Şimdi Ara

Resident Evil 3 Remake (Çıktı) [PC ANA KONU]

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
392
Cevap
12
Favori
17.334
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Steam linki:
    https://store.steampowered.com/app/952060/

    Resident Evil 3 Remake (Çıktı) [PC ANA KONU]





    Resident Evil 3 Remake (Çıktı) [PC ANA KONU] Resident Evil 3 Remake (Çıktı) [PC ANA KONU] Resident Evil 3 Remake (Çıktı) [PC ANA KONU] Resident Evil 3 Remake (Çıktı) [PC ANA KONU] Resident Evil 3 Remake (Çıktı) [PC ANA KONU]
    Resident Evil 3 Remake (Çıktı) [PC ANA KONU] Resident Evil 3 Remake (Çıktı) [PC ANA KONU] Resident Evil 3 Remake (Çıktı) [PC ANA KONU] Resident Evil 3 Remake (Çıktı) [PC ANA KONU] Resident Evil 3 Remake (Çıktı) [PC ANA KONU]

    Resident Evil 3 Remake (Çıktı) [PC ANA KONU]
    Resident Evil 3 Remake (Çıktı) [PC ANA KONU]
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >







  • - Oyun çok keyifli olmuş ve re engine gerçekten harika bir motor. Dodge mekaniği çok başarılı olmuş abartmadan güzel yedirmişler. Gerçek hayatta bir darbeden kaçınırken yaptığımız reflekslere benzetmişler.

    - Grafikler re 2 ile neredeyse aynı ama ışıklandırma ve dokularda ki geliştirmeler görülebiliyor. Ayrıca jill in yüz dokusu yakından bakınca re2 den 1 tık daha iyi gibi geldi. Re2 de ki tek kusur claire in saçlarıydı bu sefer ise jill in saçları çok tatlı olmuş. Keşke nvidia hairworks olsaydı da ayarı kökleseydik

    - Şimdi sıra serinin en önemli oyunlarından olan code veronica nın da bu şekilde remake i gelmesi kaldı. Ayrıca re 1 in de aynı şekilde remake i gelmesi gerekli. Mevcut olan versiyon gamecube dan remastered yapılan versiyon ve re 2-3 bu haldeyken insan bir daha re1 e dönmek istemiyor..
    Oyunu Standart zorluk seviyesinde 6+3 saat olmak üzere toplamda 9 saatlik bir sürenin sonunda tamamladım.Oyun sonunda gösterilen süreye ara sahneler dahil değil ve bunlar dahil edildiğinde toplam oyun süresine 3 saat daha ekleniyor.Muhtemelen SpeedRun yada 2 saat altı sürede bitirme başarımını tamamlamak isteyenler için ara sahneler oyun süresine dahil edilmemiş.Oyunu herhangi bir zorluk seviyesinde tamamladığınızda oyun içi Mağaza aktif oluyor.Burada oyun içinde yer almayan ve gerek atak gereksede defans özellikleri geliştiren çeşitli özel itemler bulunuyor.Bu itemleri mağazada belirtilen Challenge görevlerini tamamladığınızda elde edeceğiniz puanlarla açabiliyorsunuz.Oyunu tamamladığımda toplamda 8k puanım vardı ve bunlarla 2 adet Assault Coin aldım.Oyunda Zombiler silah türüne bağlı olmak üzere bazen tek bazende 3-4 atışta düşüyorlar.Bu coinlerden üzerinizde iki adet bulunursa silah hasarını artırıyor ve özellikle yüksek zorluklarda daha az mermi tüketmenizi sağlıyor.Envanterde iki adet ek yer kapladığı içinde yine aynı mağazadan topladığınız puanlarla ek envanter slotuda açabiliyorsunuz.Coinler dışında özel bir kostüm ve sınırsız mermi özelliğine sahip olan silahlarıda aktif edebiliyorsunuz fakat özellikle sınırsız mermili silahlar yüksek puan gereksinimine ihtiyaç duyuyor.

