsaydı hükümeti yine eleştirir ancak ülkeye kattıklarının arkasında dururdunuz hepsi bir kenara bir ülkenin medarı iftiharı olan savunma sanayiye katılan teknolojilerdin arkasında dururdunuz. Eleştirmekle o kadar meşgulsunuz ki bir çok şeyden haberiniz dahi yok akıl tutulması yaşıyorsunuz.


    Madem bu insanlar hırsız madem ki ekonomi bu kadar kötü çalıp çırpıp kendilerini zengin ediyorlar peki gelişim, büyüme adı altında bunca şeyi ne ile yapıyor bu adamlar? Senin ülkende yapılanma adı altında yapılanlardan haberin varmı acaba okul/üniversiteler, yollar şehir hastaneleri, yenilenen kamu kurumları, başlı başına savunma sanayi vs. vs.. Hükümetin bu ülkeye yaptığı icraatleri bir bir yazsam sayfalar yetmeyecek. Madem ki bu ülke de bunları yapabilecek potansiyel vardı önceki hükümetler zamanında da milletin çoğunluğu neden sürünüyordu emeklisine maaş bile ödeyemeyip diğer devlet başkanları önünde el pençe divan para dileniyordu? O zaman bu paralar neredeydi daha doğrusu kimin cebine giriyordu kimlerin serveti büyüyordu nasıl bir hortumlama vardı soygun vardı? Biraz olsun akıl düşünme yetisi başka bir şey değil bir insanın içinde hainlik yoksa bunu anlamaması mümkün değil. Senin gibi eleştirenlerin derdi gayesi hiç bir zaman vatan millet olmadı ne diyordu sizin vekiliniz


    "Bu hükümet, dünyanın en iyi işini de yapsa bizim bu hükümeti alkışlayacak halimiz yok" kafa budur işte.. Bir tane chp li görmedim ki teknofeste gidip gezmiş, ülkenin yeni cevherlerini görmüş tebrik etmiş gurur duymyş.. Öyle bir çap yok çap.. Bu her şeyden önce haysiyet meselesidir bir ülkenin savunma sanayisi demek bileğinin gücü demektir namusu, şerefi demektir düşmanlık öyle bir kör etmişki gözleri aslında kimsiniz belli değil.. Bu yüzden rabbim size, sizinkilere bir daha fıırsat vermedi vermeyecekte bunu bir kez daha 2023 te göreceğiz...





  • 0M42 kullanıcısına yanıt
    Sabahın köründe sokaklarda simit satan 7 yaşındaki çocuk
  • Hocam iş yerinde bir arkadaşım sokakta çalıştırılan çocuklarla ilgili çalışma yapıyor. Bunları ilk önce Zabıtaya.bildirmeniz gerekiyor.. 1)Zabıta çocuğu alıyor. Annen baban.nerde diyor. Zabıta merkeze alıyorlar.
    2)Anne babayı zabita merkeze çağırıyor. Tutanak tutuyor. Anne babası gelmeyecek gibiyse veya uzun sürecekse adresinde aileden yetişkin biri varsa araçla da bırakabiliyolar. Tutanak tutuyorlar. Aileyi uyariyorlar. Gerekli bilgilendirmeyi yapıyorlar.
    3)Çocuğun ikamet ettigi mahallenin bağlı olduğu ilçenin Sosyal Hizmet Merkezi'ne resmi yazı gidiyor. Sosyal Hizmetteki görevli meslek elemanına dosya gidiyor
    4)Adrese inceleme yapmak üzere, çocuğun durumunun tespiti için gidiyor. Aileyi uyarıyor. İkinci defa yakalanırsa para cezası verilir. Çocuğa istismarınız devam ederse kurum bakımına (yetiştirme yurdu) alınabilir deniliyor. Tekrar yapılırsa suç duyurusunda bulunulur, hapis cezası alabilirsiniz deniliyor.

