Şimdi Ara

Rpg oyunlarını anlamıyorum ! (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
117
Cevap
5
Favori
3.539
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: atsuma

2 tane sazan yakaladım hanım.ver fırına akşam yiyelim

demek ki millet burda birbirinin açığını arıyor laf sokmak için.sonuç manevi tatmin.yani para ile satın alınamaz.diğer şeyler için master card yeterli.

Dalga geçme amaçlı yazmadım zaten hocam hemen alınma
  • quote:

Orijinalden alıntı: atsuma

valla ben RPG pek kullanmıyorum.uzun menzilli kanas yada tam otomatik silahlar tercihimdir.

ben de ilk başlarda rpg oynayınca sıkılırdım sonra oyunun mantığını , kendine has özelliklerini keşfedince sıkılmadan 6-7 saat oynadığım olmuştur( aynı şey strateji oyunları içinde geçerlidir ) . fps oyunlarında 2 saatten sonra sıkılıyorum bf3 olsun mw3 olsun black ops olsun çabuk sıkılıyorum öyle oyunlarda
  • Hocam , zevk almıyonuz yav Ben mesela San Andreas Multiplayer | Vendetta RPG oynuyorum , tırcıyım bea :
  • RPG > Kalan diğer oyun türleri.

RPG'de sen oyunu yönetirsin, ama örneğin CoDda o seni. Herkes Soap MacTavish'tir ama RPGde öyle değil.RPG emek ister, yaratıcılık ister.Kendi hikayeni yazarsın.
  • Fps oynamak refleks ister,rpg oynamak derinlemisine düşünebilmek kurguyu yapabilmek. Rpg oynayabilmek icin ya İngilizce bilecen yada benim gibi elinde sözlük ile dialogları çevirmen gerekir ki oyunu anlayabilesin. Rpgyi yaşarsın,Fpsyi oynarsin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • alınmıyorum.olaya farklı bir açılım getirdim
  • RPG oynamak uğraş ister arkadaşlar. Ve diğer oyun türleri gibi sizi direk içine almaz. Bir kere hikayeyi ve konuşmaları kaçırmamak gerekir. Oyun akıcı olabilir ancak ne kadar akıcı olursa olsun biraz da sizin iteklemeniz gereklidir. Oyundan tamamiyle zevk alabilmek için oyunun her köşesini, oyundaki bütün özellikleri, haritaların her yerini araştırmak gerekir. Adı üstünde Role Playing Game'dir ve oyunu sizin oynamanızı ister. Oyunun kontrolü sizin elinizdedir. Hatta bir açıdan oyun değil simülasyondur. Size verilen görevlerde görevi veren NPC'nin size söylediklerini yapmak her zaman yeterli olmayabilir. Sadece direktifleri takip ederek de oyun bitirilebilir, ama alınan zevk asla oyunda gidebileceğimiz her yeri köşe bucak arayıp oyunu iyice bir süzekten geçirmenin verdiği zevk kadar olamaz. Elleriniz klavye mouse ikilisine alışık olmalıdır. Çoğu RPG oyununda zaten klavye ve mouse ikilisini akıcı kullanmak elzemdir. Bu ikili sizin eliniz kolunuz olmalıdır. Ve bana sorarsanız herkes RPG oynayamaz. Ben oynayabildiğimi düşünmüyorum henüz. RPG oynayabilmek için belirli bir süre boyunca oyunlarla birlikte olmak gerekir. Bana sorarsanız en ağır oyun türlerindendir RPG'ler. Bu oyunlardan tam anlamıyla zevk almak, onları anlamak zaman ister. Birikim ister. Hayal gücü de gerektirir. Aksiyon arayan arkadaşlar aradıklarını burada bulamazlar. Çünkü RPG oyunlarında(tabii aksiyonu gayet kullanmayı bilmiş RPG oyunları da vardır ancak aksiyon oyunları kadar derinlemesine olmayacaktır bunlar.) kendinizi o atmosferde hissetmelisiniz. Orada olduğunuzu düşünmelisiniz. Karakterle bir olmalısınız.