    Resident Evil 3 Remake'te önceki oyuna göre oynanışı etkileyen en önemli iki unsur bulunuyor.Bıçağın kırılmaması ve gerek Jıll'ın gereksede Carlos'un kendine has özelliklerinin olması oynanışı oldukça etkiliyor.Zombiler 3-4 atışta düştükten sonra kısa sürede geri kalkıyorlar ve bu durum özellikle gereksiz mermi harcamaya neden oluyor.Bu nedenle düşen zombileri bıçakla tamamen etkisiz hale getirirseniz tekrar o bölgeden geçtiğinizde mermi harcamak durumunda kalmıyorsunuz.Oyunda hikaye gereği bazı bölümlerde Carlos ile oynuyoruz ve aynı yere Jill ile geldiğimde Carlos'la bütün alanı temizlediğim için açıkcası birkaç zombi dışında mermi tüketmeden bölümü tamamladım ve bu süreçteki ilerleyişimi oldukça kolaylaştırdı.Jill'in Dodge özelliği ise Nemesisle olan kapışmalarda çok etkili eğer doğru zamanlamayla dodge yaparsanız zaman bir süre yavaşlıyor.

    Oyunda Standart seviye bir süre sonra kolay gelmeye başladığı için challenge görevlerini tamamlayıp özel itemleri almak adına Hardcore modunda tekrar başladım.Böylece hem challengeler tamamlanmış olur hemde bir sonraki seviye olan Nightmare zorluğuda aktif etmiş olurum.Challengeları tamamlamak için baştan sona oynamak gerekmiyor.Bazı farm noktaları var buralarda save alıp tamamlayana kadar oynanırsa yine puanlar elde edilmiş oluyor.Açıkcası oyunda geçirdiğim süre boyunca oyunu oldukça beğendim.Her ne kadar süresi ve oyundan çıkarılan kesimleri oyunun önüne geçmiş olsada oynaması çok keyifli bir yapım olmuş.Görsel olarak karakter modellemeleri,animasyonlar,doğrudan oyun motoruyla hazırlanmış ara sahneler ve genel görsel kalite RE Engine'in ne kadar başarılı bir oyun motoru olduğunu tekrar gösteriyor.

    Resident Evil 3 Remake sonunda bitti.


    Jill bölümleri zevkliydi ancak Carlos bölümleri sıkıcıydı. Nemesisin artık işin kakasını çıkarması olayı can sıkıcıydı. Bi yerden sonra "eeeh yeter be kardeşim" diyorsunuz.


    Dikkat: Spoiler olabilir.


    Nemesisin ışınlanmayı bulmuş gibi sürekli ışınlanması, ha bu sefer kesin gitti derken süprayz madafaka diye her delikten çıkması, işine gelince her yeri kırıp dökebilmesine rağmen dandirik bir kapının onu durdurabilmesi, daha ne yazayımki. Nemesis konusunda aşırı saçmalıklar var. Evet bu bir oyun. Pek mantık aramamak lazım ama bu kadarıda artık "abi birşey bulamadık, iyi o zaman Nemesiste Jilli 40 saat kovalasın ve üstüne atom bombasıda atılsa scarface bile olmasın" demeye geliyor. RE 3 orijinal oyunda Nemesisin bir ürkütücülüğü, bir ağırlığı vardı. Burda Nemesis eve misafirliğe gelmiş ailenin trollük yapan aşırı şişman ve gözlüklü çocuğu gibi. Ürkütmekten çok can sıkmaya odaklı çalışıyor. Bi zaman sonra "lan bi git ötede oyna, işim gücüm var, bak yine pataklarım seni" diyor oyuncu. Korkutmaktan çok oyunun içine limon sıkan bir karaktere dönüştürmüşler. Her gelişinde "geldi yine tipine tükürdüğüm" diyorsunuz.


