Şimdi Ara

Ryzen 1.Nesil de Zamanla Uçacak Denilen İşlemciler Üstüne Koydu mu? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
134
Cevap
2
Favori
5.409
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ben i5 7400 den R5 1600'e geçme hikayemi anlatıyım. i5 7400, gtx 1060 'a R6 Siege ,BF1 de darboğaz yapan %100 cpu kullanım altına düşemeyen bir işlemciydi. Oyun ani patamalar,sis,parçacık vs olaylarda stuter yediriyordu. Single oyunda anlık stuter tolere edileibir. Online FPSde oyununuzu katleder. Bu böyle olmayacak helal süt emmiş i7 7700 fln bakıyım dedim. 2. ellere sıfır parası istiyorlar. Sıfırına baktım o paraya r5 1600 + anakart alıyorum ,eldeki fazladan anakartıda işlemciyle okutunca ordanda bir 100-150 tl fazladan para geçmişti elime. Tüm anlık takılma sorunlarıdna kurtuldum-. Zaten 75 hz bir monitorum 75 altına düşmeyen bir fps kafi benim için. SMT kapatırdım. Bazı oyunlarda cidden 3-5 fps fazal alabiiyorsun. AC orgins ve odysesde cpu %90-100 kullanımlarıan gördüm. FPS çok dalgalıydı anlık takılamlar oluyodu. SMT açtım. Oyun daha akıcı daha az fps dalgalnması olamya başlı. O beğenilmeyen 6 thread benim cpu ömrünü 1-2 yıl daha artırdı. i5 8400 ler , 7600k lar patladı patlayacak. Oyunlar 4 çekirdekten falzasını kullanmıyor yeahhh muhhabetini yapmayın boşa.




  • DH artık konuları da gizliyor.
    quote:

    Yeni bir Intel işlemci açığı, Worchester Polytechnic Institute ve University of Lübeck birliğince bulundu. 'Spoiler' Açık'ı, Core Mimarisi'nin dallanma yönetimine dayanıyor ve TLB adres çözümlerinin diğer adreslerce erişilir olması zaafiyetine yol açıyor.
    Araştırmacılara göre geçici çözüm yok.
    Ryzen 1.Nesil de Zamanla Uçacak Denilen İşlemciler Üstüne Koydu mu?

    Ryzen 1.Nesil de Zamanla Uçacak Denilen İşlemciler Üstüne Koydu mu?




  • https://www.youtube.com/watch?v=6dDf6cDGJN8&t=210s

    i5 9600k hitman far cry 10 fps fark yapmış. Sebebi testteki diğer oyunlara göre cpu daha az çekridek kullanması. GPU her zaman az güçle iyi iş ayapan nvida övüyorsa CPu da az ısınan az güç çeke az fiyata daha fazla çekridek veren ryzeni överim. u dipnotuda düşerim 120 sütü fpslarda intelin k işlemcileri ile hızlı ramler kullanılmak zorunda maalesef. 60-75 hz sistemlere intel almak boşa para haracamak boşa güüç ve ısı demek.
  • Valla bende Ryzen 1700 kullanıyorum bende inanmadım😏😏😏

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ryzen 1 windsor çekirdeğinden sonraki amdnin en büyük başarısıdır yani 10 yıllık süreçtir bu yabana atmamak lazım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hesaplayamadığın şey şu, Intel 60 FPS'ye düştüğünde Ryzen çok daha beter bir halde olacak.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Outerstellar O kullanıcısına yanıt
    Düşünmediğin şey şu oyunlardaki çekirdek kullanımı artıyor. FX işemciler rezil ipc sahipti. BF gbi oyunlarda 50-60 fps verebiliyorken daha eski oyunlarda daha düşük fps verebiliyor. İntel i5 7400 stuter sorunlarını 90-100fps lerde yaşatıyordu. RTSS fps değeri yüksek ama anlık takılma yada akıcılık hiisnde sıkıntı oluyordu. VSynch fps 60-75 sabitlediğinde CPU kullanımı düştüğünde sorun kalkıyordu. Yüksek fps her zaman daha akıcı oyun oynucam anlmaına gelmiyor. İntelin 6/12 i7 8700 ile R5 1600 karşılaştırdığımda İntel İPC sayeisnde çok daha baba işlemmci. Anakart +soğutucu işlemcinin kendi fiyatı ortaya koyunca fiyat farkına 60-75 hz monitorlerde değecek bir şey yok. R5 1600 ile aynı malyete sahip i5 8400 , r5 1600 den daha önce serilcektir. Arkadaşlar İntel 30-40 fps fark atıyor diyor. Oturup CS GO oynarsan 300 fps tabiki yüzde 10/15 oalrak baktığında 30-40 fps denk gelicektir. AC Odsys ,BF vs oyunlara gelince eşit olduğunu oyunun bazı kulalnımlarında i5 8400,8600K işlemcilerin ciddi boğulduğunu görüceksin. Kişi CS GO dan başka oyun oynamıyorsa intel onun içn doğru tercih. Genel oyun havuzuna bakılınca ryzen avantajlı i7 2. nesli i5 7600ksından iyidir benim gözümde. İntel i5 serisi işemcileri çok uzun ömürlü olmuyor. İntel alıncaksa i7 alınmalı




  • "Çok çekirdek" muhabbetine gireceksek AMD avcunu yalar söyleyeyim. Ayrıca Ubisoft çöpünün optimizasyon özürlü oyunları ile işlemci kıyaslayacalsak işimiz var demetir.

