Şimdi Ara

Rusyadan seferberlik haberleri geliyor (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
119
Cevap
1
Favori
4.783
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • deniz006 kullanıcısına yanıt

    dolar dedin kaybettin

  • Vanished Man V kullanıcısına yanıt

    ABD'nin ABRAMS tankı defalarca vurulup imha olmadı mı? ABD Vietnam'da binlerce uçak ve helikopter kaybetmedi mi?


    Rusya'nın Ukrayna'da uçak kaybı 55(ABD açıkladı). ABD'nin Vietnam'da uçak ve helikopter kaybı 10 bin. Şaka değil 10 bin .


    ABD'nin 130 milyon dolarlık İHA'sını İran bile düşürdü. Çok övülen MQ9 Reaper daha geçenlerde Libya'da Rusya tarafından keklik gibi avlandı.


    Yeterince araştırmadan yorum yaparsan benim gibi araştıran birisi gelir gerçekleri araştırarak yazar ...



    ABD'nin 130 milyon dolarlık İHA'sını İran bile düşürdü.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yurtsever1453 -- 22 Eylül 2022; 0:18:13 >
  • Konuda rusları övenleri özenle bloklayabilirsiniz.Alayı aktroll çünkü.Konuda muhalif görünümlü aktrollerde var misal.Bende bloklu alayı zaten.Bunlardan biride banlanmış çizildiğini gözüküyor.

  • Bakın öncelikle şunu belirteyim savaşı asla desteklemiyorum. Çünkü hiç bir günahı olmayan siviller, çocuklar, bebekler çok kötü şekilde can veriyorlar. (Suriyede öksüz kalmış, savaş ortasında koşuşturan çocukları izlerseniz ağlarsınız. Çok kötü bir çaresizlik)
    Neyse konumuza dönersek, Arkadaşlar bu kocaman bir rusya, eski sovyetler. Adamlar annesini, babasını, ailesini gözlerini kırpmadan duygusuzca öldüren adamlar. Bazı arkadaşlarımız yazmış, Putin kaybetti, ukrayna yendi, Amerika çini,rusyayı enseledi. Arkadaşlar siz olayın ciddiyetinde değilsiniz? Bu kış nükleer bombaların etkisi Türkiye’ye bile yansıyabilir. Adam tüm askerlerini geri çekti hem de tüm teçhizat araba ne varsa geride bırakarak. Çünkü çok büyük felaketler yaşanacak. Ayrıca Rusya envanterinde ne kadar eski, çerçöp silah mühimmat araba varsa bunları kullandı. (Haberleri düzenli takip ediyorsanız bunları iyi bilirsiniz.)

    Rusya bir iki gün 7-8 jetle katliam yaptı tüm dünya ayağa kalktı. Alçak uçuşlar, köyleri bombalamalar. Bunları 100 jet kaldırarak yaptığını düşünün haritadan 2-3 saat içinde ukraynayı siler. Yani bu daha neki ucubucağı yok. Görülmemiş teknolojide nükleer silahlar bombalar günyüzüne çıkabilir.

    Bu görüşümden Rusya taraftarı olduğumu söyleyecek arkadaşlar olacaktır. Ben kimsenin tarafı değilim çünkü bize hiç birinin faydası yok hepsinin ülkemize misliyle zararı var. Her toplantıda yüzümüze gülücükler saçan Putin ilk fırsatta tepemize çöker.

    Amerika ilk kurulduğu günden beri mükemmel bir gözlemci kimliğiyle her yeri karıştırmaya devam ediyor. Nerde savaş silah satalım. Düşmanımıza karşı silah verelim. Ortalık karışsın. Düşmanımız zayıflasın. Ukrayna zaten tuzağa düştü sazan. Kısacası bu hikayede yanan ukrayna oldu. Hepinizin Görüşünede saygım var. Yalnız Pkk yı rusya kurdu çok komik olmuş. Bu arkadaş biraz araştırma yapsın. Amerikanın asla savaşmayacağını öğrensin.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Yurtsever1453 kullanıcısına yanıt

    Yine mi sen ya?


    Bilader git masallarını başkasına anlat. 10 bin uçak düşmüş ha? Seni ciddiye alacak biri olamaz. 10 bin uçağı değil vietnam rusya ve çin ortaklığı düşüremez. Abd ne zaman 10 bin uçak üretip vietnama gönderdi? Peki kaç tank kaybetti 50 bin mi? Asker de 1 milyon falandır değil mi? Vietnamlılar uçak gemisi de vurup batırmış mı? 

