Şimdi Ara

RX 580 mi GTX 1080 mi Derken... (Rx 580 Aldım)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
70
Cevap
0
Favori
10.760
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yeni bir sistem topluyorum. Şu başlıkta yazdım. (https://forum.donanimhaber.com/amd-ryzen-7-1800x-ve-msi-x370-xpower-gaming-titanium-aldim--126027586#126027586 )

O başlıkta da dile getirdiğim üzre yurtdışındayım.

Ve bu sistem için bir ekran kartı almayı planlıyorum. Epey süredir de RX 580 mi yoksa GTX 1080 mi alsam diye düşünüyorum. Tamam testler ortada ama RX 580'de beni daha çok çekiyor.

RX 580'de karar kılsam bile bu sefer de markalar arasında bocalıyorum. Şuan için beni en çok çeken Marka ve model de şu:
    Sapphire Nitro+ Radeon RX 580 8GD5 Limited Edition, 8GB Ama maalesef bu model de mağazalarda bulunmuyor. 4GB olan modeli var sadece.

Asus'un da ASUS ROG Strix Radeon RX 580 TOP, ROG-STRIX-RX580 bu modeli var ama mağazalarda bulunmuyor.

Siz olsanız GTX 1080 mi yoksa RX 580 mi alırdınız?

RX 580 derseniz de benim gözden kaçırdığım bir marka model söyler misiniz?

-----
    Edit:
    Bugün itibariyle MediaMarkt'tan ekran kartını teslim aldım.
    RX 580 mi GTX 1080 mi Derken... (Rx 580 Aldım)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haQQo -- 10 Mayıs 2017; 21:16:53 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

RX 580 mi GTX 1080 mi?

Oyun tutkunları arasında RX 580 ve GTX 1080 ekran kartları arasında seçim yapmak, zor bir karar olabilir. Her iki kart da güçlü performans sunar, ancak kendi benzersiz avantajları ve dezavantajları vardır.

Performans Karşılaştırması

RX 580, GTX 1080'den daha düşük bir fiyata sahip olmasına rağmen, oyun performansı açısından oldukça yakındır. Her iki kart da 1080p çözünürlükte ve orta ila yüksek grafik ayarlarında çoğu oyunu sorunsuz bir şekilde çalıştırabilir.

RX 580 Hangi Ekran Kartına Denk?

Genel olarak, RX 580, GTX 1070 Ti ve GTX 1060 Super ekran kartlarına denktir. Ancak, belirli oyunlarda RX 580, GTX 1070'e veya hatta GTX 1080'e yaklaşabilir.

Diğer Faktörler

Performansın yanı sıra, aşağıdaki faktörleri de göz önünde bulundurmalısın:

• Fiyat: RX 580, GTX 1080'den önemli ölçüde daha ucuzdur.
    • Bellek: GTX 1080, RX 580'den daha fazla belleğe sahiptir.
    • Güç tüketimi: RX 580, GTX 1080'den daha düşük güç tüketir.
    • Özellikler: GTX 1080, VR ve ışın izleme gibi daha gelişmiş özelliklere sahiptir.

Sonuç

RX 580 veya GTX 1080 arasındaki en iyi seçim, bütçene ve ihtiyaçlarına bağlıdır. Eğer uygun fiyatlı ve iyi performanslı bir ekran kartı arıyorsan, RX 580 iyi bir seçenektir. Ancak, en iyi oyun deneyimini ve en son özellikleri istiyorsan, GTX 1080 daha uygun olacaktır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Rx 580 e ford fiesta dersek gtx 1080 e ford mustang diyebiliriz. Arada öyle bir fark var.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arada kaldığınız iki kartın birbiriyle alakası yok hocam.

Geri kalan sistem bileşenleri dar boğaz oluşturmayacak ise GTX 1080 alın, aksi durumda RX 580 alın..
  • Rx580 ile Gtx 1060 arasında kaldım desen belki anlaşılırdı fakat sen at ile deve arasında kaldım diyorsun.
    Fakat linklediğin diğer konuna bakınca o sisteme (ryzen işlemciye) Rx580 gider.
  • Neden arada kaldınız ? Fiyat mı fazla geldi 1080 in?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O nasil bir arada kalma oyle.Dunya ile Mars arasinda kaldim desen daha iyiydi.Hahahaa.

• Sıkışacak bir şey yok, ikisi kıyas dahi kabul etmez. Bütçe varsa tabi ki GTX 1080 alınır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    RX 580 Mİ GTX 1060 MI ?
    6 yıl önce açıldı
    RX 460 Mı Yoksa GTX 950 Mi ?
    9 yıl önce açıldı
    GTX 470 mi 6870 mi ???
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşım, o iki kart arasında sıkışacak bir durum yok...
    Çok farklı segmentlerin ekran kartları... birinin fiyatı 1200 - 1300 tl birinin fiyatı 2300- 2400 tl
    Umarım insanları trollemek için yazmıyorsundur..
    İkisi arasında kaldın ve fazladan 1000 tl yi sisteme gömebiliyorsan, tabiki gtx 1080..

Önemli bir nokta daha, eğer 60/75 hz , 1080p ekranın var ise gtx 1080 almanın bir mantığı yok, Ekranının 144 hz ve / veya 2k çözünürlük üzerinde ise gtx 1080 almak daha mantıklı..
  • "Bütçeyi zorlayayım mı, gerek var mıdır, yok mudur, RX 580 de işimi görür mü görmez mi, iki GPU'nun güncel en iyileri bunlar, fiyata değer mi yoksa ilerde RX 580 beni yolda bırakmaz mı, yarı fiyatına bana yeter mi?" sorularının arada kalmasıdır tahmin ediyorum, bu açıdan değerlendirdiğimizde Vega'yı bekle der, noktayı koyarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neutumn -- 5 Mayıs 2017; 8:16:19 >
  • Para varsa 1080

• eğer bu iki model arasında kaldıysan aradaki farkı anlayamamışsın demektir o zaman rx580 alıp güzel güzel oynarım senin yerinde olsam
  • o zaman 1070 al geç hocam
  • Neye göre sıkıştın? Arada dağlar kadar fiyat farkı var. Zaten 1080 veya 580 yerine bir alt modeli alman iyi olur. Sonuçta yeni seri amdler geliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: wrisked

o zaman 1070 al geç hocam

+1

• Para varsa arkana bile bakmadan 1080

• Hep bu benzer ürün isimlendirme ve benzer boyutlardan dolayı bilmeyen ve anlamayan insanlar eşit kartlar zannediyor böyle. Araştırma yapmadan Rx 470 'i Gtx 1070, Rx 480 'i de Gtx 1080 ayarında kart zannedip alıp ve de şuan kullanan kaç kişi vardır kim bilir? Siz testlere de bakmışsınız madem bu iki kart arasında kalmayı nasıl başardınız? 1800x işlemci almışsınız yanına Rx 580 düşük gelecektir. Bütçe de sıkıntı yok ise tabii ki Gtx 1080 ve ya Gtx 1080 Ti alabilirsiniz. Monitör de önemli. Üzerine bir de güzel bir monitörünüz varsa (144/165Hz G-sync, 1080p/2K/4K vs.) ne güzel sizin için. Gsync olmaya da bilir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lan tamam vurmayin oldu
  • Meali: at mı ejderha mı alayım?

• gtx1070 ekonomik ve mantıklı bir seçim olur gtx1080le arasındaki fiyat farkına göre daha iyi performansı var

• Vegayı bekle

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.