Şimdi Ara

SAATLER (1094. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29.530
Cevap
103
Favori
3.899.004
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 10921093109410951096
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: polish

quote:

Orijinalden alıntı: pSyCo

quote:

Orijinalden alıntı: Aks The Gorgeous

Calibre 36'nın orjinali ne kadar Türkiye'de bilen var mı arkadaşlar?

15-17000tl olması lazım. öyle hatırlıyorum denemiştim merak edip. tek sorunu bence biraz daha pahalıda olsa DLC metal bilezik sunsalardı ve kutudan lastik olan kayışı ekstra olarak çıksaydı. Çünkü resin kayışla çok spor duruyor ama takımla kullanılamaz hale geliyor bu yüzden bencede.. ilginçtir tamam türkiye fiyatları yurtdışının 2katı ama tag carrera 36 çok kaliteli bir saat olmasına rağmen kolumdayken ekstra bir mutlu ekstra bir heyecanlı olamadm ne yazıkki demekki cidden saatin iyi olması yetmiyor biliyorum çünkü çok başarılı bir saat dizaynınıda seviyorum ama sanırım etiketi beni soğuttu o anda açıkcası 4te 1i olsa keşke diye düşündüm sadece lastik kayışında etkisi olabilir =)))

edit: ekleme

Calibre 36'nın yüksek fiyatının nedeni, saatin içinde gizli. Zenith'ten aldığı inhouse mekanizma var. 15.000 TL seviyesi tag için yüksek, ama inhouse mekanizmalı bir saat için normal.

Alıntıları Göster
    Babası, arkadaşa k24 serisinden (sanırım 3301) bir welder vermiş (Kutusu vs ıvırı zıvırı taşınırken yalan olmuş). Satmak istiyor. Kulanıma bağlı aşınmalar var ama genel anlamda düzgün bir saat. İkinci el ne kadar eder fikri olan var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: HighVoltage

Babası, arkadaşa k24 serisinden (sanırım 3301) bir welder vermiş (Kutusu vs ıvırı zıvırı taşınırken yalan olmuş). Satmak istiyor. Kulanıma bağlı aşınmalar var ama genel anlamda düzgün bir saat. İkinci el ne kadar eder fikri olan var mı?

http://www.chrono24.com.tr
    Buradan araştırabilirsiniz.
  • Geldim nihayet. Yorucu bir gün bitti ve artık uzun bir cevap yazabilirim.

quote:

@polemik

peki cerachrom bezel hakkındaki fikriniz nedir. eski serilerden almak mantıklı olabilirmi 2-3K$ daha ucuza bulunabilir sanırım. Ayrıca japonya fiyatları için konuşmak gerekirse 14060M ile 16610LN arasında 1500$lık bir fark mevcut. Date özellikli olan çok daha cazip geliyor. üstelik sanırım 14060M lerde cerachromeda yok eski seri submarinerde alınabilir onun yerine sanırım.

Yeni seramik bezel Rolex için radikal bir değişiklik olarak nitelendiriliyor. Görüntü olarak seramik bezeli daha çok beğeniyorum. Çevirirken verdiği kalite hissi de eskisine göre çok daha iyi. Neredeyse çizilmiyor olması da eskisine göre ciddi bir avantaj.

Ancak seramik kırılgan bir malzeme olduğu için elbette eski tip bezelli Rolex'lere göre daha dikkatli davranmak şart. Bir de seramik bezelli Rolex'lerin fiyatları eskilerine göre oldukça fazla yükseldi.

Bu noktada fanatik Rolexçi'ler iki kutba ayrılma eğilimi gösterdiler. Kimileri görsel olarak eski modelleri beğenip yenilerden hazzetmezken güncellemeleri çok beğenenler de var. Tartışılmayan bir nokta ise, fiyatların kısa süredeki ciddi artışı. Yine bu noktada yeni fiyatları aşırı bulup güncellemelerin bu fiyat farkını etmeyeceği görüşünü savunanlar oldukça fazla, ama güncellemeleri beğenip farkı vermeye hazır olan kullanıcı sayısı da az değil.