    Ama oyunda Nemesisin halinden daha can sıkıcı bir olay var. Arkadaş bu karakterlerin ayağına betonmu döküldü? Her iki karakterde koşmayı yeni öğrenen bebekten farksız. Koca şehir birkaç saat sonra Terminatör 1deki gibi toz olacak, sosyal mesafeye uyulmadığı için metrekare başına 48 zombi düşüyor, arkadan sözde oyuncuyu korkudan altına ettirmesi gereken vasıfsız eleman Nemesis koşturuyor hatta kafaya kafaya ışınlanıp zıplıyor, böyle bir ortamda karakterler bebek gibi koşuyor ya ben anlamadım. Sanki haftasonu piknikte çiçek bahçesinde el ele la la la diye şarkı söyleyerek takılıyorlarmış gibi. Ha birde zombilerin mutlaka bir öpücük almadan bırakmamasıda bayıyor. Orijinal oyunu 2004-2005 civarı yıllarda ps1de ilk yangın söndürme bölümünde sürekli takıldığım için hiç ilerleyememiştim. O yüzden orijinal oyundada varmı bilmiyorum ama Jillin tam trene binecekken başka işler için geri dönmesi ve Carlosun trene binmeyip polis merkezine gitmesi aşırı mallıktı. Arkadaş bu ortamda hazır tren bulmuşsunuz atlayın kaçın gidin işte. Sizmi kurtarcaksınız rakun şehrini ki it herifin biri yüzündende o kadar yardırmanızın hepsi çöpe gidiyor.


    İşin özü Jill bölümleri 10 üzerinden 8, Carlos bölümleri 10 üzerinden 2, Nemesisin olduğu aşırı malca tasarlanmış bölümler 10 üzerinden 0. Açın The Evil Within 2 oynayın, açın Metro Exodusu o güzel dlcleriyle beraber oynayın. RE 3 Remake içinde çok isterseniz youtube videoları yeterde artar. Bu arada oyun için harika ve bedava bir Türkçe yama yapılmış. Oyunda bile o yamadaki kadar emek bulmak zor.

  • Re 2 Remake ile harika bir iş çıkarmıştı Capcom. Aynı başarıyı bu oyunda da göreceğimize eminim. Merakla bekliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R-10 -- 3 Aralık 2019; 17:25:45 >
  • bundan sonra RE4 de gelsin.
  • şubat-mart gibi çıkarsa sürpriz olur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _GRKM_

    bundan sonra RE4 de gelsin.
    RE2 Remake gibi satarsa üçüncü oyun.. Kesin gelir ve rekor kırar sanırım.
    Onlarca konsola ve nesle çıkan tek oyun olarak RE:4
  • Eğer gördüğüm Nemesis ise tasarımı bir garip olmuş. Kötü değil ama alışık olduğumuz simada değil.
  • En sevdiğim oyun umarım özel maketli sürümünü uygun fiyata en azından aşırı uçuk olmayan fiyattan alma şansına elde ederim.

    Şu Nemesis Theme parçasını oyunda tekrar deneyim etme, o ses ile irkilmeyi aha Nemesis geliyor hissini umarım aynen oyuna aktarabilirler.





  • Karşınızda Jill Valentine!


    Resident Evil 3 Remake (Çıktı) [PC ANA KONU]
  • Seri ile tanıştığım oyundur. Biohazard olan Japonca versiyonuydu. Nemesis'in Starrrrrr diye böğürmesi bile yetiyordu ürkmeye. Ne oyundu be. Şiddetle bekliyorum!
  • Resident Evil 3 Remake (Çıktı) [PC ANA KONU]
  • Re2ye hayran kaldıydım. Bu oyundaki karakterler re1deki karakterler di mi? Bu oyunu anlayabilmek için 1i de bitirmem gerekiyor mu?
  • Ohhh be.Bu haberi bekliyordum.Zamanında az uğraştırmamıştı nemesis.
  • Önlerden yerimizi alalım.
  • Re2 remake harika olmuştu bayılarak oynamıştım bunuda merakla bekliyorum.
  • PS'de ilk çıktığında yarıya kadar oynama imkanı bulmuştum , devamını getirememiştim. Benim içim yarısıyla nostaljik yarısıyla yeni bir deneyim olacak. RE 2 'deki grafik ve oynanış dinamikleri devam ettirmeleri yeterli.
  • 400 den satarlar çıksa bile fazla bir şey beklemiyorum

    abd'den daha pahalıya satıyor burada japonlar oyunlarını
  • Daha ilkini oynamadım optimizasyonu güzeldi gördüğüm kadarıyla ilkinin. RE 3 de öyle olsa bari. Az geç çıksın iyi yapılsın.
  • Re2 gibi kaliteli bir remake olursa bu oyunda müthiş olacak
  • Efsooooo :)
  • Carlos Oliviera. Bu oyunun esas kötüsü de Nemesis falan değil Nikolai idi. Efsane olacak.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.