Şimdi Ara

Rpg oyunlarını anlamıyorum ! (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
117
Cevap
5
Favori
3.539
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Riskli iş RPG oyunu yapmak. Bir RPG oyununa harcayacağınız zamandan daha azını harcayarak herkesin anlayabileceği bir oyun yaparak daha fazla para kazanmak varken RPG yapmak öncelikli amacı para kazanmak olan şirketlere daha cazip geliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nicholai Hel

Riskli iş RPG oyunu yapmak. Bir RPG oyununa harcayacağınız zamandan daha azını harcayarak herkesin anlayabileceği bir oyun yaparak daha fazla para kazanmak varken RPG yapmak öncelikli amacı para kazanmak olan şirketlere daha cazip geliyor.

5 kere okudum hala anlayamadım
  • Türk halkı rpg oyunlarına yabancı. genelde fps ağırlıklı bi oyuncu kitlesine sahip. Türk halkının bildikleri rpglerde, online sayılan türden tırışkatan oyunlar. kas çarını diğerlerini ez mantığında oyunlar. (metin2 mesela. bunları da rpg den saymam ama genel türü itibariyle o kategorilerde.)

gerçek rpgleri oynamanız için ingilizce bilmeniz ya da elinizde sözlük oyunu çözmeye çalışmak için azminiz olması lazım.
    (örnek: skyrim, diablo, dragon age, fallout, dark souls, vs... )
    aslında rpg oyunları çok karışık değil. sadece Türkçe dil seçenekleri olmadığı için diyalogları anlayamıyor ve napmanız gerektiğini bilmiyorsunuz. eee haliyle ne yapacağınız hakkında en ufak bi fikriniz yokken de o verilen görev hakkında mantık yürütme işini de devreye sokamıyorsunuz. haliyle körü körüne oradan oraya koşturan, senaryo, hikaye hakkında en ufak fikri olmadan oyunu oynamaya çalışan bi topluluk için rpg keyifli değil eziyet verici ve hamallık yaptığını düşünen bi zihniyete sahip olur. ayrıca günümüz şartlarında insanlar uzun soluklu şeylere tahammül edemiyorlar. gündelik hayatın hızı, şu bu derken insanlar hızlı yaşamaya alıştılar. bu nedenle cod tarzı oyunların tutması da normal. vur geç, öldür geç. hızlı hızlı ilerle. insanlara hem zor bi işi başardığı hissiyatı aşılıyor. her ne kadar zor olmasa da bilinçaltında zormuş gibi gösteriliyor. hemde çabucak ve hızlı bi keyif alıyorsunuz. ikisi de farklı alanların oyunları. fps ile rpg yi bir tutmamak gerek.

fps oyunlarda fazla mantık yürütmeye gerek yoktur. düz mantıkla ya da basit bi mantıkla olayları çözmenize olanak sağlar ve sizi çok zor bi şey başarmışsınız gibi gösterir. amaçları budur zaten. hızlı yaşa, hızlı öl kuralı.

rpg oyunlarda ise (Türkiye için geçerli) ingilizce bilmek şart ya da Türkçe yaması olanları oynamanız şart. sadece bununla da kalmıyor. rpg oyunlar 4-6 saatlik oyunlara benzemez. yani kullan-at traş bıçakları gibi değildir. karakteri istediğiniz gibi yönlendirebilir. oyunun gidişatını siz belirlersiniz. rpg oynarken o karaktere bürünür, karakterinizi de kendinize benzetmeye çalışırsınız. karakter - oyuncu bağını bu şekilde kurarsınız. kısa zamanlı ve hızlı keyif almadan ziyade, uzun soluklu ve sindire sindire tadına bakarsınız.

anlatmak istediklerimi belki tam anlatamadım ama özet geçecek olursam.

gündelik fps oyunları = kullan- at traş bıçakları gibidir. işinizi görür. sakalınızı keser. gillette blue 3 gibidir.
    rpg oyunları ise = tıraş makinası diye tabir edilenlere benzer. gillette fusion proglide gibidir.