    10 bin uçağı 2.dünya savaşında kaybetmedi ne anlatıyorsun sen?


    Abrahams tankı dediğimiz imha olmaz bir tank mı? Patlamaz mı yani? Türkiyedeki m60'ların çok daha gelişmişi. Sonra olayı da yanlış biliyorsun senin üfürdüğün olay ya alman tiger tankı ya da körfez savaşında amerikalıların defalarca vurduğu patlamadı sandığı ama delik deşik olmuş ırak tankları.


    130 milyon dolarlık iha ha? Şaka gibi. İhalar ne zaman o kadar değerlendi?


    Çoluk çocuğun tekisin gelmişin yeterince araştırmadan diye zırvalıyorsun. Seni bu konulara dadandıranda suç. Kimse ciddiye almasa bile her konuya salça oluyorsun.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vanished Man -- 22 Eylül 2022; 2:42:2 >




  • Vanished Man V kullanıcısına yanıt
    1. Benim gibi bilgili insanlar varken araştırmadan konuşmamalısın. Bak bakalım Global Hawk'ın fiyatı ne kadarmış? Aşağıda video var.
    2. ABD'nin Vietnam'da 10.000( on bin) hava aracı kaybettiği her yerde yazıyor . İngilizcen var mı ? Onunla ilgili de bir kaynak bıraktım. Kaynağı beğenmezsen 10 kaynak daha paylaşırım.


    Verdiğin bilgilerin önemli bir kısmının hatalı olduğunu benim gibi birinin çıkıp hataları düzelttiğini kabul etmelisin. Hataları kabul etmek de önemlidir. Ben geldim ve senin hatalarını düzelttim.






    https://www.youtube.com/watch?t=25&v=YsLfC_a3Ow0&feature=youtu.be



    https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_aircraft_losses_of_the_Vietnam_War#:~:text=The%20United%20States%20lost%20578,Vietnam%20and%2024%20over%20China).&text=In%20total%2C%20the%20United%20States,January%201964%20to%20September%201973.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yurtsever1453 -- 22 Eylül 2022; 11:45:27 >




  • Yurtsever1453 kullanıcısına yanıt
    vietnam savaşından beri yarım asır geçtiğinin farkında mısın?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • strategen kullanıcısına yanıt

    Vietnam Savaşı devam ederken F15, F4 gibi modern uçakların üretildiğinin, F16'nın üretilmek üzere olduğunun, güdümlü füzelerin, savunma sistemlerinin çoktan bulunduğunun ve bolca kullanıldığının farkında mısın?


    1900-2022 arasında askeri açıdan çok fark var ama 1970 ile 2022 yılı arasında askeri açıdan çok fazla fark yok. Bilmiyorsan öğretmiş oldum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yurtsever1453 -- 22 Eylül 2022; 12:13:31 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BullPoweR7

    Burda Rusya'yı eleştirenler de Amerika'yı mı savunuyor acaba? Amerika yüzünden kaç asker şehit oldu kaç tane terör örgütü palazlandı haberiniz var mı? Üstelik güya NATO üyesi olacağız güya Amerika'nın askeri ve stratejik olarak yardım ettiği ülke olacağız ama aslına bakarsak tam tersi. Onlar yüzünden hep zayıflıyoruz. Biraz gerçekleri görün. Amerika şuan Rusya'dan daha tehlikeli bir ülkedir. Her zaman da böyle olacak. Ruslarla gerekirse savaşırız ve onlara karşı açık bir savaşta da üstesinden gelebilecek tek millet oluruz. Ancak Amerika gibi dost görünüp düşmanlık yapmıyorlar. Yunanların artist artist hak iddia etmesini sağlayan Amerika. Ermeni soykırımını tanıyan Amerika. Her taşın altından bu mahlukatlar çıkıyor ancak Rusya Amerika'dan daha kötü oluyor. Şurda mantıklı yorum yapan doğru dürüst hiçkimse yok o daha garip.


    HER ŞEYİ GEÇTİM ORTADOĞUNUN REZİL HALDE OLMASININ TEK SEBEBİ AMERİKADIR

    Rusya'yı eleştiriyoruz konu Rusya olduğu için. Her yere Amerika diye atlamanin bir anlamı yok değil mi?

