|
kullanıp beğenenlere saygım var. ancak bizde olmadı.
ev 120 mt 95 dk civarı sürüyor takılmazsa. normalde kendim 20 dk bitiriyordum. ama o kadar çok takılıyor ya da duruyor ki... peşinde koşmaktan o kadar yorgun düşüyoruz ki. hiç bişey olmasa fırçasına saç dolanır durur ya da harita problemi oluyor duruyor. ya da takılıyor haritayı sıfırlıyor uğraş dur. ve bazen evde olmayan bölümler algılayıp oraya girmeye çalışıp şarjını bitiriyor. evde en ufak püsküllü bişey varsa zaten çalıştırmayın hiç. yani avrupadaki gibi 300 birim olsa mükemmel alet derdim. ama 4000-5000 birime bence değmez. |
Arkadaşlar bu başlığı uzunca bir süredir takip ediyorum, baya da araştırdım. Ulaştığım bilgileri herkesle paylaşmak istedim. Viomi firması NASDAQ da işlem gören bir kısmının Xiaomi'nin sahibi olduğu bir şirket. Yok kronik arızalıymış anakartı bozuk ürünmüş kötülüyorlar sonra en kötü Mop pro alın diyorlar. Xiaomi Mop pro'yu Viomi üretiyor hatta Viomi SE, Viomi V2'de Xiaomi Mop pro varyantları. 1C'yi de Viominin ürettiğini okudum, ayrıca Xiaomi Vacuum mop diye ayrıca satılan bir model daha var bunu da Roborock firması üretmiş Xiaomi'ye. Mop Pro bu ürünün devamı olarak gösteriliyor. Xiaomi firması Roborock firmasının da bir kısmına sahip, Roborock s5 Max Amerika'da tutmuş bir model. Araştırırsanız çoğu yabancı kaynak bu ürünü öneriyor. Mop Pro'nun su akıtma problemi var, aynı hazneyi kullanan tüm cihazların var. Yurtdışında 3D printer'dan bir parça bastırıp yada Aliexpressten bir lastik tıpa alıp durumu çözenler var. Bu akan su anakarta yada sensörlere geçebiliyor oksitlenme yapabiliyor, bu arkadaşlar da bu sebep ile anakartı bozuk ürünlerin diyor sanırım. Eğer çok sık mop yaptıracaksanız, aletin haznesinde su bırakacaksanız bu modellerden uzak durun derim. Kısaca bildiğim modelleri de sizin için listeyeyim. 360 firması yeni bir firma, çok az videosu vardı. TR'de yetkili servisi olsun takıntısı olan arkadaşlar baksın derim bende üstteki arkadaşlar gibi. Kullanıcı sayısı az olduğu için eledim. Ecovacs, iRobot gibi avrupa - amerika'da çok satan markalara bakmadım f/p bir model arıyordum. Ayrıca Xiaomi ekosisteminde kalmak MiHome uygulaması ile herşeyi yönetmek istiyordum. 1500 - Anker 11S (Ucuz - rastgele temizleyen kategorisinde en iyi model Youtube daki en yetkili kanal olan Vacuum Wars'ın yalancısıyım. Özellikle çekim gücünü çok beğenmiş) 1900 - Xiaomi G1 (Bunun yerine Anker 11s tavsiye ediliyor, ama ekosistem de iseniz tek uygulama olsun diyorsanız düşünülebilir) -- Buradan sonra tüm modeller harita kaydetmeli ve oda ayırmalı -- 2300 - Xiaomi 1C (Bu kameralı bir model, rastgele temizlemiyor Viomi üretimi, 1 harita kaydedebiliyorsunuz) 2350 - Viomi SE (Eğer sık mop yapacaksanız 1C alın yok süpürmesi önemli daha akıllı olsun diyorsanız bunu alın ama tek haznesi var 300 ml toz, 200 ml su, 5 harita kaydedebiliyorsunuz) 2700 - Viomi