Şimdi Ara

S40 I (1995-2004) (608. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12.370
Cevap
74
Favori
587.349
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
8 oy
Sayfa: önceki 606607608609610
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Volvo özel seevislerde bağladık hocam bilgisayara malesef dediğiniz cihaz yoktu. Yetkili servise gitmedim açıkçası. Sente ayarının bozuk olup olmadığını biz kendimiz kontrol edebilir miyiz peki hocam. Tam olarak nereye bakmam gerek nasıl bisey görmem gerek biliyorsanız eğer tarif edilir bişey mi ?

Eksantirigi çekmeyi denemedik hocam ama ona da bakayım bi değişiklik olacak mı.

Hata kodlarida sürekli yanıyor hocam çalışmaya bağlı olmadan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Maskiba

Volvo özel seevislerde bağladık hocam bilgisayara malesef dediğiniz cihaz yoktu. Yetkili servise gitmedim açıkçası. Sente ayarının bozuk olup olmadığını biz kendimiz kontrol edebilir miyiz peki hocam. Tam olarak nereye bakmam gerek nasıl bisey görmem gerek biliyorsanız eğer tarif edilir bişey mi ?

Eksantirigi çekmeyi denemedik hocam ama ona da bakayım bi değişiklik olacak mı.

Hata kodlarida sürekli yanıyor hocam çalışmaya bağlı olmadan

Senteyi kontrol etmek için triger kapaklarını sökmek gerekiyor. Daha sonra motoru elle çevirip hem krank hem egzantrikler üzerindeki işaretler düzgün hizalanıyor mu ona bakmak lazım. Eğer hizalanmıyorsa daha detaylı teyit edebilmek için sente aparatı lazım, o da volvocularda olur sadece. Biraz daha meşakkatli bir iş ama kaçıklık olup olmadığını kesin olarak söyler.

Kaçıklığı anlamının daha kaba bir yolu performans testi. Düz bir yolda yüksüz halde benzinde iken 0-100 ve 80-140 gibi hızlanma testleri yapıp süreleri ölçün. Eğer kayda değer bir düşük performans çıkarsa sentede problem olduğu söylenebilir.

Intel i5 2500k @ 4.5 Ghz___Asus P8Z77-V__Asus Strix GTX970 OC___8GB DDR3 Crucial Ballistix CL8 1600Mhz___Kingston V300 60GB SSD___Seagate 7200.11 500GB___Seagate 7200.12 500GB___250GB+ 500GB 2.5" HDD___Seagate 2TB___CM HAF X 942___Zalman ZM500-LX PSU

• nacker kullanıcısına yanıt

Anladım hocam çok teşekkür ederim güzel bilgi paylaşımlarınız için.

• Selamlar! S40 classic ile ilgili bi sey belirtmek istiyorum, bilirsiniz bu araçtan tr ye cok az geldi ve gelen tum araclar tam dolu olmasa da dolu paketti, ve galiba tr ye gelen en full paketlerden biri bizdeydi araba yanılmıyorsam S40 Classic SE 1.8 veya 2.0 dı, Plaka: 07 JK 427 olmasi lazim, 2014 te satmak zorunda kalmistik ilk sahibi de bizdik e benim cocuklugum bu arabada gecince biraz takinti oldu malum, forumda bu arabayi sahibinde goren vs olursa bana ulasirsa sevinirim veya araba suan kimde ise gorurse :D assagiya bir kac fotografini birakicam 2004 ten

ve ek olarak @zgn61 hocam sizin arabanin hangi versiyon oldugunu biliyormusunuz classic s/sport/se ?

S40 I (1995-2004)

S40 I (1995-2004)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theyagizsina -- 21 Mart 2022; 5:18:56 >

• theyagizsina T kullanıcısına yanıt

Ne güzelmiştir o zamanlar sıfır araç  S40 I (1995-2004) Bildiğim kadarıyla classicler 1.6 olarak gelmiş. Ama nadir olarak da 2004 2.0Tler görmüştüm. Sizin araçta krom kapı kolları bile varmış ki yine hepsinde gelmiyordu. Birebir aynısını bulmak zor olur tabi araç halen yaşıyor mu bilinmez. Bakımları da ehil kişilerce yapılmadığı için de piyasada pek temiz araç kalmadı.

Fotoğraf Portfoliom = 500px:http://500px.com/MuhammetTeker
  • serco992 S kullanıcısına yanıt

Taban ayrı , içindeki farların tasları diyim onlar ayrı . Siyaha boyama işlemi yapan görmedim . nasıl durur , nasıl olur hiç bir fikrim yok şahsen açıkcası.

