Şimdi Ara

Passat Tavan İzolasyonu (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
187
Cevap
5
Favori
28.295
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2012 passat variant sahibiyim her aracımı söküp yalıtım yaparım. ve passatın da tavanını söktüm bunda da benzer bir karton malzeme var fakat arasında köpük var. düz kartonda olsa mutlaka bir amacı vardır. daha önceki mk6 jetta aracımı da sökmüştüm tamamen aynısı vardı tavanda.

Passat Tavan İzolasyonu

Passat Tavan İzolasyonu

• Talismandan bu çıkıyorsa benim megane 2 den ne çıkacağını görmek duymak istemiyorum. Bim poşeti çıkmasa bari.
  • görünce koltuktan düşüyordum gülmekten bu nedir ya

şakadir umarim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Talisman tavan döşemesinin sökülmüş hali

Passat Tavan İzolasyonu

Passat Tavan İzolasyonu

Passat Tavan İzolasyonu

Passat Tavan İzolasyonu

• quote:

Orijinalden alıntı: DJPlatinium

2012 passat variant sahibiyim her aracımı söküp yalıtım yaparım. ve passatın da tavanını söktüm bunda da benzer bir karton malzeme var fakat arasında köpük var. düz kartonda olsa mutlaka bir amacı vardır. daha önceki mk6 jetta aracımı da sökmüştüm tamamen aynısı vardı tavanda.

Passat Tavan İzolasyonu

Passat Tavan İzolasyonu

bence passat tavanında karton var diye ayrı bir konu açın. VAG cılar ne diyecek merak ediyorum

• Bence karton konulmasinin hic bir sakincasi yok. Facebook sayfasinda ilgili gonderinin altinda yorumlar kisminda atilan fotografta bir tane vw marka aracin tavaninda yine benzer sekilde karton kullanildigi goruluyordu. Buyutulecek bisey yok. Karton koyacaklarina hic bisey koymasalardi kimsenin sesi solugu cikmayacakti.

• Karton olsa size ne zararı var? İşini yaptıktan sonra çok da önemli değil. Zaten orayı kim açıp bakar ki?

• quote:

Orijinalden alıntı: superegoid

Hani böyle cerrah hastanın içinde makas falan unutur ya.. Bence fransız işçi de öğle arasında üstünde tomatis peynir ekmek yidiği kartonu arabanın içinde unutmuş..

sesli güldüm. Fransa'da Türk işçi var demekki

• quote:

Orijinalden alıntı: TEPEE PREMİUM PACK

quote:

Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST

Yangın standartlarına uygunsa bir sakınca görmüyorum. Ancak bildiğimiz karton ise, hiçbir yangın standardına uymayacağına kalıbımı basarım. Bu durumda araçta orjinalden bu şekilde bir malzeme olamaz.

Bunu fotoğraflayan arkadaş hayrına kartona çakmak tutsun. Bildiğin karton gibi lakkadanak yanıyorsa ya bu üretimden böyle değil, ya da Renault çok büyük bir güvenlik ihlali yapıyor. Çakmağı tuttuğunda zor yanıyorsa (ki sanmıyorum), o zaman mesele ne? Tavan için bir standart yoktur belki desem, o da mümkün değil. Tavanda elektrik hattı var. O bölgede aşırı ısı bunu tutuşturabilir. Hadi de ki bunun uygulandığı bölgede risk yok, gene de standarda uygun olması gerekir diye düşünüyorum. Bana sanki ya bu malzeme bildiğimiz karton değil, ya da orijinalden böyle değil gibi geliyor. Eğer gerçekten orjinal parça böyle ise absürt-komik. Hafif ve kendinden yapışkanlı yalıtım malzemeleri pahalı değil. Yanmaz elyaf pofidik şilteler var. Modern Japon arabaları yol sesini bunlarla kesti de yol sesi açısından Avrupa araçlarına denkleşti.

---------

Not: Hemen artizlenmeyin, Subaru Legacy aracım 1 yaşında iken aracı kendim söküp bagaja ve kapılara SQ ses sisteminin bir parçası olarak yalıtım yapmış biriyim. Çok kaliteli sandığınız yalıtım malzemelerinin bir işe yaramayabileceği, işe yaramaz sandığınız bir malzemenin ise çok işe yarayabileceğini net olarak söyleyebilirim.

Not2: tavan gibi ters uygulama bölgelerinde ağır yalıtım malzemeleri kullanılamıyor. Sıcak + yer çekimi malzemenin zamanla düşmesine sebep oluyor. O yüzden tavan uygulamalarında hafif malzeme şart. Ama karton be abicim yahu!? Yumurta paketi kullansaydın?

