Resident Evil 3 Remake sonunda bitti. Jill bölümleri zevkliydi ancak Carlos bölümleri sıkıcıydı. Nemesisin artık işin kakasını çıkarması olayı can sıkıcıydı. Bi yerden sonra "eeeh yeter be kardeşim" diyorsunuz. Dikkat: Spoiler olabilir. Nemesisin ışınlanmayı bulmuş gibi sürekli ışınlanması, ha bu sefer kesin gitti derken süprayz madafaka diye her delikten çıkması, işine gelince her yeri kırıp dökebilmesine rağmen dandirik bir kapının onu durdurabilmesi, daha ne yazayımki. Nemesis konusunda aşırı saçmalıklar var. Evet bu bir oyun. Pek mantık aramamak lazım ama bu kadarıda artık "abi birşey bulamadık, iyi o zaman Nemesiste Jilli 40 saat kovalasın ve üstüne atom bombasıda atılsa scarface bile olmasın" demeye geliyor. RE 3 orijinal oyunda Nemesisin bir ürkütücülüğü, bir ağırlığı vardı. Burda Nemesis eve misafirliğe gelmiş ailenin trollük yapan aşırı şişman ve gözlüklü çocuğu gibi. Ürkütmekten çok can sıkmaya odaklı çalışıyor. Bi zaman sonra "lan bi git ötede oyna, işim gücüm var, bak yine pataklarım seni" diyor oyuncu. Korkutmaktan çok oyunun içine limon sıkan bir karaktere dönüştürmüşler. Her gelişinde "geldi yine tipine tükürdüğüm" diyorsunuz. Ama oyunda Nemesisin halinden daha can sıkıcı bir olay var. Arkadaş bu karakterlerin ayağına betonmu döküldü? Her iki karakterde koşmayı yeni öğrenen bebekten farksız. Koca şehir birkaç saat sonra Terminatör 1deki gibi toz olacak, sosyal mesafeye uyulmadığı için metrekare başına 48 zombi düşüyor, arkadan sözde oyuncuyu korkudan altına ettirmesi gereken vasıfsız eleman Nemesis koşturuyor hatta kafaya kafaya ışınlanıp zıplıyor, böyle bir ortamda karakterler bebek gibi koşuyor ya ben anlamadım. Sanki haftasonu piknikte çiçek bahçesinde el ele la la la diye şarkı söyleyerek takılıyorlarmış gibi. Ha birde zombilerin mutlaka bir öpücük almadan bırakmamasıda bayıyor. Orijinal oyunu 2004-2005 civarı yıllarda ps1de ilk yangın söndürme bölümünde sürekli takıldığım için hiç ilerleyememiştim. O yüzden orijinal oyundada varmı bilmiyorum ama Jillin tam trene binecekken başka işler için geri dönmesi ve Carlosun trene binmeyip polis merkezine gitmesi aşırı mallıktı. Arkadaş bu ortamda hazır tren bulmuşsunuz atlayın kaçın gidin işte. Sizmi kurtarcaksınız rakun şehrini ki it herifin biri yüzündende o kadar yardırmanızın hepsi çöpe gidiyor. İşin özü Jill bölümleri 10 üzerinden 8, Carlos bölümleri 10 üzerinden 2, Nemesisin olduğu aşırı malca tasarlanmış bölümler 10 üzerinden 0. Açın The Evil Within 2 oynayın, açın Metro Exodusu o güzel dlcleriyle beraber oynayın. RE 3 Remake içinde çok isterseniz youtube videoları yeterde artar. Bu arada oyun için harika ve bedava bir Türkçe yama yapılmış. Oyunda bile o yamadaki kadar emek bulmak zor. |
Resident Evil 3 Remake (Çıktı) [PC ANA KONU] (20. sayfa)

-
-
-
Bu saydıkların yüzünden korsan bile oynayasım gelmiyor işte nemessisin içine etmişler onca yıl boşa beklemişim
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: arman09
Bu saydıkların yüzünden korsan bile oynayasım gelmiyor işte nemessisin içine etmişler onca yıl boşa beklemişimMaalesef Nemesisle olan bölümler aşırı malca tasarlanmış. Karakterin o heybetindeki bütün korkutuculuk gitmiş. Jille ayak bağı olan saçma salak birşeye dönüşmüş. Korkutmaktan çok abi bi önümden çekilde işime gücüme bakayım, asabamı bozma bak daha akşama yetişmesi gereken bi ton iş var, git az ötede oyna dedirtiyor. Öyle mal bi karakter tasarlamışlar. Birde ana karakterler koşamayınca oyun hepten can sıkıcı oluyor. Lan bi karakter bu kadarmı koşamaz. Niye koşamıyor bu adamla kadın. Ne saçma oyun dizaynıdır bu. Hayır boss savaşlarıda zevkli değilki aksiyon olsun. Adamın kafasına atom bombasıda atsan ölmeyeceğini bilmek çok can sıkıcı.
