Şimdi Ara

Reno Clio veya sizin öneriniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.053
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Uzun zamandır araç arayışı içindeyim ve ilk başlarda 20 bine kadar dizel araç bakıyordum lakin 2. elde ki dalavereleri görünce 0 almaya karar verdim. Adam ilan veriyor orjinal 3 parça boya var diye, neden boya yaptın diyorsun şey işte soldan hafif vurdular, sanayide düzelttirdim, ee kazalı desene şu araca, ama hasar kaydı yok diyor ! Bu tür olaylardan ötürü 0 almaya karar verdim ve bütçemi 30-32 bine çıkardım. Şuan Renault Cilo HB için kampanya yapıyor. Bir yere sordum ve bana verdikleri fiyat 1.2 Motor Extreme model için 30500- Liste fiyatı 30800 TL , yani 300 TL indirim yaptılar ve sadece telefonda yapılan indirim bu. Bayiye gitsem 500-1000 TL kadar indirim daha alırım diye tahmin ediyorum.

Benim için asıl önemli olan 2. elde değer kaybetmemesi, sonuçta memur adamız. Fazla zarar etmek istemem. Arabayı en az 3-4 sene kullanmayı düşünüyorum, belki de arabayı seversem 5-6 seneye bile çıkabilir. Clio'ya bu para verilir mi? Kafama takılan soru bu zaten, eskiden 3-4 sene öncesi, araçlar daha uygun fiyatlara satılıyordu. Benim hatırladığım Cilolar 25 bin civarındaydı. Bu süre zarfında ne oldu da fiyatlar böyle uçtu

Son olarak Clio yerine belirmiş olduğum fiyat aralığında başka hangi marka model önerirsiniz. Şimdiden Teşekkürler ve Hepinizin Ramazan bayramını Tebrik ederim.

• belirttiğin fiyata fiat doblo safeline modeli var. gerek motoru gerekse kendisi renault clio'ya göre sorunsuzdur. Ama gerçek şu ki clio dizel alırsanız doblodan en az 1 litre daha az olur ortalamanız. bu 2 litrede olabilir.
    Renaultun dizel motoru multijete göre daha dayanıksız narin bir motor. farkındaysanız tüm taksiler albea dizeldir zaten. 750-800 bin km'de olanları var hala. Neyse bunları geçelim, o paraya clio alınırda.. Benzinli araç alınmaz yani. 5-6 yıl binipte her yıl 10 bin km yapıcaksanız bence dizel alın. ayrıca extreme clioyu incelemiştim. ön konsol felan yumuşak dokunuşlu plastik. Doblodan kaliteli olur malzeme konusunda ama sorunsuz olamaz okadar. Lakin clio 1.5'in vergisiyle doblonun vergisi ilk 3 yıl aynıdır. sonra clionunki bir alt dilime düşer fakat doblo 6. yılında alt dilime düşüyor kamyonet olarak geçtiğinden.
  • Aynı aractan bır arkadasımın var.

1.2 motor sıze yetecekse alınabılecek bır araba. Ic mekanı genıs ferah. Donanımı yeterlı ama 2 hava yastıgı var. Sekıl olarakta asırı olmasada guzel bır arac. Lpg de sehır ıcı 20-22 kr yakıyor.

Ayrıca corsalarada bakın bu fıyat aralıgında 1.2 essentıa olması lazım aveoda dusunulebılır ama 2. Elı zayıf olur ılerısı ıcın sorun degılse alınabılır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende devlet memuruyum her ne kadar insanlar farketmesede devlet memurlarıda kolay kazanmıyor parayı.. senin için değer kaybetmemesi önemliyse renodan beklenmeyecek kadar güzel bir tasarıma sahip olan clio4 gelmek üzere ve aldığın clio3 hayli değer kaybedecek gibi gözüküyor..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fiyat yüksek bence. Aynı aracı geçen yıl bu zamanlar 28'e almıştım ve araç kasa değiştiriyor ekimde yeni clio satışa çıkıyor. Ben olsam 30 lira vermem çok düşük kilometrede dizel clio'lar bulabilirsin 10,000-15000 de araçlar oluyor satılık öyle bir tanede düşürmeye bak bence.

Değer kaybı konusunda dediğim gibi ekim ayında yeni clio satışa çıkacak mutlaka bir miktar değer kaybı olacaktır. Onun dışında extreme donanım yeterlidir clio için arka camların elektrikli olmaması dışında önemli bir eksik yok hız sabitleyici bile mevcut araçta. Yakıt tüketimi yüksek değil ama öyle çok çok az yakıyorda denemez hatta ilk 3-4 bin kilometre fazla bile yakıyor denilebilir ardından tüketim düşüyor. Çekişi genel olarak yeterlidir ama LPG takılıcaksa 1.4 motorlu araç bakılmalı bence.
  • Yıllık 10.000 km yapacak adama dizel araba al demek yanlış bir tavsiye...Dizelin sevisi , bakımı daha pahalı...Az km yapanlara dizel araba gereksiz..Bunu yazıyorum..Saygılarımla.. Hayırlı bayramlarınız olsun..
  • quote:

Orijinalden alıntı: taşkafa

Yıllık 10.000 km yapacak adama dizel araba al demek yanlış bir tavsiye...Dizelin sevisi , bakımı daha pahalı...Az km yapanlara dizel araba gereksiz..Bunu yazıyorum..Saygılarımla.. Hayırlı bayramlarınız olsun..

mantığa gel,

yılda 20.000 km yapıcam deyip 2 yılda aracı satacak olan adama : yılda 20.000 km yapacaksanız mutlaka dizel alın!
    yılda 10.000 km yapıcam deyip 6 yılda aracı satacak olan adama : yılda 10.000 km yi geçmeyecekseniz dizele gerek yok

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu Toyota Corolla alınır mı?
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: amanhem

Merhaba forum ahalisi,
    Uzun zamandır araç arayışı içindeyim ve ilk başlarda 20 bine kadar dizel araç bakıyordum lakin 2. elde ki dalavereleri görünce 0 almaya karar verdim. Adam ilan veriyor orjinal 3 parça boya var diye, neden boya yaptın diyorsun şey işte soldan hafif vurdular, sanayide düzelttirdim, ee kazalı desene şu araca, ama hasar kaydı yok diyor ! Bu tür olaylardan ötürü 0 almaya karar verdim ve bütçemi 30-32 bine çıkardım. Şuan Renault Cilo HB için kampanya yapıyor. Bir yere sordum ve bana verdikleri fiyat 1.2 Motor Extreme model için 30500- Liste fiyatı 30800 TL , yani 300 TL indirim yaptılar ve sadece telefonda yapılan indirim bu. Bayiye gitsem 500-1000 TL kadar indirim daha alırım diye tahmin ediyorum.

Benim için asıl önemli olan 2. elde değer kaybetmemesi, sonuçta memur adamız. Fazla zarar etmek istemem. Arabayı en az 3-4 sene kullanmayı düşünüyorum, belki de arabayı seversem 5-6 seneye bile çıkabilir. Clio'ya bu para verilir mi? Kafama takılan soru bu zaten, eskiden 3-4 sene öncesi, araçlar daha uygun fiyatlara satılıyordu. Benim hatırladığım Cilolar 25 bin civarındaydı. Bu süre zarfında ne oldu da fiyatlar böyle uçtu

Son olarak Clio yerine belirmiş olduğum fiyat aralığında başka hangi marka model önerirsiniz. Şimdiden Teşekkürler ve Hepinizin Ramazan bayramını Tebrik ederim.
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatgunco -- 19 Ağustos 2012; 22:19:13 >

• Daha laf acarken 2.el demişsıniz bence polo veya yaris bakın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 98 clio 1 ilk kasa kullanıcısı olarak karşılaştığım tek sorun torpido kilidinin kırılması,eski sitil çekilerek değilde,bastırılarak açıldığından pimin ayaklarından biri kırıldı,bunun dışında huzursuz olduğum bir durum yok.98 model olduğu için biraz normal karşıladım

2009-2010 fiat albea 1.3 multijet speedgear ile benim 98 clio yu kıyaslarsak albea- araç 11-12 sene daha yeni olmasına rağmen ön konsol plastiğinin birleştirilmesi çok zayıf,kenar boşlukları orantısız ve bazen konsoldan çukurlarda,sallantılar da sesler geliyordu.Radyo ses açma-kapama düğmesinin rengi atmış,süspansiyonlar çok sert,darbeleri iyi absorbe etmiyordu.Kalite olarak yeni kasaları,modelleri bilemem,çoğu model için araç sahipleri eski kaliteyi arıyor ama 98 clio 1 ilk jenerasyon için sadece Avrupa'da üretimi yapılmış,yakıt tüketimi dışında benden tam not aldı

Renault yerine Kia veya Mitsubishi markalarının modelleri de kalite,f/p yönünden çıtayı hayli bir yükseltmişler.

• quote:

Orijinalden alıntı: amanhem

Merhaba forum ahalisi,

hocam aynı dertten bende muzdaribim..tam beni anlatmışın..aradığım bir arabada temiz çıksın kardeşim..ne yapacağımı şaşırdım..fiyatlar resmen uçmuş..teneke arabalar sırf dizel diye 25ten aşağı düşmüyorlar..geçen birini aradım..eleman bana akıl veriyor "sen başka arabalara bak, benim arabamdan daha güzelleri var ben baktım" diye..
    birisi kaza yok yazmış, aradım 2 kapı değişmiş..

biri komple boyalı, neden boyattın diyorum herif cevap veremiyor ya..kafayı yemek üzereyim..

neyse, hakkımızda hayırlısı..

en iyisi arabaya fazla para vermemek..gitcem 10bin TL lik japon arabası alacam..kaza, arıza olursada kaldırır çöpe atarım..

• quote:

Orijinalden alıntı: xenon_06

2009-2010 fiat albea 1.3 multijet speedgear ile benim 98 clio yu kıyaslarsak

fiat albeanın hem multijet hem de speedgear olanı varmı ki???
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.