• Yine internet cafede her yeri darma duman etmeyi seven gençliğe sövülmüş durulmuş. İyi söylüyorlar ama konuyu açan arkadaşa da ayıp oluyor.

RPG oyunlarında hayalgücünü oyuna yansıtırsın. Hayalin olmalı.
    Biraz masal kitabı, işte matrix tarzı hayalgücüne güç katan filmlerden yararlanırsan hayalgücün gelişir.

Mesela skyrim'de, elemanın biri kampçılık modu indirmiş, oltasını atıyor, balığını tutuyor, yemeğini falan yapıyor, saldıran olursa önce uyarıyor 3. uyarışta güç kullanıyor vs, belki hayal ettikleri özellikler skyrim de var olmayabilir (elbet bir modu vardır aslında) ama o hayal gücünü oyuna yansıtarak oyundan zevk almak rpg oluyor.

Action RPG'yi ben yine anlamıyorum.
    Sana önerim, the elder scrolls iv: oblivion oyna (grafik kalitesi ve oynanıştan ve 5'li kombo yapmaktan daha çok oyuna hayallerini yansıtabilmeye ve senaryoya bakacaksın)

Mesela ben skyrim'de, suikastçılık (dark broterhood) loncasında rütbeli biri oldum. Adamlarıma emir verdiğim gibi sokak ortasında adam bıçaklatıyorum.
    Benimde hayalim bu. :D
    DAha başka şeyler de olabilir. Barbar olursun, skyrim de çoğu oyuncunun yaptığı gibi, işlek bir yolun üzerine ufak çadır kurarsın (mod ile) eline sağlam bir balta, korkunç görünüşlü bir zırhla geçenden haraç, vermeyenede kan kusturursun.
    Hayal gücüne bağlı.

Her RPG oyunu skyrim gibi kılıç,büyü tarzı olacak diye bir kaide yok. Belki bilmem, çok yoktur ama, yani gta gibi modern dünyamız da da olabilir.

• C.O.D 'a nasıl tahammül ediyorsunuz anlamıyorum şimdiye kadar 1 saat dayanabildim daha fazlasında sıkılıyor insan.
  • Millet hep sizin kafanıza uymak zorunda değil arkadaşlar. Başkaları tezcanlıdır stratejiydi partydi questti itemdi sevmeyebilir. kimisi vurmayı kırmayı sever. kimisi rpg sever.

sene olmuş nerdeyse 2013 bizde hala benim tarzım seninkini döver egosu?

ben oturduğum zaman baldurs gate de oynuyorum icewinddale de skyrim de cod da age of da assasins creed de. hepsinin zevki ayrı. sen bazısını sevmezsin ama bu onu kötü yapmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vedud43

C.O.D 'a nasıl tahammül ediyorsunuz anlamıyorum şimdiye kadar 1 saat dayanabildim daha fazlasında sıkılıyor insan.

Konuyla alakalı değil ama cevap vermek istiyorum.

CoD sürekli ve uzun süre oynandığında sıkabiliyor, evet, ama çoğunca her oyunda bu böyle.

Ben kendimi sıkmadan oynuyorum ve en önemlisi Call of serisi kendini zaman zaman özletiyor. Bu yüzden serileri silmedim, silmem de. Bazen canım nasıl da çekiyor Modern Warfare 1'de All Ghilled Up bölümünde gizlenerek Pripyat'ta defalarca operasyona gitmeyi.. MW2'de Makarov ile Price'ın laf düellolarını..

Yine MW1'de Çavuş Kamarov'un Soap'a "You are going to be alright, brother." deyişini... MW3'teki enfes savaş sahnelerini..

