Şimdi Ara

Monitörün degauss tuşu ne işe yarar???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.374
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Eski monitörlerde degauss diye bir tuş var yenilerde ise extra kontrollerde degauss var bu galiba monitörün manyetiğini alıyormuş ama ne işe yarıyor??? ne sıklıkla yapmak lazım???

• genelde kullandıgımız kolonları mönitörün yanına koyarız.bu da renk toplanması gibi sorunlar ortaya cıkıyor.işte o degauss mönitöre kısa süreli şok uygulayıp renklerin dagılmasını saglıyor.

15 günde bir yap.zaten cok sık kullanamazsın kullanırsan aradaki farkı anlıyon....
  • kesinlikle fazla oynama :)
  • Monitörün bobinlerinin üzerindeki dengesiz manyetik alanı sıfırlıyor. Bazı monitörlerin power düğmesine bastığında temiz bir görüntü için degauss da çalışır....
  • Cemcakmakin soyledigi gibi artik cogu monitor powerini acinca degauss otomatik yapilir.. monitorun ne marka?
  • quote:

Orjinalden alıntı: ***CoNDoR***

Cemcakmakin soyledigi gibi artik cogu monitor powerini acinca degauss otomatik yapilir.. monitorun ne marka?

philips 107p50 galiba bu montörde açılışta bunu yapıyor.
  • Elektrik Birikmesini , Renk Toplanmasını
    Ve Monitorun Statik Yapmasını Engeller....
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    bu tuşlar ne işe yarıyor???
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • LG lerde zaten bu seçenek menüde var monitör ayarlarında ..
    Yani sadece eski monitörlerde değil sanırım ..
  • fosfor tabakası magnetik etkiler veya gevşek bir tabaka olmasından ötürü yerçekimiyle dağılmasından ötürü renklerin bozulması sözkonusuolur ve bazen elektrik yüklerindeki dengesizlik tüpün toleransını düşürür.. bu yüzden bu fosforları tekrar oturtmak gerekecektir. degauss la verilen şok da bu işe yarar.. ama çok sık yapmak da tüpün fosfor tabakasını zedeler.. fazla kurcalanası bişey değil
    ayda bir lazım olur.. özellikle 75 hZ den sonraki taramalarda genlik düşeceğiden bu 15 günde bir yapılması gerekli hale gelir..
  • fakat renklerde biraz boukluk olunca yapacan. basımdan bunla ilgili komik bir olay gecti.

fatih univ. bil muhendsiliginde okuyan bir arkadsım vardı.ziyarete yanına gittim. 1 sene once bil. toplamıstı.neyse oturuyoruz sohbet ediyoruz ikide bir gozum moniyore kayıyor. renkler bir garip solgun kuru yaprak renginde sarımsı yesilimsi renk almıs ama oyle boyle degil baya goruntu bozuk.monitorde vestel olması lazım.neyse ertesi gun tekrar yanına geldim.yine monitor boy.dedim noldu sorunmu var. yok dedi normal hep boyle.ben dedim var bisey bunda ilk aklıma gelen degasus tu.dur dedim sunu yapayım duzelir ilk basta izin vermedi bahane uydurdu.yok oynama ayarlarla monitor duzgun falan diyo bide beni bilden anlamıyo zannediyor.neyse buldum degasusu bastım tık yaptı adam soyle bir korktu ama monitore biir baktı yahu dedi bu boylemiydi cok sasırdı naptın dedi gosterdim falan. adam nerdeyse 6-7 aydır boyle kullanıyordu.okadar fark vardı ki arada oyle boyle degil.icimden ne guldum ama bide bil muh. de okuyor.

• Evet öyle oluyor , bu memlekette işi bilmesi gereken adamlara, sen öretiyorsun okumadıgın halde .
  • bende DEMAGNET die bişe var, sanırm aynı şey :)
    ve şimdi bastım makina açılışta olduğu gibi görüntüyü salladı :) 3-4 sn sonra normal haline döndü :)
  • bunu çok yapınca bozulyor diyorsunuz.e monitor her seferinde kendi yapınca bozulmuyormu?
  • dugmeyı bılıyordumda ısmını bılmıyordum =((
  • quote:

Orjinalden alıntı: Taceddin

bunu çok yapınca bozulyor diyorsunuz.e monitor her seferinde kendi yapınca bozulmuyormu?

Süper bir soru Ben de aynısını soracaktım..... Cevabını merak ediyorum.
  • Sanırım sık sık yapınca bozuluyor anlamında yukarda söylediler ...
    Ama monitörü günde kaç kez açıp kapatıyorsunuz ki zaten ?? İşte bu durumda, monitörü sürekli açıp kapatan kişilerin monitörleri zarar görüyor olabilir ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: CIZIK

Elektrik Birikmesini , Renk Toplanmasını
    Ve Monitorun Statik Yapmasını Engeller....

olay budur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okanka -- 2 Ağustos 2004, 13:53:21 >
  • evet ekrandaki static elektriği boşaltmaya yarar eğer kolunuz kıllıysa ve static eletrik bayğı bir birikmişse bir ekrana yaklaştırın cısss..

static elektrik birikmesine daha çok monitöre yakın olan manyetik lanlar etki eder örneğin speeakerlar ayrıca monitor kapnırken static elektriği boşaltır ama elektrik kesilmelier hgibi durumlarda bu ilemi yapamdaığı için ekran köşelerinde reklenme görülür benim tavsiyem ekranda reklenme olamdığı sürece çok sık kullanmayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drony -- 2 Ağustos 2004, 16:30:13 >
  • RESETTE DIYEBILIRIZ
  • aynı sey televizyonlardada oluyor.eger televizyonu stand by da kalırsa ki bizde oldu ekranın kosesinde gun gectikce buyuyen bir yesillik olususyor.ozellikle kırmızı renklerde belli oluyor hatta star tv ye gecince onun kosedeki amblemi kırmızı ya dahada belli oluyor.ama prizden cekince biraz beklemek lazım sonra duzeliyor.monitorlerinde fisini cekmek ve stand by da bırakmamak lazım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.