Şimdi Ara

Rpg oyunlarını anlamıyorum ! (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
117
Cevap
5
Favori
3.539
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Slippery one Sabun

quote:

Orijinalden alıntı: Kerow

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Vishera

Oyun dediğin RPG olmalıdır... önce kendine bir karakter yaratırsın onu geliştirirsin zenginleştirirsin.. herşeyin olur

Bende gidip cod gibi saçmalıklara para verenleri anlamıyorum. Adamın oynacağı en fazla 3-4 saat zaten oda vurdu kırdı olayından ibaret. Rpg oynayamayan adam vasıfsızdır arkadaş...

Ben de RPG saçmalıklarına para verenleri anlamıyorum.

Hadi şimdi açıklayın bunu da

Anlayamazsın zaten
    Rp oyunlarında öğrenme süreci uzundur fakat ödüllendiricidir.
    Yıl olmuş 2012 millet hala cod u savunuyor,basit fps oyunlarından ne zevk alıyorsunuz anlamıyorum gidin Tribes Ascend oynayın Team Fortress 2 oynayın(F2p olduktan sonra oynamadım) sonra gelip rpg ler hede hödö diyin.

Ya arkadaşım neyini anlayayım.SS'lere baktım.Hepsi böyle saçma varlıklar.Gerçekleşemeyecek şeyler.Misal Diablo . Karakter robot mu oyuncak mı nedir bu ? Gerçekçi olamayacak şeyler bunlar.Bunun yerine git Çizgi film izle.

Kimsenin de zevkine karışılmaz.

Bu mesajından sonra zaten ben sana ne desem boş,fantastik kurgu sevmiyorsun, gerçkleşmesi imkansız diyorsun, mantığın bunu kabul etmiyor sonra gidiyorsun fps oyunlarında okadar mermi yiyorsun ölmüyorsun bunu mantığın kabul ediyor.

Cok mermi yiyip olmemek RPG deki sacmaliklardan daha gercekci.Belki adsmda yelek v.s var ?

Ama o fantastik karakterler yok olamaz da.

Belki adamda yelek v.s var ?

İstemsizce güldüm. Yanlış anlama sakın

• Yine rpg oynayanlari super zeka deha, COD BF3 gibi fps oynayanlari bebe cahil aptal ilan edenler toplanmis.
  • En Sevdiğim Oyun Türü Sıralaması
    1-RPG
    2-TPS - FPS
    3-Strateji
    4-Spor
    5-Yarış
    :D
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Twigg

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Oyun dediğin RPG olmalıdır... önce kendine bir karakter yaratırsın onu geliştirirsin zenginleştirirsin.. herşeyin olur

Bende gidip cod gibi saçmalıklara para verenleri anlamıyorum. Adamın oynacağı en fazla 3-4 saat zaten oda vurdu kırdı olayından ibaret. Rpg oynayamayan adam vasıfsızdır arkadaş...

Anlayamazsın zaten
    Yıl olmuş 2012 millet hala cod u savunuyor,basit fps oyunlarından ne zevk alıyorsunuz anlamıyorum gidin Tribes Ascend oynayın Team Fortress 2 oynayın(F2p olduktan sonra oynamadım) sonra gelip rpg ler hede hödö diyin.

Ya arkadaşım neyini anlayayım.SS'lere baktım.Hepsi böyle saçma varlıklar.Gerçekleşemeyecek şeyler.Misal Diablo . Karakter robot mu oyuncak mı nedir bu ? Gerçekçi olamayacak şeyler bunlar.Bunun yerine git Çizgi film izle.

Bu mesajından sonra zaten ben sana ne desem boş,fantastik kurgu sevmiyorsun, gerçkleşmesi imkansız diyorsun, mantığın bunu kabul etmiyor sonra gidiyorsun fps oyunlarında okadar mermi yiyorsun ölmüyorsun bunu mantığın kabul ediyor.

Cok mermi yiyip olmemek RPG deki sacmaliklardan daha gercekci.Belki adsmda yelek v.s var ?

Şöyle düşünelim.

