Şimdi Ara

S40 I (1995-2004) (107. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
12.361
Cevap
76
Favori
555.804
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 105106107108109
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kötü arabadan kastım, bakımsız kalmış araba, aynı arabanın daha iyi kondisyonda olanını alabilirdim. Siz zaman zaman böyle kullandıkça karşılaşıyorsunuz değişecek parçalarla, benimki Erkin Koray'ın dediği gibi "Biri biterken öbürü de başlar vermesin Allah" modunda.

Bu arada bugün arabaya indim de, sileceğe bakmak gelmedi aklıma. 4 jantı değiştirip kışlıklara geçtim. Araba bu aralar yatışta, kullanmıyorum ama yarın tekrar inip bakacağım.
  • goodorevil kullanıcısına yanıt
    Silecek için aceleye gerek yok müsait olduğunuzda bakarsınız, yamulttuk nasılsa :).

Bu ara bende binmiyorum arabaya işe gidip gelirken bu ara kullanmak istemiyorum. O kadar saçma sapan bir trafik varki insan arabadan soğuyor.

Zaman, vakit ve para varsa sizin değiştirmeniz bi yandanda avantajlı aslında. Ne takıldığını bilirsiniz en azından. Keşke hiç arıza yapmasalarda beleş beleş binsek
  • quote:

Orijinalden alıntı: yavuzgursu

Silecek için aceleye gerek yok müsait olduğunuzda bakarsınız, yamulttuk nasılsa :).

Bu ara bende binmiyorum arabaya işe gidip gelirken bu ara kullanmak istemiyorum. O kadar saçma sapan bir trafik varki insan arabadan soğuyor.

Zaman, vakit ve para varsa sizin değiştirmeniz bi yandanda avantajlı aslında. Ne takıldığını bilirsiniz en azından. Keşke hiç arıza yapmasalarda beleş beleş binsek

Ben yıllık izindeyim, arabayla birlikte yatıştayız. Benim bi volan değişse bişey kalmıyor da işte yordu azıcık. Ama 3,5 yıl 63 bin kilometre çatır çatır bindim.

S40 I (1995-2004)
     S40 I (1995-2004)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goodorevil -- 12 Ekim 2017; 17:23:31 >

Ohh izin işi iyi oluyor. Pastırma yazıda var araba kaç binde bilmiyorum ama jilet gibi duruyor. Hiç öyle 2000 model gibi değil yani. KAzasız belasız binersin inş.
    Sırf volan kaldıysa e bitmiş artık. Bu arada jantlar t4 jantımı öyle gibi geldi bana :)
  • ersin310 E kullanıcısına yanıt
    Yaklaşık 15-20 cm karda yazlık lastiklerle w moduna alarak sokaktan çıkabiliyorum, ana yollar açık olduğundan tek karda gitme olayım sokağa girip- çıkma oluyor.

Birinci vitesin torku çok fazla geliyor, bunu kısacak dsa da olmadığından hemen patinaja düşüyor. Bu arada w moduna alıp vites kolunu D değil de L'ye getirirseniz 3 değil 2.viteste kalkıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam hazır havalar güzelken jantları takıvereyim dedim. Araba 224 bin falan. Ama bir tek sağ arka stop lambasının orada ufacık (Avuç içi kadar) macun var o kadar. Allah kimseye kaza bela vermesin hocam. Jantlar T4 jantı aynen. Yaza doğru bunların altına güzel bir lastik verip bunları yazlığa çevireceğim, Spectra jantlar da kışlık olacak.

Aynen sırf volan kaldı artık ama onun da acelesi yok. Baskı balata iyi durumda şu anlık. Belki 6 ay - 1 sene daha gider.
  • vay arkadas bizde sac jant var adam'da celik jant hemde 2 takim

bi ara bende bulmustum ama yetisemedim adam satti jantlari :(

• LordMayros kullanıcısına yanıt
    Hocam aslında Galactica ya da Stellar jantları çok hoşuma gidiyor. Belki bulursam alırım. T4 jantları anca o zaman satılır.

S40 I (1995-2004)

S40 I (1995-2004)

• bende bu jantlari alacagim sanirim bu 2004 te son s40 1 de takilan jantlar

S40 I (1995-2004)

İlk resimdeki jantlar benim arabadada var. Ama ismini bilmiyordum. Galactica mı oluyor onlar. Volvonun bütün jantları güzel ama ben Saabın pervane jantlarına bitiyorum resmen :)

• LordMayros kullanıcısına yanıt
    Jantlar süper. Düzeltme yoksa kaçırmayın bence.

T4 ün bbs jantları yazlıklara süper gider. 224 bişey değil 400-500 yolu var bence. Volanı yaza girerken değiştirirsin artık o zaman.

O kadar kusur kadı kızındada olur. Benimda kapı omuzlarında güneş yanıkları oluşmaya başladı.. Takmıyorum ben ama.

• Ben resimleri ters sırayla koymuşum. Sizin arabadakiler Stellar. İsterseniz BBS'lerle takas ederiz 3-5 ay takılır geri değişiriz falan. Bizim arkadaş jantları boyaya vereceği zaman benim orijinal jantları ona vermiştim 3-5 günlüğüne.

