Şimdi Ara

S40 I (1995-2004) (113. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12.361
Cevap
76
Favori
555.941
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 111112113114115
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    valla gezmek bir yere kadar güzel. Yeni yerler görüyorsun işten kalan kısımlarda çevreyi gezip yeni insanlar tanıyorsun ancak bu tarz sıkıntılar oldumu kabak tadı veriyor tabi.
    Allah kolaylık versin işiniz zormuş.
  • Almayı düşünen varsa burada daha ucuza mevcut:
    www.ankpar.com
    S40 / V40 LED SİNYALLİ AYNA KAPAĞI TAKIMI 1996-2004 MODEL YILLARI İÇİN - 349.65 TL + KDV
    https://www.ankpar.com/volvo-s40-v40-led-sinyalli-ayna-kapagi-takimi-1996-2004-model-yillari-icin-urun6773.html

Bu kapaklar astarlı mı geliyor yoksa beyaz mı? Beyaz gelirse boyayı temizleyip tekrar boyamak uğraştırır.
    Bu arada ebay'den parça almak isteyen varsa bizim araçların çoğu parçası ebay.co.uk'de bulunuyor. Amerikaya hiç atmosferik s40'lar gitmemiş dolayısıyla çok kıt bir piyasası var. Ama ingilterede atmosferikler dolu, hatta çoğu manuel. Üstelik kargo da daha ucuza geliyor.

Bundan 5 sene önce İngiltere'ye gitmiştim. Yanlış hatırlamıyorsam Adem'in Çocukları gibi bir isimde her dinden insanın katıldığı oturum gibi bir şey düzenlenmişti. Ve Manchester, Liverpool gibi bir kaç büyük şehrin belediye başkanları da gelmişti. Bunların birkaçıyla kapıda denk geldim ve arabalarını görünce bayağı şaşırdım. Bizim burada bırakın belediye başkanını, yardımcıları bile Mercedeslere, Audilere sırf gösteriş için yüz binler veriyor, peşine de bir konvoy takıp geziyor.
    Bakın bu arabaların hepsi belediye başkanlarının makam araçları. Tabii burada bizim için asıl olay çoğunun volvo kullanıyor olması. Adamlar arabadan anlıyor

Edit: Resimlerin boyutu foruma fazla geldi, linklerden bakabilirsiniz. Açılan sayfada resmin üzerine tıklayınca gerçek kalitesinde açılıyor
    imgbb.com
    Upload Image — Free Image Hosting
    https://ibb.co/nmavRR
    imgbb.com
    IMG 4026
    https://ibb.co/b4SLt6
    imgbb.com
    https://ibb.co/fLL9Lm
    imgbb.com
    https://ibb.co/gfPKLm
    imgbb.com
    https://ibb.co/f8rc6R
    imgbb.com
    IMG 4041
    https://ibb.co/cmTkt6

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nacker -- 17 Ekim 2017; 18:30:34 >

• Sağ olun hocam. Bir tek bu Edirne'de bu tür sıkıntıları bu seviyede yaşadım. Bir de İstanbul'da yaşattılardı. Sizi de sıktım kusura bakmayın.

Şimdi sırada neler var:
    Baskı balata - volan - debriyaj
    Bir takım lastik
    Far silecekleri
    Farlar
  • Hazır kış yaklaşıyorken

İkinci videoda 1.40'tan sonraki parkurda araç çok stabil hareket ediyor. DSA'sı var mı bilmiyorum ama çok hoşuma gitti

• bu V40 volvonun en sevdigim station vagon arabasi

adamlar harbi guzel kasa yapmislar diger modellerin arka kapaklari cok koseli ve duz

videoda guzel cikmis :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nacker kullanıcısına yanıt
    @nacker, tamamdır, ben kutunun altına doğru baktım ama gözüktüğü kadar. bir fotoğraf alayım köşelerden.

son günlerde şöyle bir durum var, sorun mu bilmiyorum. motor ısınmışken vites D'de rölanti gayet normal, ama P veya N ye alınca devir yavaşça yükseliyor, 900 civarında sabit kalıyor. çok uzun beklemedim, düşer mi bilmiyorum ama daha önce böyle yapmıyordu. şu rölanti valfi zımbırtısıyla ilgili birşey olabilir mi?
  • ersin310 E kullanıcısına yanıt
    Olabilir hocam, çünkü otomatiklerde rölanti devri 700. Bende vites hangi kademede olursa olsun 700 civarı sabitleniyor.
    Bence rölantide beklemiyorsanız çok ciddi bir sorun değil. Hatta LPG ayarı veya gaz telinin ayarı ile alakalı olabilir.

Gaz teli daha muhtemel, bu durumda gazın ayarı kaçtığı için gaza basmasanız bile boğaz kelebeği bir miktar açık kalıyor. Araba boşta iken doğal olarak devir yükseliyor. Araba viteste iken de yük biniyor, devir olması gerekene düşüyor.

Gaz teli resimdeki mavi ile işaretli altıgen silindirik plastik vidalı parçadan ayarlanıyor. Saat yönüne çevirirseniz teli gerdiriyor, tersine gevşetiyor. Araba çalışırken devir olması gerektiği gibi olana kadar gevşetin. Devir olması gereken yere düşünce bu sefer gaz pedalını kontrol edin, çok gevşetirseniz bu sefer gaz pedalında boşluk oluşur.

S40 I (1995-2004)

Linkte boyalı gibi ama gelen parça astarlı olmalı mantıken.

Benimki turbolu ama yinede parça lazım olduğunda İngiltere ebay e bakarım.