14060M en eski tip Submariner. Boynuzlarında susta delikleri olan, ilk baklaları masif olmayan, eski tip kilitli bir saat. Hastası çok olan bir model. Ama bence fiyat etiketine göre verdiği kalite hissi (dikkat, kalite demiyorum) bence düşük.

Ben de 14060M yerine 16610 ve hatta 116610 LN tercih ederim, ama Submariner'ın güncel modeller arasında en saf halinin de 14060M olduğu unutulmamalı.

16610 ve 116610 arasında ciddi fiyat farkı var. Hangisini almalı sorusunun cevabı çok zor. En doğru cevabı satın alacak kişi verebilir. İkisi de bilekte denenmeli ve karar verilmeli. İki saatle de zaman geçirmiş biri olarak diyebilirim ki 16610 çok konforlu, 116610 ise kalite hissi çok daha yüksek bir saat.

quote:

Mümkünatı varmış gibi sanki =) bende son birkaç gündür WUS ve RolexForumsu talan etmiş durumdayım. Hoş en azından 1.5-2senesi var daha benim için(oda olursa tabi =)) kesin olarak ama bu süreçte subda yenileme olcağını sanmıyorum üstelik SUB C nin daha büyük luminovası ve kasası çok hoşuma gitmeye başladı. Tek bulamadığım yeni submarinerlerin lumeları eskileri gibi yeşilmi yoksa DSSD gibi mavimi.. Herkesin genel beklentisi deepsea gibi büyük bir modelin sub kalınlığında çıkması.. 10-11sene sonra belki DSSD yerine öyle bir mdel çıkartabilir rolex ama sanmıyorumki submarinerde çok büyük bir güncelleme yapsın zaten klasik serisi.. ondan klasikliğini ve güncelliğini yitirmediğinden sub çok daha çekici gelmeye başladı ama DSSD de kolda çok heybetli çok dolgun bir saat allah sonumuzu hayretsin =) Belki gelecek sene basel12de Sub no-date yenilenicek diyorlar. oda çekici bir model olabilir ama Sub Cdeki Cyclops zaten bence bir trademark artık o klasikleşmiş bir şey bence.. bilemiyorum bir ara tekrar gidip bakmam lazım kafamda net bir şekilde oturtmam için =)

SubC'nin yeni kasasını ben de beğeniyorum. Yeni kadran ve kollar ise gerçekten çok isabetli bir güncelleme oldu. Hatırladığım kadarıyla da luminova mavi renkli SubC'de.

Beklenti Deep Sea'nin incelmesi demişsiniz ama buna beklentiden çok temenni demek çok daha doğru olur, çünkü Rolex yeni modeller konusunda oldukça ketumdur. Hangi model gelecek sorularına sadece Basel'i bekleyin diye cevap veriyorlar. Rolex temel modellerini çok uzun süre üretmek eğiliminde olmuştur daima. 10 yıl Deep Sea için kısa bir zaman diye düşünüyorum. Ama kim bilir, belki de değiştirirler. Rolex yeni modeli göstermeden kimse bir şey diyemez. Bu sene kaç kişi çelik altın bir Yacht Master 2 bekliyordu ki? Kaç kişi Explorer 2'nin 42 mm çapa sahip olacağını söyleyebilirdi?

Rolex'in büyüteci kült bir simge haline gelmiş durumda, ben de seviyorum. Büyüteçli spor bir Rolex hiç de fena olmazdı.

• quote:

@Polemik

hazır rolex konuşuluyorken, merak ettiğim birşeyi sorayım
    Sea dweller üretilmiyormu artık?

Sea Dweller üretimi ne yazık ki sona erdi, onun yerine artık Sea Dweller Deep Sea üretiliyor. 3900 metre su geçirmezliğe sahip 44 mm çapında çok kalın bir saat.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Polemik

quote:

@Polemik

Sea Dweller üretimi ne yazık ki sona erdi, onun yerine artık Sea Dweller Deep Sea üretiliyor. 3900 metre su geçirmezliğe sahip 44 mm çapında çok kalın bir saat.

Alıntıları Göster
    rolex milgauss'u canlı canlı görme fırsatım oldu, çok beğendim, ancak fiyatına 15.000 tl dediler ki kaçarak uzaklaştım ordan

SAATLER

edit; daniel craig, jennifer aniston, usher rolex milgauss kullanan ünlülerdenmiş.

