Şimdi Ara

Sabah koşusu mu Akşam koşusu mu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
34
Cevap
6
Favori
47.988
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar "6 haftada x adet şınav/mekik/squat/barfiks" programlarını uyguluyorum kısa süredir. Ama süre ne kadar kısa olursa olsun insanın kendindeki gelişmeyi görmesi, izlemesi çok güzel bir duygu. Ben bunların yanına gelişimimi izleyeceğim birşey daha eklemek istiyorum; KOŞU. Bu akşam 11:30 da ilk koşumu yaptım.

Bu işi bilen arkadaşlar; koşuyu ne zaman yapmalıyım? Sabah yapılan koşuyla akşam yapılan koşu arasında fark var mı ? Varsa neler ?

Biraz uykuyu seven bir tipim ama eğer sabah koşmak daha iyiyse uyanabilirim. Akşam da en erken 6'da (etüd çıkışı) başlayabilirim. Gece de çıkabilirim.

Zamanında forumdaki @fuducuk adlı arkadaşın verdiği örnek programı uygulamayı düşünüyorum.

Örnek Program

1. 10 dk hafif tempo koşu.
    2. 15 dk hafif tempo koşu.
    3. 15 dk hafif tempo koşu.
    4. rest.
    5. 25 dk hafif tempo koşu.
    6. 25 dk hafif tempo koşu.
    7.rest

8. 20 dk hafif tempo koşu.
    9. 30 dk hafif tempo koşu.
    10. 30 dk hafif tempo koşu.
    11. rest.
    12. 40 dk hafif tempo koşu.
    13. 35 dk deparlı koşu(5dk'da bir 10 saniye).
    14. rest

15. 40 dk hafif tempo koşu.
    16. 50 dk hafif tempo koşu
    17. 40 dk deparlı koşu(5dk'da bir 10 saniye).
    18. rest
    19. 50 dk deparlı koşu(5dk'da bir 10 saniye).
    20. 45 dk hafif tempo koşu.
    21. rest

22. 45 dk hafif tempo koşu.
    23. 50 dk hafif tempo koşu
    24. 55 dk deparlı koşu(5dk'da bir 10 saniye).
    25. rest
    26. 50 dk deparlı koşu(5dk'da bir 20 saniye).
    27. 50 dk deparlı koşu(5dk'da bir 20 saniye).
    28. rest

Ne dersiniz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jumanji -- 24 Nisan 2010; 0:53:51 >

• en faydalısı sabah koşmakdır zira vucud sıvıları sabah vakti güneşlen beraber cildin nemlenmesine çok yardımcı oluyo ha bide güne daha enerjik başlıyosun yani sabah koşmak cild sağlığı açısından daha faydalıdır niyetin kilo vermekse hiçbir farkı yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: eşruhuum

en faydalısı sabah koşmakdır zira vucud sıvıları sabah vakti güneşlen beraber cildin nemlenmesine çok yardımcı oluyo ha bide güne daha enerjik başlıyosun yani sabah koşmak cild sağlığı açısından daha faydalıdır niyetin kilo vermekse hiçbir farkı yok
    Niyetim kilo falan vermek değil. Allah'a şükür fazlalığım yok. Hatta kilo alsam güzel bile olur (Yaş 17 Boy 1.87 Kilo 65)
    Amacım sağlıklı bir yaşam ve biraz da maçlar içinn kondisyon.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jumanji

Niyetim kilo falan vermek değil. Allah'a şükür fazlalığım yok. Hatta kilo alsam güzel bile olur (Yaş 17 Boy 1.87 Kilo 65)
    Amacım sağlıklı bir yaşam ve biraz da maçlar içinn kondisyon.

Alıntıları Göster
    Uzmanlar, sabah sporlarının güne çok iyi başlama sebebi olduğunu belirterek, "Sabah sporu her zaman yararlıdır. Hem bedensel hem de ruhsal zindelik sağlar. Spor yaparken hava şartları, kişinin alışkanlıkları, mekan ve beslenme belirleyici unsurlardır.

Sabah sporunu aç karına yapın. Spordan sonra esas

kahvaltıyı öneriyoruz.

Özellikle sabah saatlerinde açık havada 30 dakika boyunca yapılan sporun insan bedenine faydası inkar edilemez.

Zindelik için sabah sporu şarttır. Ancak spor yaparken kişi uykusundan fedakarlık edip çok erken saatlerde kalkmak yerine, normal saatler içinde bunu gerçekleştirmelidir" dedi.

ALINTI

• quote:

Orijinalden alıntı: n0mad34

Uzmanlar, sabah sporlarının güne çok iyi başlama sebebi olduğunu belirterek, "Sabah sporu her zaman yararlıdır. Hem bedensel hem de ruhsal zindelik sağlar. Spor yaparken hava şartları, kişinin alışkanlıkları, mekan ve beslenme belirleyici unsurlardır.

Sabah sporunu aç karına yapın. Spordan sonra esas

kahvaltıyı öneriyoruz.