    Kısacas Zabitaya bildirin. Dilencilerin hepsini.. Çocuk da dahil.. Sokakta çalıştırılan çocukları da aynı şekilde.. Bildirirken dilenci veya/çocuğu çalıştıran kişi sizi görmesin. O yuzden muhitten biraz uzaklasin sakince zabitayi arayin. Yoksa can tehlikesi var. Hiç belli olmaz ne yapacakları..

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • esmuco26 kullanıcısına yanıt

    Yazılan en faydalı cevap. Upliyorum


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • suçlulardan biri de sensin çocuk yapmak yerine evlat edinebilirdin ağlayıp sızlanmak en kolayı


    bir diğer suçlu 7 sene önce anası babası biraz insan olup maymunca sevişmek yerine az buçuk insanca düşünse o çocukcağız bunları yaşamazdı


    hayat böyle birşey işte üremeyerek hayat denen iğrençliği yok etmek zorundayız bunu yapmayanın benim gözümde vicdanı yoktur

  • Merak etme hocam o çocuğun senin çocuklarından daha iyi bir geleceği var. Benim de 2 tane çocuğum var şu an için zerre umrumda değil okuyup okumayacakları.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lütfen bu çocuklardan birşey almayın, para vermeyin
    siz para verdikçe sokakda dilenen çocuk sayısı artacaktır
    çocukların iyiliği için çocuklara para vermeyin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1. Selim 1 kullanıcısına yanıt
    Lise sona dogru esnaf yanina ver ticaret ogrensinler kuyumculuk toptancılık vb okumak amelelik benim bi arkadasim vardi çocuk olimpiyatciydi tip okudu ankarada herifi bartına surmusler

    Bu ulkede okuyani surundururler

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • AO A kullanıcısına yanıt
    Dostum ne boş yapmışsın ya. Sokak köpeğiyle ne alakası var mevzunun? Benim köpeğim var, canımdan bir parça. Sokaktakileri de ayrı görmem, severim, iyiliklerini isterim her koşulda. Tabii ki kimsenin zarar görmesini de istemem. Çocukları da çok severim. Bu arkadaşın anlattığı hikayeye de içimden bir parça gitti, zaten metrobüste, sokakta gördüğüm her çocukla sohbet eder, illa ki bir sıcaklık gösteririm. De birader, ben sokaktaki zavallı hayvan için sesimi yükseltirim, bu demek mi ki bu çocuk için yükseltmem? Veya diyelim ki köpeğe eziyete karşı ortalığı ayağa kaldırdım. De be güzel kardeşim. Bir haltı da milletten bekleme, geç sen yap. Ben haksızlığa uğrayan bir zavallı için uğraşıyorum, nasıl yeteyim bir ikincisine, bir zahmet onu da sen yap. Ama yapmazsınız. Konuşmayı çok seversiniz, ama bir işe de yaramazsınız, bir şeyler için çabalayan insanların koluna, yakasına yapışırsınız. Çünkü sizin derdiniz o garibanlar değil. Köpeklere düşmanlığın var, aklın sıra ordan başka vicdan sahibi insanlara saldırıyorsun. Sen akıl edemiyorsun bir başkasının, "e onu da sen becer bir zahmet birader, sen ne işe yarıyorsun" diyebileceğini, ama diyor işte kafası çalışan insanlar. Çocuğu orada çalıştırana, eziyet edene laf yok, korumaya almayan devlet yetkililerine laf yok, gücü gariban sokak köpeklerini sahiplenenlere yetiyor. Allah versin kardeşim, Allah versin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 0M42 kullanıcısına yanıt

    Birde bu kadar uzun uzun yazdın ha?


    Devlet sevgisi falan filan sizde yok ki. Sizin iktidar olmadığınız zamanları bilirim. Tipik refah partisi ondan önce milli selamet zihniyeti. Gelmişin üfürüyorsun geçmişi görmemişiz gibi kandıracaksın.


    Dikili ağacım var veya yok. Ben kazandığım paradan vergi ödüyor muyum? Evet. Gerisi hikaye. Sen aldığın vergiyi nereye harcadığının hesabını veriyor musun? Hayır. Vergi kanunlarını bilmeden sallama. Aldığım bisküviden benzine kadar herşeyde vergi var. Şu dikili ağaç lafını demirelden çaldınız demirelin laflarını kullanma orjinal birşeyler bul. Herhangi bir ülkede çalışıp kazandığından vergi keserler öyle bedavadan ülkenin ekmeğini suyunu kullanmazsın.

