Şimdi Ara

Renault'tan Rakipsiz dci motor 1.6 180 bg 400nm (1.6 160bg 320nm satışa sunuldu) (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir (3 Mobil) - 4 Masaüstü3 Mobil
5 sn
205
Cevap
1
Favori
28.915
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: BIXI MAN

quote:

Orijinalden alıntı: etnaxy

Geçen taksideyim (Linea),taksinin kilometre saati 600.000 üzerinde...şaşırdım,sordum.Taksici " Abi reno motor olsa 250.000 binde elimize alırdık" dedi.
    O yüzden taksicilerin çoğunda dizel Fiat Linea var diye bir çıkarım yapmıştım.

Opelden bir haberim var;GM in tek zarar eden kuruluşu opel,reno ile motor konusunda anlaşamadı.Yine kürkçü dükkanına dönerek ,Fiattan 1.6 multijet motoru almak üzereymiş.Özellikle yeni astra ve meriva da performans şikayetleri üzerine aynı 1.3cdti da olduğu gibi motoru 1.6cdti adı altında kullanmak istiyormuş.

O taksici abi DCI ile Multijet in yakıt tüketim farklılıklarını da söyleseydi ya... ???

Megane 2 DCI kullanıyorum. Uzun dönem filo aracı ve 2008 yılında 0 km olarak geldi bana hala bende 63.000 Km oldu... Kısmetse sonbaharda sözleşmesi bitecek ve büyük ihtimalle Fluence dizel ile yenilenecek..

İstanbul içinde Zincirlikuyu- Boğaziçi Köprüsünden Ümraniye küçüksu güzergahında kullanıyorum aracı , hafta sonlarında ise her türlü traifğin içine girerim... Ortalama yakıt tüketimim 5,4 ile 5,7 arasında değişir durur yaklaşık 3 senedir..

Geçenlerde araçları bakım yaptırmak için gelip aldılar yerine 1 hafta boyunca Linea Multijet kullandım. Aracın yakıt tüketimi aynı güzergah ve aynı sürüş şartlarında 6,7 ile 7,4 Lt arasında değişti... Linea Multijet sahibi çevremde ne kadar insan varsa aracın Tüketiminden şikayetçiler...

Renault DCI motorların en büyük özellikleri de yakıt ekonomisidir. Multijet yakıt ekonomisi olarak DCI nın yanına bile yaklaşamaz...

gerçekten dci motorlar çok az yakıt tüketiyor

• bırakın ALLAHINIZI severseniz yahu,daha 130 luk dizel 1.6 yok piyasada 160 hp çift turbo 10 yıl gelmez,,,hyundai gene 128 lik 1.6 dizeli ilk sürdü piyasaya,helal olsun derim
    Lancia Delta'nın da 1.9 L 190 hp motoru mevcuttur.
    Her iki motorda da bir küçük bir büyük ardışık iki turbo kullanılır.
    1.6 motorla 160 hp'yi epeydir bekliyordum. Renault'yu ilk olduğu için kutlarım.
    Bu arada yakıt sarfiyatları da son derece makuldur.
    Bu motorlarda yüksek güç daha çok yakıt yakmaktan değil daha yüksek verimlilikten gelmektedir.

buda aynı motorun(scenic üzerindeki chip çalışması) her ne kadar megane yazsa da bu çalışma yapıldığı sırada megane 130'luk çıkmamıştı.

bunlara bakınca 1.6 160 bg'lik motorda chip çalışması yapıldığında ne olur düşünemiyorum

Renault'tan Rakipsiz dci motor 1.6 180 bg 400nm (1.6 160bg 320nm satışa sunuldu)

• quote:

Orijinalden alıntı: smg05

Tork iyi ama araç ....

Makyajlı latitudelerde gelir 2013 ortalarında :)))) b

Orijinalden alıntı: baboker

160 ps olan motor 1.6 değil, 2.0 lt..

1600 cc çift turbolu 160 hp gücünde bir dizel motor var ama henüz kullanılan bir model yok.

zaten 2000 cc motorda 175 ps kullanıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: yek_ka

quote:

o motor latitude'de hocam. konu megane.. verdiği listede de 2.0 DCi 160 ps yazıyor..

• aracın motoru kağıt üzerinde çok iyi,ama bu aracı 380 nm tork ile edc ye koyuyorsun yarın bularda dsg gibi dökülmeye başlarsa o kötü olur.renoyu tebrik etmek lazım adamlar çalışıp uğraşıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canmert2005 -- 30 Mart 2012; 12:20:07 >

Orijinalden alıntı: playumb

Röno 1.6 lt 500 hp motor koysa yine ilgimi çekmez.Röno nun yaptıkları Vw i taklit etmek gibi geliyo bana.Yani suni bi değişim-gelişme gibi sanki.
    Ki açıkcası markanın ismi de buna sebep.
    Bence Röno çizgisini bozmamalıydı,az kalite ucuz fiyat.

Size katılıyorum. özellikle güvenlik konusunda vw nin yanına bile yanaşamaz.bu yüzden röno ya koca bir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

quote:

Orijinalden alıntı: yek_ka

quote:

o motor latitude'de hocam. konu megane.. verdiği listede de 2.0 DCi 160 ps yazıyor..

Hocam zaten daha güçlü bir motoru var niye daha düşük güçteki bir motorla reklam yapsın ki ? Dediğiniz gibi listede 1950CC yazıyor fakat yanlışlık olmuş olabilir

• arkadaşlar bir bilen beni aydıtlatsın renault turkleri kandırıyor mu? bizde 110 hp olanlar 11 s 0-100 gorunuyor bu diğer ulkelerde neden 12 kusur saniye yazzıyor???

Orijinalden alıntı: clb12

quote:

Röno 1.6 lt 500 hp motor koysa yine ilgimi çekmez.Röno nun yaptıkları Vw i taklit etmek gibi geliyo bana.Yani suni bi değişim-gelişme gibi sanki.

Size katılıyorum. özellikle güvenlik konusunda vw nin yanına bile yanaşamaz.bu yüzden röno ya koca bir

O yüzden adamların hemen hemen bütün araçları 5 yıldızlı dimi... At gözlüklerinizi çıkartıp tebrik etmeyi de öğrenin biraz...

• quote:

Orijinalden alıntı: sadık_57

quote:

Orijinalden alıntı: clb12

quote:

O yüzden adamların hemen hemen bütün araçları 5 yıldızlı dimi... At gözlüklerinizi çıkartıp tebrik etmeyi de öğrenin biraz...

Siz de lütfen renault u savunmayı bırakın.o yüzden mi güvenlik donanımlarını düşük tutuyorlar arabanın sallanması bizim için önemli değil diyorlar?

• Fena motor olur, DCi zaten başarılı motor atak olur
  • 69 model Renault 12 TS ile 2012 Symbol 1.2 motor aynı teknik verilere sahipse; 1.6 160 bg motoru da 100 yıl sonra piyasaya sürer artık renault.
  • 0-100'ü 10 saniyeni altına inen ilk model, 1.6 dCi motorlu Megane'ler oldu sanırım.

En iyi süre 10.5 saniye ile Bravo'ya aitti, Megane 9.8 yapmış.

Orijinalden alıntı: Utku

0-100'ü 10 saniyeni altına inen ilk model, 1.6 dCi motorlu Megane'ler oldu sanırım.

En iyi süre 10.5 saniye ile Bravo'ya aitti, Megane 9.8 yapmış.

160 beygir ile 9.8 sn mi yapmis :D

Sutcu beygiri diyecegim galiba :)

Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.