Bildirim
Reset Tuşunu Nasıl Kısadevre Yaptırabilirim ?

Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
Arkadaş butonun iki ayağını kısa devre yap demiş herhalde. Kısa bir kabloyla iki ayağına birden değidirip kısa devre yaptırabilirsin hocam
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
-
Arkadaş buton bozulduğunu düşündüğü için öyle demiş hocam sanırım. Havyaya gerek yok. Sadece butonun iki butonuna kabloyu değdirip tuşa basmış gibi algılayacak cihaz. Bu butondaki 4 ayak 2 farklı anahtar gibi. Cihazın hangisini kullandığını bulup dediğimi yapman gerek hocam. Daha iyi anlayan hocalarım baksa daha iyi olur.
quote:
Orijinalden alıntı: burak23358
Arkadaş buton bozulduğunu düşündüğü için öyle demiş hocam sanırım. Havyaya gerek yok. Sadece butonun iki butonuna kabloyu değdirip tuşa basmış gibi algılayacak cihaz. Bu butondaki 4 ayak 2 farklı anahtar gibi. Cihazın hangisini kullandığını bulup dediğimi yapman gerek hocam. Daha iyi anlayan hocalarım baksa daha iyi olur.
Eyvallah, saolun. -
quote:
Sanırım resetledim.
4Bacağın hepsine değecek şekilde kabloyu değdirdim. Işıklar yanıp söndü. -
Peki sonuç nasıl oldu hocam düzeldi mi?
quote:
Peki sonuç nasıl oldu hocam düzeldi mi?
Aslında tüm bacaklara değil de, tek bacağa ve bacak harici birşey var bacakların hemen üstünde oraya değdirince ısıklar sönüyor. Ama reset olup olmadıgına emin olamadım.
Bence reset olmadı. Işıkları yakıp söndü kısadevreyle.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nike35 -- 8 Mart 2017; 15:1:3 >
-
Hımm ilginç... Diğer bilgili hocalarım baksa daha iyi olurdu.
Işıların yanıp sönmesi reset modu dur. -
quote:
Orijinalden alıntı: ULTILIX
Işıların yanıp sönmesi reset modu dur.
Yanıp sönme derken şöyle,
Kabloyu değdirdiğim anda tüm ısıklar kesiliyor ve bırakana kadar ısık gelmiyor.
Ama normal resette basılı tutunca ısıklar sönüyor ve tekrar yanıyor.
Yanlış mı biliyorum ? -
normalde resete basınca ışıklar yanıp söner.
Butonun görevi kısa devre yapmak zaten. Buton çalışmadığı için elinle pinlere metal değdir demiştir.
Reset modu çalışması için genelde 10 saniye ayarlar üreticiler. Yanlışlıkla basılırsa ayarlar sıfırlanmasın diye -
-
-
Kabloyu değdirdiğiniz anda geri çekene kadar ışıklar sönük kalıyorsa resetleme işlemi yapmış oluyorsunuz bulduğunuz bacaklar doğru. Reset butonu da böyle çalışır zaten.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: mustyyyyy
Kabloyu değdirdiğiniz anda geri çekene kadar ışıklar sönük kalıyorsa resetleme işlemi yapmış oluyorsunuz bulduğunuz bacaklar doğru. Reset butonu da böyle çalışır zaten.
Şöyle yaptım,
bir bacak ve R848 veya C901 e değdirince aynı anda ısıklar gidiyor.
4 bacak arasında kombinasyonlar işe yaramıyor.
Bu R848 ve C901 nedir bilmiyorum ben.
-
Başka bir yeri de kabloyla birleştirsem yine ışıklar gidiyor.
Bence reset yapamıyorum. doğru pinleri bulmak gerekiyor.
Bakınız ;
https://youtu.be/rvtcVg3g4fc
@mustyyyyy
@ULTILIX
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nike35 -- 8 Mart 2017; 17:11:1 > -
Fotodan seçebildiğim kadarıyla arkadaşın işaretlediği 4 nolu bacak resetleme ucu, o da kartın arka yüzüne iletimde, diğerleri ise şasiye oturuyor. Büyük ihtimalle 4 nolu bacağın altındaki mini direnç ve kondansatör reset işleminden sorumlu. O sebeple o komponentlere değdirince ışıklar gidiyor.
Bu arada denemek için rastgele başka yerlere kabloyu değdirmeyin kartı yakabilirsiniz.
quote:
Orijinalden alıntı: mustyyyyy
Fotodan seçebildiğim kadarıyla arkadaşın işaretlediği 4 nolu bacak resetleme ucu, o da kartın arka yüzüne iletimde, diğerleri ise şasiye oturuyor. Büyük ihtimalle 4 nolu bacağın altındaki mini direnç ve kondansatör reset işleminden sorumlu. O sebeple o komponentlere değdirince ışıklar gidiyor.
Şimdi, 4 no'lu bacak ile neyi birleştireyim hocam resetleme işlemi için ?
Benzer içerikler
- eps dosyası nedir
- çamaşır makinesi motorundan ne yapılır
- evde voltaj düşüklüğü nasıl giderilir
- soğuk buhar makinesi nasıl kullanılır
- buzdolabı uzatma kablosuna takılır mı
- gözlüklü drone
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X