Şimdi Ara

Renault'tan Rakipsiz dci motor 1.6 180 bg 400nm (1.6 160bg 320nm satışa sunuldu) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir (4 Mobil) - 4 Masaüstü4 Mobil
5 sn
205
Cevap
1
Favori
28.915
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: 61 TS 1967

Motor iyi olsa nolcak, araba bişeye benzemiyor ki.

Hangi araban bahsediyorsunuz ki bu motor gelirse zaten renault un megane, laguna, latitude modellerinde falan gelir. Yukardaki konsept zaten..
    2010 Ford Focus Titanium TDCI 109 Ps
    2010 Ford Fiesta Trend TDCI 68 PS
    1995 Opel Calibra Turbo 4x4 C20let Getrag 297 HP Dyno (chip+filtre+turbo+katalizör iptali...)

• bence reno 1.6 dcı 130 beygiri tr getircek ve çokda iyi olcak hatta latidude edc vitesle uygukuycak tutarsa reno altın çağını yaşar
  • quote:

Orijinalden alıntı: AIDS
    ya reno isterse uçak yapıp bedavaya satsın ne alırım ne satarım ne de başkasına tavsite edip aldırırım. bu kadar basit...

Pek basitmiş gerçekten.

Orijinalden alıntı: AIDS

ya reno isterse uçak yapıp bedavaya satsın ne alırım ne satarım ne de başkasına tavsite edip aldırırım. bu kadar basit...

bu kadar basitse siz de alıp satmazsınız dostum... bu kadar basit

Orijinalden alıntı: Tautou

millet reno ya giydirmeye çalışmış..

akıl sahibi olmadan fikir sahibi olmak ne kadar basit..

adamlar yıllar önce turbolarla oyuncak gibi oynuyordu..turboları efsanedir..r11 turbo 12 turbo 21 turbo r5 fuego safrane biturbo..

yok renault un çapı neymişmiş...

pehh..

f1 in hemen hemen her aşamasında marka adını başarı hanesine yazdırmış bi firma..

şu an avrupanın en iddialı hot hatch lerini üretiyor

1.5 dCi bence şimdiden efsane oldu

1.6 dizelleri mercedes de kullanacak..vaneo renault fabrikasında üretilecek

ürettiği motor geçen yıl f1 de birinci oldu..ayrıca renault kamyon yarışlarında geçen yıl birinci oldu

tabi ki red bullun başarısında aerodinamiğin vites kutusunun payı çok büyük ama motor da f1 in kalbi sonuçta

daha ne isteniyor ki

renoya giydirme olayını sadece belirli üyeler yapıyor(vw fanları),reno nun geçtiği her konuda vw vw diye saçmalayıp duruyorlar anlamıyorum bi kuyruk acılarımı var nedir.reno 2lt motoru 850bg yapsa 100km/1lt yakıt tüketimi olsa yine bi kulp takar bunlar.doğuş her ay bunlara çek yazıyor galiba güle güle harcasınlar

• quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

bence reno 1.6 dcı 130 beygiri tr getircek ve çokda iyi olcak hatta latidude edc vitesle uygukuycak tutarsa reno altın çağını yaşar

bence de bu motor ve EDC kombinasyonuyla latitude çok satar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: medonk

quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

bence reno 1.6 dcı 130 beygiri tr getircek ve çokda iyi olcak hatta latidude edc vitesle uygukuycak tutarsa reno altın çağını yaşar

bence de bu motor ve EDC kombinasyonuyla latitude çok satar.

D sınıf araçlarda kullanılacak motor 1.6 130 bg değil 1.6 160 bg twin turbo olacak
    http://forum.donanimhaber.com/m_46675715/mpage_1/key_/tm.htm

• aslında veriler çok çok iyi , motora denecek laf yok kesinlikle. Fakat buna benzer motorlar TR ye geldiğinde fiyatından olsa gerek çok fazla ilgi görmüyor. Örnek olarak gençlerin hep hayali olan hem spor araç olsun hem az yaksın hem gitsin mantığı ile getirilen alfa mito 120 hp dizel ve 0-100 9 sn değere sahip olmasına rağmen piyasada çok fazla tutulmadı maalesef. aynı şekilde fiat bravonun 120 hp lik versiyonundan daha fazla 105 hp lik versiyonu satıldı.

bu 130 hp lik motor gerçekten çok iyi fakat TR ye geldiğinde yine çok yüksek satış rakamlarına ulaşacağını düşünmüyorum , birçok kişi 105 hp dci den devam edecektir. Dizelin mantığı ekonomi , bundan dolayı son birkaç yıla kadar Dizel ve otomatik şanzımanı dahi yan yana göremiyorduk 1,6 litrelerde. çünkü otomatik şanzımanlar yakıtı arttırıyor gibi bir düşünce hakimdi.

bugün 1,6 litre 160 hp veya 130 hp lik motoru edc ile birlikte megane coupe ye koysalar emin olun iyi bir donanım ile 60 bin tl yi geçer fiyatı. bundan dolayı yine yüksek satış fiyatlarına ulaşabileceğini sanmıyorum.

Ama bu motoru 160 hp ile örneğin mercedes C serisine koysalar peynir ekmek gibi satılır.

