Şimdi Ara

Ryzen sonunda pişman etti[Ram sorunu]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.482
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Başlık biraz ağır olabilir ama benim deneyimlerime göre gerçekten bu kanıdayım ben intelde böyle problemler hiç yaşamadım bu ryzenin ram sorunu hep kafamda soru işaretiydi sırf o yüzden gittim işlemci fiyatına ram aldım sonuç hüsran oldu problem şu şekilde ;

    COD WW-2 bugün beta başladı oyunu adam akıllı oyunayamadım sürekli bellek hatası veriyor.Fakat işin ilginç tarafı Ryzene geçtiğimden beri ,sürekli sorunsuz oynadığım ARMA 3 oyununda da 3-4 kere bellek hatası aldım ve uyarısınıda aldım bellek çok kullanıyor kapatılsın mı tarzında hani windowsu sıfır kurmuştum acaba windowstan kaynaklı bir şey mi yoksa bir ayarı mı var bu işin çözemedim bu ryzen bellek problemlerinde ben 3000Mhz G.SKİLL TriendZ almıştım sorun yaşamayayım diye en son bios update inide yaptığım halde ramleri 2133mhz görüyor bende D.O.C.P ayarını aktif edip 2933mhz ye getirmiştim ondan kaynaklı problem olur mu ? şimdiden teşekkür ederim.

    "işin garibi ram hatası sonrası steam de kapanıyor arkadaşlar."

    -birde sanal bellek meselesi otomatikte değil idi onuda otomatiğe aldım ,

    -tekrar bellek sorunu verdi foto alayım derken ekran simsiyah oldu altta işlem yapılıyordu ama ekran karanlık kasa tuşu ile kapat aç yaptım,

    -D.O.C.P ayarını kapattım ramler orjinal ne gözüküyorsa 2133mhz o şekilde şuan birde böyle deneyeceğim ,

    her bellek hatası verdiğinde görev yöneticisini açıyorum ram %61 lerde gözüküyor bir ksıtlamada olabilir diye düşündüm.

    birde bu 1 haftadır bilgisayar kapanmıyor kapat diyorum ekran gidiyor ama kasa enerjisi kesilmiyor fanlar falan dönüyor belki bir çağrışım yapar size.(bende kapat dedikten sonra 20-25sn içerisinde tuşa basılı tutarak kapatıyorum)

    Ryzen sonunda pişman etti[Ram sorunu]Ryzen sonunda pişman etti[Ram sorunu]Ryzen sonunda pişman etti[Ram sorunu]Ryzen sonunda pişman etti[Ram sorunu]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yuppie06 -- 29 Eylül 2017; 23:21:28 >







  • Allah düşmanimin başina vermesin denecek hatalari yaşamışın anakarrtin listesinde ramleriniz varmı varsa şayet anakarti servise yollayin ayarla olcak iş değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam siateminizde memory leak var gibi duruyor. Ben bu sorunu bir çok Intel sistemde de yaşadım. Sorun Ryzen yada belleklerden değil. Sorun Windows kaynaklı.



    Olası sorun kaynakları:

    -Services.msc / superfetch yada prefetch olabilir. Hızlı getirme diye geçiyor. Kapatın.

    -Denetim masası, güç seçenekleri içinde / hızlı açılma-kapanma ayarı var. Kapatın.

    -Herhangi bir gaming driver kullanıyorsanız (killer lan, creative x-fi) onlar yapabiliyor.

    -Biostan hpeti kapatın.

    Ben sorunu sistemimde çözdüm, ramde o an leak'e sebep veren uygulamayı bulup adım adım geri gitmiştim. Googledan memory leak diye araştırma yaparsanız işine daha çok yarayabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HaypurTiryading -- 30 Eylül 2017; 0:6:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HaypurTiryading kullanıcısına yanıt
    ben ilk windowsu kurdugumda mühendismuratın konusunda ki bir programı indirip sistem hızlansın diye bir şeyler yaptım orada yazanları yani ,

