Şimdi Ara

Rusyadan seferberlik haberleri geliyor (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
119
Cevap
1
Favori
4.783
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BullPoweR7

    Gelmiş yine kendi ülkesinden başka her ülkeyi öven şahıs. Senin çok abarttığın Rusya Almanya'yı bile en az 8-10 ülke koalisyonuyla yendi :) Tabi senin daha bundan bile haberin yok. 2. Dünya Savaşını okurken Rusya Almanya savaşı olarak biliyorsundur Sovyet Rusya (Sovyetler Birliği) Almanya olarak bakmıyorsundur. İşte diyorum ya bilgi lazım sende yok. O zaman bile 190 milyon nüfusu olan şuan en az 50 milyon daha az nüfusu olan ülkenin parçalanışını öğren sonra gel burda benle tartış.


    Bir Amerika bir Rusya savunarak rezil olursun yapma bu kadar ilerleme. Amerika'nın Vietnam'da Vietkonglara rezil olduğunu herkes bilir. Ne kadar kayıp verdiklerini halkının nasıl savaşı bitirmek istediklerini. Bıraktıkları Güney Vietnamın nasıl Kuzey tarafından tamamen ele geçirildiğini. Ha sen çok Amerikan filmi izliyorsan tersini düşünebilirsin malum hayallerde yaşıyorsun. Amerika'nın Vietnam'da nasıl rezil olduğunu Amerikalılar dışında herkes anlatır ha sen doğru bir o taraf bir bu tarafa döndüğün için senin fikirlerini anlamak imkansız.


    Amerika'yı güçlü yapan kendileri mi sanıyorsun? İngiltere nasıl entrikayı iyi biliyorsa Amerika da rakiplerin birbirlerini zayıflatmasıyla güçlü oluyor. Şu ana kadar hangi ülkeyle birebir savaşmışlar? 3 savaşları varsa 2 tanesini kaybetmişlerdir ama mesele bu da değil. Zaten Amerika kıtasının keşfinden sonra yeni kıtadaki madenler sayesinde zengin oldular ondan sonrası da geldi. Silah satışları Dünya Savaşlarında daha fazla ülkenin olduğu blokta yer alıp el altından silah satarak güçlü olmak zor değil. Amerika akıllı falan değil maşası çok. Maşası çok olunca da bugüne kadar Dünyayı karıştırdılar. Ancak şuanda birçok millet akıllandı. Her yerde soykırım yapan, katliam yapan Amerika gibi bir ülkeye artık pabuç bırakmıyorlar. Tabi senin şuan bundan da haberin yoktur. Geçti artık 20.yy. Şuan 21.yydayız. Millet Amerika gibi eli kanlı bir ülkenin her yere burnunu sokmasını istemiyor. Anca çıkarları doğrultusunda bunu yapıyor. Örnek kendilerini toprak vaadi ya da tarihte olan bir olaydan dolayı kendilerinin savunulmasını istemesi. NATO da bu yüzden kuruldu. Amerika bağımsızlık savaşlarıyla her yere burnunu sokamayacağını anladığı için yine birçok ülkeyi maşası olarak kullanıyor. En mantıklısı NATO'dan ayrılmak. Ortadoğu için Türkiye'yi kullan, Avrupa'da bir şey olursa Rusya'ya karşı Avrupa ülkelerini, kendi kıtasında yine 2-3 tane müttefik var böyle olursa tabi güçlü olurlar. Önce maşa olmayacaksın.


    Ortadoğu Amerika olmadan aynı durumda olacaklar mı sanıyorsun? Kaç kişinin kanını akıttı, kaç çocuğun ölmesine sebep oldu o savunduğun Amerika. Bushlar ve Obama dönemlerinde Dünyayı bitirdiler. Terör örgütünün de azmasının sebepleri kendisiydi. Hiçbir şekilde oraya demokrasi getirmediler. Geçici bir süreliğine petrolü (hatta %75 ini sömürmüşlerdir) alıp Ortadoğu'dan başlayıp Avrupa'ya kadar (Rusya sınırı da dahil olmak üzere) parçalamak istediler. Malum böyle bir stratejiyle hem Ortadoğu ve Afrika karışacaktı hem de karışıklık Rusya'ya hatta Avrupa'nın kapısına dayanacaktı. Neyse ki istediklerini alamadılar da defolup gittiler Ortadoğu'dan. Ancak bunları yaparken tek başlarına mı yaptılar sanıyorsun? Maşa olarak kullandıkları Türkiye olmasa yapamazlardı. Zaten NATO konusunda da vatandaşları 2ye ayrılıyor. Bazıları Türkiye atılsın diyor bazıları da Karadeniz ve Ortadoğu'da köprü görevinde diyorlar. Sen ise bizim ülkemiz haricindeki herkesi övüp bizi küçümsüyorsun. Gerçekten komiksin. Yahu bu ülkeyle 5-6 ülke savaşamadı (sadece Atatürk değil Kuva-i Milliye de başarıda büyük pay sahibi) Rusya 1. Dünya Savaşı'nda savaşamadı (zaten parçalandılar ve Bakü'ye kadar kaybettiler). Şuan Türkiye'ye savaş açacak, direkt savaş açacak bir ülke Rusya ve Amerika da dahil olmak üzere anasının karnından doğmadı bunu anla.