Özellikle sabah saatlerinde açık havada 30 dakika boyunca yapılan sporun insan bedenine faydası inkar edilemez.

Zindelik için sabah sporu şarttır. Ancak spor yaparken kişi uykusundan fedakarlık edip çok erken saatlerde kalkmak yerine, normal saatler içinde bunu gerçekleştirmelidir" dedi.

ALINTI

Alıntıları Göster
    Sabah koşmak yağ yakımını hızlandırır ve sabah koşuları ile daha rahat kilo verirsin. Aksam kosu yapmak ise formunu koruma yardımcı olur. Vucudun için aksam kosu yapmak sana daha uygun görünüyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: eoraptor95

Sabah koşmak yağ yakımını hızlandırır ve sabah koşuları ile daha rahat kilo verirsin. Aksam kosu yapmak ise formunu koruma yardımcı olur. Vucudun için aksam kosu yapmak sana daha uygun görünüyor.

Alıntıları Göster
    Selamun aleykum.

Sabah kalvaltısını mide öğüttükten sonra koşmak uygun olur(Kahvaltıdan en az yarım saat sonra). Sabah koşmanın avantajı oksijendir. Akşamları ise karbondioksit salınımı yaygın olur. Bu yüzden sabah koşusu daha avantajlıdır.

Kolay gelsin...

• quote:

Orijinalden alıntı: fuducuk

Selamun aleykum.

Sabah kalvaltısını mide öğüttükten sonra koşmak uygun olur(Kahvaltıdan en az yarım saat sonra). Sabah koşmanın avantajı oksijendir. Akşamları ise karbondioksit salınımı yaygın olur. Bu yüzden sabah koşusu daha avantajlıdır.

Kolay gelsin...

Alıntıları Göster
    ya @eoraptor95 'in dediği şey ? Form tutalım derken iğne iplik kalmayalım?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Delikanlı_15

O kadar basit olsa dünyada kilolu insan kalmazdı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nasozby

quote:

Orijinalden alıntı: Delikanlı_15

O kadar basit olsa dünyada kilolu insan kalmazdı.

Alıntıları Göster
    sabah koşusu Altın değerinde

öğle koşusu Gümüş değerinde

akşam koşusuda DEMİR değerinde derdi

bir abim...

bu olayı özetliyor heralde :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Ahm3tt

bir abim...

Buradan sabah koşusu daha iyidir yargısını çıkaracaktım ancak demiri vurgulamış ve sanki akşam koşusunu öneriyorsunuz. Yanlış mı anlamışım ?
  • quote:

bir abim...

Alıntıları Göster
    Eger yemen yeterli düzeyde ise protein ve karbonhidratını yeterli düzeyde alyosan pek bir fark yaratmaz. Ama dediğim gibi sabah yapılan sporlar daha fazla yağ yakımını sağlar. Seninde yağ yakımına ihtiyacın yok gibi duruyor.(verdiğin ölçülere göre.)
  • quote:

Orijinalden alıntı: eoraptor95

Eger yemen yeterli düzeyde ise protein ve karbonhidratını yeterli düzeyde alyosan pek bir fark yaratmaz. Ama dediğim gibi sabah yapılan sporlar daha fazla yağ yakımını sağlar. Seninde yağ yakımına ihtiyacın yok gibi duruyor.(verdiğin ölçülere göre.)

Alıntıları Göster
    en değerli orada alın :)

en zor sabah kalkıp koşmak

ve en saglıklısıda sabah koşusu
  • quote:

en değerli orada alın :)

en zor sabah kalkıp koşmak

ve en saglıklısıda sabah koşusu

Alıntıları Göster
    Sabah yapılan spor bütün günü dinç geçirmenizi sağlar. Tabi hamlık gibi bir probleminiz yoksa , yoksa spordan sonra birşey hissetmessiniz fakat 5 - 6 saat sonra ağrıdan duramazsınız. Bu nedenle aniden yüklenme yapmayın , yavaş yavaş başlayın spor yapmaya.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SanTieG0

Sabah yapılan spor bütün günü dinç geçirmenizi sağlar. Tabi hamlık gibi bir probleminiz yoksa , yoksa spordan sonra birşey hissetmessiniz fakat 5 - 6 saat sonra ağrıdan duramazsınız. Bu nedenle aniden yüklenme yapmayın , yavaş yavaş başlayın spor yapmaya.

Alıntıları Göster
    Bugün 6. gündeyim. Aşırı rüzgar sebebiyle 1 gün firem dışında hiç kaybım yok Allah'a şükür. İnşallah böyle istikrarlı giderim. Bu akşam 25 dk lık koşudan sonra yarın dinlenme günüm. Ertesi gün ise sabah koşmaya başlayacağım.

