Şimdi Ara

Ryzen refresh 2300x ilk testler mi???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
41
Cevap
0
Favori
1.954
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ryzen refresh 2300x ilk testler mi???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 26 Ekim 2017; 13:1:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Fake?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yok artık.

Doğruysa ortalık yıkılır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 26 Ekim 2017; 16:41:36 >
  • cpu-z sonuclarindan herkes anlamak zorunda degil bu yuzden bir iki modelin tek cekirdek performansini yazayim:

7820x 4.7 ghz: 551
    8700k 5.1 ghz: 598
    5820k 4.7 ghz: 515

679 single deli gercekten ama niye cpu-z versiyonu 1.81.1 degil?
  • 1600 3.8'de 430 alıyor bu skor için %20'lik artış + 5 ghz'ye kadar oc olabiliyor demek ; doğru değildir bu kadar artış yaşanacağını düşünmüyorum.
  • ryzen refresh şuat çıkacak en erken ihtimalle şimdi dağılailirsiniz
  • Fake anladıkta bu kadar abartmasalardı :D En azından biraz gerçekçi olurdu :D Böyle birşey çıkma olasılığı vermiyorum. Hadi çıktı diyelim. Global foundries kafayı yedi böyle bir çip üretebildi haşlanmadan elektrik kaçakları olmadan. O zaman ortalık yıklır. BEn inanmadım :D
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 500-550 arası beklerim ama baya uçmuş , fake olma ihtimali baya yüksek ama değilse ortalık karışır
  • CH15 testleri üzerinden yorumlarsak:

R3 2300x @4GHz 236 sc

İntel 8700k tarafında @4.7GHz 210 sc

1.Nesil ryzen @4GHz 165 sc puanı alıyor.

Şuanki Ryzen'lerin üstüne %40'dan performans arttırımı demek. Bana pek inandırıcı gelmiyor ama olmasını da içten içe istiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr.ED

CH15 testleri üzerinden yorumlarsak:

R3 2300x @4GHz 236 sc

İntel 8700k tarafında @4.7GHz 210 sc

1.Nesil ryzen @4GHz 165 sc puanı alıyor.

Şuanki Ryzen'lerin üstüne %40'dan performans arttırımı demek. Bana pek inandırıcı gelmiyor ama olmasını da içten içe istiyorum.

Yalnız 8700k daki 4.7 ghz turbolanmış hız, eğer doğruysa ryzen 2 2300'deki 4 ghz base hız. Cinebenchde görünen hız base clock hızı oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 26 Ekim 2017; 17:36:19 >
  • Gerçek olma ihtimali %0.1

Ama gerçek olsa ne ala

• donanımcı123 kullanıcısına yanıt
    8700k incelemelerinde turbo aktif olarak yapılan testlere göre saat hızını ve skoru referans aldım.

Bu sözde sızıntı teste ch ekranı dışında hiçbir bilgi yok. Ne cpu-z görüntüsü var ne turbo aktif mi değil mi belirtilmiş ne de xfr aktif mi yoksa hızaşırtmalı değer mi? Hiçbir sonuç çıkaramayız. Testin bile doğruluğu kesin değil. Hız aşırtışmış 5GHz yapıldığını farz etsek bile %20 performans kazanımı olur. Yine daha önce amd'nin bahsettiği ryzen 2 için %15 performans arttırımının üzerinde bir değer.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr.ED

8700k incelemelerinde turbo aktif olarak yapılan testlere göre saat hızını ve skoru referans aldım.

Bu sözde sızıntı teste ch ekranı dışında hiçbir bilgi yok. Ne cpu-z görüntüsü var ne turbo aktif mi değil mi belirtilmiş ne de xfr aktif mi yoksa hızaşırtmalı değer mi? Hiçbir sonuç çıkaramayız. Testin bile doğruluğu kesin değil. Hız aşırtışmış 5GHz yapıldığını farz etsek bile %20 performans kazanımı olur. Yine daha önce amd'nin bahsettiği ryzen 2 için %15 performans arttırımının üzerinde bir değer.

Evet dediğiniz gibi söz konusu ryzen işlemcinin durumu içinde net bir fikir edinmek mümkün değil, cpu-z bilgisi olmaması şüphe uyandırıyor. Gerçekse bile oldukça yüksek miktarda oc yapıldığını düşünüyorum. Hatta redditde de aynı şey söylenmiş sıvı azotla oc yapılmış, 5 ghz seviyesinde çalışan bir ryzen 2 olabilir. Yada tamamiyle farklı bir işlemcinin bios üzerinden işlem yapılarak farklı bir işlemci gibi gösterilmesinden ibaret olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 26 Ekim 2017; 22:50:27 >

• eğer gerçekleşirse ortalık yıkılır intel zor toparlanır :D tek çekirdekte efso değerler eğer gerçekse tabi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gerçek değil tamamen kolpa ama gerçek olsaydı piyasa baya canlanırdı
  • Amd Subatta boyle ıslemcı cıkartsın, babamın sırketıymıs gıbı satıs ve pazarlamasında foruma bızzat ben onderlık edecegım

Ben boyle bır ıslemcı gelecegıne hıc ıhtımal vermıyorum keske gelse muazzam olur, savas cıkar
  • İ3 8350k falan heralde bu 5.6-5.8ghz

• Gerçek olsa hakikaten çarşı karışır lakin %100 fake. Timeguardın da dediği gibi delidli 5,5 Ghzlik bir 8350K bu muhtemelen. Ryzen 2000 serisinden beklentinizin %5 aynı frekansta daha yüksek başarım %7-8 de maksimum frekans artışı olması gerekir. Yani ryzen 2700'ler mantıklı voltajlarla 4,2 ghz gibi bir hıza rahat çıkabilir olur ve 4,2 ghzde 4,4 ghzlik 1700 performansı verir muhtemelen. Amd her türlü mimari değişikliği zen 2'ye hazırlıyor. 2800X'lerin hepsi de 4,4 ghz görür. Bu durumda yine sentetik testlerde R5 i7 muadili olur. 3000 serisi Ryzenler %20 kadar ipc artışı getirebilir. Asıl beklenti onlara yönelik olmalı. Donanım fetişisti değilseniz 1700'den 2700'e geçmek biraz saçma. 3700'e geçtiğimizde ise muhtemelen dünyamız şaşacak. Ryzen 4700 ise Bugünkü Threadripper 1950x muadili bir performansı 65w ile verecektir
    Bu sebeple AM4 de AM4 diye kendimizi yırtıyoruz.
  • At yalanı gibi duruyor. Gerçekse evi arabayı satar ryzene basarım.
  • Ya gelirse

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.