    ABD ve Rusya'nın güçlü olduğunu söylemek övmekse senin harbi göz tedavisine ihtiyacın var. 😀 Çünkü apacik gerçekleri goremiyorsun demektir. 😀 Ha gözün sağlam ama gercekler işine gelmiyorsa psikolojik tedavi öneririm. Kabullenmen lazım bazı şeyleri.

    Yok sen Rusya sanarmissin da aslında Sovyet Rusya'ymis da yok sen böyle saniyorsundur da falan da geç bunlari. Tartışmanın kalitesini düşürüyorsun. Senin gibilerde klasik herhalde. Zamanında Sovyetler Birliği olduğunu ortaokulda öğretiyorlar. 3-5 yüzeysel okul bilgisi ile gelmişsin. Daha derin tarih bilgisi gerektirecek bir şey söylemedin. Biliyorum diye geziyorsun. Yok koalisyon yapmışlar da anca yenmisler de. 😀 Yav bunu yabanci film izleyen bile biliyor ama aferin sana. Gören de sanacak açmış dünya tarihi okumuş. Hahah 😀 Amerigan filmlerini izliyor musun? Çok bahsettiğine göre izliyorsun. Orada neler anlatıldığını biliyormussun hem. 😀 Amerikan filmlerini izleyip izleyip altına "nalet olsun Amerigaaa, hep sen kahramansin değil mi, her yeri sen karistiriyon" diyenlerden misin? 😀 Ahaha. Bu arada "Almanya bile" diyerek kucumsemenden kapasiten belli oluyor. Hem Almanya'yi 8-10 ülke koalisyon ile anca yendi deyip hem "Almanya bile" demek kendinle nasıl celistigini gösteriyor ve dostum daha kötüsünü soyleyeyim mi? Bunun farkında değilsin. 😀 Bu arada Barbarossa Harekatı diye bir harekat var. Aç onu da oku bari. Ayrıca konuyu niye dağıtıyorsun ki? Konu Almanya'nın nasıl toparladigiydi. 😀 Ama dağıtmadan tartisamazsin ki, anlıyorum seni de. Gizli güçler Almanya'nın tekrar ayağa kaldırmış olabilir mi? Ahahah 😀 Eğer bunu düşünüyorsan söyle çekinme.

    Dostum senin güçten anladığın şey paldır küldür saldirip işgal etmek mi acaba? Hani böyle yapmadığı zaman kazanmış olmuyor mu? Siyasi güç, ekonomik güç bunlar sende yok herhalde. Ki askeri gücü de inanilmazdir. Bunlar birbirini tamamlayan unsurlar. Ortaya çıkan sonuç gördüğün Amerika işte. Yahu Amarika ister sahada ister masada olsun istediğini bir şekilde alır. Zaten geldiği nokta bunu gösteriyor. Vietnam'da adam akıllı bir savaş mi olmuş ki ABD kaybetmiş. 😀 Karşısında halktan ayırt edilemeyen vur kaç yapan ormanin adeta maymunu olmuş parçalı askerler, ABD askerinin hiç alışık olmadığı zorlu coğrafi koşullar, kurulan tuzaklar ve en önemlisi de hatalı planlar derken ABD ordusunun tüm morali yerle bir oldu zaten. Karşısında savaşabilecekleri düzenli bir ordu olmadığı için savaş uzadı. Amerikan kamuoyunun desteğini kaybettiler. Girdikleri muharebeleri kazanmalarına rağmen başarısızlığı kabul ettiler. Bu kadar basit. Seni alsak o ormanlara koyup yağmurda 2-3 saat yürümeni istesek ne olur acaba?😀 Savasmayacan sadece yürüyecen. 😀 Biliyor gibi konuşuyorsun işte. Aynı taktiğin bir benzerini de zamanında biz uyguladık. Arkasında kaç tane devletin desteği olan bizden kat ve kat üstün olan Yunanlıları denize dökmüştük. Atatürk'e ve ona inanan insanlara çok şey borçluyuz. Değil mi Bull? Bu arada amerikanin orada rezil olduğunu kendi filmlerinde görüyoruz zaten. Neyin tantanasi bu 😀 Hahah Mesela Forrest Gump filmi aklıma geldi. Filmin birazı Vietnam Savaşı'nda geçiyor. Orada bile nasıl gerisin geri kaçtıklarını gösteriyor adamlar. 😀 Filmleri de nasıl izliyorsun artık 😀 Amarikalilar hariç herkes anlatirmis. Ahaha 😀 Sanki Amerika'ya gitti, adamların fikirlerini sordu. Eminim araştırsam tonla röportaj bulurum sana ve bu dediğini yutmak zorunda kalirsin haberin olsun.