Tavanın arka ucunda ufaktan bi güneş yanığı gibi iz bende de var. Aslında araba kozmetik olarak çok iş istiyor da, mekaniğe bakmaktan kozmetiğe hiç dokunamadı.

Volanı da dediğim gibi yaza doğru halledeceğim. Volan baskı balata debriyaj merkezi Allah ne verdiyse gireceğim.
    calameo.com
    Catalogue jantes Volvo 1995 - 2004
    http://en.calameo.com/read/0021070816364b16682ff

Şurada bizim araçların döneminin jant kataloğu var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goodorevil -- 12 Ekim 2017; 21:31:23 >

bende de ilk fotoğraftakilerden var. ilk başta pek beğenmemiştim, diğer volvo jantları daha güzel geliyordu gözüme ama alıştım sonradan :)

bizimkilere t4 jantı koymak için biraz işçilik lazımdı diye hatırlıyorum. bbs ler 16inç değil mi? hangi ebat lastik var üzerlerinde, sorunsuz uyuyor mu sizin araca?

şu omuzlardaki boya sorunu bende de var, ama yapacak birşey yok. sanırım çok güneşte kaldı bir dönem. benim renk de sıkıntılı, bordo.

yakın zamanda yetkili serviste pasta cila yaptırdım, bambaşka oldu makine. eğer hiç yapmadıysanız öneririm. ama bu sefer jantlar eski kaldı, şeytan diyor arada boyatsam diye ama mekanik işlerden ona sıra gelmedi benim de
  • bizim paketler birbirine çok benziyor, sadece kombinasyon farklı. benimki bordo-bej, sizinki, gri-siyah.

güle güle, basa basa kullanın diyim o zaman bu cevaplardan anladığım benimki 2.0 atmosferik tadında takılıyor, çok uzatmadan turbo işine el atmak gerekecek
    ersin310 E kullanıcısına yanıt
    BBS ler 16 değilmi. Benim jantlar 15. Jantları benimde boyatasım var aslında ama iyi bir yer bulmak lazım. Renkleri baya kaçık.
    Ama ben jantlarımı baya seviyorum. Farklı bir tarzı var. Eskiden ince çizgili O.Z. lar vardı onlara benzetiyorum.

Şu pasta işini bende düşüneyim bir. Hem boyaya faydası var hem görünüme. Arabayı yıkattımmı bile baya gençleşiyor :)

Bordo bejde harika olur kombinasyon olarak iyi denk gelmiş sana. İkinci elde seçemiyorsun ki. Sıfır alsam kesinlikle Mavi tonlarında alırdım.

Senin turboya kesinlikle el atman lazım gibi duruyor. Performansın baya düşmüş anlaşılan.
  • BBSler 16 diye biliyorum ben de, bir de 205 olması lazım orjinal genişliği. o yüzden sürtüyor diye biliyorum, ama deneyimim yok tabii ki.

jantları boyatırsak çok güzel olacak eminim, referanslı yer buluruz bulmaya da, detay bir iş olduğu için maliyetli oluyor. kaliteli bir yerde minimum 500tl diyeyim.

benim kombinasyon zaten az var, geçenlerde benimki dışında ilk defa bordo s40 gördüm e-5te selamlaşıp geçtik:) ben baya uzun süre 2.el ilanları takip etmiştim, hatta bordo bulabileceğimi hiç tahmin etmemiştim.

eğer uzun süre pasta cila görmediyse kesinlikle tavsiye ederim, ben yaptırdıktan sonra herkes arabayı komple boyadan çıkarttığımı zannetti:)
  • ersin310 E kullanıcısına yanıt
    Uzun süre pasta cila yapıldığını sanmıyorum. Benim 2 yanda temizlik boyası var önceki sahibi yaptırmış.O ara yapıdıysa bilemem tabi.

Bugün işe gelirken İstoçun orda gördüm bende bordo 27 plakalıydı. Jet gibi geçti otobüsün yanından senmiydin yoksa :)

Jant için şu an 500 fazla bir rakam. İleride mekaniği tamamladığımda olabilir. Daha anteni yaptırmam lazım. Bıktım cd dinlemekten. Motor çalışıyor ama anten dışarı çıkmıyor. Sipirali kırık belkide. Kendim yapabilirmiyim ki basitmidir parçayı alsam.
  • http://www.volvohowto.com/how-to-replace-remove-install-electric-aerial-on-1996-2004-volvo-s40/

Antenin dışarıda kalan kısmının dibindeki krom kaplı somunu söküp, bagajda sol taraftaki kaplamayı sıyırıp içerideki vidaya erişim sağlayıp da vidayı söküp, kabloları çıkarınca anten mekanizması çıkıyor.

S40 I (1995-2004)

S40 I (1995-2004)

S40 I (1995-2004)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nacker -- 13 Ekim 2017; 10:53:2 >

• nacker kullanıcısına yanıt
    Eyvallah hocam teşekkürler. Baya iş varmış yine. En iyisi anteni komple alıp değiştirmek gibi duruyor. Ben alayımda takamazsam nasılsa yaptırırım. Kapı kolonlarıda gidik onları değiştiricem hepsi beraber olur artık.
  • 
Sayfa: önceki 105106107108109
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.