SAATLER

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaganss -- 4 Mayıs 2011; 23:25:18 >

• quote:

quote:

@Polemik

Bunu alıp dalarken kullanan varmıdır?

Peki dalarken kullanmak için özellikle bunu alan?

Evet Richard Bronson

• quote:

Orijinalden alıntı: cancanax

quote:

quote:

@Polemik

Bunu alıp dalarken kullanan varmıdır?

Peki dalarken kullanmak için özellikle bunu alan?

Evet Richard Bronson

Alıntıları Göster
    Günümüzde dalış bilgisayarlarının çok gelişmesi nedeniyle mekanik saatler profesyonel dalgıçlar tarafından fiyatları ve fiyatına oranla yapabildiklerinin azlığı nedeniyle tercih edilmese de eskiden dalış için bu tip saatler kullanılıyordu.

Rolex Sea Dweller COMEX tarafından profesyonel dalışlarda yıllarca kullanılmıştır. Zaten piyasaya çıkmasının sebebi de budur: Helyum vanalı profesyonel bir dalgıç saati.

Omega Ploprof, Blancpain Fifty Fathoms, JLC Memovox Polaris, Rolex Submariner ve Sea Dweller gibi saatler yıllarca dalgıçlar tarafından kullanılmıştır.

Ülkemizde bu saatler masa dalgıcı adı verilen beyaz yakalılar tarafından kullanılsa da yabancı forumlara biraz göz gezdirirseniz adamların bu saatlere bir NATO kordon takıp dalgıç kıyafetinin üzerine giydiğini görürsünüz.

• quote:

Günümüzde dalış bilgisayarlarının çok gelişmesi nedeniyle mekanik saatler profesyonel dalgıçlar tarafından fiyatları ve fiyatına oranla yapabildiklerinin azlığı nedeniyle tercih edilmese de eskiden dalış için bu tip saatler kullanılıyordu.

Rolex Sea Dweller COMEX tarafından profesyonel dalışlarda yıllarca kullanılmıştır. Zaten piyasaya çıkmasının sebebi de budur: Helyum vanalı profesyonel bir dalgıç saati.

Omega Ploprof, Blancpain Fifty Fathoms, JLC Memovox Polaris, Rolex Submariner ve Sea Dweller gibi saatler yıllarca dalgıçlar tarafından kullanılmıştır.

Ülkemizde bu saatler masa dalgıcı adı verilen beyaz yakalılar tarafından kullanılsa da yabancı forumlara biraz göz gezdirirseniz adamların bu saatlere bir NATO kordon takıp dalgıç kıyafetinin üzerine giydiğini görürsünüz.

Alıntıları Göster
    Ben kullanmam dalarken...çizilir..

Orange Monster a helyum vanası takarım...200 metre yazıyo hem 100 de benden olsun 300 metre yeter..

Prestij markalar..amacına yönelik kullanan azdır kanımca (en azından bizde)....Bizim gözümüz yok çok yüksekte ama bi tane HEUER almadan gitmem torunuma bırakmak istiyorum...Hemde amacına yönelik kullanacağım her şeyin zamanını tutacağım uçan kuşun hızını hesaplayacağım hakkını vereceğim...

• quote:

Kalından öte tank gibi demek daha doğru olur. Her nekadar yeni sublar eskilerden daha büyük olsada deepseanin yanında subda oyuncak gibi kalıyor.. aslında hiç deepsea bakmadan sub deneyip sevilip sevilmediğine bakılmalı. deepseanin günlük olarak subın konforunu sunmayacağı bir gerçek.. kalınlığı yüzünden etrafa daha çok çarpacağı yada gömleğin hep dışında kalmaya çalışacağı garanti =) ama çok özel bir saat olduğu kesin. helium valfi içine gömülü(omega ile kıyaslanınca) ve 3900m WR inanılmaz birşey. Yani aynı değerde ve aynı şıklıkta bir saat göremedm. Daha fazlasıda var ama günlük kullanım için uygun değiller. örneğin bu model.. 20.000ft 6000metre değere sahip. önden oldukça normal gözüksede

Profili için aynı şeyi söylemek mümkün değil.

