Şimdi Ara

S40 I (1995-2004) (110. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
8 Misafir (2 Mobil) - 6 Masaüstü2 Mobil
5 sn
12.361
Cevap
76
Favori
555.877
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 108109110111112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nacker

    Buldum hocam. Attığınız ilk fotoğrafta sigorta kutusunun sağ üst çaprazında boşta iki tane 3 pinli soket var. Eğer onlar lpg ile alakalı değilse %90 CC pompasının kabloları. Bu durumda benim araçta bu kablo eksik. Teşekkür ederim.

    Sizin aracın yılı neydi?

    2001 1.8 otm onlar lpg kablolari lpg beyni orada

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ersin310

    görüldüğü gibi 31. numaralı vakum pompası sigortası çekik :)

    buarada, tablodan elektrik alınmış gözüküyor, o kahverengi kablo nereyi besliyor?

    Lpg ye gidiyor sanirim hocam tam bakmadiim

    Buarada arac yikaninca tabi cok guzel parliyor bende atiyim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M_aTRa_X -- 16 Ekim 2017; 17:33:30 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hocam tavandaki siyah kuşaklar bile sapasağlam duruyor.

    Bu araçlarda hoşuma gitmeyen tek şey silecekler, silecekleri cam ile kaput arasında biraz derin bir boşluk oluşturup oraya gizleselermiş çok daha güzel olacaktı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ersin310 E kullanıcısına yanıt
    Ben yeterince gaza gelmiş vaziyetteyim şu anda pasta cila için :) Yaza girerken yaptırayım bende. Senin kuşaklarda @nacker ın dediği gibi sapasağlam.Benimkilerde soyulmalar var. Acaba değiştirme imkanımız varmıdır?
  • ersin310 E kullanıcısına yanıt
    Hocam hiç fiyatmlarına falan bakmadım ama belki 3 metrelik çıtalar, eminim yetkili servisteki fiyat da bir kaç metre vardır

    Bence en güzeli siyah plastidip ile araç üzerinde kaplamak veya araçtan söküp siyah boya ile boyamak. Ama bir uyarıda bulunayım o çıtanın klipsleri 15 senedir çıkmadığından, devamlı güneş altında kaldığından sökerken %90 kırılıyormuş. Sökmeden önce yeni klips almakta fayda var. ZNT'de satılıyordu galiba.

    Bizim aracı 3 kişi, üstelik her gün kullandığından kozmetik olarak vasat durumda. Artık haftada bir arabanın etrafında gezip "aa buraya da vurmuşlar, buraya da anahtar takmışlar" deyip geçiyoruz. Boya sökülmüşse rötüş ile hallediyoruz yani pas vs. yok ama çizik ve göçük bol miktarda Geçen ay bir baktık sağ arka kapı ile arka çamurluğun birleştiği kısma bir öküz ya tekme atmış, ya da bir araba boya geçmeyecek şekilde vurmuş. İnsan bir numara falan bırakır, yumruk kadar göçmüş içeriye

    @ersin310 Hocam tampon ve kapılardaki plastik çıtaları siz mi boyadınız öyle mi geldi? Bende o çıtalar siyah. Sizinkisinde gövde renginde.




  • Sizin arabalar gibi cici olmuyor benimki. O yüzden ben direk pis resim koyayım.

    Çamuru gördüğümde frene basmak için çok geçti, dursam kalkamazdım ben de bastım gaza.



    Gürcistan'lara kadar gittik kendisiyle.



    Kar ayrı bir yakışıyor bu arabaya.





  • goodorevil kullanıcısına yanıt
    Çamur da ayrı bir hava katmış hocam. Off-road'dan yeni gelmiş gibi
    Neden bilmiyorum ama bu arabalar bozuk patikalarda ağır ağır yaylana yaylana giderken dışarıdan bakınca çok klas bir duruşu oluyor.Ya da bana öyle geliyor
    Aynı şekilde karın içinde farları açınca. Sanırım amerikan parklar görünüşü bayağı etkiliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nacker -- 16 Ekim 2017; 18:48:6 >
  • nacker kullanıcısına yanıt
    Bayağı off road oldu, baktım ileride çamurun içinde su birikintisi var, freni yoklamamla ABS'yi hisettmem bir oldu. Anladım ki durursam kalkamayacam.

