Şimdi Ara

S40 I (1995-2004) (108. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12.361
Cevap
76
Favori
555.804
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 106107108109110
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • o zaman yaza doğru kesin tavsiye ederim, araba duruşu değişir :)

    yok benimki 34 plaka, hatta ilk sahibi sağolsun çok güzel bir plaka almış, hala o var üzerinde.

    bir de benim durum belli olduğu için jet gibi geçemiyorum artık
  • ersin310 E kullanıcısına yanıt
    Sen turboyu değişince araba hepimizinkinden iyi gidecek gibi geliyor bana. O zaman bi kalkış yaparız bakalım ne kadar değişiklik oluyor :)
  • hele bir değiştirebilsem, şimdikinden hızlı gitsin yeter tabii denemeden olmaz gene de

    fikir sorayım buarada. şimdi partsforvolvoonline ile znt arasında kaldım. tüm filtreler ve buji alacağım, özellikle yağ ve buji kesin orjinal olacak, bu net. diğerlerini meyle alayım diyorum, znt den aldın mı hiç, orjinal meyle mi geliyor acaba?

    arabayı aldığımda hata sonucu nordic hava ve yağ filtresi takmak zorunda kaldım, tam anlamıyla 0 kaliteydiler, gene aynısı olmasın, kargoyla uğraşmayayım diye sordum.
  • ersin310 E kullanıcısına yanıt
    Sen gönlüne göre yaptırda denemesi kolay :)

    Ben zntden birçok parça aldım. Hiç birinde sorun yaşamadım. Aldığım parçalar ise hava ve polen filtresi bunlar bosch tu. Rot mili ve viraj demir çubuğu. Komple sağ aks aldım. Birde arkaya 2 adet kyb amortisör aldım. Sadece rot milleri uymadı 2000 modele göre gelmiş onlarıda sanayide değiştirttik parçacıya halloldu.

    Adamlar markasını yazyor sonuçta Nordic hiç almadım ordan ama Meyle alanları okumuştum memnunlardı. Sitede ne yazıyor ise aynı şey geliyor yani, ben bir sorun yaşamadım şimdiye kadar.
  • Onlarda olmaz büyük ihtimal ama bosch un sahtesi çok oluyor, iyice soğudum o yüzden. meyle daha kaliteli gibi geliyor nedense.
    hesabı bir yapayım bakalım, bazı parçalarda yurtdışı hala mantıklı gibi ama toplama bakmak lazım, belki bu sefer znt yapabilirim, bir yer daha var fiyat beklediğim, o da gelsin karar vereceğim. 190.000 bakıma hazırlık, şimdiden başladım :)
  • Znt nin ankarada subesi var baya kaliteli bir firma ben direkt oradan satin aliyorum

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sen sorunca şimdi ne aldığıma baktım. Polen bosch muş hava meyle

    aldığım filtre bu memnunum baya

    www.zntyedekparca.com
    HAVA FİLTRESİ S40/V40 TURBOLU kelimesi için arama sonuçlari « ZNT Otomotiv volvo yedek parça da Uzman Tel: 0312 278 58 05  ANKARA
    http://www.zntyedekparca.com/arama?kat=0&tip=1&word=HAVA+F%DDLTRES%DD+S40%2FV40+TURBOLU&submit=


    Znt internetten sipariş veriyorum ben. Arayıp aldığımda oldu. Dediğin gibi kötü yer değil ben memnunum en azından. Yardımcıda oluyorlar her aradığımda.