Ülkemizde marka düşkünlüğü çok fazla .

ayrıca hyundainin çıkardığı 128 hp lik motor ile ilgili olarak , hyundainin tüm dizel modelleri emsallerinden fazla yakıt tüketimine ve daha düşük performansa sahip oluyor maahesef. aracın teknik verilerini incelediğinizde de 128 hp nin 0-100 değerinin 10 sn üzerinde olduğunu göreceksiniz

• BU NE BÖYLE 1.6 160 HP SÜPER AMA PEK İNANASIM GELMEDİ:D

Orijinalden alıntı: barisyilmaz79
    ayrıca hyundainin çıkardığı 128 hp lik motor ile ilgili olarak , hyundainin tüm dizel modelleri emsallerinden fazla yakıt tüketimine ve daha düşük performansa sahip oluyor maahesef. aracın teknik verilerini incelediğinizde de 128 hp nin 0-100 değerinin 10 sn üzerinde olduğunu göreceksiniz

Accent Blue'yu 10.1 saniyede 100 kilometreye ulaştırmış o motor. Bence çok iyi.

Orijinalden alıntı: time_keeper

quote:

Accent Blue'yu 10.1 saniyede 100 kilometreye ulaştırmış o motor. Bence çok iyi.

Değer kötü değil tabi , ama bence renaultun getireceği motor ile aynı segmentte fluence için 10 sn altına iner ve tüketim değerleri de hyundaiden iyi olur kanaatindeyim.

yanılıyorsun dostum,1.5 dizellerde en güçlü motor hyundaide var ve ben kullanıyorum era dizel 1.5 110 hp,,,,ayrıca 1.6 128 hp lik motorun yakıt tüketim verileri hepsinden düşük ş.içi 5.4 ş.dışı 3.9 karışık ise 4.4 lt.

0-100 10.1 saniye iyi bir değer ki volkswagen benzinli TSI 160 hp nin 0-100 ü bile 8 saniye ,,arada 32 hp fark var,buna kıyasla 10.1 saniye kesinlikle iyi bir değer...
    inşallah renault bundan daha iyi bir değer tutturur,temennimiz o

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dalgıç murat -- 13 Haziran 2011; 21:21:09 >

• Geçen taksideyim (Linea),taksinin kilometre saati 600.000 üzerinde...şaşırdım,sordum.Taksici " Abi reno motor olsa 250.000 binde elimize alırdık" dedi.
    O yüzden taksicilerin çoğunda dizel Fiat Linea var diye bir çıkarım yapmıştım.

Opelden bir haberim var;GM in tek zarar eden kuruluşu opel,reno ile motor konusunda anlaşamadı.Yine kürkçü dükkanına dönerek ,Fiattan 1.6 multijet motoru almak üzereymiş.Özellikle yeni astra ve meriva da performans şikayetleri üzerine aynı 1.3cdti da olduğu gibi motoru 1.6cdti adı altında kullanmak istiyormuş.

Orijinalden alıntı: etnaxy

Geçen taksideyim (Linea),taksinin kilometre saati 600.000 üzerinde...şaşırdım,sordum.Taksici " Abi reno motor olsa 250.000 binde elimize alırdık" dedi.

Opelden bir haberim var;GM in tek zarar eden kuruluşu opel,reno ile motor konusunda anlaşamadı.Yine kürkçü dükkanına dönerek ,Fiattan 1.6 multijet motoru almak üzereymiş.Özellikle yeni astra ve meriva da performans şikayetleri üzerine aynı 1.3cdti da olduğu gibi motoru 1.6cdti adı altında kullanmak istiyormuş.

o sık rastlanan bi durum

clio taksiye biniyorsun o da albea ve accent era ya laf atıyor

eraya biniyorsun o da diğerlerine sallıyor

• quote:

Geçen taksideyim (Linea),taksinin kilometre saati 600.000 üzerinde...şaşırdım,sordum.Taksici " Abi reno motor olsa 250.000 binde elimize alırdık" dedi.

O taksici abi DCI ile Multijet in yakıt tüketim farklılıklarını da söyleseydi ya... ???

Megane 2 DCI kullanıyorum. Uzun dönem filo aracı ve 2008 yılında 0 km olarak geldi bana hala bende 63.000 Km oldu... Kısmetse sonbaharda sözleşmesi bitecek ve büyük ihtimalle Fluence dizel ile yenilenecek..

İstanbul içinde Zincirlikuyu- Boğaziçi Köprüsünden Ümraniye küçüksu güzergahında kullanıyorum aracı , hafta sonlarında ise her türlü traifğin içine girerim... Ortalama yakıt tüketimim 5,4 ile 5,7 arasında değişir durur yaklaşık 3 senedir..

Geçenlerde araçları bakım yaptırmak için gelip aldılar yerine 1 hafta boyunca Linea Multijet kullandım. Aracın yakıt tüketimi aynı güzergah ve aynı sürüş şartlarında 6,7 ile 7,4 Lt arasında değişti... Linea Multijet sahibi çevremde ne kadar insan varsa aracın Tüketiminden şikayetçiler...

Renault DCI motorların en büyük özellikleri de yakıt ekonomisidir. Multijet yakıt ekonomisi olarak DCI nın yanına bile yaklaşamaz...

• quote:

Sen de bunu yedin?
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.