Çalışma sistemi farklı. Örneğin bir ev aletinden örnek vereyim. Buzdolabı işi soğutmak. Ama low frost var nofrost var. Genel olarak low frost kullanan da çok memnun ama nofrost alışkanlığı olan işin belkide işkence geliyor. Robot süpürge ise ilk defa alacağımız bir ürün. O nedenle buzdolabı örneğindeki low frost yani uygun bir robot süpürge de işimizi görür. Ama nofrost yani kameralı veya lidarlı bir cihaz ile haritalama yaparsak ve lowfrost yani uygun fiyatlı bir robot süpürge geçersek o zaman "bu neymiş" deriz.. Kısaca raslantısal çalışan bir cihaz sadece temizlik yapar. Genel olarak bir odaya koyup kapısını kapatırsanız orayı temizler. Tüm eve salarsanız kafası karışır. Ama kamera veya lidarlı bir cihaz olursa istediğiniz evin bölgesine gönderebilirsiniz. Belkide no mop Zone belirleyerek halıları işaretleyip halıları kaldırmadan da mop attırabilirsiniz.. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Robot Süpürge Fırsatları [ANA KONU] (175. sayfa)

-
-
quote:
Orijinalden alıntı: _trapzone_s5 amazonda 3940 dı az once sayfa yenıleyınce 4506 oldu. takip edin istersenız anlık değişiyor
Alabildiniz mi bu fiyattan?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yed66 -- 5 Şubat 2021; 12:5:57 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Haklisiniz bence uygulamasi da daha basarili 360 in -
Sen subarucu adamsin..iyi secim yaparsın.bunu almazsin. -
-
Çok sağolun hocam gerçekten çok yardımcı oldunuz. Tüm içtenliğimle teşekkür ederim..
Ben teşekkür ederim hocam
Akıllı Robot Süpürge konforu, zaman tasarrufu ve sağlıklı ev havası herkesin hakkı
Saygılar
-
Arkadaşlar bu başlığı uzunca bir süredir takip ediyorum, baya da araştırdım. Ulaştığım bilgileri herkesle paylaşmak istedim.
Viomi firması NASDAQ da işlem gören bir kısmının Xiaomi'nin sahibi olduğu bir şirket. Yok kronik arızalıymış anakartı bozuk ürünmüş kötülüyorlar sonra en kötü Mop pro alın diyorlar. Xiaomi Mop pro'yu Viomi üretiyor hatta Viomi SE, Viomi V2'de Xiaomi Mop pro varyantları.
1C'yi de Viominin ürettiğini okudum, ayrıca Xiaomi Vacuum mop diye ayrıca satılan bir model daha var bunu da Roborock firması üretmiş Xiaomi'ye. Mop Pro bu ürünün devamı olarak gösteriliyor.
Xiaomi firması Roborock firmasının da bir kısmına sahip, Roborock s5 Max Amerika'da tutmuş bir model. Araştırırsanız çoğu yabancı kaynak bu ürünü öneriyor.
Mop Pro'nun su akıtma problemi var, aynı hazneyi kullanan tüm cihazların var. Yurtdışında 3D printer'dan bir parça bastırıp yada Aliexpressten bir lastik tıpa alıp durumu çözenler var. Bu akan su anakarta yada sensörlere geçebiliyor oksitlenme yapabiliyor, bu arkadaşlar da bu sebep ile anakartı bozuk ürünlerin diyor sanırım. Eğer çok sık mop yaptıracaksanız, aletin haznesinde su bırakacaksanız bu modellerden uzak durun derim.
Kısaca bildiğim modelleri de sizin için listeyeyim.
360 firması yeni bir firma, çok az videosu vardı. TR'de yetkili servisi olsun takıntısı olan arkadaşlar baksın derim bende üstteki arkadaşlar gibi. Kullanıcı sayısı az olduğu için eledim. Ecovacs, iRobot gibi avrupa - amerika'da çok satan markalara bakmadım f/p bir model arıyordum. Ayrıca Xiaomi ekosisteminde kalmak MiHome uygulaması ile herşeyi yönetmek istiyordum.
