Şimdi Ara

RGB led pc bağlantısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
778
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar şimdi benim odamda avize yok RGB led döşedim uzaktan kumanda ile renk değiştiriyor açıp kapatıyorum ama kumandanın ömrü çok değil aldığım 4. kumanda buda bozuldu. Şimdi sizlere sorum ben bu led i PC ye nasıl bağlarım masaüstünden renk değişim yapabilirmiyim? ASUS AURA gibi programa nasıl tanıtırım mümkün mü böyle birşey ?

• Arduino hakkında fikir sahibiysen ESP8266 ile yapman zor olmaz sanırım, tabii bu çözüm şeridin kesilip lehimlenmesini gerektiriyor. Kızılöteli alıcı/verici devresi kurabilirsen istediğini yaparsın, onu da ben tam bilmiyorum nasıl yapılacağını. Up diyelim.
  • Elektronik mezunu arkadaşım.var ona bi sorayim okutayim bunu yapabilir mi bakalım teşekkür ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • besiktas033 kullanıcısına yanıt
    Merhaba,malzemenin linkini veya resmini atın ona göre öneri verelim .
  • quote:

Orijinalden alıntı: LaOtzi

Merhaba,malzemenin linkini veya resmini atın ona göre öneri verelim .
    RGB led pc bağlantısı

RGB led pc bağlantısı

RGB led pc bağlantısı

Eğer problem kumandada ise elektronikçi arkadaşın kumandayı kopyalayabilir. Bu kumandalar pek kaliteli değil zaten bozulması normaldir. Arkadaşın işinin ehli ise gerekirse kumada'nın tuşlarını azaltıp daha şık bir şey yapabilir . Bir diğer seçenek ise kaliteli bir alıcı verici kullanmak .
  • quote:

Eğer problem kumandada ise elektronikçi arkadaşın kumandayı kopyalayabilir. Bu kumandalar pek kaliteli değil zaten bozulması normaldir. Arkadaşın işinin ehli ise gerekirse kumada'nın tuşlarını azaltıp daha şık bir şey yapabilir . Bir diğer seçenek ise kaliteli bir alıcı verici kullanmak .
    Sadece bölümü bitirdi şuan muhasebeci :D
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    vga led ışığı sorunu
    7 yıl önce açıldı
    Samsung Monitör PC / AV Modu
    2 yıl önce açıldı
    Rgb Fan Bağlantı Sorunu...
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Peki pc ye bağlamam için öneriniz varmı ?
    :)) Muhasebeci oda iyiymiş . Pc ye bağlamak imkansız değil ama kimse onunla uğraşmaz hangi programla kontrol edilecek renkler ayarlanacak çok problemli bir iş .
  • quote:

:)) Muhasebeci oda iyiymiş . Pc ye bağlamak imkansız değil ama kimse onunla uğraşmaz hangi programla kontrol edilecek renkler ayarlanacak çok problemli bir iş .
    yani hiç uğraşmadan ya kumanda kopyalatacam yada yenisini alayım öyle mi
    Şöyle söyleyim, elektronikçi tanıdığınız yoksa hiç bir elektronikçi bir kumanda kopyalamak için uğraşmaz. Kendinize güveniyorsanız hobi amaçlı evde kendinizde kopyalayabilirsiniz.Fiyatını bilmiyorum ama ben olsam uğraşmaz kaliteli yenisini alırdım .
  • quote:

Şöyle söyleyim, elektronikçi tanıdığınız yoksa hiç bir elektronikçi bir kumanda kopyalamak için uğraşmaz. Kendinize güveniyorsanız hobi amaçlı evde kendinizde kopyalayabilirsiniz.Fiyatını bilmiyorum ama ben olsam uğraşmaz kaliteli yenisini alırdım .
    Tamamdır teşekkür ederim
  • quote:

Hocam bağlantıları alıp, bir kaç lehimle NodeMCU'ya bağlaması her sorunu çözmez mi? Hem telefonundan kontrol eder led şeriti hem de elektronikçi arkadaşının 1 günde yapabileceği kadar kolay bir çözüm bu. NodeMCU 25 küsür lira gerçi...
  • Ted Mosby kullanıcısına yanıt
    Merhaba,haklısınız çözülebilir. Ben olsam PIC tabanlı yeni bir kumanda yapardım ama zaten şerit led in fiyatı ne kadar olabilir ki ? NodeMCU veya PIC kullanayım . Yoksa bir çok çözüm üretilebilir. Bir de hiç elektronikle uğraşmamış biriyseniz bu işler saç baş yoldurur . O yüzden en sonra yenisini alırdım dedim .

• pc den yazılımla kontrol işi karışık ve maliyetli olur. onun yerine rgb kumanda satın alıp bilgisayarın güç kaynağından besleme yaparak çalıştırabilirsiniz.
    böylelikle ayrıca adaptör satın almanıza gerek kalmaz ve sadece bilgisayar açıkken ışık verir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enrgrup -- 16 Temmuz 2019; 15:15:44 >
  • kadircitak kullanıcısına yanıt
    bunu bi değerlendireyim teşekkür ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: enrgrup

pc den yazılımla kontrol işi karışık ve maliyetli olur. onun yerine rgb kumanda satın alıp bilgisayarın güç kaynağından besleme yaparak çalıştırabilirsiniz.
    böylelikle ayrıca adaptör satın almanıza gerek kalmaz ve sadece bilgisayar açıkken ışık verir.
    Şuan adaptörlük sıkıntım yok. RGB kumanda sürekli bozuluyor :D Yani kırmızı yapacam mesela 2 kere basıyorum puf kumanda gidiyor anlamadım

bu tarz uygun fiyatlı kumandalarda genellikle kısa devre koruması olmuyor. en ufak hatada hangi kanal kısa devre yaptıysa arızalanır.
  • Pili falan dandik olmasın.
    2 basmayla kumanda bozulmaz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.