Şimdi Ara

Resmi TARTARINI Destek Forumu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
25 Misafir (4 Mobil) - 21 Masaüstü, 4 Mobil
5 sn
1.050
Cevap
3
Favori
91.412
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • T A R T A R I N I FARKINI YAŞAMAK SİZİN EN DOĞAL HAKKINIZ
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

Aşağıda alıntı yaptığım konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

----
    http://forum.donanimhaber.com/m_22512625/mpage_1/key_//tm.htm#22533018

Ben de geçen hafta benim Tartarini yi takan ustamla görüştüm.(ilk 10bin km sorunsuz geçti, teşekkürler ustama ve Tartarini ye) 15 bin km olunca mutlaka gel, filtreyi değiştirelim dedi. Ben de hep aynı yerden alırım. Demek o kadar acil değil diyor bazı ustalar. Garip bir durum, bu ustalar aynı noktadan eğitim almamışlar mı ki farklı görüşteler?

quote:

Orjinalden alıntı: dondurmaci

18.000 km olduğunda benim ısrarım üzerine değiştirdi servis.
    onlar 30.000 den önce değiştirmediklerini söylemişlerdi.
    çıkan filitreyi ben görmedim ama pek kirlenmediğini ve muhtemelen de hep aynı yerden gaz aldığımı söylediler.
    evet genellikle aynı yerlerden gaz alırım. çok ucuz diye salaş yerlerden almıyorum.

iyi forumlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi birtasarimci -- 12 Nisan 2008; 20:58:04 >

• hmm,

maalesef atiker tankları ile bir tecrübem yok, ama yazılanlara göre %80 hali 43 lt. Yani Asıl kapasitesi 53.75LT ama güvenlik nedeniyle max. 43 LT alan bir tank. Dolaysıyla 45 LT'ye kadar alması normal yada 40 41 42 LT alması normal. Dediğim gibi 2-3 LT her zaman oynar.

Bunun haricinde, montajınızı nereye yaptırdınız? Atiker tankları Tartarinin aksam listesinde bulunmamaktadır. Dolaysıyla sızdırmazlık raporundan geçmez (normal şartlar altında). Taktırdığınız yere lütfen bunu bildirin.

Tartarini aksam listesi 1

Üzgünüm daha ayrıntılı bilgi vermek isterdim ama dediğim gibi atiker tankları ile bir tecrübem yok. Aslında bir telefon açmanız yeterli, çünkü eğer ki %100 hali 43 LT ise o zaman bir sorun var demektir, o zaman max. 34.4 LT alması gerekirdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Berlin_ -- 26 Temmuz 2008; 11:13:07 >

• merhabalar Süha bey,
    aracım 2008 dacia logan 1.6 mpi 8v 90 hp
    yakın bi tarihte aracıma lpg dönüşümü yaptırmayı planlıyorum ve araştırma aşamasındayım.
    lpg dönüşüm sistemlerinin çok fazla marka ve fiyat alternatifi olan bir piyasa olduğunu fark ettim.
    1000 ytl ye Tomasetto yada Atiker de taktırılabilir
    2250 ytl ye Prins te taktırılabilir.
    dün izmir fuarında TARTARINI İzmir yetkili bayisi YÜKSEL OTOGAZ LPG DÖNÜŞÜM SERVİSİ nin açtığı standa uğradım.
    bana biraz teknik bilgi vermeye çalıştılar sağolsunlar.
    ben özellikle brc nin emme manifoldunu delmeden montaj yapması konusunu anlamaya çalıştım.
    fuarda zavoli yetkili bayiside,tartarini yetkili bayiside bunun mümkün olmadığını belirttiler.
    ilk sorum sizin bu konuda ne söyleyeceğiniz.
    ikinci sorumda
    taksitli 1700
    nakit 1500 lira fiyat iyimi?
    türkiye çapında bi fiyat standardınız varmı?
    üçüncü sorum
    http://www.tartariniturkiye.com sitesinde benim aracıma ait montaj bilgisi ve resmi yok.
    siz 1.6 logan montajı yaptınızmı?
    başarılımı?
    kronik bi problemle karşılaştınızmı?
    şimdiden teşekkür ediyorum.

• Merhabalar...

Sürekli çevreden ve haberlerden duyuyoruz.

Ör:http://www.kanalvip.com.tr/haber_detay.asp?ID=31958&baslik_id=4

LPG li araç seyir halindeyken neden alev alır. haberin fotoğrafındaki araç öyle kötü bir araca da benzemiyor.

