Şimdi Ara

Rüya Gibi Bir MP3 Çalar - JRiver Media Center v20 Çıktı! (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
467
Cevap
3
Favori
35.483
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şimdi konuştuğumuz konu şu açıdan yanlış, burası yazılım bölümü, ve yazılım bölümünde yazılımların birbirlerine oranla üstünlükleri tartışılır,
    Bunun için uygun ortamları sağlar test edersin, gözlemlediğin artıları eksileride dile getirirsin..
    Uygun ortam nedir: söz konusu olan eğer bir grafik yazılımı olsaydı, işlemci ram ve ekran kartı gibi bileşenler öne geçecekti..
    ses yazılımlarının üstünlüklerini gözlemlemene olanak sağlayacak şeylerde uygun ses kartları, speakerlar vsleri ayarlar sonra test edersin..
    buraya kadar tamamız sanırım?
    hani donanımların etkilerini konuşmak için uygun yer değil burası, a yazılımının b yazılımına olan etkilerini farklılıklarını konuşmak..
    ali marka ses kartı kullananların bu yazılımdan faydalanamayacakları gerçeğide değil anlatılmaya çalışan, çok açık a yazılımının b,c,d yazılımlarından üstünlükleri...

Ben yıllardan beri creative serisi ses kartı kullanırım, şuan eax destekli bir zs2m var ayarlarınıda yapsam, monitöre yanda baksam, farkı algılayabiliyorum..Üstün nitelikli Sony stereo speakerlarımdanda, jbl monitör speakerlarımdanda veya orta halli creative 5+1 imden de bu farkı çok rahat algılayabiliyorum. İsteyen herkesinde rahatlıkla algılayacağını tahmin ediyorum, başlığı laf olsun torba dolsun diye açmadım yani, bilmeyip bol keseden sallamak içinde değil.. Elbette görüşlerimizi paylaşıcaz, karşıt görüşlerde olacakki okursanız konunun başından beri 3 kişi güzel diyorsa 2 si winampi tercih ederim diyor, sonuçta tercih meselesi, ama konuları birbirine karıştırmadan yapmak daha doğru olacak bunu sanırım.. Samimiyetimle yazmaya çalıştım umarım anlatabilmişimdir demek istediğimi.

quote:

Orjinalden alıntı: Batuist

quote:

Orjinalden alıntı: Technics

itunesa benziyor görüntü olarak ama ben itunes u bukadar kullanmıyorum,
    ses konusunda öncelik donanımın elbette, önce güzel bir ses kartı ardındanda sağlam speakerlar.. bunlar olmadan yazılım şöyleymiş böyleymiş çok önemli olmaz, zaten bu konuşmalarda bunları temin etmiş insanlar için yapılıyor genelde, yani kulaklıktan müzik dinlemeye çalışanlar için değil. tüm bu sıkıntıları halledincede geriye yazılımsal seçenekler kalıyor ki işte o noktada feci yanılıyosunuz bence, çünkü ses donanımının tüm nimetlerinden faydalanmanızı sağlayacak yazılım var, ses sisteminizi harabeye çevirecek yazılım var. O zamanda devreye j river ve onun gibi yazılımlar giriyor, itunes jriverın tırnağı olmaz ses kalitesi konusunda bana soracak olursanızda. buda benim kendi görüşüm.

ses kartı olarak ne kullanıyorsunuz bilmiyorum ama eğerki creaitve'in kaliteli bir ses kartlarından birini kullanıyorsanız yazılım ses üzerinde ki etkisinin fazla olmadığını biliyor olmalısınız.. şöyle ki yanlış anlasılmasın izah ediyim.. daha öncede belirttiğim gibi creative ses kartlarında eax ve thx gibi üstün özellikler vardır.. bunlar onboard kartlarda yoktur.. bu özellikler bilgisayarın ana ses özelliklerini belirlerler yani denetim masasından yapılan bir ayar gibi kullanılırlar.. siz buradan ayar yaptıktan sonra istediğiniz mp3 oynatıcıda mp3 lerinizi çalın ses kalitesini ve ayarlarını burada ki yazılımlar denetleyip ses çıkışını ona göre verirler.. yani bir media player ile bir winamp arasında ses kalite farkı kalmaz.. çünkü ses kalitesini belirleyen unsur artık eax ve thx(thx:genelde hoparlörlerin sayısından ve konumlandırılmalarından sorumludur ses farkları düzeltmelerinde etkin uygulamadır) yazılımlarıdır ve sesin kalitesini buradan yaptığınız ayarlar belirler.. kullandığınız programların ses ayarları ile oynarsanız kristal netliğindeki sesinizi bozabilirler.. tabi bu benim anlattığım olay iyi bir ses kartı sahibi iseniz geçerli.. ama yok ben ob ses kartı kullanıyorum diyorsanız bu sefer devreye sizin kullanıdğınız programların equalizer ayarları girer.. ama buda pek etkili bir yöntem değildir kaliteli bir ses elde etmek için.. Olay şu.. X fi bir ses kartın varsa yada benim gibi audigy ses kartı yapacağın ayarlarda ki ses kalitesini itunes'da da media playerda jriverda da aynı alırsın.. tabi büyük olasılıkla bunları bildiğini varsayarak konunu sadece ob ses kartına sahip kişileri hedef aldığını düşünüyorum... Umarım daha detaylı bir anlatıma ihtiyaç kalmamıştır..