    Bu maşa muhabbetini yapanların hepsi mi aynı olur arkadaş? Hepsinde aynı sözler aynı cümleler. Şimdi oraya girersek konu başka yere gidecek. Günumuz siyasetine girmek istemiyorum. Kısaca sen öyle sanmaya devam edebilirsin diyerek geçeceğim. Gündemi daha iyi gözlemle. Sana anlatanlar da olmuş ama boşuna nefes tuketmisler tıpkı şuan benim yaptığım gibi. 😀 Amerika akıllı değil aynen he. Sen akillisin dostum, yürü kim tutar seni. 😀

    Dostum birçok söylediğin şeyi es geçiyorum valla cevap verilecek gibi değil. Mesajlarımi okusan zaten cevabi var. Benzer şeyleri söyleuop duruyorsun. Amerika şöyle yaptı böyle yaptı falan. Sabaha kadar benzer şeyler. Dediğim şeyi anlamıyorsun. Önceki mesajımı tekrar oku. Aynı şeyleri tekrar yazmak istemiyorum.

    Bu arada neredeyse unutuyordum. Kuvayı milliye düzenli ordu kurulana kadar dusman ilerleyişini yavaşlatmakta faydalı oldu. Kurtuluşumuz düzenli ordunun kurulmasiyla başladı.

    1. Dünya Savaşı'nda Rusya savaştı ve birçok şehrimizi de işgal etti. Kafkasya cephesinden bahsediyorum. Sonuna kadar savaşamadi orası ayrı konu. Carlık Rusya Bolşevik devrimi yüzünden cekilmeseydi Kafkasya cephesinde yeniliyorduk zaten. Sonrasında bölgeye atanan Atatürk sayesinde 2 yeri tekrardan geri alsak da birçok yeri kaybetmiştik çoktan. Bunda Enver Paşa'nın hatasi da az değildi. Bolşevik devrimi bize yaradi, adamlar bile isteye işgal ettikleri yerden çekildiler.

    Ben kendimizi kucumsemiyorum. Olan her ne ise onu goruyorum. Dev aynasından bakmıyorum. Türkiye her şeye rağmen güçlü bir devlet ama Rusya ve ABD kadar değil. Yakın bile değiliz. Onu bir anla. Rusya veya ABD bize direkt zaten saldirmaz. Bu üçüncü dünya savaşı demektir. Ne saniyon teke teke mi atacağız 😀 Hadi varsayalım, Rusya'yla yapılacak bir savaşı biz kazanamayiz onu da söyleyeyim. Yanında Ermenistan Yunanistan gibi ülkeler var. Terör örgütleri var. İçinde çeşit çeşit etnik kökenli insan var. Ve Atatürk gibi liderin var mı? Ordunu nasıl doyuracaksin? Elektrik nasıl ureteceksin?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BF.Skinner -- 22 Eylül 2022; 20:5:16 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • rusya cepheye sovyet döneminde yaptığı gibi yine en önden etnik türkleri azınlıkları sürüyor. şuan emrinde sovyetlerdeki gibi özbekler kazaklar tacik azeri ermeni ukraynalı vs vs ülkeler yokta cepheye gönderecek asker bulamıyor has rusları savaştıramadığı için. burdada gelmiş başımızın belası türk düşmanı rusların destekçiliği yapılıyor. ukraynanın karadeniz kıyısına çöktükleri zaman ilk iş karadeniz komşusu nato ülkesi senin başına bela olacaklar.

  • BF.Skinner kullanıcısına yanıt

    Tartışmanın kalitesini 10 saat düşündükten sonra saçma sapan üslubunla cevap vererek sen düşürüyorsun. Dalga geçer gibi tartışmaya başla aynı şekilde cevap alınca karşıdakine sataşarak olmaz. Rusya'nın eski gücü yok. Şuan hiçbir ülke Amerika da dahil olmak üzere herhangi bir ülkeye direkt savaş açamaz. Afganistan'da çuvallayan ülkeler bırak Türkiye'yi şu şartlar altında bir ülkeye savaş açamaz. Açarsa da maksimum 1 aya sürülür. 20.yy da olmadığımızı anlayana kadar geç olacak. Evet Rusya'nın eski gücü yok olamayacak da. Savaşlarda Tatarları, Kırgızları, Türk Cumhuriyetinden vatandaşları öne sürüp kendi vatandaşlarını devamlı koruyan 8 ülkenin toplamıyla ülke savunan bir ülkeyi abartarak tarihten ne kadar bihaber olduğunu gösteriyorsun. 2. dünya savaşında 190 milyon nüfusu olan Sovyet Rusya'nın şuan ne kadar nüfusu var hadi bi açıkla. İşte sırf bu bile senin tarih konusunda ne kadar yetersiz olduğunu gösteriyor. 50 milyon daha az nüfusları var üstelik o günden bu yana tam tamına 75 yıl geçmiş. Demek ki Sovyet Rusya yerine sadece Rusya olsalar 190 milyon yerine 70 milyonluk nüfuslarıyla Almanya'ya kafa tutamayacakları belliymiş değil mi? Kalan tüm vatandaşlar Tatar, Kırgız, eski Moğol kökenlilerdi. Savaşta daha çok ölen de onlar oldu.