Saygılarımla

Medyada yansıyan kısmı ile LPG li araç tutuştu şeklinde bir çok haber çıkmakta. TSE si olan bir yerde montajı yapılmış bir aracın güvenliği en az benzinde kullanımı kadardır. Aracın tutuşma sebebi bir çok nedene bağlıdır. Araç o sıra belki benzinde tutuşacaktı ama LPG kullandığı için sebeb buna bağlanıyor. Size marka ve isim vermeden bir örnek vermek istiyorum; Bir ticari taksi durduğu yerde tutuşmuş ve söndürmüşler. Araçı yetkili araç servisine çektirmişler. Araç sahibi montajı yaptıran servisi, yetkili araç servisi sorumlularını, aracın fabrika mühendislerini ve son olarak bilir kişi olarakta üniversiteden bir ekibi buluşturmuşlar. Araç LPG kaynaklı olmadığı halde, kesin olarak LPG kaynaklı değil diyememişler. Araçtan kaynaklı olduğunu söylemiş olsa Türkiyede aracın kullanıcıları açısından örnek olacağı endişesinden araçtan kaynaklı olduğunu da söyleyememişler. Sonuç kullacıya maliyeti 8.000 TL olmuş ve aracın markası ile mahkemelik olmuşlar.

Saygılarımla,

quote:

Orjinalden alıntı: hsnarmagan

Merhabalar...

Sürekli çevreden ve haberlerden duyuyoruz.

Ör:http://www.kanalvip.com.tr/haber_detay.asp?ID=31958&baslik_id=4

LPG li araç seyir halindeyken neden alev alır. haberin fotoğrafındaki araç öyle kötü bir araca da benzemiyor.

Saygılarımla

• http://www.tartariniturkiye.com/ sitesininin dizaynını kim yapıyor acaba ?
    tartarini ürünleri hakkında doğru düzgün bir açıklama konulmamış
    kendi sitelerinde bari kendi reklamlarını keşke daha güzel yapabilselerdi
    millet o kadar diziye reklam veriyor kendini tanıtmak için
    ama tartarini kendi sitesinde bile kendini tanıtmıyor

acaba ''reklama gerek yok ismim var ya'' mı diyor ? :D

Evet haklısınız, site biraz yalın halde. www.tartariniauto.com adresinden istemiş olduğunuz detayı alabilirsiniz ama ingilizce olarak.

Saygılarımla,

quote:

Orijinalden alıntı: tufancan82

http://www.tartariniturkiye.com/ sitesininin dizaynını kim yapıyor acaba ?
    tartarini ürünleri hakkında doğru düzgün bir açıklama konulmamış
    kendi sitelerinde bari kendi reklamlarını keşke daha güzel yapabilselerdi
    millet o kadar diziye reklam veriyor kendini tanıtmak için
    ama tartarini kendi sitesinde bile kendini tanıtmıyor

acaba ''reklama gerek yok ismim var ya'' mı diyor ? :D

• quote:

Orijinalden alıntı: birtasarimci

Merhaba,
    Aracımı 60bin km tartarini kitle kullanıyorum, son derece memnunum. son 10bin kmdir yakıtı 100 km de 1 litre kadar artış gösterdi. bakım vaktide geliyordu, umarım lpg ayarlarında çözülür sorun.
    Acaba Mersin'de bir yetkili servisiniz var mı? bana iletişim bilgilerini gönderebilir misiniz?

Merhaba,

Size Tartarinin resmi internet sayfasının linkini altta dikkatinize sunuyorum. Buradan yetkili tartarini bayilerine ulaşabilirsiniz.

http://www.tartariniturkiye.com.tr

Saygılarımla,

• Lpg değerlerim nasıl yorumlayacak ustalar varmı ?

http://img390.yukle.tc/images/4527son.JPG

• Üstteki hortum boyutu ne demek bilen varmı?

burdaki settinglerim doğrumu aracım vectra 2000 cc x20xev motor

Üsttede kalibrasyon sonucu çıkan haritayı sizlerle paylaşmak istedim yorumlarınızı bekliyorum
    Atlltaki resimde enjektörler şekildeki gibidir MATRIX midir yoksa başka tipdemi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mendel50 -- 11 Aralık 2011; 14:18:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mendel50

Üstteki hortum boyutu ne demek bilen varmı?

burdaki settinglerim doğrumu aracım vectra 2000 cc x20xev motor

Üsttede kalibrasyon sonucu çıkan haritayı sizlerle paylaşmak istedim yorumlarınızı bekliyorum
    Atlltaki resimde enjektörler şekildeki gibidir MATRIX midir yoksa başka tipdemi ?