1500 - Anker 11S (Ucuz - rastgele temizleyen kategorisinde en iyi model Youtube daki en yetkili kanal olan Vacuum Wars'ın yalancısıyım. Özellikle çekim gücünü çok beğenmiş)
1900 - Xiaomi G1 (Bunun yerine Anker 11s tavsiye ediliyor, ama ekosistem de iseniz tek uygulama olsun diyorsanız düşünülebilir)
-- Buradan sonra tüm modeller harita kaydetmeli ve oda ayırmalı --
2300 - Xiaomi 1C (Bu kameralı bir model, rastgele temizlemiyor Viomi üretimi, 1 harita kaydedebiliyorsunuz)
2350 - Viomi SE (Eğer sık mop yapacaksanız 1C alın yok süpürmesi önemli daha akıllı olsun diyorsanız bunu alın ama tek haznesi var 300 ml toz, 200 ml su, 5 harita kaydedebiliyorsunuz)
2700 - Viomi V2 Pro (SE modelinin aynısı, 3 hazne ile geliyor (550 ml su, 550 ml toz, 300ml toz - 200 ml su) Mop Pro ya 3200 bayılmayın aynı makine bunu alın, 5 harita kaydedebiliyorsunuz) (Mop çok yaptırcam aleti dikkat ederek kullanamam akıtır farketmem diyorsanız ya 1C'ye döneceksiniz yada Roborocklara geçeceksiniz)
3200 - Xiaomi Mop Pro (Tr garantisi, servisi de olsun diyen arkadaşlar alabilir, Tek harita kaydedebiliyorsunuz)
3500 - Viomi V3 (2500 pa çekişi var çok güçlü ancak bu fiyata çıkmışken az daha ekleyin Roborock alın derim)
3700 - Roborock S6 Pure (S5 Max'a göre eksiği su pompa ile akmıyor bu yüzden az aksın çok aksın uygulamadan seçemiyorsunuz ve su haznesi daha küçük, diğer özellikleri aynı)
4200 - Roborock S5 Max (Çok ender görülen su haznesi çatlama dışında problemi yok, o da tek sensöre zarar verebiliyor. Herşeyi tam, pili de diğer cihazlardan yüksek, halı sensörü var halıları algılayıp tam güç çekim yapıyor, 3 harita kaydedebiliyorsunuz. 480 ml toz haznesi var, çoğu yabancı youtube kanalı 2020 yılının en iyi f/p süpürgesi seçmiş)
----- Buraya kadar hiç bir cihaz halı üzerinde moplama yapmayayım demiyor öyle bir seçim yapamıyorsunuz ikinci bir harita yaratıp restricted zone ekleyerek bu sıkıntıyı çözebiliyorsunuz.
S5 Max dahil her firma zaman zaman güncellemelerle kullanıcılara sıkıntı yaşatabiliyor ama bunlar hepsinde oluyor ve yeni güncellemelerle düzeltiliyor. Hatta bazen güzel özelliklerde ekleniyor 1C'ye haritada odaları ayırma sonradan güncelleme ile getirilmiş, belki ileride S5 Max'a halı moplamama özelliği eklerler.
Ben süpürge amaçlı kullanacağım için V2 pro seçtim 550 ml toz haznesi var. Daha iki gündür kullanıyorum, şimdilik iyi gibi. Yazılımını da güncelledim hiç sorun çıkmadı.
Umarım bilgiler işinize yarar yönlendirici olur, iyi forumlar dilerim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rognoso -- 5 Şubat 2021; 23:3:18 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: RognosoArkadaşlar bu başlığı uzunca bir süredir takip ediyorum, baya da araştırdım. Ulaştığım bilgileri herkesle paylaşmak istedim.
Viomi firması NASDAQ da işlem gören bir kısmının Xiaomi'nin sahibi olduğu bir şirket. Yok kronik arızalıymış anakartı bozuk ürünmüş kötülüyorlar sonra en kötü Mop pro alın diyorlar. Xiaomi Mop pro'yu Viomi üretiyor hatta Viomi SE, Viomi V2'de Xiaomi Mop pro varyantları.
1C'yi de Viominin ürettiğini okudum, ayrıca Xiaomi Vacuum mop diye ayrıca satılan bir model daha var bunu da Roborock firması üretmiş Xiaomi'ye. Mop Pro bu ürünün devamı olarak gösteriliyor.
Xiaomi firması Roborock firmasının da bir kısmına sahip, Roborock s5 Max Amerika'da tutmuş bir model. Araştırırsanız çoğu yabancı kaynak bu ürünü öneriyor.
Mop Pro'nun su akıtma problemi var, aynı hazneyi kullanan tüm cihazların var. Yurtdışında 3D printer'dan bir parça bastırıp yada Aliexpressten bir lastik tıpa alıp durumu çözenler var. Bu akan su anakarta yada sensörlere geçebiliyor oksitlenme yapabiliyor, bu arkadaşlar da bu sebep ile anakartı bozuk ürünlerin diyor sanırım. Eğer çok sık mop yaptıracaksanız, aletin haznesinde su bırakacaksanız bu modellerden uzak durun derim.
Kısaca bildiğim modelleri de sizin için listeyeyim.
360 firması yeni bir firma, çok az videosu vardı. TR'de yetkili servisi olsun takıntısı olan arkadaşlar baksın derim bende üstteki arkadaşlar gibi. Kullanıcı sayısı az olduğu için eledim. Ecovacs, iRobot gibi avrupa - amerika'da çok satan markalara bakmadım f/p bir model arıyordum. Ayrıca Xiaomi ekosisteminde kalmak MiHome uygulaması ile herşeyi yönetmek istiyordum.