    sanal bellek yapmıştım bu sorunlar olunca 0 yapıp otomatiğe aldım , superfetch li falan bişeyler yaptım diye hatırlıyorum ama ne yaptım bilmiyorum inşallah sistem kaynaklıdır eğer öyle bir problemse mutlaka format atarım.
  • MogoLKhan kullanıcısına yanıt
    dediğim gibi listeyi tavaf ettim bu ramleri redditte bir çok kullanıcı alıp tek seferde o.c siz 3000mhz de çalıştırmışlar ama bende olmadı nedenini bilmiyorum.
    Listede de bu arada 2933Mhz olarak destekli gözüküyor. ama ben DOCP yapınca 2933 oluyor bu yeni bios update ile birlikte 3000 ve 3xxx i bişeylere çıkartabiliyorum denedimde çökme falan yapmadı ama gerekli görmüyorum aşırıyı 2933 de işimi görür.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yuppie06 -- 30 Eylül 2017; 1:3:57 >
  • HaypurTiryading kullanıcısına yanıt
    Hızlı getirme(superfetch) devre dışı--- prefetch ne onu bulamadım.
    güç ayarlarında hızlı başlat kapalı
    driver falan yok sadece geforce exprience var
    bios tan hp ne ise onu bilmiyorum.
  • RYZen in yuksek frekans overclock ramlerde sorun yaratmasindan ciddi derecede sikayetciyim, cold boot vs. ve bazen bikkinlik veriyor lakin sistem icinde hic bellek sorunu yasamadim hep bios ve overclock asamalarindaydi. Arkadasin da dedigi gibi isletim sistemi kaynakli olabiliir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdi tekrar mühendismuratın konusuna girdim onun anlattıklarını yapmışım bende bu hızlıbaşlat devre dışı bırakma olaylarını falan ama bir şey keşfettim prefetch 3 olması lazım 0 yapın diyor bende 2 idir onu sıfıra çektim şimdi.

    Ryzen sonunda pişman etti[Ram sorunu]

    Bu arada kullandığım program da bu idi ; Auslogics BoostSpeed 9

    bu programla tweak falan yapmıştım bi kaç şeye sonra program silindi lisanslıymış bende indirmedim korsanda kullanmadığım için belki bozmuş olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yuppie06 -- 30 Eylül 2017; 1:10:4 >




  • Bilgisayar sağ tık özellikler (ya da yönet hatırlamıyorum) performans oradan sanal bellek miktarını belirleyin. 4 GB to 16 GB olabilir mesela..



    Ben 8 GB ram ile alt tab yapınca aynı hatayı alıyorum. Oyunun alt taba karşı hassasiyeti olabilir.



    Sanal belleği arttırımına duzelir a muhtemelen. Benim ismini hatırlamadığımız bir oyunda başıma gelince öyle yapmıştım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • fatihburak95 kullanıcısına yanıt
    Orada ki ayarlar şu şekilde ;

    ben bu ayarları kurcalamıştım 16 falan ayarlamıştım bu bellek sorunları sonucunda 0 yaptım orayı bugün cod ww2 de sürekli bellek hatası alınca otomatik yaptım , oyuna göre değiştiğini sanmıyorum intelde vermeyen arma 3 te yapıyor cod ww2 dede oyunu oynarken sunucuya giriyorum 3-4 kill alacak kadar oynuyorum (40sn-2dk arası) çat atıyor.

    Ryzen sonunda pişman etti[Ram sorunu]

    @mobilden edit: şuan pc kapattım kapandı direk bu prefeht olayını yaptıktan sonra mı düzeldi yoksa kendi kendine mi düzeldi bilmiyorum yarın deneyeceğim aynı sorunlar devam ederse raidi ellemeden sistemi formatlamayı düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yuppie06 -- 30 Eylül 2017; 5:8:21 >




  • Hocam Windows10'a telemetry/search/cortana vs. dahil kesinlikle tweak yapmayın. Sistemi bozuyor. Tahmin ettiğim gibi sıkıntı Windows kaynaklı. Temiz bir format sonrası, yukarıda yazıklarımı kapatmadan Windowsun orjinal haliyle ve güncel driverlar ile tekrar bakmanızı tavsiye ederim. Ryzen low-level anlamda sıkıntılar yapabiliyor ancak en güncel bios, doğru dram voltajı, soc voltajı ve timing ile gördüğüm kadarıyla artık sorunsuz çalışıyor. Sorun devam ederse adım adım yukarıdaki yarları kapatır, googledan memory leak fix diye araştırmaya başlarsınız.



    Not: Ryzen sistem sahibi değilim. Forumda Ryzene sahip birçok arkadaş var. Görürlerse ram konusunda yardım ederler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HaypurTiryading kullanıcısına yanıt
    teşekkürler yardımların için demek ki hızlandıracağız diye oynamamak ayarları oynamamak gerekli.
  • Windows 10 biraz narin bir sistem. Bu tür tweaklar sistemi bozabiliyor, en doğal haliyle (formatla) deneyin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • empire1530 E kullanıcısına yanıt
    şuan 1.5saattir oyundayım hiç bir ram problemi görmedim şu regedit ten ayarı 0 a çekince düzeldi ama tabi ki de içime sinmedi bu iş ben yinede bir temiz kurulum yaparım.

    Herkese çok teşekkür ederim sorunum çözüldü.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.