-
BU kostüm güzelmiş yüklenir mi acaba var mıdır link falan
-
quote:
Orijinalden alıntı: Korgeneral1071BU kostüm güzelmiş yüklenir mi acaba var mıdır link falan
Nexsus mod da vardı hocam
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Eh işte fena değildi çerezlik bir oyun olmuş. Hikayeli oyun kıtlığında bir nebze iyi geldi.
Spoiler,
mesajı görmek için tıklayın.2.oyundaki mekana gelince duygulanmadım değil ama 2.oyun gibi orada dönüp dolanacaz diye korkmadım da değil neyse ki orayı kolay ve hızlı geçtik. -
-
zorluk seviyesini nerden değiştirebiliyoruz. destekli yaptı kendini, oyun çok kolaylaştı :/
-
Benim bilgisayar bu oyunu çalıştırırsa oynamak istiyorum bakalım
-
Steam'dan bu oyunu satın aldım. Türkçe oynamak istiyorum ama yamalarda kol gibi virüsler var diyorlar bu yüzden çekindim yama kurmaya. En iyisi sanırım ingilizce oynamak gibi duruyor
-
5.5 saatte de bu bitti. Re 2 ne kadar özenilmişse bu bir o kadar baştan savılmış. Hani orijinal oyunu oynamamış birisi olarak bile görebiliyorum saçmalıkları, orijinal oyunla büyümüş birisi saç baş yolmuştur herhalde. 2. oyunda tek bir zombiyle bile didişmeden önce durup düşünüyordunuz. Zombilerin bir ağırlığı, bir heybeti vardı. Bu oyunda sıka sıka gidiyorsunuz. Kendi içinde fena bir oyun değil ama ister istemez kıyaslanıyor işte.
Nemesis tam zırva olmuş yalnız. Elle tutulur bir tarafı yok.
Yalnız Resident Evil serisi fenaymış. Senelerce ciddiye almamıştım ama hiç de öyle değilmiş evreni ve hikayesi. Konami eşşeği Silent Hill oyunlarını şu ayarda remake yapabilse keşke. Capcom yardırdı gidiyor. Umarım ilk oyunu da remake yaparlar. Hd remaster olanı denedim de cık çekilecek çile değil.
-
Residen Evil 3 Remake'i oynadım. Orijinal oyunu oynamadığım için onunla herhangi bir karşılaştırma yapamam ama aceleyle yapılan bir oyun olduğu belli. Oyun gerçekten kısa sürüyor. Bu kadar kısa olacağını düşünmüyordum. RE 2 Remake'e göre daha aksiyon odaklı bir oyun olmuş. Korku yok diyebiliriz. Bazı yerlerde biraz gerilim veriyor ama çok etkili değil. Nemesis ile mücadele etmek iyi ama bir yerden sonra çok tekrara bağlıyor. Sıradan bir boss gibiydi. Jill Valentine ile oynamak keyifliydi. Hoş bir kadın gerçekten.
Ama Carlos biraz odun bir karakterdi. Oynanış zaten RE 2 Remake ile aynıydı. Oyun genel olarak fena değil. Bence tek oyun olarak alınmayı hak etmiyor. Ben RE 2 Remake ile beraber paket olarak almıştım.
