Şimdi Ara

S40 I (1995-2004) (115. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12.361
Cevap
76
Favori
555.952
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 113114115116117
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    O jantlar ilk nesil T4 jantı. Ama daha ağırbaşlı yapıyor arabayı ki benim çok hoşuma gidiyor. Aslında bu T4 jantları bana göre değil ama güzel denk gelmişti, ben biraz ağırbaşlı seviyorum.
    Hocam sportif görünüm istiyorsanız o bagaj çıtasını sökün bir kere.
    Jant olarak bulabilirseniz Galactica ya da Stellar ikilisi de güzel. Bulmanız daha zor ama belki çıkma falan denk gelir.
    Bir de fiberciden ufak bir rüzgarlık yaptırabilirseniz araba T4 havasına girer.
  • goodorevil kullanıcısına yanıt
    yapmayın hocam böyle paylaşımlar, durup dururken bir de jant-lastik masrafı çıkacak şimdi

şaka bir yana sağlamlığını, boya kalitesini bilemem ama güzel görünüyor gerçekten. özellikle metalik gri olan s40lara çok yakışır bu. adamlar serinin tüm jantlarını çok güzel tasarlamışlar. genelde 1.8 lerde gördüğüm jant kapağı bile çok güzel, karizmatik gösteriyor arabayı.
  • nacker kullanıcısına yanıt
    @nacker, tam dediğiniz yerden fotoğrafını çektim. nerdeyse vazgeçecektim, baktım fotoğrafların birinde gözükmüş. sanırım aradığınız soket bu. yalnız bulunması neredeyse imkansız bir yerde, yerini tam bilmeyince elle ulaşılmıyor. bence bir daha kontrol edin, gözden kaçmış olabilir sizinkinde.
     S40 I (1995-2004)
  • ersin310 E kullanıcısına yanıt
    Hocam ben size benim T4'leri vereyim, o T4'leri alayım. Ama artık çok geç, arabanın altına taktım bile bunları.
    eskisi de yenisi de bana uyar, ikisi de 10 numara diyeceğim de janta gidecek 1000tl nin yeri belli. aksları yapmadan neyime benim T4 jantı
    Kesinlikle ya o 2 jant çok farklı bir duruşa sahip, sağlamlığı da cabası...

S40 I (1995-2004)

Şu arabaya bitmiştim ben , jantlar, ince film çok hoş olmuş..

Bunun bir de haki yeşil versiyonu var o renk tadından yenmiyor...

S40 I (1995-2004)

S40 I (1995-2004)
    Bizim jant kapakları da bunlar , güzel duruyor aslında rengi falan baya güzel uğraşılmış.

Arabanın üstündeki bagaj çıtalarına gelirsek çok hoşuma gidiyor , biraz kuvvetli gösteriyor Ondan çıkarmayı hiç düşünmedim. İşlevini de arada sırada kullanıyoruz hemi de

Son olarak aklımda T4 Rüzgarlığını alıp , siyah karbon 5D olanlardan kaplatıp takmak var aklımda. İlerleyen zamanlarda jant + film + spoiler+lpg diyip araba ile bakım haricinde uğraşmayı keseceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Smyrn3. -- 18 Ekim 2017; 23:47:23 >

Ben aksları yaptırdım, rahatladım.
    Ama yeni ön takımı yaptırdıktan sonra bir kasise daldım, içim gitti. Amortisör öyle tek kasiste patlamaz değil mi? Psikolojik olarak öyle hissediyorum da..
    eğer lastiğe falan birşey olmadıysa amortisöre hiç olmaz bence :)
    ön takım ve amortisör değişince nasıl oldu araba? eminim tıkırtı vs. varsa kesilmiştir de amortisör yol tutuşu değiştirdi mi?
  • LordMayros kullanıcısına yanıt
    Senin anahtar bitmiş hocam bence değiştir. Mazallah koparsa kaybolur. Birsürü iş ondan sonra.
  • Yahu bi akşam foruma girmedim neler olmuş neler. Hepinize günaydın :)

Bu gidişle herkes jantları birbiri ile takas edecek valla. Benim çok beğendiğim bir kapağı vardı Volvo'nun onun jantı olsa benimkilerle değişirim valla :) Tümü kapalı böyle içe bombeli sadece bitiş yerlerinde çizgi çizgi açıklıklar var.
    Saçma anlatım için kusura bakmayın :)
  • heh buldum bu ilandaki arabanın kapaklarının çelik olanı varmıdır ki acaba.

Bu üstteki siyah şey sigorta kutusunun altı oluyor değil mi? Yani benim kablo sigorta kutusuna giden kablolardan

ayrılıp geliyor .

Valla bulabilmek için hava filtre kutusunu bile söktüm ama yok, acaba sigorta kutusunun içinde falan mı bırakmışlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hiç arıza lambası falan bıraktı mı?