• quote:

Alıntıları Göster
    http://www.hediyesaati.com/product_info.php/products_id/6826-HAMILTON-HM76686735

saatim 2.300 civarlarına düşmüş, 2.670 gibi bir fiyattaydı.

• quote:

quote:

Kalından öte tank gibi demek daha doğru olur. Her nekadar yeni sublar eskilerden daha büyük olsada deepseanin yanında subda oyuncak gibi kalıyor.. aslında hiç deepsea bakmadan sub deneyip sevilip sevilmediğine bakılmalı. deepseanin günlük olarak subın konforunu sunmayacağı bir gerçek.. kalınlığı yüzünden etrafa daha çok çarpacağı yada gömleğin hep dışında kalmaya çalışacağı garanti =) ama çok özel bir saat olduğu kesin. helium valfi içine gömülü(omega ile kıyaslanınca) ve 3900m WR inanılmaz birşey. Yani aynı değerde ve aynı şıklıkta bir saat göremedm. Daha fazlasıda var ama günlük kullanım için uygun değiller. örneğin bu model.. 20.000ft 6000metre değere sahip. önden oldukça normal gözüksede

Profili için aynı şeyi söylemek mümkün değil.

Alıntıları Göster
    Deep Sea'nin teknoloji anlamında çok özel olduğuna katılıyorum. 3900 metrelik su geçirmezliği bu kadar makul boyutlarda sağlamak herkesin harcı değildr, bu yüzden Rolex'i tebrik etmek lazım. Ayrıca bir testte okuduğum kadarıyla Deep Sea 5000 metre su geçirmezliğe sahip olmasına karşın Rolex'in ihtiyatlı yaklaşımı sonucu 3900 metre olarak lanse ediliyor. Deep Sea tank gibi desek de, 300 metre su geçirmezlik sunan AP Royal Oak Diver ya da Blancpain FF'den çok daha kalın bir saat değil. Rolex ölçülerine göre ise dev bir saat, orası ayrı.

Tüm bu olumlu özelliklerine karşın, benim gözümde Deep Sea çirkin bir model. Bezelle kadran arasındaki yazılar, anlamsız kalınlık, anlamsız büyüklük, bileziğin kasaya oranla dar kalması gibi sıkıntılar benim için saati alınmayacak saatler listesine sokuyor. Eski Sea Dweller o kadar dengeli ve rafine bir tasarıma sahipti ki, bence yapmaları gereken tek şey güncel yenilikleri saate uygulamaktı. Bence Deep Sea'nin radikal değişiminin altında yatan iki faktör var.

1. Rolex'in büyük saatler pazarından pay almak istemesi.

2. Sea Dweller ile Submariner arasındaki farkı ortaya açıkça koymak: 16610 ile 16600 arasında çok az fark vardı. Su geçirmezlik bir yana, iki saatin de kasası 40 mm idi. Sea Dweller biraz daha ağır, kadranı 1 mm daha ufak, helyum vanalı, büyüteçsiz ve kilidi birazcık daha farklıydı. Bu durumda Submariner'ın pazarının bence en büyük rakibiydi. Ben 16610 almaya gitseydim büyük olasılıkla 16600 alıp çıkardım dükkandan. Şimdi ise Submariner müşterisi ile Deepsea müşterisi tamamen farklı.

Yukarıdaki saat için ise hiç yorum yapmak istemiyorum. Rolex forumunda adamın biri Deepsea satıp bunu aldı, allah akıl fikir versin diyorum. Aklı başına ne zaman gelir dersen, bunu satılığa çıkarsın mutlaka yaptığı hatayı fark eder diyorum.

• quote:

Yukarıdaki saat için ise hiç yorum yapmak istemiyorum. Rolex forumunda adamın biri Deepsea satıp bunu aldı, allah akıl fikir versin diyorum. Aklı başına ne zaman gelir dersen, bunu satılığa çıkarsın mutlaka yaptığı hatayı fark eder diyorum.