-
Merhaba STARRRSSS
,
Oyunu çıktığı dönem Standart zorlukta bitirmiştim. Ardından geçen süre zarfında tekrar dönme fırsatım olmadı. Yaklaşık 2 haftadır Resident Evil 2 Remake ve Resident Evil 3 Remake'i ard arda oynayarak başarımlarını tamamlıyordum. 32 saatin sonunda oyunun başarımlarını fullemiş oldum. Inferno zorluğu ismi gibi olmuş, kan aldı bildiğiniz.
Orijinal oyunun yeri bende ayrıdır. Seride ilk oynadığım oyundur kendisi. Liseye hazırlandığım dönemde ablamın sınıf arkadaşının kardeşi vasıtasıyla oyun ile tanışmıştım. O aralar sürekli Fifa 99, Commandos ve Age Of Empires 2(AgeOf
) oynuyordum ve ilk kez sabit kamera açısı diye bir oyun kavramı ile tanışmıştım. Hatta oyun Japon sürümü olan Biohazard'dı. Oyundaki intro ve outro videolar ayrı olarak CD içerisinde yer alıyordu, bende aklıma geldikçe ara ara açıp izlerdim. Hey gidi ergenliğimiz.
Benim için bu kadar kıymetli bir oyun olması ve selefinin beklediğimizden daha iyi bir Remake başarısı sonrası bu oyun için de oldukça ümitliydim. Hatta bu konu içerisinde geçen mesajları, Jill'in görüntüsüne hayran olmamız
falan hepsi aklımda. Çıkışından önce yayımlanan demonun başarısı ile oyun için beklentimiz iyice yükselmişti. Taa ki erken incelemeler ile ilk darbeyi yiyene kadar. Oyunun ikonik bazı bölgeleri yeni oyundan çıkarılmış, oyun süresi ise 4-5 saatten daha kısa sürede biten bir yapıya bürünmüştü. İçerik olarak bu kadar kıt bir oyun beklemiyordu kimse. Ahhh Capcom Ahhh, yatacak yerin yok.
Oyunun hikayesi ve karakterleri de oldukça hızlı anlatılmış durumda. Oyun Umbrella salgının ilk saatlerinde Resident Evil 2'de olan olayların öncesi ve sonrasında geçiyor. Çoğu kısım ise ikinci oyunla birlikte paralel şeklinde ilerliyor. Orijinal oyunda yer alan yaptığımız seçimler ve seçime göre ilerleyişin değişmesi bu oyunda yer almıyor.(Yer alsa para isterdi Capcom
) Oyun her hangi bir alternatif sonu da içermiyor. Yani bitti mi, dümdüz bitiyor. Neyse.. Capcom'un yeni nesil Kadın karakter yaratma başarısı bu oyun ile birlikte arşa çıkıyor. Son 10 yıllık süreçte Claire ve Horizon Serisinden Aloy ile birlikte en sağlam kadın başrol diyebiliriz Jill Valentine
için. Hoş son oyunda Aloy'u Woke kısmına kaydırmaya uğraştırdılar güzelim karakteri.
İkinci oyuna göre bu kez bir ana düşmanımız var. O da komple oyuna adını verebilecek kadar ikonik bir karakter olan STAAAARRS öhöm Nemesis. Yaklaşık 25 yıl önce oynarken ne soğuk terler döktürmüştü kendisi bana. Bu süre zarfında hiç değişmemiş, hatta Spider Man-vari uçup kapı eşiklerine çıkar olmuş. Ve kendisi Mr.X'in aksine depar falan atabiliyor. Kavgaya Flamethrower, Rocket Launcher falan getirebiliyor. Bir ara hatta kamçı falan çekti.
Oyunun olumlu olduğu kısımlardan bahsedeyim. Olumlu yönlerinden bahsederken konu yine Capcom'un çakallıklarına gelecek, o yüzden kısa keseceğim. Oyunun en başarılı olduğu kısımları grafikleri ve mobilitesi. Özellikle her ne kadar orijinal oyundan oldukça kırpılmış olsa da Raccoon City sokaklarının tasviri çok iyi olmuş. Işıklandırmalar, Yansımalar ile harika bir ambiyans yaratılmış. Oyunu çıktığı dönem bitirdiğimi söylemiştim ve yaklaşık 5 yıl sonra yine aynı tepkileri verdim açılış sekansında. Bu adamların ellerinde gerçekten çok sağlam bir oyun motoru var. Village ve RE 4'te de neler yaratabileceklerini görmüştük. RE9 ile neler yapabileceklerini düşündükçe ise heyecanlanıyorum açıkçası.