    Senin liderin 2001 yılında miting yaparken hükümete, devlete geçiriyordu ya. Bilader benim yaş 35 sen anca ergen keklersin. İktidarda değilken gülün eşi bile avrupa insan hakları mahkemesine şikayet etmişti davası vardı.

    Ben seni tanımazsam sende beni tanımazsın ama sallayıp duruyorsun.

    Nefret kusan senin gibiler zaten. 2009'da kriz vurunca oy toplamak için bu siyasete geçtiniz. Daha geçen seçim akpye oy vermeyenlere terörist dediniz. Sabah akşam hakaret ettiniz. Hepte mağdursunuz yok eleştirince asılıyormuş. 20 senedir aynı masal. Ülkenin %99'unu ele geçirsen %1 için ağlarsın mağdur olursun.


    Ayrıca senin zihniyetin 2001 yılında mı türedi? Siz yıllarca 1950'den beri hep iktidardaydınız. Böyle yazarsınız çizersiniz millet salak mı türk siyasal tarihini bilmeyecek? Anap iktidarken sen neredeydin? Dyp, ap kadrolarında seninkiler yok muydu? Sonra msp kadroları senin değil miydi? O eski türkiye dediğiniz yapı büyük çoğunlukla sizden çıkmış.


    600 yıllık hakimiyet lafı komikmiş. Birinizde eğitim olsun birinizde tarih bilgisi olsun be. 600 yılmış komedi ya. Osmanlı kuruluşu yıkılışını sorsak onu bile bilmezsin. Sorsak anadolu selçuklu devletini bilmezsin. 2000 yıllık geçmişin nerede senin? Senin gibi ümmetçiler ne zamandır türk tarihini sahiplenir oldu? İslam ordularıyla savaşan orta asya türk toplulukları da senin miydi?

    100 senelik tarihim falanda yok. Senin osmanlı borcu da iteledi benim 100 senelik devletime. Ancak osmanlı gibi batı karşısında 150 sene ezilmiş benide avrupa devleti olarak kabul edin diye anlaşmalara yazdırtmış bir devlet benim tarihim olmasın eksik kalsın.

    Üç kuruşluk akıl, koçum gibi laflarda harika. Eğitim, bilgi açısından karşılaşsak 500 kere ezerim seni ama hala üfürürsün.


    2023'te bir halt olacağı yok reis dediğin senin reisin sadece. Altı üstü cumhuriyetin 100. yılı millete lozan mozan diye yalanlar anlatıyorsunuz. Bu ülkede anap gibi partilerde vardı gördük ekonomi bozulunca sandığı kafasına geçirdiler. Dyp, anap hep silindi gitti. Kendi partini ne sandın? Herkes akp kapısından beslenmiyor. Parti beslemeleri anca 7/24 savunur ekmeği kesilmesin diye. Çünkü iktidar gidince avanta gider. Sıradan biri yemişim partini der. Aynı lafları istanbul seçimlerinde diyordunuz 12 bin fark 4 pusula var


    Çalıp çırpmaktan bahsedeceksen önce söyle bakalım chp en son ne zaman iktidar olmuş ki sen bunun hırsızlığını bilip anlatacaksın. 1980'den beri iktidarı yok. Oysa biz akp devrini komple yaşadık. İktidara gelirken yolsuzlukla mücadele deyip ne kpss bıraktınız ne ihale kanunu. Torpil, rüşvet adam kayırmanın kralını gördük. Belediyelerin topladığı pandemi yardım paralarına bile el koydunuz. Belediyelerin ekmek dağıtmasına bile engel oldunuz ya. Geçmişte eleştirdiğin herşey kendi iktidarında elinde patladı. Kuyruklardan, dolar artışına kadar. 20 senedir muhalefetmiş gibi ülke yönetiyorsunuz hep suçlu başkaları oluyor.