Bence o arkadaş ayağına bikaç tonluk bir taş bağlayıp kendini okyanusun 6000metre dibine atabilirmiş ama zevkler renkler tartışılmaz. ben internette ilk gördüğümde deepseaya vuruldum ama gerçek hayatta elime aldığımda kalitesi büyüklüğü hissi çok hoşuma itmesine rağmen dediğiniz gibi yazılar beni irite etti ve cyclops eksikliği konfor eksikliği büyük -ler.. subın fiyat avantajıda cabası. türkiye fiyatları astronomik olsada vergi olmayn biyerden daha uygun alınıp kötü gündede değerini çok kaybetmeyecek bir parça olacağından mantıklı bir tercih gibi gözüküyor. evet resmi olarak sub c fonumu açmış bulunuyorm son 3gündür kafama takılıyodu deepseamı submı diye çnkü uzun süre deepsea düşünmüştüm. =) inşallah 2seneyi geçirmem.. şimdilik diğer güzel taglara casio oceanuslara MR-g lere uzaktan bakacağım =)

• quote:

quote:

Bence o arkadaş ayağına bikaç tonluk bir taş bağlayıp kendini okyanusun 6000metre dibine atabilirmiş ama zevkler renkler tartışılmaz. ben internette ilk gördüğümde deepseaya vuruldum ama gerçek hayatta elime aldığımda kalitesi büyüklüğü hissi çok hoşuma itmesine rağmen dediğiniz gibi yazılar beni irite etti ve cyclops eksikliği konfor eksikliği büyük -ler.. subın fiyat avantajıda cabası. türkiye fiyatları astronomik olsada vergi olmayn biyerden daha uygun alınıp kötü gündede değerini çok kaybetmeyecek bir parça olacağından mantıklı bir tercih gibi gözüküyor. evet resmi olarak sub c fonumu açmış bulunuyorm son 3gündür kafama takılıyodu deepseamı submı diye çnkü uzun süre deepsea düşünmüştüm. =) inşallah 2seneyi geçirmem.. şimdilik diğer güzel taglara casio oceanuslara MR-g lere uzaktan bakacağım =)

Alıntıları Göster
    Ya biri bu wr olayını anlatabilir mi bana? 3900m-6000m wr nedir yahu? Bu saatler gerçekten de o kadar dalabiliyorlar mı? Şimdi baktım dalışta dünya rekoru 318 metre imiş, bunun 10-20 katı wr üretmenin mantığı nedir? Yoksa burada farklı bir hesap mı var? mesela 3900m diyince aslında 390m dalınabiliyor filan gibi?

• quote:

Orijinalden alıntı: ekonomisty

Ya biri bu wr olayını anlatabilir mi bana? 3900m-6000m wr nedir yahu? Bu saatler gerçekten de o kadar dalabiliyorlar mı? Şimdi baktım dalışta dünya rekoru 318 metre imiş, bunun 10-20 katı wr üretmenin mantığı nedir? Yoksa burada farklı bir hesap mı var? mesela 3900m diyince aslında 390m dalınabiliyor filan gibi?

Alıntıları Göster
    @ekonomisty

ben bunu bir yarış olarak algılıyorum. yani bugatti veyron alanların kaçı 407km hıza çıkıyor? 3ü 5i. geri kalanı çıkabildiği için alıyor. Spor araba alırken çoğu kişi yarışçıların pist sürelerine bakıyor... kendileri o süreleri yapamıyorlar ama aldıkları şeyin yapabildiğini bilmek mutluluk veriyor. üstelik polemik arkadaşta belirtmiş 3900metre WR li rolex DSSD 5000metre civarınada dayanabilir. kanaatimce fazlasını bile görebilir. 200M WRli casio MUDMAN G-shock saatin 1000M WR olduğunu test yaparak denemişlerdi ve bir sorunla karşılaşılmamıştı.. Ama official değerler daha düşük neden bilmiyorum. Yoksa 750$lık G-shock frogmaninde 200M olması ve 50$lık G-shocklarında 200m olması çok mantıksız geliyor bana arada kat kat ruggedness ve malzeme farkı var başlıca. Konudada bahsedilmiş dalgıç saatlerinin çoğu okadar derine dalmak için alınmaz hatta genelde alanların çoğu denize yüzmek haricinde belki girmez bile.. Ben şahsen yarı pro olarak serbest dalış yapıyorum. ama genede belirtilen WR değerleriyle uzaktan yakından ilgim olamaz. genede hoşuna gidiyor insanın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pSyCo -- 5 Mayıs 2011; 3:17:24 >

• quote:

Orijinalden alıntı: er-tay

quote:

Orijinalden alıntı: burbank

Monaco ve Targa Florio. Tag Heuer'dan gözdelerim...