Oyunun diğer iki Remake'e göre en büyük artısı mobilitesi. Dodge özelliği oyunu doğru kullanımlara göre oldukça kolaylaştırıyor. Özellikle yüksek zorluk seviyelerinde kusursuz dodge mekaniği can simidiniz oluyor. Bu durum çoğu oyuncu için olumsuz bir durum olabilir. Ben de iki arada bir derede kalarak hak veriyorum buna. Çünkü yapım artık Survival-Horror kalıbından çıkıp Action'a kayıyor. Jill'in dodge kullanması kabul edilebilir fakat Carlos'un perfect yumruğu beni benden aldı. RE2'de hantallığından dem vururken Haggar'a dönüşen bir karakteri de hayal etmemiştik.
Şimdiye kadar tatlı-sert eleştirdik fakat artık gömme zamanı.
Yahu Resident Evil 2 Remake gibi bir şaheser yaratmışken bu oyunu bu şekilde eksik çıkarmayı gönlünüz nasıl elverdi.
Büyük ihtimal RE: Village ve RE: 4 Remake ile çalıştıkları için bu oyuna farklı ve daha küçük bir ekibi ayırmışlardı. Çünkü çıkarılan bölümler bildiğiniz orijinal oyuna bir hakaret seviyesinde. Ama en büyük sorun ne biliyor musunuz. Bu oyunu 60$ fiyat etiketine yüzsüzce satmaları oldu. Yahu oyuncular ile taştaş geçer gibi 2 saatten az sürede oyunu bitirin şeklinde başarım bile konulmuş oyun içerisinde.
Harita küçük olduğu için ikinci oyun gibi bir kaçış bölümleri de eklenememiş. Hatta oyun süresini arttırabilecek Mercenaries mode'nu komple çıkarıp ayrı bir oyun olarak Resistance saçmalığını vermeleri. Neden; çünkü Nasrettin Hoca misali gibi ya tutarsa. Tutarsa da daya gitsin microtransaction'ları.
Yahu eksik oyun çıkarıyorsunuz tamam da elinizdeki kartları bari doğru oynayın. İkinci oyundan daha kötü bir vuruş hissini nasıl yaptınız. Hayatta Kalma-Korku oyunu olmaktan ziyade biraz Aksiyona kaydık dediniz ama kusursuza yakın bir şekilde çalışan bir mekaniği nasıl bozdunuz. O yüzden Carlos'lu aksiyon sekansları tatsız tutsuz şekilde işleniyor maalesef.
Oyunun müzikleri için söylenebilecek pek bir şey yok. Klasik orkestral parçalara yer verilmiş. Aksiyona hızlı parçalar, hikaye ilerleyişinde slow müzik seçimleri. Rahatsız olduğum veya çok beğendiğim bir kısmı olmadı. Elden geçmiş saveroom müziğimizi ise beğendim.
Son olarak oyunun Türkçe yamasından bahsedeyim. Anonymous Çeviri'nin yaması ile oyunu oynadım. Genel olarak başarılı bir çalışma olmuş. Ufak harf ve kelime hataları dışında sorunsuz bir yamaydı.
İkinci oyunu yorumlarken belirttiğim gibi bir süre sonra runlar speedrun ve başarım tamamlamaya evrildiği için pek bir esprisi kalmıyor Türkçe olmasının. Yine de Türkçe Oyun candır.
Resident Evil 3 Remake, Capcom'un büyük bir fırsatı aç gözlülük ile harcaması ile sonuçlanmış. Neyse ki ardından çıkan Village ve 4 Remake ile durumu toparladılar hemen. Yoksa bu oyuna yapılan haksızlığı bir ömür çekerlerdi, en azından benim adıma.
Remake furyasında sıra artık ilk oyun, Zero ve Code Veronica olsun artık der kaçarım.
"You want S.T.A.R.S.? I'll give you S.T.A.R.S.!"