    Ekonomiye gelince dünyada 20 sene öncesine geriye gitmiş ülke var mı? Tüm ülkeler 2-3 kat zenginleşti siz onu bile beceremediniz. 2013'ten beri aşağıya gidiyorsun. Sen dünya kadar vergi topla diğer hükümetlerin almadığı vergileri icat et. Sonra gel yol yaptık de. 2002 yılında bu ülkeyi yolsuz, hastanesiz, köprüsüz, hiç otobansız mı aldın?

    Önceki hükümetler en azından devletin parasıyla hastane yaptı. Özalın yaptığı otoban 80 km 5 lira. Seninkilerin yaptığının 100 kmsi 22 lira. Seninkiler bir köprüyü bile eşek yüküyle vergi alıp yapamadı. Özel şirketlere ihale et, geçiş ücreti fahiş olsun ama vergileri hiç azaltma. Bu mu icraat? Hastane desen yine özel şirket yapsın işletsin bir de eski devlet hastanesini kapatıp arazisine çöküyorsun. Madem herşey özele yaptırılacak o zaman bu kadar verginin hesabını ver? Yok vermezsin. Vakıflar, inşaatçılar yedi bitirdi parayı.


    Sonra şu el pençe durmak derken. Senin liderin abdye gitti randevu bile vermediler. Parayı hiç vermezler. Trump mektup yazdı akıllı ol dedi, ekonomini batırırım dedi. Bir tek küfür etmediği kaldı ne yapabildin? Hiçbirşey. Lafı yiyip oturdun kaldın. Davası görülmeden rahibin uçağı geldi ertesi gün bindi gitti. Suriye uçağı diye rus uçağını vurdun ertesi gün natodan korunma istedin.

    Batıda size para veren yok o yüzden katardan para isteyip duruyorsunuz. Emekli maaşına gelince yurtdışından dolarla borç alıp burada emekli maaşı ödemek nasıl bir saçmalıktır? O saçmalığa inandın beni inandıracaksın öyle mi? Emekliye para ödeyeceksen merkez bankasına emir verirsin tl basar. Aynı senin akpnin yaptığı gibi. Sonra dolar fırlar, altın uçar gider. İktidara geldiğinde harfiyen imf anlaşmasını uyguladın ya.

    2001 yılında nasıl bir hortumlama varsa onu ortağın mhp'ye sorsana? O hükümette mhp-anapta vardı. Sonra o hükümetteki anap vekilleri senin partinden aday oldu hatta iç işleri bakanı yaptınız bunları alırken sordun mu nereleri hortumladın diye? Ölen maliye bakanın unakıtan hortumcunun hasıydı. 2001'de bu ülkenin borcu belli seninkiler o borcu kat kat arttırdı hortumun ağababasını yaptınız.


    Senin aslında birşey bildiğin yok. Partiden sana ezberlettirilen bir de belgeseller yapmışınız oradan gördüklerini burada satmaya çalışıyorsun. Detay sorsam tıklar kalırsın o yüzden sana 10 sayfa daha yazılır da gerek yok.

    Savunma sanayi falan filan. Gidip f-35 istiyorsun parayı alıyorlar vermiyorlar sonra parayı bile geri alamıyorsun. Gittin tekrardan f-16 istedin. Madem süper aletler yaptınız ne diye uçak istiyorsun? Acaba şu sihaları başka birisi yapsa böyle şakşaklayacak mıydın? Tabiki hayır. Erdoğanın akrabası yapıyor diye bu aletleri yüceltiyorsunuz kaça yapıp kaça satıyor bilen yok.


    Hainlik meselesine gelince asıl hainler parti kapısından para almak için trollük yapan, torpil isteyip iş, memuriyet,makam bekleyen asalaklardır. Bir yerde çalışmak zor gelir her yerde parti trollüğü yaparak para kazanmak isterler. Çok iyi bilirim zoom uygulamasından akp ilçe mahalle başkanları toplantılarını. Böyle asalakların en iyisi otobüs altında parçalansın inşallah.





  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.