    Yahu Rusya siyasi gücüyle nereyi kazanmış. Burda Rusya övüyorsun ancak daha geçen gün Putin'in yaptığı açıklamadan da bihabersin. Geçmiş 30-40 yıl boyunca Afgan savaşı da dahil olmak üzere ne kazandılar? Afganistan çukuruna battılar savaştan sonra kazandıkları Berlin'i verdiler. Türk Cumhuriyetlerini kaybettiler. Ekonomileri desen şu son 5 yıl dışında hep felçti. Siyasi güç ve ekonomik güç Türkiye de 2000 yılına kadar gayet iyiydi. Ne olduysa 2002'den sonra malum hükümet gelince oldu ve özellikle ekonomik güç olarak kaybettik. Ha Rusya çok mu iyi? Onların da ekonomik gücü diplerde. İngiltere'yle falan zaten kıyaslamıyorum bile ancak diğer Batı ülkeleriyle de kıyaslarsak gerideler. Tabi gidip Rusya'nın ekonomik gücünü son 20 yılda batıran bizimkilerle karşılaştırırsan elbette iyi gözükür. Kıstas aldığın noktaya göre değişir ama olay bu değil.


    2. paragrafta tamamen başarıyı Atatürk'e bağlamışsın. Klasik tarih kitapları gibisin. Hep klasik, klasik, klasik. Yeni bilgilere açık olun. Sadece Atatürk'ün başarısı yok orda. Doğuda Osmanlı subaylarının, Güneyde Kuva-i Milliye'nin de başarısı var. Hani kitaplarda anlatırlar ya yerel güçler düşmanı durdurmadı, yavaşlattı diye işte onun palavrası gibi uyduruyorsun. Güney cephesini tamamen alan milis güçlerdir. Doğu'da da TBMM kurulana kadar Osmanlı subayları savaşmıştır. Evet Kazım Karabekir Ankara Hükümetinin bir komutanıydı ama savaşan sadece Atatürk değildi. Şimdi bu yazdıklarımdan dolayı Atatürk düşmanı diye de yaftalarsın kesin. Yani emperyalist güçlere ya da Rusya'ya karşı sadece Atatürk olduğu için savaşmadık Türk milletinin azmi savaştı. Atatürk yol göstericiydi. Bunu itiraf etmekten çekinme.


    Maşa konusunda sen Amerika şakşakçılığı yapmaya devam et. Evet Amerika bizi maşa olarak kullanıyor kabullenemedin mi? Ülkeyi nükleer alanına çevir, Ortadoğu'yu karıştır, Türkiye'yi terör belasına sok, sonra da Ermeni soykırımını tanı ya da Yunanlara imtiyazlar ver. Türkiye'ye Amerika'dan daha fazla zarar veren ülke olmamıştır. Diyorsun ya yorumunda savaşmak sadece savaş alanı falan diye. Al işte burdan yak. Savaştığımız ülkeler bile bize Amerika kadar zarar vermemiştir.


    Kafkasya Cephesi'nde Köprüköy Savaşı'ndan, Malazgirt Muharebesi'nden, Bakü Muharebesi'nden haberin yok herhalde. Enver Paşa Sarıkamış Harekatına girene kadar Rusya'ya karşı üstündük. Enver Paşa orduyu hiç edince geri çekilmek zorunda kaldık. Enver Paşa'nın Milliyetçi anlayışını sevsem de saçma sapan hareket etmiştir. Sen de yazmışsın bunu ama o olaya kadar Doğu cephesinde Rus Çarı Nikolay Avrupa'dan yardım istiyordu. Evet Atatürk sayesinde Bitlis ve Muş'u aldık ancak zaten yavaş yavaş üstünlüğü ele geçiriyorduk. İhtilal onların bahanesi için harika oldu. Bakü'ye kadar Nuri Paşa sayesinde ele geçirmiştik de ateşkes yetişti onların imdadına. Buna ek olarak onlar Batı cephesinde daha az güçle (Almanya ve Avusturya-Macaristan lakin o cephenin de Batısı vardı İngiliz ve Fransızlardan yardım alıyorlardı Rusya olarak) uğraşırken Osmanlı Ortadoğu'da İngiliz ve Fransızlarla savaşıyordu, Arapların ihanetine uğruyordu ve Batı'da Müttefiklere yardımla uğraşıyordu. Yani daha çok cephede savaşan elbette Osmanlı'ydı. Kafkasya coğrafyası zorludur. Rusya'nın direkt o taraftan Türkiye'ye savaş ilan etmesi imkansızdır. Geçmiş savaşlar, olaylar bunu gösterdi. Yani yok NATO olmazsa Rusya bizi böler, Amerika bizi mahveder gibi laflar çok komik geliyor.