    8400'ün boğulduğu da yok kendi hayal dünyanızda yaşamayın. Denuvo saçmalığı olmasa 7. Nesil i5'ler de gayet iş görür.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Outerstellar O kullanıcısına yanıt
    "optimizasyon özürlüsü" ne güzel bir tabir. hereşeye yapıştır gider. Optimizasyon kelime anlamıyla eldeki malzemeyle en faydalı sonucu elde etmektir. Ubisoftun oyunlarında yüksek cpu kullanımı (utilizition) Ubisoftun açık dümya oyunlarında animasyon kalitesinin piyasının ortalmasının çok üsüütnde olması, açık dünaydaki her npcp hareket/animasyonun, esen rüzgarın hareket ettrdiği ot,ağaç,kaldıdığı toz paritkülü vs işlemci tarfında işlenilmesi. görüş açısının uzunluğu vs.Benim pc yüskke fps vermeyen oyun "optimizasyon özürlüsü" demekel olmuyor. Downgrade isteği iel optimizasyon isteiği olarak yanlış kullanılıyor. Bildiğim Optimzasyon özürlüsü oyunları söyleyim Arma3, insurgency Sandstorm, Hunt:Showdown, GTA4, metro oyunları, total War Attila vs Oyun ayarları bazı grafikse özelliklerin ufak görün ayarlarıyla kırpılması veyahut göze betmayan bölgelere uygulnamamsı oalrak daadlandırılıyor. far Cry 5 mi daha güzel grafiklere sahip metro exodus mu?




  • İntel 30 fps fark atmıyor %30 fark atıyor. Oyunlar da cs go değil aaa yapımlar. Ama farkı görmek için işlemcileri darboğaza sokacak ayara getirmek gerekiyor düşük grafik ayarı ve güçlü ekran kartıyla. Ki olması gereken de bu zaten. İşlemciler darboğaza sokulmazsa siz işlemcileri karşılaştırmaya çalışırken ekran kartı sonucu belirlemiş olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nkvelioglu N kullanıcısına yanıt
    Çok iddialı bir rakam %30 gpu %99 sınırlanamdığı bir oyun testidne misal ryzen ortalam 90 fps alırken intelin 120 fps verdiğini mi iddia ediyorsun?
  • Son iki AC oyunu net optimizasyon özürlğ oyunlardır. Tartışılacak bir yeri yok bunun. Sizce AC ler sizin o saydığınız parametrelerde witcher 3 ün çok mu ötesine geçti? Bence kayda değer bir fark yok. Ayrıca piyasadaki bütün oyunlardan daha fazla kasması gerekecek bir fark da yok. Kıçı kırık xbox one red dead redemption 2 yi akıcı oynatıyorken Ubisıft' un PC AC oyunlarına optimizasyon özürlğ dememek için ben bir sebep göremiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir ara 7600k gibi bir islemciyide ryzen r7 serisinden ustun gormuslerdi. Garibim yok oldu gitti. Simdi sira 4/8 ve 6/6 intel islemcilerde. Onlarda zamanla yok olup gidecek. Bu gucsuz islemcileri kiyasladiginiz islemci 8/16.

    Elinde 4/4 ya da 6/6 islemcileri olanlar bugunlerde oyun yapimcilarinin insafina kalmis durumdalar. Yani bu gucsuz islemcilerin uctugu kactigi yok. Piyasa kosullari sebebiyle idare ediliyorlar. Onumuzdeki ryzen 3000 serisi ve ps5 ten sonra yok olup gidecekler. Yeni cikan ps5 oyunlarinda 6/6 islemciler 100fps ustunu gorurlerse öpsünler baslarina koysunlar :) bu islemcilerin 2 yil sonra gorecegi fps 60 civari.

    Ps5 minimum 8/8 muhtemelende 8/16 islemciyle gelecek. Bunun anlamida butun oyunlarin en az 8 zen cekirdegine gore yazilacagi ve konsollarinda 60fps den otesi ile ilgilenmedigi bilindigine gore bu islemcilerin 60 fps icin bile limitlerine kadar doldurulacagi gorulecektir. 8/16 islemcinin yapacaklarini 6/6 becerebilir mi? :D

    Ps4 zen mimarisi ile gelmedi. Dandik otesi bi islemciyle cikti. Ps5 islemci konusunda cok daha iddali. Bu konulara dikkat edin. Bu sebeple herkese amd ryzen r7 serisini imkan yoksada r5 serisini onerdim. Parasi olanada minimum i7 8700 ya da 9700k ve otesini oneriyorum.