    Sabah yıkamacıya giderken ışıklarda taksici camı açtı, "Yauv yeğenim bu arabayla Camel Thropy'e mi katıldın ne bu" diye sordu.

    O turuncu parklara hastayım ya, arabaya bambaşka bir hava katıyor.
    Şu videoda da efsane gözüküyor o parklar.


    Şurada da araba virajı çok tatlı dönüyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goodorevil -- 16 Ekim 2017; 19:0:8 >




  • bi fotoda ben atayim bari

    Forum böyle aktif olunca bayağı hoş oluyor 😊


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tek makyajsız olan benimki mi ya?


    Bir buluşma yapsak güzel resimler çıkar yalnız.
  • goodorevil kullanıcısına yanıt
    Eğer İstanbuldaysanız ve virajlı yol istiyorsanız eski Ankara yolu tam size göre. Bol virajlı, asfaltı yeni yapmışlar. Tek sorun tek gidiş - tek geliş olması ama tek tük araç geçiyor. İstanbul'un arka bahçesi sayılır, çok güzel manzaralı, ormanlı tepelerin içinden giden bir yol. Eğer bayram zamanlarında İstanbul'a giriş-çıkış yapacaksanız malum körfezde çok feci trafik oluyor. Bu yolu kullanarak körfez trafiğini by-pass edip İstanbul'a girebilirsiniz.

    Bu videoda yolu görebilirsiniz:


    Bu da harita üzerindeki rota:
    Kocaeli Üniversitesi to Kurnaköy-Ömerli Yolu Cd No:2
    Kocaeli Üniversitesi to Kurnaköy-Ömerli Yolu Cd No:2
    https://goo.gl/maps/DSgKBdbpxRz



    Bu da T4'ünü sleeper'a çevirmiş, lamborghini'leri solda bırakan arkadaş, kanalında bunun gibi bir kaç video daha var:




  • nacker kullanıcısına yanıt
    Hocam valla viraj kasma falan artık bana göre şeyler değil. 24 yaşındayım ama 54 yaşındaki emekli memur edasıyla sürüyorum. Sağdan sağdan 90-100 gidiyorum.

    Vardiyalı çalıştığım için genelde bayramları çalışıyorum. O yüzden bayram trafiği bana sorun değil.


    Ekşi sözlük'te frenle ilgili 2002 senesinde şöyle bir şey yazılmış:
    quote:

    herşeyi iyi hoş ve mutedil araba. yalnız ilk çalıştırdıktan sonraki kısa süre içinde, motor ısınmadan hareket edildiğinde frenlerde bi güvensizlik hasıl olabilir.* sertleşen pedala ısrarla tazzik tatbik edilmeli.




  • goodorevil kullanıcısına yanıt
    Sadece viraj için değil, hem değişiklik olsun diye manzara için bile gidilir hocam. Benim de öyle alışkanlıklarım yoktur 100-110 civarı takılırım. Hatta geçen gün otobanda kendi rekorumu kırdım, hızlanmaları mümkün olduğunca yavaş yaparak, sadece hızımı düşürmeme sebep olacakları sollayarak genelde 80-90, yokuş aşağı 100 civarı gittim. Ortalama hızım 75 çıktı ve 100 km'de 5,37 litre yaktım 5,29'dan hesaplayınca 28 kuruş yapıyor. Artık tarihi eser olmuş otomatik benzinli bir araç için bence güzel bir değer.