    Erdoğan meselesine gelirsek geçmişteki politikalarını sevmesem de şuan doğru davranıyor. NATO'nun maşası olmaktan çıkmalıyız. Onların bize ihtiyacı bizim onlara olan ihtiyacımızdan fazladır. Jeopolitik konumun avantajlarıyla ağırlığımızı koymamız gerekiyor. Dış kapının dış mandalı olarak görüyor NATO şuanda Türkiye'yi. NATO ülkelerinde bize samimi davranan tek ülke İspanya diyebilirim. Kalanını al çöpe at. Savaş konusuna gelirsek de Ukrayna'ya bile o kadar yardım ettik, masum vatandaşlarını ülkemizde ağırlıyoruz ama nankörlük yapıyorlar. Yani benim dediğimi kanıtlar nitelikte. Yardım konusu geçince Türkiye'yi ilk 3'e bile koymuyorlar. Böyle olmaz.





  • İstifa dalgası beklenildiği için Rus ordusundaki sözleşmeleri sınırsız olarak uzatmışlar. Bu Rus ordusunun moral ve motivasyon olarak çökme raddesine yaklaştığına işaret ediyor.

  • BullPoweR7 kullanıcısına yanıt

    Dostum işim gücüm var maalesef. Kaldı ki düşünerek yazmaktan da çekinmem. Keşke sen de düşünerek yazsan da insanları yormasan. :D Dostum tarih konusunda yetersiz olanı da gördük merak etme sen. :D


    Ahaha hele Atatürk ile ilgili paragrafı okurken yeminle kahkaha attım ya. :D Bir de tarih bildiğini söylüyor. Yüzeysel tarih bilginle anca bu kadar işte. Kuvayıcılar düşman işgalini yavaşlatmakta faydalı olmuşlardır. Bu böyledir. Düşmanı yurttan atmak konusunda yetersizdiler ve düzenli ordu kurulmamıs olsa o bölgeyi de tekrar kaybederdik. Bunu kabul edemiyorsan o senin sorunun dostum. Senin gerçekleri kabul edememe gibi bir huyun var ilginç bir şekilde. Daha sonrasında düzenli ordu kuruldu ve asıl düşmanı yurttan atma süreci o zaman başladı. Kurtuluş savaşını başarıya ulaştıran kişi Atatürk'tür. Yanında savaşan insanlara da minnettarız. Herkesin emeği var muhabbetine geleceksek tarihte kimse için şurayı aldı, burayı aldı, şöyle yaptı, böyle yaptı demeyelim o zaman. :) Atatürk kurtuluş savaşını başarıya ulaştıracak liderdi. Potansiyeli belli oluyordu. Atatürk'ün hiçbir görev sıfatı yokken, gücü yokken dahi gelip tutuklamak yerine bağlılığını bildiren Kazım Karabekir de bunu bilerek emrine girmiştir. Çok çeşitli grupların olduğu, Atatürk'e karşıt tonla adamın olduğu meclis bile günün sonunda Atatürk'e tam yetki vermek zorunda kalmıştır. O zamanın havasından da bir habersin bu arada. Halktan direnenler de vardı, ümidini kesmiş olanlar da vardı, mandacılar da vardı, Padişahtan hala medet umanlar da vardı. Herhalde topyekûn bir direnme var zannediyorsun. Her yerde mitingler yapılıp milli duyguların kabartılmaya çalışıldığını bilmiyorsun herhalde. Amasya genelgesi yayınlandı, kongreler düzenlendi. Kongrelerde tartışılan konulardan biri manda ve himayeydi. Konuşuyon işte. Neyse uzun lafın kısası kurtuluş savaşını başarıya ulaştıran Atatürk'tü dostum. Halkı arkasında toplayan, başarıya ulaşacağımıza inandıran Atatürk'tü canım benim. İstanbulu kim fethetti desem Fatih Sultan Mehmet dersin hemen. Hahaha :D Malazgirt savaşını kim kazandı desem Alparslan dersin. Ama kurtuluş savaşını kim kazandı desem Atatürk der misin? :D


    Yav senle daha fazla uğraşamayacağım. İyi güldüm. :D





  • F15 ve F16 üretebilecek seviyeye gelmişlerse demek ki teknoloji o dönem epey ilerlemiş. Bunu bilmiyor musun , her şeyi ben mi anlatacağım ? ABD teknolojik olarak geliştiyse diğer orduların savunma sistemleri de gelişti. Anladın mı, anlatmaya devam edeyim mi?



    ABD'nin girdiği her savaşta rezil olması gerçeğini benim gibi bilgili insanlar anlatmaya devam edecek. Vietnam, Küba, Afganistan...


    ABD'nin 130 milyon dolarlık Global Hawk İHA sisteminin İran gibi teknolojiden yoksun bir ülke tarafından keklik gibi düşürülmesini açıkla bakalım. MQ9 gibi bir SİHA nasıl oldu da Libya'da tokatlandı ? ABD'nin üstün teknolojisi ile üretilen PATRİOT niçin Petrol tesislerini koruyamıyor ? ABD'nin radar füzeleri niçin Ukrayna'da çok kısıtlı bir performans gösterdi ? ABD'nin TOMAHAWK füzeleri Suriye'de nasıl rezil oldu? 101 Tomahawk'ın 70 tanesi havada vuruldu. ABD kaynakları bile bunu kabul etmiş.