Evet biraz değişik bir yorum oldu ama bu benim düşüncelerim

• Rpg candır. Kana kana içersin oyunu bitirirsin... sonra yine bitirirsin çünkü görmediğin yerler vardır .. (Final Fantasy serisi) o yerleri bulduğunda yeni karakterlere tanışırsın .. (Suikoden serisi) o karakterler sana yeni görevler verir .. (Dragon age serisi) Yeni görevler aslında oyunun bir başka ana temasını sana gösterir .. (Persona serisi) tekrardan oyunu bitirme ihtiyacı duyarsın çünkü aslında hikaye oyunun sonundan başlamaktadır .. (Mass Effect serisi)

P
  • quote:

Orijinalden alıntı: LeonRe4

quote:

Orijinalden alıntı: Vishera

Oyun dediğin RPG olmalıdır... önce kendine bir karakter yaratırsın onu geliştirirsin zenginleştirirsin.. herşeyin olur

Bende gidip cod gibi saçmalıklara para verenleri anlamıyorum. Adamın oynacağı en fazla 3-4 saat zaten oda vurdu kırdı olayından ibaret. Rpg oynayamayan adam vasıfsızdır arkadaş...

bana göre de rpg zirvaliktir.cod kraldır.rpg gereksizdir.saygı duymak lazım

Saygı duydum gerçekten sadece merak ettğim tek soru zırvalık tarafı rpg nin hangi tarafı ?? Evet birinin elinde kılıç diğerinde tüfek var hatta bilmem bilirmisin final fantasy diye bir oyun var oyun baştan aşağı zırvalık kumdan deniz bile yapmış adamlar en son oyununda (FF XIII SAGA) mesela insanlar kendilerine gezegen yapıyolar falan ama sana bir şey diyeyim mi sen codla bir rpg yi karşılaştırıyorsan zaten en büyük yanlışı yapıyorsun çünkü hiç bir rpg oyunu (en azından en iyileri) gerçek dünyadan alıntı yapmaz . Ve bu yüzden sana bunların hepsi zırvalık gelir. Ama aslında bu zırvalık değildir. Bu sadece senin hayal dünyanın belirli bir çerçevede kalmış olmasıdır.

• quote:

Orijinalden alıntı: TrMhMt

Yine rpg oynayanlari super zeka deha, COD BF3 gibi fps oynayanlari bebe cahil aptal ilan edenler toplanmis.

Oda beni ayrı güldürdü zaten ya bizim millet fanatiklik ve düşünce empoze etme gibi konularda bir numara :))
  • quote:

Orijinalden alıntı: QuestionMark

rpgleri çok severim ama rpg oyunların da sorunu kendini tekrarlaması. hikayenin orijinalliği dışında hiç bir özelliği olmayan oyunlar bunlar. ana hikaye dışında hep aynı şey: şu dungeonda itemimi kaybettim onu getir, şu adama şunu götür, kardeşim mağarada kayboldu git kurtar. bu ne lan? hayal gücünün genişliğiyle rpg'nin bir alakası yok. hatta rpg hayal gücü geniş insan için daha tehlikeli olur çünkü hep daha fazlasını istiyoruz, şu da olsaydı şu da olsaydı diyoruz olmayınca bir burukluk oluyor.