RPG oyunlarının temeli Lord of the Rings'e dayanıyor. Açıklaması basit. RPG oyunlarının genelinde bulunan ırklar, tabi orta çağda geçenler, Lord of the Rings'te bulunun ırklardır. Elf, Orc, Dwarf. Bunları çoğu RPG oyunlarında görürüz. Kaldıki bilim kurgu RPG oyunlarıda mevcut. Mass Effect veya Star Wars oyunlarını buna örnek gösterebiliriz.

Şimdi sen demişsin ki, oyunda gerçek dışı karakterler olduğu için RPG oyunları saçma. Star Wars, Lord of the Rings, Star Trek gibi yapımlar veya Batman, Spider-Man gibi süper kahramanlar da hayal ürünü ve gerçek dışı karakterleri barındıran yapımlar. Ama oyun dünyasında bu yapımlara "saçma" diyenlerin, oyun dünyası ile uzaktan yakından ilgili olmadığına inanılır ki doğrudur da.

Arkadaşın dediği gibi yıl olmuş 2012, hala CoD savunması yapılıyor. CoD kötü oyun değil. Daha doğrusu değildi. İlk oyunu hiç unutmam mesela ki serinin bence ilk ve en iyi oyunuydu o. Ama sırf para uğruna oyunu geliştirmek yerine sadece bir önceki oyunu kopyalayıp, birazcık yağlayarak piyasaya sürüyorlar. Kusura bakma da, ben her sene çıkan bir oyuna para vermem. Anca indirip oynarım o da sadece can sıkıntısı için. Yoksa bu kadar oyun varken, CoD'u oyundan bile saymam ben.

Bu arada RPG nasıl anlaşılmaz yahu. Sıkılıp kapatırsan anlaşılmaz tabiki RPG emek ister, arkadaş doğru demiş. Uğraşacaksın. Bir süre sonra sevmeye başlıyorsun emin ol. Önceden bende bu CoD manyaklığının içindeydim. RPG, RTS falan oynamazdım ama deneyince görüyorsun güzelliğini. Şimdi Elder Scrolls Online ile Company of Heroes 2'yi bekliyorum. Yihaaaa

Aslında AOE , Company of Heroes 2 , Commandos gibi oyunlar kendini oynatıyor.

Şimdi düşündüm de bu oyunlarda fantastik yaratıklar yok . Sanırım ben fantastik karakter sevmiyorum.Benim için gerçekleşebilecek bişeyler olmalı.

Bence alışmaya çalış. Emin ol seveceksin. Bir kere oynadın mı devamı geliyor zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Twigg -- 23 Eylül 2012; 10:32:10 >

• frm-tr vb. düşük kalitedeki forumlardan bu tarz yorumlar beklerdim; ama donanımhaberde de bu kadar sığ insanların olduğunu görmek beni gerçekten üzdü. Ya öncelikle kimse hiçbir tür oyunu sevmek zorunda değil. Ben RPG seviyorum; ağzımdan salya aka aka oynuyorum. O fantastik dünya beni içine çekiyor. Başkası için de boş, saçma, sıkıcı, gerçek dışı olabilir. Mesela strateji oyunları, Simcity, Cities XL tarzında şehir kurma oyunları bana da çok sıkıcı gelir; ama eminim oynayan insan zevk alıyordur. Hani şu çok iyi, şu tü kaka dememek lazım.

Burada sadece RPG'leri kötüleyen arkadaşları kastetmiyorum. RPG'yi övüp de yok şu kötüdür, bu kötüdür demek de saçma. Hani bir şeyi övüp de diğerlerini itin g*tüne sokmak bana komik geliyor, ne yalan söyleyim.