    Rusya, ABD'nin biraz daha güçsüz versiyonudur. Aynı mokun lacivertidir. Ve Rusya'yla başa cikamazsin. Atatürk gibi bir lider çıkmadan asla üstün de gelemezsin. Tarih okumadın herhalde. Ruslara karşı savaşlarımiza bir bak. Savaşiriz, ederiz, yaparız, he aynen. Ukrayna-Rusya savaşina bakıp bir cesaret gelmiş sana.

    Rusya da birçok ülkeyi karıştırdi bu arada. Bu kadar yayılmacı bir devletin ABD'den daha uslu olduğuna mi inaniyorsun? ABD'nin baskinligi olmasa görürdün asıl Rusya'yı. ABD ve Avrupa devletleri olmasa zaten Rusya'yla ortak paydada bulusabilmen imkansız. Direkt senin varlığına tehdit. Boğazlar, Akdeniz, toprakların...

    Ortadogunun bu halde olmasının sebebi de Ortadoğu insanıdır. Bu kafayla devam ettikleri sürece bu daha farklı olmayacak. Büyük balık küçük balığı yer. O büyük balık yok olsa bile yerini bir sonraki balık dolduracaktir. Ve sorunun o balık olmadığını anlayacaksın. Bu topraklardan çok güçlü devletler de çıktı zamanında. Amerika falan bir hiçti. Şuan farklıysa bir düşün, aç bir oku niye.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BF.Skinner -- 22 Eylül 2022; 14:14:4 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • BF.Skinner kullanıcısına yanıt

    Bırak Rusya düşmanlığını da savaşta çok da bir halt olmadıklarını anla. Yahu Osmanlı'da da kaç kere yendik abartmanın ne alemi var? Yaptıkları savaşların birçoğu zaten Osmanlı Kutsal İttifak zamanına denk geliyor ki Osmanlı'yı ilk durduran Rusya değil Avusturya'ydı. Yani bir devletin çöküşe geçtiği andan itibaren yapılan savaşlarla o tarafı abartmanın hiç de anlamı yok. Ukrayna-Rusya savaşına bakarak bir cesaret gelmiş sana diyerek o kadar aciz durumda olduğunu da gösterme. Emin ol tarih bilgim senden fazladır.


    Rusya birçok ülkeyi karıştırsa ne olacak yaptıkları Amerika'nın çeyreği etmiyor. Ya da en azından bizi kukla olarak kullanmıyorlar. Amerika şu dünyada gücü elinde bulunduran tek ülke olsa (NATO vs gibi oluşumlara ihtiyaç duymasa) şuan bizi parçalamıştı 10 a bölmüştü.


    Ortadoğu'nun o halde olmasının sebebi Ortadoğu insanı değildir. Ortadoğu'da terörün patlak vermesine sebebiyet olan, petrol için o halklara yapmadığını bırakmayan, İsrail üzerinden gizli silah satan, çatışmaları arttırıp kendine fayda sağlayan, çatışmalarla çatışan 2 ülkeyi zayıflatan Amerika'dır. Gelmiş hala Amerika dışındaki ülkelere suç buluyorsun. Bu kadar çok Amerikan şakşakçılığı yapma. Şu dünyada 10 tane olay oluyorsa 9'unda Amerika'nın parmağı var. Aynı şeyi Rusya için söylemem. 10 olayın 3'ünde ya da 4'ünde parmağı var diyebilirim.


    Körfez Savaşı, Vietnam Savaşı, Afganistan'daki olaylar, Irak Saddam Hüseyin olayları, Jüpiter Füzeleri, Küba'daki devrime karşı çıkma, Kıbrıs Ambargosu, şuan Kıbrıs'a silah yığma, Ermenistan Soykırımını (olmayan) tanıma, Yunanistan'a silah satma ve Ege Adaları meselesi... Daha sayamayacağım birçok konu var Amerika'nın burnunu soktuğu. Rusya bunun çeyreği anca ediyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BullPoweR7 -- 22 Eylül 2022; 15:19:9 >




  • BullPoweR7 kullanıcısına yanıt

    ABD 10000 km ötede ama Rusya dibinde. Daha geçen 35 askerimizi şehit ettiler. Esad'a verdikleri destek ile Türkiye'yi bitirme noktasına geldiler.


    ABD'yi bir şekilde kafakola alırsın ancak yetenekli devlet adamları - yetenekli diplomatlar gerekli ki bizde hickimse kalmadı onu hirak vasat adam bile kalmadı.


    Rusya ise eğer ABD olmasa seni ikinci Ukrayna olarak görüyor. Boğazlar her zaman Rusya'nın ilk hedefi olmuştur ve olmaya devam edecektir .