1500 - Anker 11S (Ucuz - rastgele temizleyen kategorisinde en iyi model Youtube daki en yetkili kanal olan Vacuum Wars'ın yalancısıyım. Özellikle çekim gücünü çok beğenmiş)
1900 - Xiaomi G1 (Bunun yerine Anker 11s tavsiye ediliyor, ama ekosistem de iseniz tek uygulama olsun diyorsanız düşünülebilir)
-- Buradan sonra tüm modeller harita kaydetmeli ve oda ayırmalı --
2300 - Xiaomi 1C (Bu kameralı bir model, rastgele temizlemiyor Viomi üretimi, 1 harita kaydedebiliyorsunuz)
2350 - Viomi SE (Eğer sık mop yapacaksanız 1C alın yok süpürmesi önemli daha akıllı olsun diyorsanız bunu alın ama tek haznesi var 300 ml toz, 200 ml su, 5 harita kaydedebiliyorsunuz)
2700 - Viomi V2 Pro (SE modelinin aynısı, 3 hazne ile geliyor (550 ml su, 550 ml toz, 300ml toz - 200 ml su) Mop Pro ya 3200 bayılmayın aynı makine bunu alın, 5 harita kaydedebiliyorsunuz) (Mop çok yaptırcam aleti dikkat ederek kullanamam akıtır farketmem diyorsanız ya 1C'ye döneceksiniz yada Roborocklara geçeceksiniz)
3200 - Xiaomi Mop Pro (Tr garantisi, servisi de olsun diyen arkadaşlar alabilir, Tek harita kaydedebiliyorsunuz)
3500 - Viomi V3 (2500 pa çekişi var çok güçlü ancak bu fiyata çıkmışken az daha ekleyin Roborock alın derim)
3700 - Roborock S6 Pure (S5 Max'a göre eksiği su pompa ile akmıyor bu yüzden az aksın çok aksın uygulamadan seçemiyorsunuz ve su haznesi daha küçük, diğer özellikleri aynı)
4200 - Roborock S5 Max (Çok ender görülen su haznesi çatlama dışında problemi yok, o da tek sensöre zarar verebiliyor. Herşeyi tam, pili de diğer cihazlardan yüksek, halı sensörü var halıları algılayıp tam güç çekim yapıyor, 3 harita kaydedebiliyorsunuz. 480 ml toz haznesi var, çoğu yabancı youtube kanalı 2020 yılının en iyi f/p süpürgesi seçmiş)
----- Buraya kadar hiç bir cihaz halı üzerinde moplama yapmayayım demiyor öyle bir seçim yapamıyorsunuz ikinci bir harita yaratıp restricted zone ekleyerek bu sıkıntıyı çözebiliyorsunuz.
S5 Max dahil her firma zaman zaman güncellemelerle kullanıcılara sıkıntı yaşatabiliyor ama bunlar hepsinde oluyor ve yeni güncellemelerle düzeltiliyor. Hatta bazen güzel özelliklerde ekleniyor 1C'ye haritada odaları ayırma sonradan güncelleme ile getirilmiş, belki ileride S5 Max'a halı moplamama özelliği eklerler.
Ben süpürge amaçlı kullanacağım için V2 pro seçtim 550 ml toz haznesi var. Daha iki gündür kullanıyorum, şimdilik iyi gibi. Yazılımını da güncelledim hiç sorun çıkmadı.
Umarım bilgiler işinize yarar yönlendirici olur, iyi forumlar dilerim.
Teşekkürler faydalı bilgiler için.
Şu anda moplama yaparken halı algılama özelliği sadece Ecovacs Deebot Ozmo 950 modelinde var. Onun fiyatı da Roborock s5 Max 'a yakın. Bu iki robot süpürgeyi artısıyla eksisiyle kıyaslama yapacak uzman biri varsa çok faydalı olacaktır.
-
Roborock Xiaomi den 2019 sonunda tamamen ayrıldı dedi firmayla bağlantısı olan camiadan insanlar ama siz öyle diyorsanız öyledir elbet.
YouTube da 6 ay s5 max kullandım halıya çıkınca mop bezine su damlatmayı kesiyor + 2500pa güce sahip diyen Youtuber lar gördü bu gözler ama siz baya bir videoları baz almışsınız vardır bir bildiğiniz.
Peki
Roborock'un %24.6'si Xiaomi'nin, zaten cihazlarını isterseniz MiHome'dan kullanabiliyorsunuz. Amerika'da Çin ürünlerine antipati olmasa Roborock uygulaması da olmazdı diye düşünüyorum hatta, ama "camia" dan insanlarla iletişiminiz var ise siz daha doğru biliyorsunuzdur.