    47 yıl önce darmadağın olup 10 bin hava aracı kaybeden, kepaze olan bir ABD ordusu şu an muhteşem, harika, yenilmez...  O yüzden Afganistan'dan kaçtılar.




    Bumin Kağanyoutube
    LİBYADA ABD'NİN ÇOK GÜVENDİĞİ MQ- 9 REAPER İHA DÜŞÜRÜLDÜ
    https://www.youtube.com/shorts/GI_sjRxYgdA


    Silah Teknolojisiyoutube
    Rusya Savunma Bakanlığı, Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere ve Fransa'nin hava operasyonunda 103 füze atıldığını, 71'inin Suriye'nin hava savunma sistemleri tarafından imha edildiğini açıkladı. Rusya'nın verdiği bilgiye göre Suriye, başta Amerikan Tomahawk'ları olmak üzere füzeleri Sovyet yapımı sistemlerle önledi.
    https://www.youtube.com/watch?v=59g0zjSu7Gk&ab_channel=SilahTeknolojisi




  • Kuva-i Milliyeciler mi yavaşlattı? Tarih kitaplarının yalan yanlış anlattığı bilgidir. Kuva-i Milliyeciler gayet de düşmanı durdurmuşlardır ve kaybedilen birçok toprağı geri almışlardır. Tabi düzenli ordu ve Atatürk savaşı kazanınca tarih kitaplarının ve birçok kişinin da o yönde yazması normal. Gücü eline alan tarihe şekil verir bunu sen de gayet iyi biliyorsun. Fransa'nın güneyde işgal ettiği yerlerin 4'te 3'ünü alan kimdi? Güneydeki başarıyı sakın ama sakın düzenli orduya ya da Temsil Heyeti'ne atfetme. Batı'da düzenli ordu başarılı oldu. TBMM'yi orda başarılı sayarız elbette. Doğu'da da Osmanlı subayları Atatürk'ün emrinde olduğu için Kazım Karabekir'den dolayı yine Temsil Heyeti'ne yazabiliriz lakin Güney Cephesinde böyle bir şey gerçekleşmedi. Sen aksini iddia ediyorsan Sakarya Savaşı'ndan sonraya kadar (Fransa'nın geri çekilmesi) kim kaybedilen yerleri misliyle geri almış araştır. Eğer bir toprak kaybedilip sonra geri alınıyorsa orada yerel güçler düşmanı yavaşlatmıyor tam tersine durduruyor demektir. Düşmanı yavaşlatmak düşman toprak alırken devamlı geri çekilmektir er ya da geç. Ancak durdurmak demek hem orda düşmanı ablukaya alıp hem de kaybedilen toprakları almak demektir. Bunun ne demek olduğunu iyi biliyorsun.


    Düşmanı yurttan attılar demedim. Ayrıca Pozantı Savaşı'nı da kazanan yerel güçlerdi. Buna ek olarak düzenli ordunun atadığı kişilerin de savaş kaybettiğini gayet iyi biliyorsun Gediz ve Aslıhanlar savaşlarıyla. Yani Kuva-i Milliyeciler savaş kaybediyor da düzenli ordu kaybetmiyor muydu? Şimdi onlarda mı yavaşlattılar diyeceğiz? Başarılı olanlara hakkını vermek gerekiyor. Ümidini kesenler ve mandacı olanların çoğu İstanbul Hükümeti yanlısı ve İslamcı kafasında olanlardı. Bunların çoğu Doğu'da ve İstanbul çevresindeydi. Kalan bölgelerin %90 ından fazlası destek verdi. Olayı içselleştirerek zorlu bir şekilde anlatmaya gerek yok. Ayrıca şuanki sınırlarımız içerisindeki çoğu yerde gayet de destek vardı. Arap dünyasını bunun dışında tutuyorum onlara zaten güven olmaz ki Musul dışındaki her yer çoktan kaybedilmişti.


    Sen önce karşındakini hemen Atatürk düşmanı ya da o kafada kişi olarak yaftalamayı bırak. Ondan sonra tartışırız zaten. Benle uğraşmayacaksın değil mesele, tabularını yıkmayı öğren.





  • BullPoweR7 kullanıcısına yanıt

    yahu selefi ne saçmalıyorsun sen?



    "doğuda gomuthannağ da yindi" ... yunan ankaraya kadar vardığında doğuda hangi komutanın vardı be? bu ne cahillik!


    Rusya orada ukrayna karşı mı savaşıyor sanıyorsun? 50.000 paralı asker var ve ukrayna ordusunu da NATO yönetiyor. 2014 de 30 milyar dolarlık zaten amerika yardım yapmıştı... savaşın başından beridir de 8 milyar dolarlık silah yardımı yaptı. ingiltere de yardım etti. eee sonuç ne?


    80.000 amele toplama birlikle verilmiş 200K sayısal zahiyat var ukrayna ordusunda.


    hayır başarı nedir selefi?