mass effect oyna hayat anlayışın değişsin bro
  • RPG 'ye en fazla Darksiders II ayarında dayanabiliyorum. ötesi bana göre değil
  • RPG dönemi malesef tüketim ve zaman sebebiyle bitmiştir, artık hemen keseyim, patlatıyım eşya çıksın, altın çıksın mantığıyla aceleci bir oyun yapısı var. Eski stil RPG-FRP oyunlar genelde başka bir oyun olmadığı ve oyunun yüksek kalitesi sebebiyle yüksek konsantrasyona ve paralizasyona sebep olup sizi kendine bağlıyordu. Senaryoyu kaçırmamak lazımdı, yoksa dağın bir yamacındaki erzak arabası yıkıntısını es geçip görevde dönüp dolaşmak mümkün, şimdilerde de yaşanan sıkıntı bu, sizden bilmem ne mahallesinin bilmem ne tarafında bir adamla görüş deniliyor ve oyuncu bu anlamayıp oyundan ayrı GTA tarzında geziyor.
  • Oyun çıktıktan 1 yıl sonra Second Life oyununu oynadım. Sanırım RPG oyunu. Başka rpg oynamadım. Ayrıca hiçbir oyunda görevleri yerine getirip oyunu bitirmedim. Mesela Crysis 1 i bile en fazla 1 saat oynamışımdır. Genellikle multiplayer oyunları tercih ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DHzgn -- 6 Ekim 2012; 11:52:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ZgodaN

Ne yaptıysam bir türlü çözemiyorum. cok istiyorum ama olmuyor. Sorun bende; ama nerde oldugunu bilmiyorum.

Git İngilizce öğren ondan sonra belki kafan basar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: WinteR

RPG dönemi malesef tüketim ve zaman sebebiyle bitmiştir, artık hemen keseyim, patlatıyım eşya çıksın, altın çıksın mantığıyla aceleci bir oyun yapısı var. Eski stil RPG-FRP oyunlar genelde başka bir oyun olmadığı ve oyunun yüksek kalitesi sebebiyle yüksek konsantrasyona ve paralizasyona sebep olup sizi kendine bağlıyordu. Senaryoyu kaçırmamak lazımdı, yoksa dağın bir yamacındaki erzak arabası yıkıntısını es geçip görevde dönüp dolaşmak mümkün, şimdilerde de yaşanan sıkıntı bu, sizden bilmem ne mahallesinin bilmem ne tarafında bir adamla görüş deniliyor ve oyuncu bu anlamayıp oyundan ayrı GTA tarzında geziyor.

BKZ: Diablo 3
  • FPS ile RPG'yi karşılaştırmak başlı başına hatadır. Her iki oyun türününde kendine göre farklı güzel yanları var. FPS pek benim oynadığım bir oyun türü değil ancak keyif alan çok arkadşaım var. RPG yi ise tek bir tür ile kısıtlamak RPG'nin mantığına ters bir durum. Misal, Diablo bir RPG'dir ama senaryo dışına çıkma sansınız pek yoktur. DragonAge, sizin seçimleriniz oyunun sonunu değiştirir, birinin ölmesine ya da yaşamasına karar verdiğinizde oyunun yönü değişir. Mesela Final Fantazy serisi, başlı başına byrı bir dünyadır, mesela Skyrm, devasa bir dünyada devasa bir konu üstünde aylarınızı harcarsınız, mesela NewerWİnterNights felaket büyüklüktr bir evrende muazzam FRP öğeleri ile süslenmiş bir oyundur, Fallout serisi, oyunun gidişatına çok fazla yön veremezsiniz belki ama diyalogları kaçırdığınız anca ortalık bir anda savaş alanına dönebilir...
    RPG illa da fantastik olacak diye bir kural yok, içinde büyü olmayan, sadece kılıç*kalkan takılabileceğiniz oyunlar da var, Mounth and Blade gibi, sadece büyü yapabileceğiniz RPG'ler de var Might and Magic gibi...
    FPS'in tek bir türü var, FPS :)
    RPG nin alt türlerini saymak bile zaman alır, RPG-Hack and SLash , RPG-FRP, RPG-Turn Based, RPG-Real Time, RPG-MMO daha gider...