Şimdi RPG'ye baktığımız zaman. RPG'de içinde de dallara ayrılıyor. Farklı tarzda RPG var. Birini seversiniz, diğerini sevmeyebilirsiniz. RPG deyince her şeyi gözü kapalı oynayan insanlar da değiliz. Öncelikle RPG oynayabilmek için en kötü orta düzey İngilizceniz olmak zorunda. Bana kalırsa bu da çok yeterli değil. Orta düzey deyince de bildiğiniz Intermediate düzeyinden bahsediyorum. Bana kalırsa Advanced düzeyinde İngilizce bilmek RPG için çok daha uygun. Eğer dil bilmeden kafanıza göre RPG oynamaya kalkarsanız, diyalogları anlamadan işaretlerseniz, zaten zevk almanızın imkanı yok. Yapabileceğiniz tek şey; hali hazırda Türkçe yaması hazırlanmış RPG'leri oynamaktır. RPG'lerin de Türkçe yamasını hazırlamak ciddi bir emek, disiplin ister. Mesela Dragon Age Origins, Mass Effect 2, Fallout: New Vegas, The Witcher 2, Darksiders Türkçe yaması olan en ünlü RPG'lerden. Onun dışında da Dark Messiah, Risen 2 gibi oyunların da Türkçe yaması mevcut. Bu oyunları Türkçe yama ile oynayıp zevk alamıyorsanız çok çok zorlamanızın alemi de yok. Fakat, bunlar tü kakadır. Sırf entelektüel görünmek için RPG oynamaya kendilerini zorluyorlar gibi kafanızda bağlantı da kurmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barman -- 23 Eylül 2012; 10:47:41 >

• quote:

Orijinalden alıntı: DjProgressive

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Anlayamazsın zaten

Belki adamda yelek v.s var ?

İstemsizce güldüm. Yanlış anlama sakın

Yani oyunun gerçekleşebileceğini anlatan bir örnek vermeye çalııştım

• türkçe rpg vardıda bizmi oynamadık.

• quote:

Orijinalden alıntı: TrMhMt

Yine rpg oynayanlari super zeka deha, COD BF3 gibi fps oynayanlari bebe cahil aptal ilan edenler toplanmis.

Yok be hocam. Cahil etmek ne haddimize Sadece bu kadar çok oyun varken, bir oyuna bağımlı olmayı pek anlayamıyorum. Sorun bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Twigg -- 23 Eylül 2012; 16:04:25 >
  • bence kamera bakış açısı çok önemli.

kuşbakışı kamera ile oynamak gerçekten sıkıntı verebiliyor. yani en azından benim için bu durum böyle.

tps şeklinde güzel bence rpgler. tps-rpg en güzeli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zaris -- 24 Eylül 2012; 13:43:07 >
  • Rpg dışı oyunlar ciddi anlamda vassat geliyo klas rpg oyunlarını oynayınca. Zaten rpg harici oyunu 1 saatten fazla oynayamıyorum. Hep aynı şeyler monotonluk vs vs hiç bir olay yok.
    Eskiden adventure oyunlar vardı bir de onlar da mükemmeldi. İçinde bulmacamsı şeyler varsa ve oyunda ilerleyebilmek için kafayı kullanmak gerekiyosa o oyun güzeldir. Bunlarda rpgde var. Eskiden zaten direk adventureda vardı.
    Ayrıca oyun içi diyalog olayı direk oyundaki en önemli şey bence. Bir oyunda diyaloglara katılamıyosan çok sıkıcı oluyo ki bu da sadece rpglerde var sanırım.

En önemlisi özgürlük olayı. Rpg oyunlar adamı diğer hiçbir oyunlar kadar kısıtlamaz. Rpg oyunlar özgürlükçüdür, rpg oynarken özgür hissedersin kendini. Bunun da en büyük örneği Ultimadır herhalde. Ultimaki ben hayatımda böyle oyun görmedim. Richard Garriott denen adam ciddi anlamda dehadır. Ultimaysa bir insanın hayatında oynayabileceği en kapsamlı ve mükemmel oyundur herhalde. (Single ve Online farketmez) Zaten online olanı da tartışmasız en iyi online oyundur.
    Ultima 7 1996 yılının falan oyunu yanlış hatırlamıyorsam ve oyunda eşşek kadar harita olmakla birlikte gördüğün her binaya dalabiliyosun lan. Böyle bir özellik olamaz ya. Sandalyeye falan oturabiliyosun var mı daha ötesi. 1996 yılında yapılan hangi oyunda her gördüğün binaya girip her gördüğün npc ile konuşup sandalyeye oturabiliyosun ki. Hala yapamıyosun lan bunu. Allahın belası oyun yapımcıları neden her binaya giremiyoruz lan lanet olsun size.