  • Geçenlerde Türkiye'de rektefiye yapılan motorların büyük çoğunluğunun bozulma sebebinin yağ kaynaklı değil hava filtresi kaynaklı olduğunu okumuştum. Tozlu havamızda kullanılan uyduruk, 5-10 liraya alınan filtreler özelliklerini kısa sürede kaybediyor. Avrupada, Amerikada arabasına düşkün insanlar 6-8 bin km.de bir yağ, 3-4 bin km.de bir hava filtresini değiştiriyorlarmış. Hava filtrelerinin makul fiyatını da düşünürsek, bence özellikle turbolu motoru olanlar en azından 4-5 bin km.de bir filtre değiştirirse daha sağlıklı olur diye düşünüyorum.
  • nacker kullanıcısına yanıt
    Evet haklı olabilirsiniz. Ben artık işe araba ile gidip gelmemeye başladım malum benzin ve gaz fiyatları uçtu gitti. 10.000 de değiştiriyorum arada da söküp hava tutuyorum iş yerinde. 10 bine gelmeden çok kötü oluyorsa değiştiriyorum zaten.
    Araba sonuçta makine biz ona bakarsak karşılığını yine biz alırız diye düşünüyorum.
  • avrupa yakadi E5 ten gidiyorsaniz yada geciyorsaniz topkapida E5 dibinde Gökşen Oto var volvo yedek parcacisi ve ilgili bir abi birde parcalari ezbere numaralariyla biliyor ;) birde fikir alisverisi yapilabiliyor gereksiz yere parca aldirmiyor

    bende mumkun oldugunca oradan aliyorum



    ben yag filtresini man aliyorum cogu yurtdisi sitede adamlar bu isin ehli diyorlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • LordMayros kullanıcısına yanıt
    Benimde ordan parça almışlığım var. Arabayıda o sanayiye götürüyorum zaten tamirine kolay oluyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araç hareket halinde iken stop ediyor neden acaba. Yol boşken stop etti elim ayağım titredi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Coroic kullanıcısına yanıt
    LPG'de mi benzinde mi oldu? Gaza bastığınızda hiç bir etkisi olmuyor mu?
  • nacker kullanıcısına yanıt
    LPG de oldu araba boğulur gibi oldu gazı kökledim ama devir hiç yükselmedi. Durduktan sonra bi kaç kez gazda denedim almadı benzinde aldı. Korkuyorum gizli giderken trafikte durursa ne olur diye.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Coroic kullanıcısına yanıt
    Benzinde bir sıkıntı yapmıyorsa bence sorun LPG sisteminizde. Çünkü arabanın tam anlamıyla stop etmesini sağlayacak durum ya pompadandır ya da ateşlemeden.

    Ki araba belirli bir devir çevirirken sistemlerde aşırı bir hata meydana gelmedikçe, olası arızalarda limp moduna alıyor. Kötü çalışıyor ama bir şekilde çalışıyor. Mesela araba çalışırken krank sensörünün kablosunu çıkarırsanız kam mili sensöründen aldığı bilgiyle ateşlemeyi yapmaya çalışıyor, çok dengesiz çalışıyor ama stop etmiyor.
  • nacker kullanıcısına yanıt
    yağ-hava filtresi meselesine kesinlikle katılıyorum, ciddi ciddi 10liraya filtre var. bu filtrelerin cidden hiçbir özelliği yok, dandik bir yağ filtresini incelemiştim, yağ nerdeyse içinden geçmemiş bile. atmosferik motorlarda pek belli etmez belki ama turbo motorlarda çok fark ediyor filtre işleri.

    yeni nesil tam sentetik yağ kullanıyorsanız en az 10bin km kullanmak lazım bence. mineral yağlar gibi eskimiyorlar, sıcaklıktan özelliklerini kaybetmiyorlar. eğer çok tozlu bir yerde değilseniz hava filtresini de orjinal alıp duruma göre 10 veya 20bin km kullanmak bence daha mantıklı. zaten maliyet hesabında aşağı yukarı aynı yere geliyor.
  • ersin310 E kullanıcısına yanıt
    Herşeyin orjinali yada onaylı oem üreticisinden almak lazım. Ucuz alıp devamlı değiştirmekle orjinal almak aynı paraya geliyor. Para durumu müsaitse orjinal alınmalı.

    @croic

    Motordan çıkar sıcak hava dönüşünü kontrol edin çıktıysa giderken araba stop eder ve durdumu gaza basmadığınız sürecede çalışmaz stop eder. Benim bu tarz bir tecrübem olmuştu.
  • SIack hava dönüşü nedir hocam?
  • nacker kullanıcısına yanıt
    Pazartesi bi LPG ci ye gitmem lazım galiba, doğru anladım demi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Coroic kullanıcısına yanıt
    Araba LPG'de iken devamlı aynı şeyi mi yapıyor? Benzine alınca da sıkıntı kalmıyorsa sorun LPG'dedir.
  • 
Sayfa: önceki 106107108109110
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.