    Rusya zaten S400 u vererek Türkiye'nin içinden geçti . Savaş uçağı filonu yenileyemedigin gibi NATO ittifakı ile arani açtı . Sürüden ayrilmani bekliyor . Batıda bize cephe aldığında araplarla beraber Türkiye'yi parcalamalari çok zor olmaz .


    Daha dün İdlib çevresini ateşkese rağmen sürekli vuruyorlardi. Tüm mülteciler , cihadcilar teröristler daha da yığınla Türkiye'ye gelsin diye.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 22 Eylül 2022; 15:27:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BullPoweR7 kullanıcısına yanıt

    Putin Türkiye'yi zaten mahvetti fakat sen daha bu gerçeği bile farkedemiyorsun. Ukrayna savaşı çıkmasa dediğim gibi idlibde sivilleri sürekli vurup Türkiye'ye sureceklere. Erdoğan'a gazi verip S400 ile Türkiye'nin batı ile ilişkilerinin içine etti Putin.


    Türk ordusunun ikmal ve modernizasyonu kesti. Şimdi AB ile ilişkileri Şangay ile cokertip Türk ekonomisinide mahvedecek.


    NATO desteği olmayan bir Türk ordusu - Ab desteği olmayan bir Türk ekonomisi.


    Putin istediği herşeyi elde etti . Sonuç olarak Erdoğan bu kafayla devam ederse 10 yıl sonraki Türkiye çok daha zayıf bir ülke olacak bütün avantajları yokoldu Türkiye'nin .


    Bu kadar akıl yoksunu bir dış politika hatırlamıyorum. Türkiye'nin bu kadar kolay cokertilebilmesini gerçekten idrak edemiyorum. Rus dışişleri Türkiye'yi mahvetti. Rusya'nın karşısında hiçbir wvantajin kalmadı.


    Zaten nihai amaclari Türkiye'yi Natodan artırmaktı , Ab ile bağları kopartmakti Rusya herşeyi elde etmek üzere. Daha sonra ise İdlibden sürüyü salacaklar Turkiye'ye .




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 22 Eylül 2022; 15:37:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: BullPoweR7

    Bırak Rusya düşmanlığını da savaşta çok da bir halt olmadıklarını anla. Yahu Osmanlı'da da kaç kere yendik abartmanın ne alemi var? Yaptıkları savaşların birçoğu zaten Osmanlı Kutsal İttifak zamanına denk geliyor ki Osmanlı'yı ilk durduran Rusya değil Avusturya'ydı. Yani bir devletin çöküşe geçtiği andan itibaren yapılan savaşlarla o tarafı abartmanın hiç de anlamı yok. Ukrayna-Rusya savaşına bakarak bir cesaret gelmiş sana diyerek o kadar aciz durumda olduğunu da gösterme. Emin ol tarih bilgim senden fazladır.


    Rusya birçok ülkeyi karıştırsa ne olacak yaptıkları Amerika'nın çeyreği etmiyor. Ya da en azından bizi kukla olarak kullanmıyorlar. Amerika şu dünyada gücü elinde bulunduran tek ülke olsa (NATO vs gibi oluşumlara ihtiyaç duymasa) şuan bizi parçalamıştı 10 a bölmüştü.


    Ortadoğu'nun o halde olmasının sebebi Ortadoğu insanı değildir. Ortadoğu'da terörün patlak vermesine sebebiyet olan, petrol için o halklara yapmadığını bırakmayan, İsrail üzerinden gizli silah satan, çatışmaları arttırıp kendine fayda sağlayan, çatışmalarla çatışan 2 ülkeyi zayıflatan Amerika'dır. Gelmiş hala Amerika dışındaki ülkelere suç buluyorsun. Bu kadar çok Amerikan şakşakçılığı yapma. Şu dünyada 10 tane olay oluyorsa 9'unda Amerika'nın parmağı var. Aynı şeyi Rusya için söylemem. 10 olayın 3'ünde ya da 4'ünde parmağı var diyebilirim.


    Körfez Savaşı, Vietnam Savaşı, Afganistan'daki olaylar, Irak Saddam Hüseyin olayları, Jüpiter Füzeleri, Küba'daki devrime karşı çıkma, Kıbrıs Ambargosu, şuan Kıbrıs'a silah yığma, Ermenistan Soykırımını (olmayan) tanıma, Yunanistan'a silah satma ve Ege Adaları meselesi... Daha sayamayacağım birçok konu var Amerika'nın burnunu soktuğu. Rusya bunun çeyreği anca ediyor.