Avrupa ile bizim devletimizin anlayış, yaşayış ve yönetiş farkı çok farklı. Şimdi bu konu hakkında sayfalarca yazı yazsakta boş :)
    Gidip ziyaretçi olmak farklı ülkelere güzel ama.
    Rölanti valfi de kırmızı ile işaretli parça. Üstündeki plastik korumayı söküp, valfin iki tane 10mm'lik vidasını da sökerseniz yerinden çıkar. Sağ alt kısmında kablo bağlantısı, manifold ile valf arasında da conta vardır onu kaybetmeyin.
    Hav bırakmayan bir bez ve balata spreyi ile hem valfi hem de manifolttaki hava kanallarını temizleyebilirsiniz. Yaklaşık 15dk.lık bir iş.

Başkasına yaptırırsanız da yapacağı tek iş bu. Ona göre para istesin
     S40 I (1995-2004)

• goodorevil kullanıcısına yanıt
    alla alla Edirnenin insanı iyidir genelde ama çıkıyor demekki saplamalar. Biz Selenik göçmeniyiz akrabaların yarısı Edirne'de. Ben gittiğimde hiç problemler yaşamadım.

Benim sırada yok yok :)

öncelikle önden sert çukura düşünce lak lak ses geliyor. Sanırım amortisör.
    ön kolonlar ve anten
    arkalara lastik
    tamponları boyatasım var
    iç aydınlatmada yanmayan yerleri halledicem
    ön farları konuştuğumuz gibi değiştirmek isterim
    bide anahtarı sustalı yaptıkmı o iş tamam :)
  • Bildiğim kadarıyla uzaktan kumandayı sadece yetkili servis kurcalayabiliyor. İmmolibizer'i yapıyorlar ama gittiğim anahtarcı kumandayı yetkili serviste yaptırabilirsin bizde pin kodu yok demişti.
    Benim arabada uzaktan kumanda var ama ayrı bir kumanda olarak. Sadece sustalı anahtara bu kodu kopyalayacak aslında. Önceki arabamda kopyalatmıştım bir problem olmamıştı. Ama pin kodu olayını bilmiyorum. Olmaz ise serviste bu işe bir dünyada para vermem yani. Çok para isterler düşüncesindeyim.
    Hocam açıklama için teşekkür ederim, özellikle rölanti valfinin yerini bilmiyordum. sorun bana göre ondan olabilir, sanki temizlenmesi gerekli gibi hissediyorum, arabayı hissetmeye başladım artık
    aslında çok fazla boşa aldığım yok da, ışıklarda beklerken süre uzunsa alıyorum. bir de tüketimi arttırır mı diye şüphe ettim. kendim bir bakayım, en kötü 190k bakım yaklaşıyor, o zaman baktırırım.
  • benim anahtar orjinal sustalı, niye böyle bir fark var anlamadım. benimkinde alarm var, belki ondandır. alarmın içerde de bir düğmesi var hatta, iptal etmek için sanırım, çocuk kilidinin tam ters tarafında. bu arada alarm sadece 1 defa çaldı, çok yüksek ve tiz bir sesi var, duyunca panik ediyor insanı

şimdi biraz eski kafa işi olacak ama sustalı anahtar yeni görünmek dışında pek de pratik değil sanki. mesela yedek anahtarı yere düşürmüşler, hafifçe aralanmış, bir türlü düzeltemedim. bir de anahtarlık takamıyorum, öyle cebimde kibrit kutusu gibi birşeyle geziyorum
    Valla benim derdim yenilik değil. Anahtarın kumanda kısmı kontakta sallanım tık tık çarpıyor uyuz oluyorum :) Bide tabi Volvoların sustalı anahtarları çok güzel :)
  • doğru, kontakta sürekli sağa sola çarptı mı çekilmez olabilir :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: yavuzgursu

alla alla Edirnenin insanı iyidir genelde ama çıkıyor demekki saplamalar. Biz Selenik göçmeniyiz akrabaların yarısı Edirne'de. Ben gittiğimde hiç problemler yaşamadım.

Benim sırada yok yok :)

öncelikle önden sert çukura düşünce lak lak ses geliyor. Sanırım amortisör.
    ön kolonlar ve anten
    arkalara lastik
    tamponları boyatasım var
    iç aydınlatmada yanmayan yerleri halledicem
    ön farları konuştuğumuz gibi değiştirmek isterim
    bide anahtarı sustalı yaptıkmı o iş tamam :)

Hocam Edirne insanı bal gibi, onlarla bir sorunum yok. Ben Edirne'ye geçici görevle gönderildim ve çalıştığım devlet kurumu mağdur ediyor beni.
    Neyse konu çok dağıldı.

Aynen bide sustalıyı taşıması kolay oluyor. Bir anahtarcı denk gelirse ben sorayım. Bizim arabalarda imobilizer varmı ki
  • goodorevil kullanıcısına yanıt
    o zaman en kısa sürede düzelmesini temenni ediyorum.
  • İmmobilizer var hocam, Anahtar orijinal ise yan tarafında iğne girecek boyutta bir delik olması lazım. Oraya iğne sokup bastırınca öbür taraftan immobilizer çipi çıkıyor. O çip olmadan kontağı çevirirseniz göstergede immobilizer ışığı yanıp marşa basmıyor.

Hatta şöyle bir sistem de var, olur da araba çalışırken immobilizer çipine bir şey olursa (Bozulur falan) araba hemen stop etmiyor. İmmobilizer ışığı yanmaya başlıyor fakat kontağı kapatana kadar motor çalışmaya devam ediyor. Bu da bir güvenlik özelliği
  • 
Sayfa: önceki 111112113114115
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.