Aslında üzerine gidilmesi gereken bir sorun ama böyle birdenbire düzelince yapacak hiç bir şey kalmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nacker -- 19 Ekim 2017; 10:43:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam bahsettiğim kapak buydu işte, ben de çok beğeniyorum bu kapakları. altı üstü kapak ama sanırsın alaşım janttan bahsediyoruz
    sıra lastik işine gelebilse bir takım sac jant alıp bu kapaklarla kışlık takım yapmak en güzeli. böylece alaşım jantları da boyaya verme fırsatı doğar. hayaller, hayaller işte :)

@nacker, aynen sigorta kutusunun altı. o kablo demetini, sigorta kutusuna girmeden hemen önce ayırmışlar, soketi çok iyi gizlemişler. bir ihtimal, kablolar kurcalandıysa aşağılara düşmüş olabilir mi veya kesilip iptal edilmiş? sigorta kutusunun içinde olması en mantıklısı bu arada.

böyle parça parça tahmini kaça patlayacak size?
    Volvoforums.org.uk'de forumun çıkmacısı Alex otomatik bir s40 denk gelince gidip komple sistemi sökecek; işte pompası, ecu'su, yeni sinyal kolu, pedal switchleri ve gerekli hortumlar falan. Toplamda kargo hariç 45 sterlin dedi. 216 lira yapıyor. Kargosu da 15 sterlin falan tutsa toplamda 300 civarına geliyor. Ama bir haftadır beklemedeyiz, hala hurdalıkta bir araç denk gelmemiş. En büyük sıkıntı da benim araçta gerekli bütün tesisat mevcut ama o vakum pompasının soketi yok. Çok mantıksız geliyor olmaması; ECU soketi var, pedal switchlerinin kabloları yerinde, yeni sinyal kolunun CC butonları için kablo da mevcut.

Bu arada bu adam senede 2 defa Türkiye'ye gelip Beşiktaş'ta bir arkadaşında kalıyormuş. Bir sonraki gelişi 2018 ocak veya şubatta. Eğer gelmesine yakın bulursa yanında getirmesini rica edeceğim, en azından kargodan kurtulmuş oluruz.

Eğer siz de ilgileniyorsanız iletişim bilgilerini vereyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nacker -- 19 Ekim 2017; 12:15:56 >

Hocam sahibindende birisi onlarca çeşit jant kapağı satıyor. Orijinal değiller ama değişiklik için alınabilir. Zira çok da pahalı değiller. Gerçi aradaki boşluklardan kara jant gözükecek ama
    https://www.sahibinden.com/otomotiv-ekipmanlari?query_text=volvo+jant+kapağı+15+inç

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nacker -- 19 Ekim 2017; 12:49:54 >
    Ben kışlık lastiği en azından İstanbul için fazla görüyorum. Öyle aman aman derecenin 4 ün altına indiği pek olmuyor. Karda da arabayı çıkartmayıp işi sıyırıyorum :)

Arabaya çok şeyler yapasım var ama hayallerde benimkide senin gibi :)

Benim ön kolonlar gitti yaaa. Dün farkettimki soldaki hiç çalmıyor. Arkaları Sony alıp değiştirmiştim ama performansı kötü. Orjinl kolonlar Philips bulabilirmiyiz acep bunları.
  • Hoparlörlerinizin bu kadar sık arızalanması ilginç. Acaba temassızlık falan olabilir mi?

Türkiye'de bulsanız da büyük ihtimalle çok para isterler. Yurtdışından çıkma bakabilirsiniz.
    Bence fiyat gayet iyi, taktırmak için uğraşmak mantıklı. Sahibinden de bir ara volvo servisi komple kiti satıyordu, 800tl idi sanırım. sıfır ürün gerçi ama ne farkedecek, elektronik aksam işte.

Eğer herşey tamamsa o sokete de bir çözüm bulmak lazım mutlaka. Eğer hepsinde standart varsa sizinkinde de iyi bir aramak lazım. Kesin gözükmeyecek bir kıyı köşeye sıkıştı kaldı.

Aslında bu Alex’in iletişim bilgilerini alabilirim, biraz büyük olacak ama turbo sorayım, belki güzel fiyata çözer işi. 2.el turbo pek mantıklı değil ama fiyat düşük olursa geçici çözüm olabilir.
    Aslında sıra sıra bozuluyorlar. Önce arka hoparlörler patladı onları değiştirdim. Şimdi öndeki biri gittide bunlarda arkadakiler gibi orjinalleri. Kağıt oldukları için zamanla diyaframları yırtılmış. İki kere yazınca sık bozuluyormuş gibi omuş haklısın :)
    Ebay den almak lazım haklısınız ama ben anteni yaptırıcam nasılsa o zaman değiştirteyim en iyisi.
  • 
Sayfa: önceki 113114115116117
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.