Şimdi Ara

rx 480 %20 daha güçlü gtx 1060' dan

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
48
Cevap
0
Favori
725
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle forumda devamlı gtx 1060ın rx 480 den daha güçlü olduğunu idda edenler vardı 2 kartı bir biriyle hiç kıyaslamayan biri olarak bir araşdırma yaptım ve sonucun tam tersi olduğunu gördüm.

Testlerde şöyle bir durum var 2 kartda sahnelerin orta düzeyde olduğu yerlerde başa baş gidiyorlar nvidia serisinden gtx 1060 karakterin yolda dümdüz yürüdüğü yerlerde, karakterlerin birbiriyle diyalog olduğu durak sahnelerde dx 11 witcher 3 gibi oyunlarda 10 fps fazla alabiliyor, rx 480 de ise durum şöyle oluyor savaşın kılıçların konuştuğu yerde ise rx 480 yaklaşık 7 8 fps öne geçiyor.

gelelim dx 12 oyunlarına boş sahnelerdede özellikle savaşın yoğun olduğu sahnelerde rx 480 rakibine %20 fark atabiliyor hemde refarans tasarımla.

• ayarlar aynı değil gibi ram ve vram kullanımı yüksek gtx 1060da bakarsan sanki bir kaç özellik fazladan konulmuş
  • Arkadan yerimi alayım kızışır burası

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  •  rx 480 %20 daha güçlü gtx 1060' dan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kefelon -- 4 Eylül 2016; 21:39:59 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Overclockmanyağı kullanıcısına yanıt
    birinde ekran kartı belleği kullanımı fazla diğerinde normal belleklerin .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MogoLKhan kullanıcısına yanıt
    gtx 1060da ikiside yüksek ayarlarda kullanılmış çok bariz belli lütfen bende amd kullanıyorum ama gtx1060 elbette daha iyi bunuda biliyorum...
    Bir akıllı sizsiziniz dimi insanları yanlış yönlendirmeyin , cımbızla çekmeyin sonuçları aradan , bakın bende çekeyim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • turbo-powwer kullanıcısına yanıt
    paylaşmış olduğunuzun aksini bende idda etmiyorum boş geçen sahnelerde atla yolda koştuğu sahnelerde gtx 1060 önde
  • @MogoLKhan

Sizi sınavla mı alıyorlar buraya? Sınavsız alıyorlarsa da artık dh üyeliği için bir sınav falan yapılmalı. Bu ölçüde saçmalamak başka bir şey.
  • mamad kullanıcısına yanıt
    belli buraya paintden yapılma şablon testleri atan benim,
  • Yaptığın saliselik değişkenlikleri yakalayıp resimleyip bu bundan üstündür demek olmuş, şöyle.

Böyle saliselik fps değerlerini takip edeceksen youtube senin gibilere hız seçenekleri sunuyo o şekilde'de 1 baştan sona izle videoyu bakalım neler göreceksin.

Ayarın burda.

Videoyuda verseydn keşke, insanlar video taraflı/tarafsız bile olsa kendi fikirlerini edinebiliyolar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coax47 -- 4 Eylül 2016; 22:18:15 >

• coax47 kullanıcısına yanıt
    videoyu paylaşmama gerek yok zaten gtx 1060 in önde oldugu ve yapılan testlerin sahtekarlığını anlatıyorum bahsi geçen videonun çogunda koşma ve diyaloglar var. çok az bir kısīmda savaş sahnesi var buradada rx 480 önde.

Arkadaşların bellek kullanımı dikkatini çekmiş akabinde diğer kartta daha fazla detay açık olabilir demişler ve benimde coax47 nin yakaladığı resimde parçalanan parteküller çok net olrk dikkatimi çekti, bu resimden yola çıksak belki savunduğun kartta bu detay high diğerinde ultra bile olabilir böyle bir durumda ise testte sahtekarlık varsada belki düşündüğünün tam tersi yönündede olabilir ama tabiki bunlar varsayımlar yani hiç bir durum için kesin birşey denilemez, burda testi yapan kurum/kuruluşunda güvenirliliği tartışılabilir belki okadar.
    Resimde o an gözüme çarpan en belirgin pastekülleri işaretledim, kaçırdıklarımda vardır illaki fakat bir fark olduğu kesin.

Düzenleme: Resmin orjinali yukarıda coax47 nin mesajında oradan işaretsiz halini kendinde incelersin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoNaR-X -- 4 Eylül 2016; 22:50:19 >

• Adam erinmemiş videoyu kare kare incelemiş. İşsizlik böyle birşey işte.
  • CoNaR-X kullanıcısına yanıt
    bu kart tam sana göre hocam gtx 1060 :) çok güzel yakalamışsın eğer sahtekarlık varsa yine başaramamış. :)
  • moonquad kullanıcısına yanıt
    Aynen, bende kısa 1 süre içinde edinicem Allah izin verirse.

Sahtekarlık varmı yokmu emin değilim ama kimileri sistem ve vram kullanımı yüksek demiş @CoNaR-X patikül demiş bende paylaştığım videonun kapak resminde ve @turbo-powwer'ın paylaştığı ilk resimde (at üzerinde) gölgelere takıldım çünkü nvidia'da gölgeler daha yumuşak'ken AMD de daha keskin görünüyo yani oyunda gameworks yada nvidia PCSS ayarı fln varsa o ayarlar açık olabilir diye düşünüyorum ve oda baya 1 performans düşüyor ama açıksa ve ona rağmen performans buysa yine canavar gibi çalışan 1 kart belliki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coax47 -- 4 Eylül 2016; 23:41:26 >

• Videonun işine gelen kısmını ss leyip işine gelmeyenleri sallamak ayrı bir mantık tabii.
  • boş tarlada koşduğu yerleri ss leyip burada paylaşmak daha doğru olurdu değilmi ?

• CoNaR-X kullanıcısına yanıt
    iyi yakalanmışsın ama pantolon(Bacak arası) ve çim dikkate bak
  • https://youtu.be/CNNRGH3gMvg

benchmark mı isiyorsun. Alın size babası. sag ust kosede veriler. soldaki anlik sagdaki avaraj fps. sabirla izleyin. her milisaniyesini kontrol edin. bide bu aradaki fark stock clock speedlerle. rx480in oc potansiyeli ile gtx1060in oc potansiyelini Allahtan hesaba katmamislar. yoksa nolurdu amd fanboylarinin hali.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.