Şimdi Ara

Rotring Rapid Pro ofix'te 73 TL!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
111
Cevap
0
Favori
11.922
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar kaliteli uçlu kalem almayı düşünen, ihtiyacı olan varsa kaçırmasın. Normal kırtasiyelerde fiyatı 120-130 arası değişiyor. Hatta 100 lira üzeri bulmak da zor, bugün bizim okulun kırtasiyesinde 118.5 TL'ye gördüm. Eve gelir gelmez aldım. Tavsiye ederim 10 numara uçlu kalemdir.

Ayrıca 75 tl üzerine kargo bedava, yanına bi de 2-3 liralık bir şey ekleyin, kargonuz da beleşe gelsin.
    http://www.ofix.com/Rotring-1904255-Rapid-Pro-Krom-Versatil-Kalem

Rotring Rapid Pro ofix'te 73 TL!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Do Bemol Kerim -- 14 Mart 2017; 16:35:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Pentel Smash'den bahseden bir kaç arkadaş olmuş. Yeri gelmişken ben de bahsetmek isterim.
    Uzun süredir adını duyuyordum ve almak istediğim bir kalemdi. Öncesinde Parker Jotter Versatil kullanıyordum, onun mekanizmasını uzun uğraşlar sonucu bozduktan sonra bir süre Rotring Rapid kullandım ve en son Pentel Smash'i almaya karar verdim.

Amazon linki isteyen arkadaşlar var, oraya ben de bakmıştım ama 10 dolar üzerine bir de kargosu vardı, Pentel uç vs. de almak istediğim için n11'de tümünü satan bir satıcıya denk geldim ve oradan almak istedim. Kalemin fiyatında 6-7 liralik bir artış görünüyorki dolar sebepli olduğunu düşünüyorum.

Ürünle ilgili eleştiride bulunmak gerekirse;
    Ürünün tutuş yapılan kısmı ve askılık yeri metal, diğer taraflar plastik. Ve bu yüzdendirki çok hafif bir parlama kısa sürede gerçekleşmiş bulunmakta, buna tutuş yeri olan uca yakın metal kısım da dahil. Kauçuklar güzel bir tutuş sağlıyor, elinizden çok kaymıyor. Hafif bir kalem. Rapid Pro deneyimleme şansım da oldu, rahat bir kalem olduğunu düşünmüyorum. Özellikle ağır seven kişiler haricindeki kullanıcılar rahat edemeyecektir, şahsi görüşüm. Fakat içe giren uç yapısı bir artı, Smash'de bu özellik bulunmuyor. Bu durumu hafif yapısı ve görece kalın uç yapısı ile bir nebze tolere etmeye çalışıyor diyebiliriz. Beklenmedik durumlara karşı dikkatli olunmalı.

Rotring 800 kullanan bir arkadaş uç kırma problemi yaşadığını ve bunu Rotring'e bildirdiğinde ürünün yenisini yolladıklarını belirtmiş, bu olay aslında Rotring 800'ün sahip olduğu kronik bir problemdi ve Rotring'in böyle bir tavır sergilemesi gayet normal görünüyor, sonraki serilerde bu problemin giderildiğini sanıyorum. Fakat Rotring Rapid Pro'ya sahip olan arkadaşımın kaleminin ucunu kırması sonucu yedek parça isteğiyle ilgili Rotring'le iletişim kurmasından sonra ürünün yenisinin ücretsiz gönderilmiş olması, Rotring'in güzel bir satış sonrası hizmeti olduğunu açık açık gösteriyor.

Tekrar Smash'e dönersek, öncesinde kısa bir süre Rapid kullandığımı söylemiştim, Parker Jotter almadan önce de bu kalemi kullanmıştım aslında. Şunu söyleyebilirimki, gerçekten çok iyi bir kalem. İçe gizlenebilen ucu, kauçuk tutuş yerleri(uzun kullanım sonucu soyulsa da) ve uç uzunluğu ideal, Smash'i aldıktan sonra alışmam biraz zaman aldı, her kalemde yaşanan bir durum. Ancak şu bir gerçekki kalemin tutuş yeri ile ucuna olan mesafe yazınıza çok etkiyor, ve Rapid ile kıyasladığımda Pentel'de bu mesafenin daha uzun olduğunu, dolayısıyla yazınızın biraz farklı olacağını söyleyebilirim. Tabi bu kısmın kişinin yazı karakteriyle ilgili olduğunu düşünüyorum ve bu durumun size olumlu-olumsuz nasıl etkisi olacağını söyleyemeyeceğim. Arkadaşlarımın genel olarak kalemi beğendiğini de eklemeliyim.