    Afganistan'da olduğu gibi topukları kıçına vurarak kaçan amerika mı?


    vietnam'da sapanla savaşan adamlara karşı neredeyse yarım hava kuvvetini bırakan amerikan mı?


    Irakta, deve güden adamlara karşı son teknoloji harikası 55 apache ah64 kaybetmiş, üstelik irak'ın bir hava savunması olmamasına rağmen ve ırak'a diğer köpeklerini de alarak girmesine rağmen.


    ne anlatıyorsun selefi ? ben anlamıyorum... başarı nedir? 150.000 lik ordu ile 5000 lik kaleyi almak mı başarı?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pskillercheto -- 23 Eylül 2022; 1:16:49 >




  • Rusyanın dünya üzerindeki rus ayısı isimli kabadayı imajı silindi.Zaten kötü olan ekonomisi çöküşe girdi.Toplumsal bir çöküş yaşadı.Rus halkı rus devletine güvenmiyor.Ruslar tarih boyunca bir bok beceremedi.

    Hayal satan leninin peşinden gidip sscb de fakirlik içinde yaşadılar.90-2000 arasında sefaletin dibini gördüler.Putin gibi basit bir diktatör geldi ülkenin içinden geçti.O sert cografyada,sert diktatörler tararfından baskıyla yönetildikleri halde kısmen medeni bir toplum.Rusların yaşadıklarının binde birini bizim millet yaşasa kafayı kırmıştı.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pskillercheto kullanıcısına yanıt

    Hacı kim selefi kim?Ne anlatıyosun tescilli aktroll.İşşsiz güçsüz forumda sabahtan akşama kadar yazıyosun şimdide banamı yazmaya başladın asosyal herif.Ne anlatıyon oglim sen.Yazdıklarını okumadım bile


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dxdiag36 D kullanıcısına yanıt

    okumadıysan nossı biliyorsen lo selafi yazdıgımi, zabahtan beridir boş boş boralarda takıldigimi loo?

  • pskillercheto kullanıcısına yanıt

    Ulan oglim hacı selefi diyr sacmaladığiğnı görünce bu yazdıklarını sana yazdım.Ne anlatıysen sen ?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dxdiag36 D kullanıcısına yanıt

    loo ben seni anlamışam looo.



    la oglm, ben sezin darafı mukayassaya bile almiim loo...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pskillercheto -- 23 Eylül 2022; 2:53:56 >
  • pskillercheto kullanıcısına yanıt

    Sizin taraf ne demektir?Ne ima ediysen açık söyle hele


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yurtsever1453 kullanıcısına yanıt

    Sen bilgili falan değil her konuya dadanan ve sallayıp duran ergenin tekisin. Senin dadandığın konular iflah olmadı. Hatta gidiyorum dediğin konuya 2 gün sonra tekrar yazıp gelmemi isteyenler artılasın demiş birisin. Sonra forumu bırakıyorum deyip bunu hiç söylememiş gibi devam eden birisin. Yani utanması olmayan ve sözüne güvenilmez birisin. Yazım yanlışları ve noktalama hatası yapıyorsun dediğin birini bloklayıp sonra mesaj yazan birisin.

    Futbol bölümü bile bıkmış senden oradan buraya dadandın ve bezdirdin. Bilgili adam f-15 kullandılar demez hiçbir şey bilmediğin orada ortaya çıkıyor. Tek tutturabildiğin toplam hava aracı kaybı. Bu da seni bilgili falan yapmaz.


    O bahsettiğin ihanın tanesinin 130 milyon dolar olduğunu 3 tane havuz medyası sitesi dışında kimse yazmıyor. Zaten 98 yılında yapılan silahsız ve kocaman iha denemeyecek kadar büyük bir aletmiş. Bu kadar büyük bir hava aracını radarda gördülerse vurabilirler.





  • Bak son paragrafında da tekrar yazmışsın. 47 yıl önceki Amerikan ordusunun performansından yola çıkarak, bugünkü Amerikan ordusu hakkında çıkarımlarda bulunuyorsun. Bu yaklaşımını da, ikisi arasında çok fark olmadığına dayandırıyorsun. Doğru mu?


    Dağlar kadar fark olduğunu ispatlıyorum, sonra "Kullanılmadı ama teknolojisi varmış" argümanını öne sürüyorsun.


    Bana tane tane açıklar mısın: Savaş esnasında kullanılmayan teknolojinin, savaş performansına katkısı nedir? Herkese öğretmenlik yapıyorsun ya burada. Bilal'e anlatır gibi anlat. Merakla dinliyorum.

  • strategen kullanıcısına yanıt

    yazanı nasl anlamıyorsun?



    senin elinde ne var, karşı tarafın elinde ne var ve günün sonunda kıyasla öne çıkanlar hangi taraf için olumludur.


    Vietnam mesela. Prinç yiyen, uçağı hayatında belki ilk defa gören adamlar, amerika'yı darma dağın etti. amerika orada bir çok esir ve ceset bırakarak terk etti.


