Şimdi Ara

Robot Asker yapmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
564
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
     Robot Asker yapmak
     Robot Asker yapmak
     Robot Asker yapmak

Eğer ülkemiz bilime önem gösterseydi bu tip robotik askerler yapmamızı engelleyecek şey ne olacaktı? Yapma zorluğu mu? Çok merak ediyorum bu konuyu. Bilime yeteri kadar ilgiyi gösterseydik bu tarz robotları yapabilir miydik? Düşünsenize yaptığımızı, cidden olağan üstü bir şey. Devir teknoloji devri sonuçta, dua okumak bir yere kadar. Diyanetle bir yere varamayız. Dayanıklı zırh yapıp mermi işlemez hale getirirdik, vatan evlatları da şehit olmaz. Şuan yapamayız tabii ki 20-30 sene sonrası için konuşuyorum.

• Daha bunu abd çin japon yapmamiş türkiyemi yapacak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

İstanbul Teknik Üniversitesi
    Civil Engineering &amp; Economics
  • İnsan görünümlü robotlar verimli değil. Biyolojik bir nesneyi metal kullanarak taklit edemezsin.

Onun yerine zırhı güçlü, paletli, sürücüsüz araçlar yap. Bunlar uzaktan kontrol edilebilir olsun, askerler hiç savaş alanına girmeden joystickle teröristleri köpek maması yapsınlar. Destek amaçlı olarak ta insansız hava aracı kullanırsın, sadece yerden değil havadan izleme imkanın da olur.
  • Daha televızyon kumandası bıle uretemıyorsun Robot Asker uretmek dıyorsun

Sacmalama.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Malesef insanoğlu kendi eliyle kendi sonunu hazırlıyor.
    GEMİ ADAMI OLMAK İSTİYORUM
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Abd, Çin falan yapsın bizde ihale yaparız

Orijinalden alıntı: .kök

O dediğin biraz zor. Robotların insan gibi refleks göstermesi, dengede kalması zor şeyler.

Biyonik robot diye birşey var illaki mekanik olmasına gerek yok.

• Yaptık bile

Robot Asker yapmak

Ak irade, gerçeklerden uzak, böyle ütopyalarda yaşıyor demekki

Ezop köleyken insafsız bir efendisi varmış. Bir gün ya kızdığından ya da efendi olmanın vahşi zevkini tatmak istediğinden Ezop'un kolunu tutup kıvırmaya başlamış. Ezop, sakin bir sesle kıracaksın demiş. Efendisi aldırmadan kıvırmaya devam etmiş, Ezop bir kez daha kıracaksın diye uyarmış. Biraz daha zorlayınca kolu çat diye kırılmış, Ezop acısına rağmen sükunetini hiç bozmadan kırdın demiş. Ampul epeydir toplumun kolunu kıvırıyor. Biz, Ezop kadar sakin olmayan bir sesle kıracaksın diyoruz. Ampul zorlamaya devam ediyor. Emin olun, toplumun kolu kırıldı mı, canı çok acır. O acıyı çekmeye çok yaklaşıyoruz. Ve elimizden geldiğince uyarmaya çabalıyoruz. Kıracaksın.
    TÜRK, TÜRKÇÜ, ATATÜRKÇÜ, IRKÇI
  • BlackGhost12 kullanıcısına yanıt
    Rica etsem biraz açar mısın biyonik robotları? Bir tane cihaz ya da makale(İngilizce, Türkçe) de atarsan güzel olur.

Rica etsem biraz açar mısın biyonik robotları? Bir tane cihaz ya da makale(İngilizce, Türkçe) de atarsan güzel olur.

Biyonik robot normal insan bedenin üzerinde güç ve sadakat arttırımı için oynanması anlamına gelir hocam. Bir sürü çeşidi var.

Bir askerin sinir uçlarını alırsanız bedenine g3 mermisi delse bile acı hissetmeden devam eder.

Bir askeri yarı mekanik olacak şekilde mekanik aksamla ya iç iskeleti değiştirerek yada dış iskelet koyup onu beyinle birleştirmekte bir çözümdür.

Bir askerin beyni üzerinde işlem yapıp duygu kitlesini çıkarmak veya emre itaat etmesi için bilgi işlem emir-uygulama bölümü yerleştirmek gibi olayada girilebilir.

Yahut bir askerin ilaçlar,dopingle uyuşturulup düşünme-arzulama kısmını kısıtlayıp emir zinciri uygulaması için hazır hale getirebilirler.

Vs vs çoğaltılabilir bunlar. Genelde mekanik zırha yoğunlaştıkları için maalesef sağlam bir döküman oluşmamış. Ama gerçekten iyi bir film var bunun için. Robocop (2014) izlemenizi tavsiye ederim. Ben yinede mekanik dış Iron Man gibi zırhtan yanayım evet inanılmaz pahalı ve zahmetli olacaktır ama diğeri kukladan farksız olmayacak.

Bu arada Ruslar bu biyonik robot üzerinde çalışıyorlarmış bir iddaaya göre. Tabi iki kanlı ve acılı olanı üzerinde.

• quote:

Orijinalden alıntı: Asil Türk Kanı

Yaptık bile

Bunun insanlığa yaraı nedir şimdi? Robotu müslüman yaptık sevap kazandık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WITCHER -- 8 Ağustos 2016; 1:05:11 >

• BlackGhost12 kullanıcısına yanıt
    Ben tamamen yapay bir biyolojik şey düşünmüştüm sizin yazdığınızdan sonra (mekanik olmasına gerek yok dediğiniz ve konunun robotlardan bahsetmesi nedeniyle sanırım :) ). Neyse yazdığına gelirsek evet bu dış iskelet işi yapılabilir. Çok ta iyi olur. Askerin durumu, hakkında, taşıdığı yükü kaldırma anlamında yardımcı olabilir. Benim yapılmasını istediğim Iron Man den daha çok Edge of Tomorrow daki gibi dış iskeletler. Iron Man gibi bir zırh pek mantıklı gelmiyor bana.

Ben tamamen yapay bir biyolojik şey düşünmüştüm sizin yazdığınızdan sonra (mekanik olmasına gerek yok dediğiniz ve konunun robotlardan bahsetmesi nedeniyle sanırım :) ). Neyse yazdığına gelirsek evet bu dış iskelet işi yapılabilir. Çok ta iyi olur. Askerin durumu, hakkında, taşıdığı yükü kaldırma anlamında yardımcı olabilir. Benim yapılmasını istediğim Iron Man den daha çok Edge of Tomorrow daki gibi dış iskeletler. Iron Man gibi bir zırh pek mantıklı gelmiyor bana.

O film benim favorimdir hayla telefonda duruyor canım sıkıldıkça izlerim.😄😉.

Tam biyonik olması çok zordur hocam doğumda kromozom gibi yapı taşları ile oynanması gereklidir ama yanlış bir seçimde ne olacağını kimse kestiremez. En doğalı,güzeli Allah nasıl yarattıysa odur bence.

Sizinde dedğiniz gibi dış iskelet hem ucuz olur hem fazla fazla yapılabilir.

• buyrun:http://www.bostondynamics.com/

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: 61gün

buyrun:http://www.bostondynamics.com/

Amerika
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.