    4/4, 4/8 ve 6/6 islemcilerin hicbir geleceği yok arkadaslar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • nkvelioglu N kullanıcısına yanıt
    Hala şiddetle karşı çıkıyorum . AC en optimizasyon özrlüsü oyunu Syndcyt mı tam yazamdım odur. Witcher 3 animasyon kaltesi AC origins fln iyi değil. NPC hareketleri,fizik modeller, ölürken düşüşü vs bunalrdan bahsediyorum. For Honor, R6Siege ,far Cry 5, ac son 2 oyunu, Watch Dog 2 animasyon kaltesi üst düzey oyunlar.
  • Evet ama 90 a 120 değil. Daha yüksek rakamlar. Çünkü iki işlemci de 90 fps te darboğaza girecek işlemciler değil. Güçlü ekran kartı ve daha düşük grafik ayarlarıyla fps i yükseltip işlemcileri zorlayarak o farkı ortaya çıkartabiliyorsunuz. Ama gerçek oyun senaryosu gibi olmuyor. Kimse muhtemelen 2080 ti ile 1080p de oynamıyordur. Ama ileride işlemcileri daha çok yoracak oyunlarda bu testlerdeki gibi fark açılabilir. Veya çoklu çekirdek kullanımının gelişmesiyle kapanadabilir.

    https://www.gamersnexus.net/hwreviews/3421-intel-i7-9700k-review-benchmark-vs-8700k-and-more



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 6 Mart 2019; 13:57:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • vamp kullanıcısına yanıt
    4/4 işlemci çoktan çoğu oyunda patladı. 6/6 en son AC lerde patladı. BF online zorlanıyor. 4 yıl sor açıkacak Fifa,Pes,Mortal Kombat gibi cpu gereksinmimia z oyunlarda iş görecek. CPU gücüne ihtiyaç duyan açık dünya ,çok kişili onlien oyunları baz almak gerekir.
  • Animasyonların sistem yormakla pek bir alakası yok. Onlar ekran kartı veya işlemcinin oyun sırasında anlık olarak yarattığı şeyler değil. Önceden hazırlanıp oyun dosyalarında bulunan, yeri geldiğinde gerçekleşen script tarzı şeyler. Buna kanıt olarak aynı oyunun konsol ve pc versiyonu arasında grafik farkları olsa da animasyonları aynı olmasını gösterebilirim. Veya grafik ayarlarında animasyonları değiştirecek bir tane bile ayar olmamasını gösterebilirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 6 Mart 2019; 13:55:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

    Çekirdek sabitleme yapman gerekiyor, yoksa windows habire izlek destesini karıyor.
    Bunu açar mısın hocam?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vamp

    Bir ara 7600k gibi bir islemciyide ryzen r7 serisinden ustun gormuslerdi. Garibim yok oldu gitti. Simdi sira 4/8 ve 6/6 intel islemcilerde. Onlarda zamanla yok olup gidecek. Bu gucsuz islemcileri kiyasladiginiz islemci 8/16.

    Elinde 4/4 ya da 6/6 islemcileri olanlar bugunlerde oyun yapimcilarinin insafina kalmis durumdalar. Yani bu gucsuz islemcilerin uctugu kactigi yok. Piyasa kosullari sebebiyle idare ediliyorlar. Onumuzdeki ryzen 3000 serisi ve ps5 ten sonra yok olup gidecekler. Yeni cikan ps5 oyunlarinda 6/6 islemciler 100fps ustunu gorurlerse öpsünler baslarina koysunlar :) bu islemcilerin 2 yil sonra gorecegi fps 60 civari.

    Ps5 minimum 8/8 muhtemelende 8/16 islemciyle gelecek. Bunun anlamida butun oyunlarin en az 8 zen cekirdegine gore yazilacagi ve konsollarinda 60fps den otesi ile ilgilenmedigi bilindigine gore bu islemcilerin 60 fps icin bile limitlerine kadar doldurulacagi gorulecektir. 8/16 islemcinin yapacaklarini 6/6 becerebilir mi? :D

    Ps4 zen mimarisi ile gelmedi. Dandik otesi bi islemciyle cikti. Ps5 islemci konusunda cok daha iddali. Bu konulara dikkat edin. Bu sebeple herkese amd ryzen r7 serisini imkan yoksada r5 serisini onerdim. Parasi olanada minimum i7 8700 ya da 9700k ve otesini oneriyorum.

    4/4, 4/8 ve 6/6 islemcilerin hicbir geleceği yok arkadaslar.
    Allah bilir sen Phenom 2 zamanında "4/4 işlemcilerin nanesi yok, 6 çekirrdekli Phenom 2 alın geçin" Bulldozer zamanında ise "4/8 işlemcilerin nanesi yok 8100 alın geçin" demişsindir. Eee ne oldu ikisi de şu anda çöp kutusundalar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Outerstellar

    Allah bilir sen Phenom 2 zamanında "4/4 işlemcilerin nanesi yok, 6 çekirrdekli Phenom 2 alın geçin" Bulldozer zamanında ise "4/8 işlemcilerin nanesi yok 8100 alın geçin" demişsindir. Eee ne oldu ikisi de şu anda çöp kutusundalar.

    Alıntıları Göster
    NE güzelde fikir yürüttün öyle
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.