----------

Özet: İş görüyorsa, standartlara uygunsa, güvenlik sorunu yaratmıyorsa bir sakınca görmüyorum. Ancak gene de komik. Gereksiz. Çok düşük bir maliyet ile bu iş çok daha iyi yapılabilir.

peki vw caddy in bir zamanlar arka kapak tavan ve bagaj kapağındaki kontraplak kaplama sı için yorumlarınız nedir acaba
    bir tahta türü bilmeyenler için.oda yangın yönetmeliğinden geçermi.

konu renoyu vurun öldürün sağ çıkmasın yığın psikolojisine dönüşmüş..
    tamam kalitesizliğe vurun açığa çıkarın
    ama vw kalitesizliği ve sahtekarlıklarında ölü taklidi veya umursamazı oynamayın.
    konunun amacı renoya sabote buna gerek yok
    zaten ülkemizde ve dünyada renonun durumu ortada,bordo şarabı kalitesini yakalamaları çok zor.
    3 veya 4 yıl süreyle sürekli model değiştirip,parçaları üretmeyerek zaten kendi kendini bitiriyor.

Ticarilerde çok kullanılan bir yöntem bu. Ben sonradan yapılanları biliyorum. Fabrikasyon kontraplak kaplamalı gelebildiğini bilmiyordum açıkçası. Ancak ticarilerde güvenlik işinin hiç sıkı olmadığına eminim. Tavandaki bir kartonun güvenlik sıkıntısı yaşatacağını da düşünmüyorum. Yangın oralara uzadı ise, zaten ölmüşsün. Yangının oradan başlama ihtimali de düşük. Kısacası aslında büyütülecek bir şey de yok o kadar.

Çoğu araçta tavanda ses yalıtımı zaten yok. Talisman'da bu karton hiç olmasaydı, bunu hiç konuşmayacaktık. O yüzden büyütülecek bir şey de değil.

Milleti de anlamıyorum. VW, Opel, Reno, vs.vs. hepsi üç aşağı beş yukarı benzer markalar. Benzer araçlar üretiyorlar. Bu kadar fanatiklik neden yapılıyor, anlamıyorum. Alıyorsun, 10 yıl sonra çöpe atıyorsun. Sonuç bu yani. Jilet. Sanki VW klasik adayı otomobil üretiyor da, Reno çöp. Anlamıyorum bu kafaları... Ben bu araçların hepsine "işimi görmek için" muamelesi çekiyorum. Mutluyum. Çünkü gerçek bu. Bu araçlar işimizi görmek için.

• çok ilginç. Bir açıklaması vardır herhalde karton gibi ama bilemedim. Diğer opel hyundai de durum nasıl acaba ? Yoksa bizim buraya gönderilen araçlarda mı sıkıntı var , böyle yolluyorlar buraya ?
  • volkswagen passata koyunca bişey yok, renault talismana koyunca ouuuvvvv...
  • Çok deli arge yapmış mühendisler, bildiğin bakkaldan istendiğinde verilen karton.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Komple karton koysalardı baride görüntü güzel dursaydı.
    Sanki birşey almışlarda onun kartonunu ora sıkıştırı vermişler gibi duruyor.
    Yalıtım için konulmuş birşey degil gibime geldi bana başka birşey için olmalı.
    Fransız arabalarına bir türlü ısınamadım hiç.
  • Yıldız hurda sanayinde bir çok araçta gördüğümü hatırlıyorum ama çoğu ticariydi, yağmur sesini kesmek için kullanılıyor bu kartonlar hatta üzerinde hydroplus yazıyor bir fotoğrafta. Eskiden japon araçlarında bu da yoktu, ae101 kasa Corolla kullananlar bilir o yağmurda tavandan gelen teneke sesini, içeride duramazsın.

Tabiki daha özenli bir çözüm yapılabilirdi, doğru düzgün bir kaplama olabilirdi. Artık günümüz böyle, içeride yumuşak plastik malzeme, kumaş kaplama, güzel iç işçilik ama kötü imalat kalitesi. İş görüyorsa sıkıntı yok.
  • acaba benim volvo da da var mı :) ne kadar doğrudur bilmiyorum ama volvo araçlarının döşeme kumaşları yangına karşı zor yanıcı kumaş olarak üretilmiştir deniyor ama karton sa tavan direk yanar ,nasıl olacak bu iş tezatlık var ???
  • kartondan bile çalmışlar,tüm tavanı niye kartonlamamışlar ki ?!
  • Renocular ağlıyor dedik o kadar talisman her türlü patlar diye fenaa balondu defalarca patladı

• tas tamam rezillik! rezillik puanım 10/10. marka model ve diğer her şeyden bağımsız söylüyorum 150 .000 verip karton tavanlı arabaya bineceğime gider 206-306-307 falan alır ona binerim. karton ne yaa.o kadar para alıyorsun bari taş yünü falan koy
  • forumdaki liseli mühendisleri ,konu sayesinde tanımış olduk.

• Normalde isi yalitiminda kullanilan kapali hücreli ELASTOMERIK KAUCUK KOPUGU denen malzeme kullanilir tavan sacinda. Titresim, ses ve isi yalitimi saglar.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.