Silgi ve uç ile de kısaca bahsetmek gerekirse;
    Silginin özellikle soft olanını almanız gerekmiyorsa normal sertlikte olanı almanızı öneririm. İnce yapısından dolayı zamanla kırılmalar oluşabiliyor. Onun haricinde iyi bir silgi, küçük boyutlarına bakmayın, daha az toz? bırakarak silme yapıyor ve bu sayede göründüğünden daha uzun bir ömrü var aslında.
    Ucu ise Smash'le birlikte kullandığımda 2B için konuşmak gerekirse Rotring Rapid ve Rotring uç ikilisine göre biraz daha sert hissettiriyor. Bu yüzden 4B uç'da almıştım. Koyuluk fazlaca arttı fakat bu sefer ucunuz daha hızlı tükeniyor ve silme esnasında daha fazla dağılan bir yazınız oluyor.

Herşeyden bahsetmek istedim, biraz uzadı bu yüzden. Faydalı olmuştur umarım.
  • İlla ki fark vardır ama scriks kalemler de çok güzel ve ucuz

• 73 tl yi kaleme veren sicak firsatci var mi acaba burada..

• Kaybetme ihtimalini düşününce almaktan vazgeciyorum hep 😁

• Bu kalem yere düşünce ucu bükülüyor kullanılamıyor kesinlikle tavsiye etmiyorum almayın bi düşmede paranız boşa gider

• cagdeg kullanıcısına yanıt
    Kardeşim sıcak fırsatçı olunca en dandik ürünleri mi kullanalım?

Ayrıca bir kaleme yüz lira da verilir beş yüz lira da. Dolmakalem, versatil kalem, roller kalem merakı olan birçok insan var.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • kalem sınavlarda şüphesiz başarı sağlıyor sanırım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sub-Zer0

Kaybetme ihtimalini düşününce almaktan vazgeciyorum hep 😁

O parayı verince kaybetmiyorsun hocam. 5-6 yıl önce 50 liraya Pentel Smash aldım kaybetmedim.
  • en son üniversitdeyken parayla kalem almıştım 25 yıl önce. o günden beri hep eşantiyon kalem kullanıyoruum
  • Rapid pro'yu 6 yıldır kullanıyorum. Gerçekten ben ve çevremde kullandığımı gören herkes çok beğeniyor. Ağır bir kalem fakat tutuş hissi çok kaliteli. Ucu açıkken üstüne düşerse yamulur ama normalde içe giriyor uç. Tabi fiyat pahalı gelebilir kimilerine. Rotring 800 de mevcut fakat bundan vazgeçemiyorum.
  • cagdeg kullanıcısına yanıt
    Pentel markalı olanına çok daha fazla bir rakamı verdim, bozulursa ya da başına bir şey gelirse hiç düşünmeden gider yine aynısından alırım.
    Sıcak Fırsatçılık çer çöp toplamak değil hocam, bir ürünü ederinden düşük rakamlara hatta oluyorsa beleşe almaktır.
  • Rotring 500 de cok iyiydi. Hakkaten alan bir daha aliyor kaliteyi hissediyor. Ne yazikki ogrencilere vermistim sinavda fakat kalem dahada geri gelmedi

• quote:

Orijinalden alıntı: Carpocalypso

Bu kalem yere düşünce ucu bükülüyor kullanılamıyor kesinlikle tavsiye etmiyorum almayın bi düşmede paranız boşa gider

Hocam yere düşürünce hepsi patates oluyor. Şahsen kalemlerimi kalem kutumda taşırım, özen gösteririm.

120 liralık kalemi 73 liraya almak bence gayet sıcak. Okulun kırtasiyesinde aynı kalemi 120 liraya görünce yaşadığım o haz hele, tarif edilemez

• 120 tl lik kalemin 73 tl ye bulunmasi sicak firsatcilik dogru buna katiliyorum ,amaher seyin bi ayari vardir kalem sonucta islevi ayni demek istedigim bu kardeslerim bunun sonu yok yani

• rotring 800 içinde sıcak fırsat paylaşsaydınız keşke 😬😬😬

• quote:

Orijinalden alıntı: please44

rotring 800 içinde sıcak fırsat paylaşsaydınız keşke 😬😬😬

Hocam onun fiyatı pek sıcak gelmedi bana açıkçası ya
  • Merak edip 800 un fiyatına baktım hey maşallah. Ben uçlu kalem kullanırken en iyi bildiğimiz kalem üçgen Faber Castell di. Onu da 30 liraya falan alıyorduk en fazla

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • O paraya 73 tane kalem alirim. Hem bi kaleme 73 lira veren zengin? Kargosundanda kacmasin bi zahmet

• quote:

Orijinalden alıntı: cagdeg

73 tl yi kaleme veren sicak firsatci var mi acaba burada..

Sıcak fırsatçı : Kaliteyi piyasadan daha uygun fiyata alan kişiye denir.
  • pentel smash almanızı tavsiye ederim hocam q1000 de q10005 de iyidir.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.