-
Sizin videolar, dış kaynaklar Roborock bir kere bile yazılım sorunu yaşatmazken Xiaomi' nin güncelleme sonrası günlerce kilitli kalmasına ne diyor?
-
Bir malın kullanıcısı ne kadar çok ise şikayeti o kadar çok olur. Örnek vermek gerekirse Volkswagen şikayeti bakın bir sürü şikayet görürsünüz ama bu VW'nin kötü olduğu anlamına gelmez hatta en çok satan markalardandır. Burada şikayet oranına bakmak lazım onu da bilemiyorum.
Sizde 360 firmasının demo cihazları var, "camia" ile muhabbetiniz var, bu başlıkta da diğer başlıkta da en çok yazansınız. Kim ne sorsa fiyat bandı yakınsa o iyi ama şusu var o yüzden 360 bence diyorsunuz. Bir bildiğiniz vardır.
Ben 360 firmasını bilmem, ürünlerini incelemedim, ama kullanıcısı az onu bilirim. Ecovacs, irobot, Xiaomi dünyada çok satmış bunu bilirim. Tercihimi popüler ürünlerden yana kullanırım düşünen baksın incelesin 360'ı da beni ilgilendirmez. Belki bahsettiğim modellerden daha iyidir, bilgim yok. Kötü de olsa her malın bir alıcısı vardır. Kendi maceramı fiyatları ile düşüncelerimi ve öğrendiklerimi paylaştım.
Bu bilgileri de Ayşe teyzeden öğrenmedim bunu işi olarak yapan insanlardan öğrendim, bahsettiğim kaynaklar da milyon izlenen 100000 üstü takipçili kanallar ve resmi siteler.
Bu nedenlerle sizinle tartışamayacağım, ben size bilgi veriyorum sizde ulaşabilirsiniz ama konuyu başka yere çekip tartışmak "bir neden ile" işinize geliyor sanırım.
https://us.roborock.com/pages/about-us
"In September 2014, we received the investment from Xiaomi and became a member enterprise of Xiaomi ecological chain."
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rognoso -- 6 Şubat 2021; 1:3:15 >
-
ben 360 ile ilgili size birşey dememiştim ama... Siz kendi işinize gelen yorumları okumuşsunuz hocam :) Ana konuda bir çok konuda soruyu soran kullanıcının evinin m², özellikleri, bütçesi vs vs sine göre iRobot, S5 max, N3 max, T8, ozmo950, Luna-200 hatta Mop pro ve 1C de önerdim ama sizin gözünüze sadece kendi sahibi olarak ve demo cihaz olarak belli bir süreyle test ettiğim marka olan 360' ın denk gelmeside ilginç ama siz öyle diyorsanız öyledir.
Tabii ki dilediğiniz markayı tercih edebilirsiniz ama bu çok satan markanın haliyle daha çok sorun yaşamış kullaıcı geri bildirimleri olduğu gerçeğini değiştirmez.
Estağfurullah tartışmak neden olsun? bilgi paylaşıyoruz hocam.
ürün satmak :)) bunada benden kocaman PEKİ
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mali_bu16 -- 6 Şubat 2021; 1:10:24 > -
Burası şu urunun ozelliklerini sayayim bunun ozelliklerini sayayim degil de baslikta Kocaman göründüğü üzere FIRSATLAR Bölümü...cok emek harcamissiniz emeginize sağlık keşke robot supurgeler hakkinda bolumune yazsaymissiniz....Vacuum wars izleyip ürün almam bu arada.....muhhtesem dedikleri piyasa lideri dedikleri ecovacsin dahi birdunya yazilim sikintisi çıktı...var ise amazondan biryerden robot süpürge fırsatı paylaşın şenlensin buralar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ShadowOfSpirit -- 6 Şubat 2021; 21:2:29 > -
..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brkprlk35 -- 6 Şubat 2021; 23:3:19 >
Tabi insan ecovacs indirimini kaçırıp başka robot almak zorunda kalınca ecovacs kötü oluyor :) -
ecovacs 950 su an 3650 tl amazon germany saticisinda.
alalim mi ne diyorsunuz ?
olumsuz bir yani var mi ?
-
Roborock aldigim gun bekledigim indirime girdi ecovacs...ama sonradan okuduklarim arastirdiklarimla cok yuksege koydugumu anladim bu firmayı..insan sektör liderinden boyle hatalar beklemiyor sonuçta.bugun olsa dusunurum 2 kez.....Benim istedigim indirimde 4800 tl ye geliyordu amazon.de den ozmo 950...bir mesaj yukariya bakarsaniz 3850 lere geliyormus yine de almadim kendime.o kadar mesafeliyim. -
Ben kullanıyorum memnunum arada sapıtsa da iş görüyor. Bu fiyata öneririm ama 4K üstüne çıkarsa alternatiflerine bakmanızı öneririm S5max gibi
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X