Rubayoutube
Big thanks to CAPCOM for sending me a copy of this game. List of the talented artist who worked on the OST, Masami Ueda, Azusa Kato, Ryo Koike, Takumi Saito, Kota Suzuki, Takayasu Sodeoka, Saori Maeda, Jeff Broadbent & Zhenlan Kang. Support them by buying their album here, https://www.amazon.com/Resident-Evil-3-Special-Soundtrack/dp/B0863BHT3K *Game description* Jill Valentine is one of the last remaining people in Raccoon City to witness the atrocities Umbrella performed. To stop her, Umbrella unleashes their ultimate secret weapon: Nemesis! Also includes Resident Evil Resistance, a new 1 vs 4 online multiplayer game set in the Resident Evil universe. Buy the game, PSN link, https://store.playstation.com/en-us/product/UP0102-CUSA14168_00-BH3B000000000001 Steam link, https://store.steampowered.com/app/952060/Resident_Evil_3/ RELEASE DATE: 3 Apr, 2020 DEVELOPER: CAPCOM Co., Ltd. PUBLISHER: CAPCOM Co., Ltd. *Channel Description* Hi awesome people and welcome to my channel! I am a one woman army, I record and edit videos all by myself and I try to bring you the highest quality possible of guides, walkthroughs, gameplays, cutscenes from games, easiest methods to defeat bosses, lots of tips & tricks, and soundtracks from select games with the permission of their respective owners to encourage people to buy their tracks/albums. You can find the little things here you can never find on other channels, so please do subscribe! :D I also have a gaming page on Instagram with over 50k followers where I do game reviews and lots of interesting things if you want to check it out! For business contact and PR inquiries including review codes for games & gaming related products for sponsorship/Influencing 👇 Shoot me a DM on Instagram @rubajaiousy or click on the "For business enquiries" emailhttps://www.youtube.com/watch?v=dxKSGIht-4I
-
Tebrikler hocam
Bende de 2 3 4 remake var fullemek istiyorum ama daha önce hiç speedrun yapmadım
Sence nasıl yapabilirim bununla ilgili bir tavsiyen yada önerebileceğin rehber video falan var mı
Videodan baka baka speedrun olur mu menude iken süre sayıyor mu
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Teşekkürler hocam. Ben de daha önce yapmamıştım. Peki bu yapmak mı oluyor derseniz, değildir hocam. Çünkü adamlar 45 dk'da falan bitiriyor ben ise ikişer saatte bitirdim iki karakteri de ikinci oyunda.
Bu oyunda ise 1.45 saatte bitirdim. Amacım en zor seviyede en yüksek rankta bitirmekti benim. İki oyunu da tamamlamış oldum. Bir kaç önerim var aslında, ikinci oyunu mesela en basit zorlukta başlayıp notları tamamla, mr raccoonları tamamla, sandığı açmadan oyna, sağlık itemi kullanmadan oyna başarımlarını alabilirsiniz hocam. Benim en zorlandığım açıkçası okumadığım bir notu bulmaya çalışırken oldu. Bazı notlar sadece karakterlerin B senaryolarında var vs gibi saçmalıklar da var. Oyunu pause ettiğiniz sürece süre ilerlemiyor. Oyun-içi menü veya bulmacalarda zaman işliyor diye biliyorum. Yani ESC basıp oyunu durdurarak Steam arayüzden video bakabilirsiniz.
Son olarak kendinize bir rota belirlemeden başlarsınız benim gibi 70 saati bulabilirsiniz.
İki oyun sonrası tecrübelendim, artık RE 4 için bir rota belirleyeceğim. Ama onu anca yaz başı çıkarırım herhalde aradan.
-
Teşekkürler önerilerinizi dikkate alacağım :) speedrun için güzel bir strateji geliştirirsem deneyeceğim
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Sınırsız roket sağolsun inferno da s rank alabildim sonunda. Son boss'da dodge için space'e iki kere basıyordum meğer bir kere basmak gerekiyormuş. Bu yüzden 10 kere fazladan öldüm. Düşmanın saldırılması gereken yerine bir kere saldırın sonra bekleyip dodge attıktan sonra tekrar saldırın onun saldırısını beklemeden devamlı saldırmayın. Bir kere yakaladımı öldürüyor çünkü mantığını kavradıktan sonra oldukça olay.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X