Şimdi Ara

Rigler satılmaya başlanmış ufak ufak,kriptoparalar çöküyor mu? (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
626
Cevap
3
Favori
36.555
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
42 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 7 sene önce 6 tane 280x kartla 3 ay yapıp kenara attığımız Mining işinin hala devam ediyor olması bile şaşırtıcı. O zaman forumda ismi sanıyorum Deniz olan bir arkadaş vardı, Mining yapmayın alın 5-10 tane Bitcoin atın cüzdana demişti, onu dinlemedik ona yanıyorum. Aslında 1.5 Bitcoin vardı köşede onu da Mintpal borsasında çaldılar : /

• PzKpfwVI kullanıcısına yanıt
    Volkana bak yasa tam yolunda. Mit elamanı gibi tam algıcı adam alüminyum :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugah6aiw

sistemi kayıt dışı alsa nereden bilecek? elektrik dağıtım şirketinden rapor mu alacaklar? ki adamlar para kaptırmasın diye kendi elektriğini üretir...

Türkiye'deki IBAN'ına binance veya benzeri bir cüzdandan düzenli olarak para yatıyor. Oradan yakalayacak. Başka yerden yakalayamaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • PzKpfwVI kullanıcısına yanıt

Tamam. Sen haklısın. Fabrikası olan, anonim şirketi olan, avukatı olan, muhasebecisine ayda 900 lira veren, ara ara vergi dairesine gidip çeşitli sorunları çözen, geçmişte 3 kere vergi denetlemesine girmiş, geçmişte 70 kişi çalıştırmış benim. 5 IQ ile felaket tellallığı yapıyorum. Rigler satılmaya başlanmış ufak ufak,kriptoparalar çöküyor mu? 

Bayılıyorum halkımızdaki bu yüksek özgüvene...

Yasanın coin al-sat'ı regüle etmek ve vergilendirmek için olacağını sanıyorum. Mining için de işin KDV kısmı çok karışık, ona bir açıklık getirirler, ama mining'in yasa olmaksızın gelir vergisine tabi olduğunu mevcut yasaya bakarak söyleyebilirim. Avukatım da söyleyebilir. İnanmazsan muhasebecim de söyleyebilir. Kendisi Ankara'nın en büyük üç smm'sinden biridir bu arada. 30 kişi çalıştırmaktadır.

Ama tabi, sen haklısın.

Bu işi devletimiz geriye dönük patlatabilir. Patlamamanin tek yolu Türkiye'deki IBAN'ına coin alım satımı yapılan finans kurumlarından hiç para yatmamış olmasıdır. İyi niyetli devletten milat beklersin. Türkiye vergi konusunda iyi niyetli değil. Yakalayanı öpen ülkedir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 3 Mart 2021; 10:1:42 >

• konu iyice zenginin malının züğürdün çenesini yorduğu eşiğe gelmiş. Rigler satılmaya başlanmış ufak ufak,kriptoparalar çöküyor mu? 

• Züğürtler toplanmış. Aklı olan piyasadan kazanmaya bakar ama bizim millet hep ardından bakar kazanan kazanıyor günlük %20 kazançlar çıkıyor hala bunlar seyrine bakıyor 1 ay önce girenler anaparasını kaça katladı kim bilir bundan sonra batsa ne çıksa ne.

• kripto parayada vergi geliyormuş hayırlı olsun...

• Tamamen mining düşmanlığı üzerine yorumlar gidiyor. Yaşa dışı bir şey yok burada. Piyasaya serbest, o yüzden bir şey diyemeyiz. Mining ile uğraşların çoğunun şirketi var zaten (Profesyoneller). Kripto paralar içinde öyle. Yani vergiler ödeniyor. Paralar ödeniyor. Ortada yasa dışı bir şey yok.

Öyleyse bu nefret niye? Ekran kartı yok diye mi?

• Piyasayı gereksiz yere yükseltip milletin huzurunu kaçırma vergisi...

• Vergi gelecek Vergi gelecek Vergi gelecek yazıyorsunuz da, vergi gelse bile hesaba gelen parayı devlet cukkalıyacak diye umuyorsunuz.

Tüm masraflar düşünce alınan vergidir o. Adam 20 tane kart aldı, elektrik yaktı, alt takım aldı, internet bağlattı vs vs.

Adam usulünce belgelendirip dökümlerini çıkarırsa hiç bir vergi vermez bile.

Vergi beyanında bulunur, Kartların faturasını beyan eder, elektrik faturasını beyan eder, internet faturasını beyan eder. Hepsi kolay beyan edilen belgeler. Baktı yine çok kazanıyor gösterir, depo kiraladı gösterir. Hiç bir şey alamazsa, aldığı kartların KDV iadelerinden faydalanır.

• quote:

Orijinalden alıntı: lofer_freud

Vergi gelecek Vergi gelecek Vergi gelecek yazıyorsunuz da, vergi gelse bile hesaba gelen parayı devlet cukkalıyacak diye umuyorsunuz.

Tüm masraflar düşünce alınan vergidir o. Adam 20 tane kart aldı, elektrik yaktı, alt takım aldı, internet bağlattı vs vs.

Adam usulünce belgelendirip dökümlerini çıkarırsa hiç bir vergi vermez bile.

Vergi beyanında bulunur, Kartların faturasını beyan eder, elektrik faturasını beyan eder, internet faturasını beyan eder. Hepsi kolay beyan edilen belgeler. Baktı yine çok kazanıyor gösterir, depo kiraladı gösterir. Hiç bir şey alamazsa, aldığı kartların KDV iadelerinden faydalanır.

4 5 ay vermediği beyanname cezası nolacak peki?

• lofer_freud kullanıcısına yanıt

Bu işin gelir vergisine tabi olduğu kanısı hakim olursa, geriye dönük 10 yıl gidebilirler. Beyanname verilmeyen her ay için 2000 kusur TL ceza kitleyip, sonra da aynen dediğiniz gibi kart amortismanı, elektrik masrafı dusulup geçmişten günümüze gecikme faiziyle birlikte bir de güzel vergi borcu çıkarırlar. Bu mümkün. Yapılacak demiyorum. Mevcut vergi yasası ile yapılması mümkün diyorum.

• VolkanCOO kullanıcısına yanıt
    Olmayan şeyi nasıl gösterecen mektepçiiii
    Elin şeyiyle işe girilmez mektepçiiii
  • quote:

Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST

Bu işin gelir vergisine tabi olduğu kanısı hakim olursa, geriye dönük 10 yıl gidebilirler. Beyanname verilmeyen her ay için 2000 kusur TL ceza kitleyip, sonra da aynen dediğiniz gibi kart amortismanı, elektrik masrafı dusulup geçmişten günümüze gecikme faiziyle birlikte bir de güzel vergi borcu çıkarırlar. Bu mümkün. Yapılacak demiyorum. Mevcut vergi yasası ile yapılması mümkün diyorum.

Bende diyorumki bu hükümet bunun kokusunu aldıysa milletin iliğini somurmeden bırakmaz.Zaten kasa boş adamlara para lazım.Gantepte beleş patates dağıtıyorlar şuan oy için düşünün ötesimi var.

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.