NOT: Yarın akşam halı saha maçım var. Biliyorum kondisyon hemen kazanılmaz ancak az da olsa farkedeceğini umuyorum. Çünkü ilk gün 10 dklık koşuda tıkanmıştım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Jumanji

Bugün 6. gündeyim. Aşırı rüzgar sebebiyle 1 gün firem dışında hiç kaybım yok Allah'a şükür. İnşallah böyle istikrarlı giderim. Bu akşam 25 dk lık koşudan sonra yarın dinlenme günüm. Ertesi gün ise sabah koşmaya başlayacağım.

NOT: Yarın akşam halı saha maçım var. Biliyorum kondisyon hemen kazanılmaz ancak az da olsa farkedeceğini umuyorum. Çünkü ilk gün 10 dklık koşuda tıkanmıştım.

Alıntıları Göster
    ben 3 sene çok düzenli koştum. sabah kalkabilen bi tip olmadığımdan sabah koşamazdım zati:) ama koşu sonunda bi zindelik sağlamana rağmen efor da sarfediyon, ben kendimi tüketene kadar koşuyodum da güne böyle yorgun başlamak iyi bişe olmasa gerek;) bi de duş muş alacan, işin gücün varsa program aksar sürekli. ama şöyle güneş batmadan hafta da 2-3 kere kalan enerjini koşuna vermen süper olur, fazlası yıpratır adamı

• quote:

Orijinalden alıntı: innhibitor

ben 3 sene çok düzenli koştum. sabah kalkabilen bi tip olmadığımdan sabah koşamazdım zati:) ama koşu sonunda bi zindelik sağlamana rağmen efor da sarfediyon, ben kendimi tüketene kadar koşuyodum da güne böyle yorgun başlamak iyi bişe olmasa gerek;) bi de duş muş alacan, işin gücün varsa program aksar sürekli. ama şöyle güneş batmadan hafta da 2-3 kere kalan enerjini koşuna vermen süper olur, fazlası yıpratır adamı

Alıntıları Göster
    Ya millet dün bi halı saha maçı yaptım, bayadır yapmıyodum. Baya koşmuşum herhalde, kaslarda ağrılar var. Nasıl geçer bu ağrılar ne yemeliyim ne hareketler yapayım öneriler?????

• quote:

Orijinalden alıntı: tsfirtina

Ya millet dün bi halı saha maçı yaptım, bayadır yapmıyodum. Baya koşmuşum herhalde, kaslarda ağrılar var. Nasıl geçer bu ağrılar ne yemeliyim ne hareketler yapayım öneriler?????

Geçmesini beklicen. Yapacak birşey yok.
  • quote:

Heyacan niye yapıyon, önemli bir şey değil geçer yakında. Hç bir şey apmayacan:
  • quote:

Orijinalden alıntı: fenerista

quote:

Dedim ya maç yaptım diye heyecanlandırıyo insanı maçlar Bu arada geçti oh be.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: fenerista

quote:

Dedim ya maç yaptım diye heyecanlandırıyo insanı maçlar Bu arada geçti oh be.

Alıntıları Göster
    2-3 aylık konu eski sayılırmı bilmem ama koşmak asla eskimeyecek bir spor oldugundan değineyim dedim. tabi sizin uyku düzeninize göre bu vucut saatinizde değişiyordur ama fikir vermesi açisindan iyi bir yazı gibi.

tamamen alıntıdır

insanda 24 saat içerisinde faaliyet gösteren önemli sirkadien olaylarından örnekler veren Küfrevioğlu, şunları söyledi: “Saat 01.00 vücut kendini uykuya programlar. Dikkat azaldığından bu saatte çalışanların hata yapma olasılığı, dolayıyla iş ve trafik kazası riski artar. Saat 02.00 en derin uyku halidir. Saat 07.00 kan basıncının en keskin yükselmeye geçtiği andır. Vücut hala zayıf safhadadır. Bu nedenle spor yapmaktan kaçınılmalıdır. Spor yapılırsa kalp ve dolaşıma gereksiz yere yüklenilmiş olur.

Sindirim organları bu saatte iyi çalışır, güzel bir kahvaltı için iyi bir zamandır. Saat 08.00 nikotinin sağlığa en fazla zarar verdiği saattir. Kahvaltıdan sonra içilen sigara, damarları her zamankinden daha da fazla daraltır. Saat 07.30 bağırsak hareketliği hızlanır. Saat 10.00 vücut en yüksek ısısına ulaştığı için verimlilik en üst düzeydedir.

Bellek dinamiktir. Ancak 10.00- 12.00 arası kalp krizi riskine sık rastlanır. Saat 17.00 tansiyon ve dolaşım çok iyi durumda olduğu için spor için en iyi saattir. Saat 18.00 akşam yemeği için iyi bir saattir. Pankreas özellikle aktiftir. Saat 21.00 uykuyu tetikleyen melatonin salgılanmasının başlanma anıdır. Sindirim organlarının günlük görevi sona erdiğinden, bu vakitte yenilen her şey midede sabaha kadar hazmedilmeden kalır. Saat 22.30 bağırsak hareketliliği baskılanır.”

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.