RPG iyidir FPS kötüdür, RPG oynayan zekidir, FPS oynayan salaktır diyen kişiler de bana pek mantıklı gelmiyor. Hem RPG hem FPS hem Strateji hem Futbol hem Simulasyon oynayan ve herpsinden farklı tadlar alan biri ne o zaman ? Yarı salak yarı zeki yarı şımarık yarı budala mı ? Bir kişinin zeka seviyesini oynadığı oyundan anlayamazsınız.

Bundan 10 sene önce çıkan RPG'lerin yanından bile geçemez bu günlerde yapılan RPG oyunlar. Başta konsollara oyun çıktığı için RPG'nin birçok öğesini kırptılar resmen.
    Syrm ilk çıktığında, "bu kapıyı nasıl açarım" sorusu belki de 100 posttan fazla atıldı. Daha 1990'da çıkan Prince of Persia'yı bile bitiremeyecek yetenekte oyuncular RPG'ye Skyrim ile başlayıp bu ne biçim oyun yorumları yapmıştı.
    RPG oynamayı severim, diğer oyun türlerinden bu derece keyif alamıyorum. Ancak hiçbir oyun türünü kötüleyecek halim yok, bütün oyun türlerinin kendine göre bir hayran kitlesi var ve bu insanlara saygı duyulması gerektiği düşüncesindeyim.
    Bundan 10-12 yıl önce deli gibi Adventure oynardım, Monkey Island, Leasure Suit Lary , Broken Sword, Grim Fandango (TR yaması var), Sanitorium ( TR Yaması var) v.b , zaman geçtikçe adam gibi advanture bulamaz hale geldiğimde kendimi RPG dünyasında bulmuştum (Ultima) , o günden beri de bilgisayarıma kurduğum oyunların %90'ında RPG öğeleri olmadığı taktirde çok kısa sürede silinip gidiyor.
    Bu kişisel zevktir. Asla ve katiyen FPS oynayanlara birşey demem ama unutmayın ki RPG üretilen bütün oyunların en kapsamlı türüdür.

Saygılarımla...

• Kaliteli ne yaptığını bilen oyuncular genellikle Rol oyunlarından çıkarlar zaten oyun dünyasının kökleri RPG cilerdir. Diğer türlerin var olmasıda iyi ama onlar olmasa nelerle uğraşırdık.

Mesela bir örnek vereyim. Lotr dünyası üzerinde oyuncu el kitabımız zarlarımız kartlarımız almış oyun kurucu olarak arkadaşlarımla oynamaya başlamıştık. KO oyuncusu zihniyetinde bir arkadaşımızda bende katılmak istiyorum diye tutturdu.. Neyse ne kadar kırmadan vazgeçirmeye calışsakta ikna olmadı ve onun içinde bir karakter yarattık. İlk önce karakter adı konusunda kriz yaşadık.. Krakter adı ne olacak diye sorduğumda ZikeratarOsman olsun dedi. E tabi saçmalama filan yahu rol oyunu bu filan diye anlatmaya çalıştıkysakta en son karakter adını Osman koydu. Orta dünya kurallarıyla rol oyunu oynayacağız ve adamın karakterinin adı Osman. Neyse bir şekilde kabullendik ve başladık oynamaya.

Bir an geldi ve biz sandal ile kaçmaya başladık o yetişemedi sordum ne yaparsın diye atlarım yüzerek size yetişirim dedi. Adam pure warrior üzerinde full platemail var. O noktadan sonra uykum geldi dedim ve oyunu bıraktım. Yani bazı nesillerin oyun öğrenmesi için çooook çalışması lazım.

• RPG biraz sabır isteyen bi tür, bi FPS gibi oyunu açıp haldur huldur oyuna dalamıyosun, oyunun sistemine işleyişine fonksiyonlarına oynanışına vs. alışmanız biraz zaman alabilir, ama bi süre sonra olayı kavradıktan sonra tadından yenmez bi hale geldiğini göreceksiniz, diğer türler gibi kolay kolay da sıkmaz
  • zor :)
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.