    He bir de yavaş gitmeme dayanamayan beyaz polo'lu bir ablaya da sinir olup gişe kavşağının virajlarında güzel bir ders verdim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nacker -- 16 Ekim 2017; 22:29:34 >




  • nacker kullanıcısına yanıt
    Hocam ben de gecenin 1:30'unda Tekirdağ Şarköy'den İstanbul'a dönerken Aveo ile önümü kesmeye çalıştılar. Niyetini bilmiyorum ama iyi değildi, önce önümde durdu, geri geri üstüme geldi. Ben solundan geçmeye kalkınca da ileri takıp üstüme doğru geldi. Ben öne geçmeyi başarınca uzun ve sis farlarını yakıp peşime takıldı. O ara korku aldı beni düşürdüm vitesi yüklendim gaza. Kovalamaya çalıştı ama yetişemedi tabii ki. Yol bir gidiş bir geliş ve kesseler kimsenin ruhu duymaz bir yerdi.
  • goodorevil kullanıcısına yanıt
    İstanbul7da kış lastiğini ne zaman takmak gerekir hocam? Sıcaklık ortalamasına bakınca kasım ortası uygun gibi duruyor.

    Lastik olarak nokian wr d4 nasıldır bir fikri olan var mı? 185/65 olanı 190 liraya alınabiliyor, perfomansı konusunda şüphem yok fakat lassa ve petlas'a göre biraz daha yumuşak olduğu söyleniyor. Balon yapma durumu vs. olur mu?
    Veya hiç nokian'a bulaşmayıp petlas SM w651 ve ya lassa snoways 3 almak daha mı f/p olur?
  • nacker kullanıcısına yanıt
    Ben biraz zaruri sebeplerden dolayı şimdiden geçtim kışlık lastiklere. Kasım başı uygundur bana göre çok kalabalık olmadan halletmekte fayda var.

    Ama tek kış lastiği tecrübem Bridgestone ile. Onlar da çok eski ama ona rağmen sıkıntı yaşamadım ben.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: goodorevil

    Bayağı off road oldu, baktım ileride çamurun içinde su birikintisi var, freni yoklamamla ABS'yi hisettmem bir oldu. Anladım ki durursam kalkamayacam.

    Sabah yıkamacıya giderken ışıklarda taksici camı açtı, "Yauv yeğenim bu arabayla Camel Thropy'e mi katıldın ne bu" diye sordu.

    O turuncu parklara hastayım ya, arabaya bambaşka bir hava katıyor.
    Şu videoda da efsane gözüküyor o parklar.


    Şurada da araba virajı çok tatlı dönüyor.




    Ben daha Volvo 'nun kötü reklamını görmedim. Adamlar yine çok yaratıcı reklam yapmışlar. Bunları görmemiştim daha önce. Yanlış görmediysem ilk reklamdaki arabanın far camında Volvo yazıyor. Çok güzel bir detay.

    İkinci reklamda ise araba viraj dönerken viraj içinde kalan arka teker içe doğru açılıyor ve bu arabaya süper bir tutunma sağlıyor. Hemde o yılda. Şu anda bile bu özellikleri sunamayan markaların olması çok yazık. Ben bu özelliği önümde denk gelen bir S40 tan gözlemleyip çok şaşırmıştım.





    S40 zamana yenik düşmemiş çizgikeri çok güzel bir araba. Hala her yerde farkediliyor. Kirli temiz her hali güzel.



    İstanbulda bir buluşma şart oldu galiba.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • nacker kullanıcısına yanıt
    Benim min. yaktığım bu sizi kutlarım






    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • goodorevil kullanıcısına yanıt
    Yaa o yolu bende çok kullanırım babamların evi var şarköyde. Heralde ana yolla şarköy arası oldu. Ne zaman oldu bu olay bende dikkat edeyim gidip gelirken. Geçmiş olsun valla büyük badere atlatmışsınız. Millet iyice manyaklaştı artık.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bullbaba -- 17 Ekim 2017; 0:22:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nacker kullanıcısına yanıt
    Forumda Nokian öneren vardı iyi diye. Benim tecrüben kış lastiğinde Michelein oldu hep tavsiye ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 108109110111112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.