V2 Pro (SE modelinin aynısı, 3 hazne ile geliyor (550 ml su, 550 ml toz, 300ml toz - 200 ml su) Mop Pro ya 3200 bayılmayın aynı makine bunu alın, 5 harita kaydedebiliyorsunuz) (Mop çok yaptırcam aleti dikkat ederek kullanamam akıtır farketmem diyorsanız ya 1C'ye döneceksiniz yada Roborocklara geçeceksiniz) 3200 - Xiaomi Mop Pro (Tr garantisi, servisi de olsun diyen arkadaşlar alabilir, Tek harita kaydedebiliyorsunuz) 3500 - Viomi V3 (2500 pa çekişi var çok güçlü ancak bu fiyata çıkmışken az daha ekleyin Roborock alın derim) 3700 - Roborock S6 Pure (S5 Max'a göre eksiği su pompa ile akmıyor bu yüzden az aksın çok aksın uygulamadan seçemiyorsunuz ve su haznesi daha küçük, diğer özellikleri aynı) 4200 - Roborock S5 Max (Çok ender görülen su haznesi çatlama dışında problemi yok, o da tek sensöre zarar verebiliyor. Herşeyi tam, pili de diğer cihazlardan yüksek, halı sensörü var halıları algılayıp tam güç çekim yapıyor, 3 harita kaydedebiliyorsunuz. 480 ml toz haznesi var, çoğu yabancı youtube kanalı 2020 yılının en iyi f/p süpürgesi seçmiş) ----- Buraya kadar hiç bir cihaz halı üzerinde moplama yapmayayım demiyor öyle bir seçim yapamıyorsunuz ikinci bir harita yaratıp restricted zone ekleyerek bu sıkıntıyı çözebiliyorsunuz. S5 Max dahil her firma zaman zaman güncellemelerle kullanıcılara sıkıntı yaşatabiliyor ama bunlar hepsinde oluyor ve yeni güncellemelerle düzeltiliyor. Hatta bazen güzel özelliklerde ekleniyor 1C'ye haritada odaları ayırma sonradan güncelleme ile getirilmiş, belki ileride S5 Max'a halı moplamama özelliği eklerler. Ben süpürge amaçlı kullanacağım için V2 pro seçtim 550 ml toz haznesi var. Daha iki gündür kullanıyorum, şimdilik iyi gibi. Yazılımını da güncelledim hiç sorun çıkmadı. Umarım bilgiler işinize yarar yönlendirici olur, iyi forumlar dilerim. |
Arkadaslar burasi robot supurgeleri fırsat paylasimi konusu.. Ben mi yanlis biliyorum... Robot supurgeler hakkinda soru sorabileceginiz bilgi alabileceginiz hem genel hem de markalara özel bölümler var.Buradaki konudan daha da anlayanlar var.. Farkindalik yaratsin diye söylüyorum burası alamamis almaya çalışan kişilerin yeri.. Alma o iyi degil kötü vs yorumlar tabiki olacak ama devamini öbür bölümlerde yaparsaniz bu konuya girdiğimizde gercekten robot supurge firsatlari görürüz.. Saygılarla
|
Sadece "beğenmedim" diyerek kullandıkları süpürgeleri iade eden arkadaşlar var... Çok da kaba olmak istemiyorum ama gerçekten hiç etik bir davranış değil; söylemeden geçemeyeceğim. Hani "bana kullanılmış süpürge gönderdiler" diye şikayet eden arkadaşlar var ya; işte yaşadığınız mağduriyetin en büyük sebebi bu şekilde keyfi iade eden, tüketici haklarını kötüye kullananlar. Tabii şimdi bazıları "bana bu hak verilmiş, istediğim gibi kullanırım sana ne" diyecektir ki; kendi bakış açısıyla haklı. Zaten konu da bakış açısının farkıyla alakalı; etik kavramlar tartışmaya