    Aynen aynen Rusya'yı yenersin. Rusya bir halt değil aynen. TRT dizilerine ara versen iyi olacak. :) O zamanın Rusya'si da şuanki Rusya ile birdi tabi. Ukrayna-Rusya savaşından cesaret alıp bunları yazıyorsunuz tabi ki. Daha öncesinde böyle açıklamalar yapan goremezdik. Şimdi çoğu kimse Rusya kim ki daha Ukraynalılarla baş edemediler modunda.. 😀

    Bir de "Amerika kim ki Vietnam'da rezil oldular ehehe" versiyonu var. Ahahah 😀 Onlar da ayrı bir komik. 😀 Oturdukları yerden o kim bu kim ki deyip büyük güç devletlere kafa tutmak kolay. Halbuki bu devletler her türlü istediğini elde eder.

    Amerika saksakciligi yapmiyorum ama sen anca bunu anliyorsun yazımdan. ABD zaten öyle bir ülke. Onu bu kadar güçlü yapan şey neydi? Sonuca bakacağına nedene bak. Rusya da ABD'yi karıştırmak, bölmek ister mesela ama becerebiliyor mu? Bayılıyorum sizin gibilere ya. Madem öyle gücün yetiyorsa karıştır Amerika'yi. Hadi bakayım, yapabiliyor musun? Ya Amerika'yi boşver, Yunanistani karıştır hadi. Hiçbir şey yapamazsin. 10 olaydan 9unda parmağı olması 9 parmağını sokabildigi anlamına geliyor. Buna gücü olduğu anlamına geliyor. Adamlar akılli adamlar. Yüzyıllık plan yapıp takir takir gerçeklestiriyorlar ve buna güçleri var ki. Diğer devletler de izin vermek zorunda kalıyor. Bu kadar basit.

    Ortadoğu'ya bak. Nelerle uğraşıyorlar. Kafaları nelerle meşgul. Ve hayır Amerika yüzünden değil. Amerika olmasa da aynı durumda olacaklar. Amerika değil başka bir ülkeyi sayiklayacaksiniz bu sefer de. Bunun bir sonu olmayacak. Boşuna kendimizi kandirmayalim olur mu? Türkiye gibi her köşesi pasta niyetine bir ülkeye pay edilmiş ülke bile akılci, planlı bir lider ve ona inanan insanlar sayesinde nereden nereye geldi. O lider öldüğünden beri de gidişat da ortada. Almanya'nin hem birinci Dünya Savaşı'nda hem ikinci dünya savaşında içinden geçtiler. Mecazi anlam değil özellikle 2. Dünya Savaşı'nda bizzat içinden geçtiler. Ülke ikiye ayrıldı. Şuan Almanya nasıl bir ülke? Hep Amerika'ya bilmem nereye suç bulması kolay tabi. Herhalde güllük gülistanlik pespembe dünya olavak sanıyorsunuz. Boyle ülkeler her daim olacak. Akıllı olup, güçlü olup, sağlam müttefikler bulup bulaşmasına baştan müsade etmeyeceksin. Yok eğer baş edemiyorsan güçsüz olanın dünyada nasıl elendigini göreceksin.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Vietnam savaşında ne F-15 ne de F-16 kullanıldı. "Üretilmek üzere" olan jetin savaşa bir katkısı yok.


    İsimler aynı kalıyor diye teknolojiler aynı kalıyor zannediyorsun galiba. Vietnam'daki F-4 modern uçak falan değil. O zamanki F-4 ile şimdiki F-4 arasında dağlar kadar fark var. Keza ilk üretilen F-16 lar ile şimdikiler arasında da uçurum var. Çünkü yıllar geçtikçe modernize ediliyorlar. Üstelik 3. nesil bir uçaktan bahsediyoruz. artık 4.5 hatta 5. nesil uçaklar kullanılıyor.