1 resim için söyleyebileceğim nozul uçlarının %10 kadar büyük kullanıldığı tespiti.
    lpg haritası hakkında yorum yapmak için hareketli olarak görmek gerekir ama haritanını tümüne -10 yapmanız gerekiyor gibi görünüyor .
    enjektör seçeneğini matrix değil evo 6 olarak seçmelisiniz.
    resimlere bakarak söylenecek sadece bunlar ayrıca rahatsız edici bir durum geçiş ısı için belirlenen 10 decelik sıcaklık çok düşük en kötü ihtimallle 25 derece olarak kulllanılmalı lpg 35 derecede tam anlamıyla yanıcı faz haline dönüşüp en uygun ısıyı yakalamktadır ..
    saygılarımla şimdilik bu kadar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sönmez usta-yıldız otogaz -- 15 Aralık 2011; 8:46:00 >

İYİ MÜKEMMELİN DÜŞMANIDIR ...

• quote:

Orijinalden alıntı: galaxynote_41

quote:

Orijinalden alıntı: sönmez yıldız

quote:

Orijinalden alıntı: galaxynote_41

İyi gunler. Kocaelide ikamet ediyorum. 2006 model 3000 motor camry v6 aracım var. Cok yaktığından dolayı lpg taktirmayi dusunuyorum ancak kafamda bazı sorular var cevaplarsaniz sevinirim.
    1. Aracıma hangi kiti önerirsiniz?
    2. Bu araçta Subap erime sorunu olur mu?
    3. Simit tank uygun mudur aracıma?
    4. Arac lpgde ne kadar yakar? (Benzinde 14-15 lt yakıyor şehir içi)
    5. Günde 2 kez 10 km lik yolu gideceğim yani motorum ısınmayacak, araba ne zaman lpg ile çalışmaya başlar?
    6. Performans kaybım olur mu ?
    7. Benzin pompası arızası nedir? Benim araçta olur mu? Çözümü nedir?

tabiki cvplayalım .kafanızdaki soru işaretlerini hemen kaldıralım .(ivedi olarak uğrarsanız detaylı bilgi alıp çayımızı içebilirsniz )

1. aracınıza önecelikle PRİNS VE TARTARİNİve KİTMTM (OBD DESTEKLİ EN İYİ ÜRÜN ) yi şiddetle tavsiye ederim.
    2.aracınızda subap sorunu yok ama valve care ünitesinin montajını yaptırmanız olabilecek riskleri minimuma indirgeyecektir.
    3.ikiside uygundur son karar kullanıcının.
    4.benzinde 14 lt yakan araç lpg de 15,5 ila 16 lt arası yakıt tüketimi sağlar.
    5. 1-1,5 km hava şarlarına göre 1-2 gk ka değişkenlik gösterebilir.
    6.keihin enjektörler ile birebir performans elde edeceğinizden emin olabilirsiniz.
    7.benzin pompası sorunu olmaz yaşamazsınız .

aracınıza doğru cihaz iyi işçilik doğru ayar yapıldığı taktirde ergonamik güvenli ve tasarruflu bir sürüş keyfi elde edersiniz .
    takılacak olan kompenantlar yüksek güvenlik testlerinden geçmiş 1.sınıf ürünlerdir.

görüşmek dileğiyle...

edit...

Teşekkür ederim. 3 Marka var kafamda BRC PRINS ve TARTARINI. BRC avantajı ustası ve kalitesi, PRİNS in kalitesi ve TARTARİNİ takılan 3.0 Camry LPG li araç görmüş olmam . KitMTM hakkında bir fikrim yok bilgi verirseniz sevinirim. Şu an BRC ye daha yakınım gibi hem usta hem kalite hem fiyat avantajından dolayı

tekrar merhaba KİTMTM detaylı bilgi için bu başlığı incelerseniz aklınızdaki soru işaraetlerine cvp bulabileceğinizi düşünüyorum yine başka sorunuz olacak olursa lütfen bana ulaşın .

http://forum.donanimhaber.com/m_58446364/mpage_1/f_/key_//tm.htm#62016211

• TARTARİNİ OTOGAZ SİSTEMELERİ HAKKINDAKİ PAYLAŞIMLARA ARTIK BU ;http://forum.donanimhaber.com/m_64233779/mpage_1/f_/key_//tm.htm#64233779 BAŞLIKTAN DEvAM EDİCEM

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.