açık ve bence bu yapılan hiç etik değil. Ben Mop Pro kullanıyorum ki aldığımda 5200 lira olan S5Max, ben aldıktan kısa bir süre sonra 4000 liraya kadar düştü; Mop Pro'yu aldığıma çok pişman oldum ama asla iade etmeyi düşünmedim. Hatta 2900 liraya aldığım cihazı neredeyse hiç kullanmadan zararına 2500 civarına satıp, S5Max'e o şekilde geçmeyi bile düşündüm... Çünkü ürünün kullanıldıktan sonra yeniden satışı mümkün değil ve satıcının iade etmem durumunda 3.000 liralık ürünü ne yapacağı düşüncesi beni rahatsız etti. Sizleri rahatsız etmiyorsa devam edin, önce x alın iade edin, sonra y alın iade edin. Nasılsa tüketici kanunu bu hakkı veriyor. |
Günaydın
Bugün Endüstri Radyo'da ülkemizde ev ve servis robotlarının tarihçesi, gelişimi ve geleceği hakkında bir söyleşim olacak. Saat 14:05'te başlayacağız, beklerim. Online dinlemek isteyenler için canlı yayın linki: https://radyo.stendustri.com.tr ENDUSTRI RADYO Radyodan dinlemek isteyenler için frekanslar: İstanbul, Kocaeli, Yalova: 105.8 İzmir, Manisa: 102.8 Bursa: 106.7 Balıkesir: 106.6 Sakarya: 102.0 Konya: 95.4 Dijital platformlar: Spotify, iTunes, Soundcloud ![]() |
Yeni nesil DH'ciler çok sabırsız. Eskiden bir ürün için aylarca pusuya yatar, her fiyat değişimini not ederdik, en düşüğü görünce de yapıştırırdık. Şimdikilerin sabrı hiç yok. Adam en yüksek fiyattan alıyor, fiyatı düşerse tekrar sipariş verir elimdekini iade ederim diyor. Yamyam gibi saldırıyorlar yüksek fiyattan. DH ölücülerine laf ederdikte, bu sabırsızlar daha çok zarar veriyor bence. |
Şu forumda bir konuya giripte sadece o konu ile ilgili bir bilgi bulamadım. Hangi konuya baksam hep 2 eleman birbirine muhalefet sen haklısın ben haklıyım sen biliyorsun ben biliyorum eh be kardeşim tamam eh be herşeyi en çok siz biliyorsunuz.
|
Bugün de bir robot alamadık. |
Trendyoldan mijia cleaner pro mop siyah siparişini verdim az önce. Çeşitli bankaların kampanyalarına katılarak cüzdana para yükledim ve cihazı 2909 TL ye aldım.
İş bankası 2 farklı kampanya kombosu ile 900/130 maxipuan 2 kart ile 1800/260 Yapı kredi 150/50 trendyol kampanyası Tosla 125/25 kampanyası 3 kart ile 375/75 Akbank banka kartı trendyol kampanyası 250/20 chip para 2 farklı kart. Ayrıca "akbanklılar her internet harcamasına %2 chip para kazanıyor" kampanyası ile kombolandı ve 10 TL chip parada ordan geldi 500/50 Bu yüklemeler ile cüzdanda toplam 2825 TL oldu. Kalan 84 TL yi normal olarak, kampanyasız yükledim ve cüzdanda 2909 TL oldu Ödemeyi cüzdan ile yaparak %2 Trendyol para kazandım 58 TL Günün sonunda cebimden çıkan para 2909 TL oldu. Cüzdanda 58 TL kaldı. Banka kartlarından toplam 425 TL puan kazandım ve cihazı 2426 TL ye almış oldum |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kimbehicayy -- 21 Temmuz 2020; 13:39:26 > |
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kimbehicayy -- 21 Temmuz 2020; 13:50:8 > |
|
|
|