    Örneğin Türkiye'nin Terminatör-2020 programı kapsamında modernize ettiği F-4'ler 2000 yılında teslim edildi ve F-16'lar ile rekabet edebilecek seviyedeler.


    https://militarywatchmagazine.com/article/terminator-2020-why-the-f-4-phantom-is-still-turkey-s-fastest-highest-flying-and-most-heavily-armed-fighter-jet



    Vietnam'da kullanılan güdümlü füzeler de oldukça ilkeldi. Örneğin Hughes AIM-4 Falcon füzelerinde, hedefe yaklaşınca infilak etme özelliği yoktu. Direkt temas etmesi gerekiyordu. Manevra kabiliyeti yüksek Vietnam mig'lerini vurmakta pek başarılı değildi.


    https://en.wikipedia.org/wiki/AIM-4_Falcon



    Günümüzde artık mach 5 hızında hipersonik füzeler, exo-skeletonlar, süper bilgisayarlar, yapay zekalar mevcut. Uydudan tespit edilen hedefler, yüzlerce kilometre uzaktan nokta isabetle vurulabiliyor. Günlerce havada kalan İHA'lar 10000 feet irtifadan istihbarat topluyor.


    Yani senin yüzeysel yaklaşımın şuna benziyor: "Vietnam esnasında renkli televizyonlar çıkıyordu piyasaya, şimdi de renkli televizyonlar var. Demek ki TV'ler arasında pek fark yok o günden bu yana"


    1970 ile 2022 arasında muazzam fark var. Sadece teknoloji de değil, strateji ve doktrinler de gelişiyor. O kısmı da kendin araştırır öğrenirsin artık.





  • Bu gidişle bi 100b oluruz. İpini koparan bize göçüyor ne hikmetse. Dünyaca ünlü misafirperverliğimiz sağ olsun. XD

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BF.Skinner kullanıcısına yanıt

    Gelmiş yine kendi ülkesinden başka her ülkeyi öven şahıs. Senin çok abarttığın Rusya Almanya'yı bile en az 8-10 ülke koalisyonuyla yendi :) Tabi senin daha bundan bile haberin yok. 2. Dünya Savaşını okurken Rusya Almanya savaşı olarak biliyorsundur Sovyet Rusya (Sovyetler Birliği) Almanya olarak bakmıyorsundur. İşte diyorum ya bilgi lazım sende yok. O zaman bile 190 milyon nüfusu olan şuan en az 50 milyon daha az nüfusu olan ülkenin parçalanışını öğren sonra gel burda benle tartış.


    Bir Amerika bir Rusya savunarak rezil olursun yapma bu kadar ilerleme. Amerika'nın Vietnam'da Vietkonglara rezil olduğunu herkes bilir. Ne kadar kayıp verdiklerini halkının nasıl savaşı bitirmek istediklerini. Bıraktıkları Güney Vietnamın nasıl Kuzey tarafından tamamen ele geçirildiğini. Ha sen çok Amerikan filmi izliyorsan tersini düşünebilirsin malum hayallerde yaşıyorsun. Amerika'nın Vietnam'da nasıl rezil olduğunu Amerikalılar dışında herkes anlatır ha sen doğru bir o taraf bir bu tarafa döndüğün için senin fikirlerini anlamak imkansız.


    Amerika'yı güçlü yapan kendileri mi sanıyorsun? İngiltere nasıl entrikayı iyi biliyorsa Amerika da rakiplerin birbirlerini zayıflatmasıyla güçlü oluyor. Şu ana kadar hangi ülkeyle birebir savaşmışlar? 3 savaşları varsa 2 tanesini kaybetmişlerdir ama mesele bu da değil. Zaten Amerika kıtasının keşfinden sonra yeni kıtadaki madenler sayesinde zengin oldular ondan sonrası da geldi. Silah satışları Dünya Savaşlarında daha fazla ülkenin olduğu blokta yer alıp el altından silah satarak güçlü olmak zor değil. Amerika akıllı falan değil maşası çok. Maşası çok olunca da bugüne kadar Dünyayı karıştırdılar. Ancak şuanda birçok millet akıllandı. Her yerde soykırım yapan, katliam yapan Amerika gibi bir ülkeye artık pabuç bırakmıyorlar. Tabi senin şuan bundan da haberin yoktur. Geçti artık 20.yy. Şuan 21.yydayız. Millet Amerika gibi eli kanlı bir ülkenin her yere burnunu sokmasını istemiyor. Anca çıkarları doğrultusunda bunu yapıyor. Örnek kendilerini toprak vaadi ya da tarihte olan bir olaydan dolayı kendilerinin savunulmasını istemesi. NATO da bu yüzden kuruldu. Amerika bağımsızlık savaşlarıyla her yere burnunu sokamayacağını anladığı için yine birçok ülkeyi maşası olarak kullanıyor. En mantıklısı NATO'dan ayrılmak. Ortadoğu için Türkiye'yi kullan, Avrupa'da bir şey olursa Rusya'ya karşı Avrupa ülkelerini, kendi kıtasında yine 2-3 tane müttefik var böyle olursa tabi güçlü olurlar. Önce maşa olmayacaksın.