Sinyaller krom kalacağı için sırıtabilir

Intel i5 2500k @ 4.5 Ghz___Asus P8Z77-V__Asus Strix GTX970 OC___8GB DDR3 Crucial Ballistix CL8 1600Mhz___Kingston V300 60GB SSD___Seagate 7200.11 500GB___Seagate 7200.12 500GB___250GB+ 500GB 2.5" HDD___Seagate 2TB___CM HAF X 942___Zalman ZM500-LX PSU
  • Aracım 2001 1.6 s40. Fotodaki hatalarla birlikte

S40 I (1995-2004)

rölantide devir dalgalanması ve geç marş problemim vardı. Benzin basınç regülatörünü değiştik sorunlar çözüldü. Vvt kasnağını (eksantrik dişlisi) ve tavsiye edildiği gibi triger kayışını birlikte değiştireceğim ama artık dişlinin tedariğinde sorun var. 1 haftadır sormadığım yer kalmadı. Yardımcı olabilecek varsa minnettar olurum.

• Joepechi J kullanıcısına yanıt

Kayışla beraber eğer daha önce değiştiğini bilmiyorsanız devirdaim pompasını da değiştirmenizi öneririm. Triger setini INA marka tavsiye ederim, gergi ve avare bilyasının orjinali de INA markadır.

Bildiğim parçacıları yazayım,

znt

özzey

gökşen volvo

volpar

Yetkili servise de sormanızı tavsiye ederim, bazen piyasadaki yan sanayi markalarla aynı hatta daha uygun fiyata orjinal parça bulabiliyorsunuz.

Bu arada kasnağın orjinal üreticisi Aisin'dir.

Triger değiştirirken eğer yine daha önce değiştiğini bilmiyorsanız egzantrik keçelerini de değiştirebilirsiniz. Halihazırda yağ sızdırmıyorlarsa bile ileriye dönük önlem olur. Onların da orjinal üreticisi Corteco'dur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nacker -- 6 Nisan 2022; 23:49:12 >
  • Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. Listedeki satıcıların hepsine sordum ve aisin' in artık üretim yapmaması nedeniyle kasnağın temin edilemediği söylendi. Volvo servisinde de aynı şekilde parçanın artık üretim dışı olduğunu belirttiler.

Herkese kazasız belasız sürüşler dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Joepechi -- 8 Nisan 2022; 14:50:54 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

15 yıl kadar önce ciddi bir kaza yaptım. haliyle tramer kaydı var. dileyene plaka paylaşabilirim.

2-İçi torpido bej mi siyah mı
    3- DSA var mı

Torpido bej
    Dsa yok hocam

vvt kasnağı kara borsa maşallah. orijinaline 4500 tl -6000 tl arası fiyatlar duydum ostimde. almak kısmet olmadı yetişemedik. sıfır yan sanayi temin ettik henüz elime ulaşmadı gelsin bakalım.

şimdi diğer parçaları temin edeceğim ama cahilliğimi mazur görün,

S40 I (1995-2004)

devirdaim pompası resimdeki gibi triger setinin içinde bulunan bir parça mıdır yoksa ayrı mı temin etmek gerekir?

• Joepechi J kullanıcısına yanıt
    Resimde 2 rulman 1 kayış görüyorum. Devirdaim ayrı satılır.
    Triger seti denirse rulman+ kayış olur. Rulman ve kayış ayrı ayrı da satılır. Set ( kayış+ rulman) almak iyidir.

bu zamana kadar ufak belirtiler gösteren lpg regülatörü iyice dengesizleşti. geç çalışma (aslında gaz sızdırma) ve basınç dalgalanması daha da sık olmaya başladı. brc regülatörü baya pahalı olduğu için tek yol revizyon oldu. daha önce de alışveriş yaptığım lpgciye regülatörü gönderdim ve yenilenmiş olarak geri aldım. dışını pırıl pırıl yapmışlar, eminim içi de öyledir.

yalnız takmaya fırsat bulamadım, bayram sonrasına kaldı. bu süreçte çıkma bir 1200mb regülatör ile kullanıyorum (bendeki 1500mb). kalibrasyon sırasında enjeksiyon sürelerinin biraz uzaması dışında bir problem görmedim. zaten geçici olarak taktığım için ayarla çok detaylı uğraşmadım, günlük kullanımda düzgün olsun yeterli.

onun dışında hava hattında ufak bir kaçak var bir yerlerde, vakum sırasında sorun yok ama hafif yüklenince turbo sesi biraz fazla çıkıyor. vakum değerleri ve yakıt trimleri normal, o yüzden acele etmedim. bayramda biraz yol yapabilirim, o açıdan korkutmuyor değil ama baktırma şansım da olmadı, mecbur gideceğim öyle. umarım sorunsuz tamamlarız.

• 
Sayfa: önceki 606607608609610
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.