SAATLER
     SAATLER

SAATLER

Bu arada bunların hepsi de limitli üretim modelleri.

Eta 2892'den cevirme mekanizmaya sahip, hicbiriside fiyatinin %10 degerini bile haketmeyen saatler.

Özellikle limitli modellerinin fazlasıyla pahalı olduğu bir gerçek ama Tag Heuer'ın normal saatlerinin fiyatlarının % 10'unu haketmeyecek kadar kötü olduğu fikrine katılamayacağım. En azından baz aldığı eta mekanizmaları dediğiniz gibi çevirerek bildiğim kadarıyla çoğu modelinde "top grade" seviyesinde kullanıyor ve malzeme kaliteleri de fena değil.

F/k oranı anlamında pek iyi değil tabii, buna katılıyorum. Ama 1/10 seviyesinde de değil diye düşünüyorum.
    Ben de bir grand carrera'ya 10.000 tl vereceğime biraz daha katarak bir milgauss veya explorer II almayı tercih ederim ama herhalde standard bir Monaco veya link, aquaracer gibi modelleri 3000 - 5000 tl'ye de alınabilir...

Bu konuda diğer arkadaşların düşüncelerini de merak ediyorum...

Bu arada yazdıklarım bir iddia değil, sadece kişisel yaklaşımım. Herkesin fikrine de saygım var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burbank -- 5 Mayıs 2011; 10:15:51 >

• quote:

http://www.hediyesaati.com/product_info.php/products_id/6826-HAMILTON-HM76686735

Hamilton'un 2-3 yıl önce distribütörü el değiştirirken bu kronograf modeller 900-1000 tl civarına satılıyordu...

• arkadaslar merhaba. takim elbiseyle takilabilecek, deri kordonlu, otomatik ve yurtdisi fiyati 350 lirayì gecmeyecek saat onerebilecek var mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bytepire

@burbank
    hocam siz orca derken bundan bahsediyorsunuz galiba. BN0016-04L. O saat satılalı çok oldu. 2 tane getirmiştimi zaten birine kardeşim el koydu ama parasını aldım diğerini de forumdan intana arkadaşımız aldı, ki sanırım kendisi Citizen hastası. Ylanız Orca gerçekten çok çok güzel bir saat. Luminovası falan çok başarılı özellikle.

Barış arkadaşın bahsettiği saatler ise BJ7010 serisi 2 saat. Onlar halen satılık. Fiyatları da 350 TL.

SAATLER SAATLER SAATLER

Evet bahsettiğim Orca bu soldaki. Bir de mekanik olsaymış tam süper olurmuş
    Sağdaki pilot tarzı eco - drive modeller oldukça eski sayılır. Sanırım 7-8 yıl önce şaşaalı fotoğrafları otobüslerin arkasını süslüyordu. Sonra modelin kendisini canlı görünce, bumuymuş demiştim. Profesyonel fotoğraf çekimleri bazen bir modeli olduğundan çok daha güzel, bazen de canlısından daha zayıf gösterebiliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Jeanne dArc

arkadaslar merhaba. takim elbiseyle takilabilecek, deri kordonlu, otomatik ve yurtdisi fiyati 350 lirayì gecmeyecek saat onerebilecek var mi?

SAATLER

Özellikleri ve yaklaşık fiyatı da aşağıdaki linkte;

http://www.roachman.com/orient/preserve/CEX0P001.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burbank -- 5 Mayıs 2011; 10:12:56 >

• quote:

Orijinalden alıntı: burbank

quote:

Hamilton'un 2-3 yıl önce distribütörü el değiştirirken bu kronograf modeller 900-1000 tl civarına satılıyordu...

çok iyiymiş.

Mekanizmasi Valjoux 7750 bence hiç de kötü değil. %100 bir swiss.

• 
Sayfa: önceki 10921093109410951096
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.