    Ortadoğu Amerika olmadan aynı durumda olacaklar mı sanıyorsun? Kaç kişinin kanını akıttı, kaç çocuğun ölmesine sebep oldu o savunduğun Amerika. Bushlar ve Obama dönemlerinde Dünyayı bitirdiler. Terör örgütünün de azmasının sebepleri kendisiydi. Hiçbir şekilde oraya demokrasi getirmediler. Geçici bir süreliğine petrolü (hatta %75 ini sömürmüşlerdir) alıp Ortadoğu'dan başlayıp Avrupa'ya kadar (Rusya sınırı da dahil olmak üzere) parçalamak istediler. Malum böyle bir stratejiyle hem Ortadoğu ve Afrika karışacaktı hem de karışıklık Rusya'ya hatta Avrupa'nın kapısına dayanacaktı. Neyse ki istediklerini alamadılar da defolup gittiler Ortadoğu'dan. Ancak bunları yaparken tek başlarına mı yaptılar sanıyorsun? Maşa olarak kullandıkları Türkiye olmasa yapamazlardı. Zaten NATO konusunda da vatandaşları 2ye ayrılıyor. Bazıları Türkiye atılsın diyor bazıları da Karadeniz ve Ortadoğu'da köprü görevinde diyorlar. Sen ise bizim ülkemiz haricindeki herkesi övüp bizi küçümsüyorsun. Gerçekten komiksin. Yahu bu ülkeyle 5-6 ülke savaşamadı (sadece Atatürk değil Kuva-i Milliye de başarıda büyük pay sahibi) Rusya 1. Dünya Savaşı'nda savaşamadı (zaten parçalandılar ve Bakü'ye kadar kaybettiler). Şuan Türkiye'ye savaş açacak, direkt savaş açacak bir ülke Rusya ve Amerika da dahil olmak üzere anasının karnından doğmadı bunu anla.





  • Periah kullanıcısına yanıt

    Bunları yazarken Amerika'nın kaç askerimize çuval geçirdiğini ya da İsrail aracılığıyla Mavi Marmara'da kaç insanımızı şehit ettiğini bilmeden mi yazdın yoksa 3 maymunu mu oynuyorsun? Ciddi ciddi Rusya'yı eleştirip Amerika'yı savunmuşsun. Bizim Rusya'dan S400 alma sebebimiz zaten Amerika'nın F35 vermemesi yüzünden oluyor. Buna ek olarak Yunanistan'a S300 satan Rusya'ya tek kelime etmeyip iş bizim Rusya'dan S400 almamıza gelince hemen bir seslerini yükseltme moduna giriyorlar. Hayırdır ya Yunanistan NATO'da değil mi? Yunanistan'a yığınak yapmaları, onların Rusya'dan silah alması sorun teşkil etmiyor da Türkiye Rusya'dan silah alınca mı suç oluyor? Kurulduğundan beri Türkiye'ye karşı ikiyüzlülüğü dışında hiçbir faydası olmamış Amerika'yı savunmayın.


    En doğrusu NATO'dan çıkmak olurdu zaten. Türkiye ve Türk Cumhuriyetleri varken Türkiye'yi parçalamaya NATO'nun Rusya'nın da Arapların da gücü yetmez. İstedikleri kadar Amerika'dan silah alsınlar. Şimdiye kadar terör örgütleriyle yapamadılar bu saatten sonra yapmaları da imkansız. Mültecilerin Türkiye'ye gelmesini de Rusya'ya bağlamışsın. Bunların Türkiye'ye gelme sebeplerinin başında Avrupa ülkeleri geliyor umarım farkındasındır.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BullPoweR7 -- 22 Eylül 2022; 17:16:59 >




  • Periah kullanıcısına yanıt

    Putin Türkiye'yi mahvetmiştir kesin Türkiye Cumhurbaşkanının bu politikada hiç suçu olmamıştır değil mi? Yahu Suriyelilerin ülkemize girme sebebi cumhurbaşkanı zaten. Burda Avrupa ülkeleri ve Amerika'nın da payı var. Suçu nasıl Putin'e atıyorsun orası garip? Esad ile oturmayıp aranı boz ülkene mültecileri al diyen Putin mi? Yoksa Suriye'ye özgürlük getireceğini söyleyip oraları karıştıran Amerika ve peşinden giden cumhurbaşkanı mı?