• quote:

Şimdi konuştuğumuz konu şu açıdan yanlış, burası yazılım bölümü, ve yazılım bölümünde yazılımların birbirlerine oranla üstünlükleri tartışılır,
    Bunun için uygun ortamları sağlar test edersin, gözlemlediğin artıları eksileride dile getirirsin..
    Uygun ortam nedir: söz konusu olan eğer bir grafik yazılımı olsaydı, işlemci ram ve ekran kartı gibi bileşenler öne geçecekti..
    ses yazılımlarının üstünlüklerini gözlemlemene olanak sağlayacak şeylerde uygun ses kartları, speakerlar vsleri ayarlar sonra test edersin..
    buraya kadar tamamız sanırım?
    hani donanımların etkilerini konuşmak için uygun yer değil burası, a yazılımının b yazılımına olan etkilerini farklılıklarını konuşmak..
    ali marka ses kartı kullananların bu yazılımdan faydalanamayacakları gerçeğide değil anlatılmaya çalışan, çok açık a yazılımının b,c,d yazılımlarından üstünlükleri...

Ben yıllardan beri creative serisi ses kartı kullanırım, şuan eax destekli bir zs2m var ayarlarınıda yapsam, monitöre yanda baksam, farkı algılayabiliyorum..Üstün nitelikli Sony stereo speakerlarımdanda, jbl monitör speakerlarımdanda veya orta halli creative 5+1 imden de bu farkı çok rahat algılayabiliyorum. İsteyen herkesinde rahatlıkla algılayacağını tahmin ediyorum, başlığı laf olsun torba dolsun diye açmadım yani, bilmeyip bol keseden sallamak içinde değil.. Elbette görüşlerimizi paylaşıcaz, karşıt görüşlerde olacakki okursanız konunun başından beri 3 kişi güzel diyorsa 2 si winampi tercih ederim diyor, sonuçta tercih meselesi, ama konuları birbirine karıştırmadan yapmak daha doğru olacak bunu sanırım.. Samimiyetimle yazmaya çalıştım umarım anlatabilmişimdir demek istediğimi.

Düşüncelerine saygım var .. olayı tartışma boyutuna getirmek istemiyorum.. ses kalitesi konusuna gelirsek benim için playerlar arası ses kalitesi pek farketmiyor.. ama diğer PC'imde ob ses kartı var ve belki bu program kalitesini onda gösterebilir ...

saygılar...

• Şu msn de ne dinliyorum özelliği standart jukebox da çalışmıyor mu
  • quote:

Orjinalden alıntı: .TaneR.

Şu msn de ne dinliyorum özelliği standart jukebox da çalışmıyor mu

Sorunu çözdüm
  • Hocam programa bayıldım ses kalitesi gerçekten bahsettiğin kadar var teşekkürler.
  • Eve gidince deneyeceğim merak ettim doğrusu.
  • Merhaba

Media Center 13 versiyonunu kullanıyorum.

MediaMonkey ve Foobar2000 de yüklü sistemimde, MediaMonkey i herkezin denemesini şiddetle öneriyorum.

http://www.mediamonkey.com/trialpay

Bu linkten indirebilirsiniz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: muratguren

Merhaba

MediaMonkey ve Foobar2000 de yüklü sistemimde, MediaMonkey i herkezin denemesini şiddetle öneriyorum.