• Her oyuna RPG oyunda bağlıyacak diye birşey yok. Rpg de bence en önemli unsur hikayedir. Hikaye sarmıyosa anlatımı kötü, basit, görevler konuyla alaksızsa bırakırsınız oyunu.(Bkz. Kingdom of Amalur) Ama aksi olursa dönüp dönüp oynadığınız, en ince ayrıntısına kadar bilmek istediğiniz bir oyun olur.(Dragon Age:Orgins)
  • quote:

Orijinalden alıntı: alikiziltoprak

quote:

C.O.D 'a nasıl tahammül ediyorsunuz anlamıyorum şimdiye kadar 1 saat dayanabildim daha fazlasında sıkılıyor insan.

CoD sürekli ve uzun süre oynandığında sıkabiliyor, evet, ama çoğunca her oyunda bu böyle.

Ben kendimi sıkmadan oynuyorum ve en önemlisi Call of serisi kendini zaman zaman özletiyor. Bu yüzden serileri silmedim, silmem de. Bazen canım nasıl da çekiyor Modern Warfare 1'de All Ghilled Up bölümünde gizlenerek Pripyat'ta defalarca operasyona gitmeyi.. MW2'de Makarov ile Price'ın laf düellolarını..

Yine MW1'de Çavuş Kamarov'un Soap'a "You are going to be alright, brother." deyişini... MW3'teki enfes savaş sahnelerini..

hocam haklı olabilirsin kişiden kişiye değişiyor.

Zevkler ve Renkler tartışılmaz

• örnek olarak san andreas multi player rpg vardır, hiçbir sistemsel destek olmadan adamlar yazarak yaptığı rolden zevk alıyorlar. RPG budur. Grafikten önce hayal gücü ve senaryo gelir.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: alikiziltoprak

quote:

hocam haklı olabilirsin kişiden kişiye değişiyor.

Zevkler ve Renkler tartışılmaz

• RPG Çok güzel bir oyun türü fakat insanı sanal aleme sokuyor ve aşırı derecede fazla zaman yiyor oyun oynadıkça bağımlı oluyorsun ve oyunda geçirdiğin zamana acıyorsun tüm bunları anladıktan sonra rpg oyunları sigara gibi kötü bir alışkanlık fikrine dönüştüğü için bende fazla girmemeye çalışıyorum ve zamanı yediği her vakitten sonra da of şimdi bir sürü zamanım gidicek falan diye düşününce direk kapatıyorsun yani demek istediğim rpg hardcore oyuncular içindir ama tavsiye etmiyorum.
  • Oyun dediğin RPG ve stratejidir bence. DIABLO ve AGE OF EMPIRES bunların kanıtı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DjProgressive

RPG candır :)

Aynen RPG gibi oyun türü mü var Allah aşkına forever RPG
  • quote:

Orijinalden alıntı: LeonRe4

quote:

Orijinalden alıntı: Vishera

Oyun dediğin RPG olmalıdır... önce kendine bir karakter yaratırsın onu geliştirirsin zenginleştirirsin.. herşeyin olur

Bende gidip cod gibi saçmalıklara para verenleri anlamıyorum. Adamın oynacağı en fazla 3-4 saat zaten oda vurdu kırdı olayından ibaret. Rpg oynayamayan adam vasıfsızdır arkadaş...

bana göre de rpg zirvaliktir.cod kraldır.rpg gereksizdir.saygı duymak lazım

Call of duty veya rpg şu son nesilde ikisininde ne hallere geldiği belli zaten gerçi arada kurtulmuş kendine özgür seriler var ama genel olarak konuşuyorum.
    Fakat bu nesildeki cod u savunan kişilere gerçekten karşıyım hespinden önce kaçtane fanı şu sorulara cevap verebiliyor
    Sen hiç Stalingrad kuşatması bilirmisin?Omaha Beach çıkartması bilirmisin?
    Bir fikrin varsa bunlar hakkında üstüne alınma fakat codu mw ve black ops ile tanıyan gençliğe acıyorum.

• hackn slash oyna yada mmorpg var
  • RPG'yi oynayamamak bence cok büyük bir zarar.Cünkü Skyrim gibi oyunları oynayamıyorsunuz
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.