    Mesela Irak savaşından örnek vereyim.


    Bir tarafta Irak: Hava kuvveti yok, tank kuvveti yok, nüfusu fakir, kırsalında deve güdülen ülke


    Karşı tarafta : Murica ve Natonun diğer köpekleri ... yani sınırsız bir askeri güç, teknoloji...


    savaşın sonunda mesela :


    Irak = hiç uçak kaybetmemiş, taşıt kaybetmemiş çünkü elinde yok.


    Amerika = 55 adet apache ah66 kaybetmiş!


    Örnek ...


    Mesela Ukrayna Rusya kıyaslaması yapalım.


    Savaşın ilk gününden beridir


    Ruslar = Tüm hava gücünü imha etti ukarynanın


    Ukarayna = O kadar son teçhizat nato ürünlerine rağmen sadece 15 adet kamov düşürebilmiş ki vurulan komovlar da yine rus yapımı iglalar ile vuruldu çoğunlukta.



    şimdi


    ırak'ta amerika savaşı kazanmış oluyor yüz binlerce birliğine rağmen ki çoğu birlik kürdlerin yoğun olduğu bölgeye yerleşti


    ukrayna'da ise rusya sana göre ve birçok liberal sosyalist ile selefiye göre kaybetmiş oluyor? neden ? çünkü 80.000 lik birlik ile italya kadar toprağı almış, 200k ukrayna askerini öldürmüş, tüm hava sistemlerini yok etmiş, tüm tanklarını yok etmiş.



    aga siz neyin kafasındasınız ya?


    aç bak zelenskin bu akşam da tank istiyordu un toplantısında ağlıyordu :)


    merak etmesin... kornetlerle gelecek eğitimli rus birlikleri. bu 80.000 lik birliğin %99.6ın kornet ve diğer özel mühimmatlar verilmedi. çünkü çoğu mahkum veya kırsaldan olduğundan belirli kapasiteleri olmaması ve dengesiz davranış sergileme ihtimallerinden kornetler mesela bu birliklere verilmedi.


    ama şimdi görücez kornet bolluğunu. şu anda wagner kornetle iş görüyor. Ama gelen bu eğitimli reserv birlik zaten askeri eğitimini almış eski sovyet döneminden olanları da kapsadığından bir çok mühimmatı görücez.


    neyse ...





  • pskillercheto kullanıcısına yanıt

    Cahilliğin çok ayrı bir boyutta. Rusya Ukrayna’da Ukrayna’ya karşı savaşıyor. Hayırdır başarısız oldukları için baya bir içerlemiş gibisin. Bu işler kağıt üzerinde göründüğü gibi olmuyor hayal kırıklığını anlayabiliyorum. Rusya onu alır Amerika bunu alır şeklinde ilerlemiyor uyan sabah oldu  

    Ukrayna ordusunu NATO değil Dünya yönetse bile Rusya’nın başarısız olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Bunun sonunda eli boş dönecekler sen de gayet iyi biliyorsun ama yediremiyorsun. Yedireceksiniz gayet de. Yeni dünya düzeni böyledir. Öyle direkt bir ülkeye savaş açarak şu kadarını aldımla olmuyor bu işler 20.yy geçti.


    Bir de cahilliğinle kalkmış sayı veriyorsun. Yanlarında mıydın? Almış Rus kaynaklarından rakam burda palavra sıkıyor. Batı kaynaklarında tam tersini söylüyor şimdi hangisini esas alacağız? Bilgisizliğini gözler önüne serdiğin halde millete o yakıştırmayı yapma!


    Amerika Afganistan’dan kaçtı da Rusya ne yaptı? Kızıl Ordu’nun dağılma sebebi Sovyetlerin dağılma sebebi Afganistan’da mücahitlerle savaşmalarıdır. Hatırlatayım o bataklığa ilk düşen de Rusya’ydı Amerika değil. Biraz tarih öğren. Amerika oraya hiçbir zaman rejimini güçlendirmeye gitmedi. Petrolünü alıp döndü. Rusya ise elini güçlendirmek için Afganistan’a savaş açtı. Sen bunun farkında bile değilsin tabi yarım yamalak tarih bilince.


    Önce okuduğunu algıla. Amerika’nın Vietnam’da yenildiğini zaten ben söylemişim. Yorum okumadan bir hırsla gelip yazınca öyle kalakalıyorsun tabi. Hadi dön önce yorumları oku beni uğraştırma. Bizim milletin en büyük sorunlarından biri de budur. Okumadan, içeriği anlamadan laf olsun diye yorum yazmak.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Amerikanın ırakta yenildiği nereden çıktı ki. 1991'de ekipman olarak o yıllarda türkiyeden ileri olan ırak ordusu haşat oldu. Savaşmadı bile. Irak işgali desen amerika salak mı oranın her yerini kontrol etsin? Petrol bölgelerini aldı gerisinin canı cehenneme dedi.

    Çıkarı olmayan yerde abd boşuna savaşmaz çünkü para gidiyor.

  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.