Winamp'ı 3 sene önce kaldırdım sistemimimden...bi dahada kurmadım

• Çok merak ettim.Bir denemem lazım.İlk defa gördüm

• quote:

Orjinalden alıntı: NakkrazeN

Hocam programa bayıldım ses kalitesi gerçekten bahsettiğin kadar var teşekkürler.
  • hızlı inceleme yapacakken mp3leri winample yapıyorum dinlemek içinse tek mc yetiyor. 13 yüklememiştim ama bugün bakıcam neler değişmiş...
    quote:

quote:

Merhaba

Winamp'ı 3 sene önce kaldırdım sistemimimden...bi dahada kurmadım

• kötü bir programmış vesselam..beğenmedim..
  • 13te bazı ayarlar yapılmazsa eski sesin daha altında geliyor ses, ayara ait resim ekledim, tabi bunu ses sisteminize göre kendiniz optimize ederseniz deneyerek en doğru sonuca ulaşırsınız

Rüya Gibi Bir MP3 Çalar - JRiver Media Center v20 Çıktı!

+ek olarak 13te eqo ayarları değiştirilmiş geliştirilmiş, daha hızlanmış, daha az ram kullanıyor gördüğüm kadarıyla
  • tesekurler program ıcın..
  • Hemen deniyorum
  • Program rock ayarda gayet iyi ses veriyor.beğendim.
    Ama görübtü ayarlarıyla bayağı uğraşmam gerekecek gibi her açılışta ses sonda başlıyor falan..
    Türkçe yaması var mı?
    starwarsın yeni sürümü mü çıktı Tech hayır senin avatarını değiştirdiğin pek görülmez de ona soruyorum
  • Türkçe yama görmedim henüz mavi, programın 13ünü kullanacak olursan yukarıdaki ssdeki gibi ayarla..
    avatarı sorma profil düzenlemede sorun var forumda..enazından benimkinde var... kaldık öyle,
    quote:

Orjinalden alıntı: mavizaman

Program rock ayarda gayet iyi ses veriyor.beğendim.
    Ama görübtü ayarlarıyla bayağı uğraşmam gerekecek gibi her açılışta ses sonda başlıyor falan..
    Türkçe yaması var mı?
    starwarsın yeni sürümü mü çıktı Tech hayır senin avatarını değiştirdiğin pek görülmez de ona soruyorum
  • walla programı denedım ses kalıtesı oyle ruya gıbı felan değil

aimp media player ile karsılastırmasını yaptım aralarında zerre kadar ses farkı da yok

saten player cıkacak ses kalitesinde cok buyuk rol oynamıyor daha cok gorsellık ve kullanım kolaylığı sağlıyor
    guncel surumlu playerların hemen hemen hepsı belırlı standartları desteklıyor

bılgısayarına yenı bır player kurupda ruya gıbı ses cıkmasını bekleyenlerede şaşıyorum

kullandığım bılesenler

Microlab solo7
    Creative Live value 24 bit ses kartı @ x-fi mod driver

butun eq ayarları flat
    butun efektler kapalı
    sesın orjınallığı değiştirecek butun ayarlar kapalı
    ses cıkısları 24 bıt 96 khz olarak ayarlı

sonuc: hıcbır fark yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FRED BAKER -- 13 Şubat 2009; 14:34:03 >

• quote:

13te bazı ayarlar yapılmazsa eski sesin daha altında geliyor ses, ayara ait resim ekledim, tabi bunu ses sisteminize göre kendiniz optimize ederseniz deneyerek en doğru sonuca ulaşırsınız

Rüya Gibi Bir MP3 Çalar - JRiver Media Center v20 Çıktı!

+ek olarak 13te eqo ayarları değiştirilmiş geliştirilmiş, daha hızlanmış, daha az ram kullanıyor gördüğüm kadarıyla

Arkadaşım 12 vardı bende 13 yükledim ve dediğin kısımlara baktım overflow handling kısmını non ' a getirdiğimde ses artışı oluyor bu seste bozulma yaratırmı vs amacı nedir bunun açıklarsan sevinirim bende seste bozulma olmadıda teknik açıdan non yapınca neden ses artıyor saol birde bu 12 de kendiliğinden non muydu ?

• sykra: Jamo ile ekolayzır mı kullanıyorsun? Eğer öyleyse bir de flat dinlemeyi dene. Gerçekten Jamo'nun ekolayzıra hiç ihtiyacı yok bence.
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.