Diğer en önemli şey de seneryodur. Oyun dediğin film gibi olacak. Sıkış, sıkış bastan savma seneryolara göre ilerlemeyecek. Bu konudada hiçbir oyun türü rpglerin üstüne çıkamaz zaten.

• rpg oyunlar özgürlükçü demişsiniz fakat çoğu rpg oyunu öyle değil. skyrim vs değilde tipik rpg oyunlarına bakalım çoğunda yürümeniz gereken alan bellidir onun dışına çıkamazsınız.

ben şahsen bazen oyunlarda sınırsız dünya özgürlüğü olayını abartıp oyunu bırakıp dağ bayır geziyorum. bu önemli bence. çoğu rpgde bu yok. özgürlükse bence özgürlük bu.

mmo olarak world of warcraft'daki dünya gibi düşünürsek her oyunda böyle bir dünya olsa ne iyi olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zaris

rpg oyunlar özgürlükçü demişsiniz fakat çoğu rpg oyunu öyle değil. skyrim vs değilde tipik rpg oyunlarına bakalım çoğunda yürümeniz gereken alan bellidir onun dışına çıkamazsınız.

ben şahsen bazen oyunlarda sınırsız dünya özgürlüğü olayını abartıp oyunu bırakıp dağ bayır geziyorum. bu önemli bence. çoğu rpgde bu yok. özgürlükse bence özgürlük bu.

mmo olarak world of warcraft'daki dünya gibi düşünürsek her oyunda böyle bir dünya olsa ne iyi olur.

Haklısın öyle bir durum var. Ama özgürlük derken sadece onu kastetmiyordum tabi ki öyle bile olsa diğer oyunlara göre çok daha fazla özgürlük var.
    Özgürlük derken onuda kastettim fakat onun yanında hikayeyi şekillendirebilme, istediğimiz gibi hareket edebilme(çoğu zaman), istediğimiz npcyi kesebilme. İstediğimiz suçu işleyebilme. İstediğimiz iyiliği yapabilme vs vs seçimler bizim elimizde yani.

O anlamda bir özgürlükse dediğim gibi ultimada var. Ultima 7 mesela ben öyle özgürlük görmedim. Online olaraksa Ultima Online zaten aşmış bu anlamda. Wowdaki özgürlüğün 10larca katı bir özgürlük var oyunda.

Bunların dışındaki daha kısıtlayıcı rpglerde bile diğer oyun türlerine göre çok daha fazla özgürsünüz alan konusunda.

• Aman rpg mize dokunmayında sonra kendimizi skyrim dağlarında, fallout çöllerinde,diablo mağaralarında mouse imleciyle nişan alıp sağ tıklayıp yakınlaştırıp sonrada sol tıklayıp canavar öldürürken bulmayalım aman diyim. Herkes mutlu mesut yaşasın özgürce cod oynayın ateş edin level falan atlayın da RPG mize dokunmayın lütfen
  • valla ben RPG pek kullanmıyorum.uzun menzilli kanas yada tam otomatik silahlar tercihimdir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: atsuma

valla ben RPG pek kullanmıyorum.uzun menzilli kanas yada tam otomatik silahlar tercihimdir.

• Rpg oyuncusu= Daha zeki oyuncu, bu kadar net
  • 2 tane sazan yakaladım hanım.ver fırına akşam yiyelim

demek ki millet burda birbirinin açığını arıyor laf sokmak için.sonuç manevi tatmin.yani para ile satın alınamaz.diğer şeyler için master card yeterli.
  • rpgleri çok severim ama rpg oyunların da sorunu kendini tekrarlaması. hikayenin orijinalliği dışında hiç bir özelliği olmayan oyunlar bunlar. ana hikaye dışında hep aynı şey: şu dungeonda itemimi kaybettim onu getir, şu adama şunu götür, kardeşim mağarada kayboldu git kurtar. bu ne lan? hayal gücünün genişliğiyle rpg'nin bir alakası yok. hatta rpg hayal gücü geniş insan için daha tehlikeli olur çünkü hep daha fazlasını istiyoruz, şu da olsaydı şu da olsaydı diyoruz olmayınca bir burukluk oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: atsuma

valla ben RPG pek kullanmıyorum.uzun menzilli kanas yada tam otomatik silahlar tercihimdir.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.