    Batı ülkeleri çıkarı olmadan kazancı olmadan hiçbir zaman Türkiye'ye Türk ordusuna yardımda bulunmaz; para, erzak, teçhizat yardımı yapmaz. NATO'ya girme sebebimiz bile Amerika'nın Kore'de Rusya'ya karşı savaştığı için Türkiye'den asker gönderilmesi değil mi? Hangi olayda çıkarımız olmadan bize yardımda bulunmuşlar? Bize 1 veriyorlarsa 3-4 alıyorlar. Mülteciler konusunda Batıdan yardım aldık diyelim peki bu mültecilerin bize verdiği ekonomik anlamdaki zarar aldığımız paranın kaç katı? Ben söyleyeyim mi en az 4-5 katı. Yani aldığımız yardım onların verdiği zararı karşılamıyor.


    Yorumlarımdan mı Erdoğan'ı savunduğumu sanmışsın bilmiyorum ancak yorumlarımda Amerika'nın Rusya'dan daha tehlikeli olduğu argümanları var. Erdoğan'ı savunmuşum, Rusya'yı savunmuşum meselesi değil. Türkiye dışında bir ülkeyi de savunmam mümkün değil. Hatta bana kalsa toptan bütün mülteciler ülkeden defolup gitsin. Ancak bu mülteci mevzusunda Putin'in 1 parmağı varsa sana göre Erdoğan'ın ya da Batı'nın 10 parmağı vardır.


    NATO askeri ve stratejik örgüt. Bize maddi anlamda yardımları olmuyor kaç senedir onu da söyleyeyim. Erdoğan da ülkedeki enflasyon karşısında Şanghay Örgütü'ne girip ordan biraz yardım alıp iktidarını uzatma peşinde. Ancak bu da Batı ülkelerinin ya da Amerika'nın bize yardım etmediğini kanıtlıyor zaten.





  • Bu tam seferberlik değil, kısmi seferberlik ilanı. Rusya, Ukrayna ile savaşta olmadığını bunun sadece bir özel operasyon olduğunu söylüyor, teknik olarak da ülke savaşta olmadığı için tam seferberlik ilan edemiyor, tam seferberlik ilan ettiğinde savaşı kabul etmiş olacak. Bu kısmi seferberlikte de eli silah tutan herkesi değil, rezerv birliklerin neredeyse %15'ini yani 300 bin kişiyi çağırıyor bunun muhtemel nedeni de birkaç güne Ukrayna'nın Dombas bölgesi, Kherson ve Zaporijya'da "Bağımsızlık Referandumu" yapılacak ve halk Rusya'ya bağlanmak için oy kullanacak, dünya kabul etmese de bu referandumdan çıkacak Rusya'ya bağlanma sonucuna göre artık oralar resmi olarak Rusya'nın olacak ve oraya yapılabilecek her türlü saldırıyı Rusya topraklarına yapılmış sayacak. Referandum sonuçlarından sonra orayı ilhak edeceği için de yeni birlikler kuruyor.

  • Redeemertr kullanıcısına yanıt

    Hocam Ukraynalıların bukadar hırslı savaşacaklarını Batılı Ülkeler ve Rusya dahil kimse beklemiyordu. İntihar saldırısı yapan Ukraynalı askerler var. Köprüye patlayıcı koyup kaçacak zaman olmadığı için köprüyle ve köprüye ulaşan Ruslarla birlikte kendini havaya uçuran Ukrayna askerleri var. Siperlerde savaşan Ukraynalı kadınlar var. Kendi ülkesini koruma motivasyonu ve direnci bukadar yüksek olan bir ulusu karadan işgal etmek öyle kolay birşey değil. Batılı ülkeler de savaşın ilk zamanlarında Ukraynanın bu direncini gördükten sonra daha fazla silah yardımı yapmaya başladı.Üstelik Ukrayna dağlık ülke de değil. Bu nedenle saklanmak ve fazla kayıp vermeden gerilla savaşı yapmak da okadar kolay değil.

    He savaşabilecek olan insanlar ülkesini bırakıp kaçsa, kendi ülkeleri savaştayken başka ülkelere nargile tüttürüp plajlarda karı kız seyretme modunda olsa ukrayna 48 saatte düşerdi. Öyle adamlar olursa en güçlü silahı da versen işe yaramaz.





  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.