Şimdi Ara

Renault Laguna 3 aldım, ilk izlenimlerim (kaza yaptım)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
189
Cevap
1
Favori
12.907
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Daha önce volvo s40 ım vardı 2006 model dizeldi aracım. Çok hassas oluşu ve masrafının belimi bükmek üzere olmasından ve biraz da km yüksek diye sattım 38.5 a. Ardından uzun arayışlar sonucu Laguna aldım. Hiç ama hiç aklımda yoktu, octavia, Jetta, focus, bravo, 308 bakıyordum 38-40 civarı bütçeyle. Forumda konu açtım, @MKVll ın tavsiyesi üzerine Laguna ya baktım ve en baştaki ilanı beğendim, bir anda aradım telefonla pazarlık yaptım ve ertesi gün kayseriye gidip aldım aracı :)

Aracım 2009 model 1.6 privilege donanımlı. Cam tavan var. Lpg var. Bir parça değişen var başka hata boya yok. 104 bin km de ve servis bakımlı. Kışlık lastikler Riken diye bir marka ve sıfır, yazlıklar eski Michelin marka. 40 bin liraya aldım

Volvo gibi sert karakterli bi arabadan sonra konforunu çok sevdim. Yumuşak süspansiyonlu bi araç. Ama virajlarda biraz yatıyor gibi. Lastik havalarından ve yumuşak süspansiyonlu oluşundan kaynaklanıyor galiba. Arka diz mesafesi güzel, geniş bir araç. Bravo dan bu sebeple vazgeçtim zaten. Koltuklar deri ve ortası kadife. Oto kuaför yaptırdım ve tertemiz oldu.

Aracın konforunu bozan şey direksiyonun aşırı sert olması. Ama Renault ların genelinde bu sorunla karşılaştım. Park ederken zorluyor biraz. Cam tavan kapalı pozisyonda 140 dan sonra içeriye ıslık sesi gibi ses alıyor. Sinirimi bozdu, ama sanroof ayakları değişimiyle bu sorunu çözebilirim sanırım. Yine sanroof açıkken de takır takır ses yapıyor sallanıyor bu da can sıkıcı. Sanroof olmayan araca binmem diyenleri şimdi anlıyorum :) alışınca vazgeçmek olmuyor..

Aktif xenon farları güzel aydınlatıyor, selektör yapınca heyecan veriyor ama sallamaya çıkınca o heyecan kendini hüzün bırakıyor dizel arabadan sonra sanki araba gitmiyormuş gibi geliyor. Sonuçta atmosferik lpg li araba :)

Yakıt tüketimine gelirsek 28 litre gazla 300 km uzun yol yaptım kayseri ankara arası. Ortalama 120 km hızla geldim. Şehir içi de 25 litre ile 200 km yaptım. Bu da %60 agresif %40 sakin diyebilirim. Depo doldurup yaptığım ölçümler bunlar. Kuruş hesabına girmiyorum çünkü sürekli değişiyor yakıt fiyatları

Belki 1.5 dizeli çok daha güzeldir ama bu paraya konfor arayanlara tavsiye ederim. Ama yine büyük bir çoğunluk piyasası olan, kolay satılan focus, megane, Jetta gibi tercihlere yönelecek. Her ne olursa olsun D segment bir araba. Bugüne kadar tutsun diye derdim olmadı, bundan sonra da olmayacak :) ilerde yine mazda veya alfa romeo gibi bir araca yöneleceğim :) kimsenin bilmediği Türkiyede tutmuyor denen arabalar nedense daha güzel geliyor bana

Kaskosunu ve sigortasını 600+600 e yaptırdım. Allah kazasız belasız binmeyi nasip eder inşallah..

Bir de arkadaşlar sanroof konusunda böyle sorunlar yaşayan var mı?
    Yakıt tüketimi sizce makul mu? Ve hangi istasyondan lpg almamı önerirsiniz?
    @palpatine48 hocam size de açtığım konularda yardımcı olduğunuz iÇin çok çok teşekkür ederim sağolun..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MYılmaz4646 -- 19 Aralık 2016; 5:34:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hayırlı olsun kazasız belasız kullanın renault nun alınacak tek modelini almışsınız başkada arabası yok zaten

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: YA-KU-ZA

Hayırlı olsun kazasız belasız kullanın renault nun alınacak tek modelini almışsınız başkada arabası yok zaten

Teşekkür ederim sağolun :) Renault sevmezdim ben de, görünce çok hoşuma gitti. Donanım olarak da dolu görünce aldım hemen. Kısmetse 4-5 sene binerim en az

• hayırlı olsun allah kaza bela vermesin, 2. elde arabadan anlayana nefis araçlar var gerçekten daha siz sıfır polo 80 bin olmuş diye konu açın
  • Hayırlı olsun Güle güle kullanın
  • quote:

Orijinalden alıntı: MKVll

hayırlı olsun allah kaza bela vermesin, 2. elde arabadan anlayana nefis araçlar var gerçekten daha siz sıfır polo 80 bin olmuş diye konu açın

Teşekkür ederim hocam sağolun.. Siz söyleyene kadar aklımda yoktu valla. Mondeo, avensis falan baktım ama bu onlardan daha çok hoşuma gitti

İkinci El konusunda malesef boş olsun x marka model olsun diyenler yüzünden bu hale geldik. Bunu atmasaydım trend x focus alacaktım benzinli 2009 model. Aynı paraya üstelik. Onu satmak çok daha kolay olurdu ama binerken alacağım keyifle değişmem hiçbir şeyi. Volvo aldığımda da neden aldın Vs diyen çok oldu. Ama satılığa koydum, biri aradı yarın kaçta uyanırsın sabah gelip bakacam dedi buluştuk test sürüşü yaptı ve baktırmıyorum alıyorum bayıldım dedi. Benim ısrarım üzerine baktırdı ve pazarlıksız satın aldı :) araç temizse her türlü satılıyor

• Hayırlı olsun kazasız belasız binersiniz inşAllah.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • legendboxer kullanıcısına yanıt
    Ekskalibur kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam sağolun :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MYılmaz4646 -- 13 Aralık 2016; 14:50:10 >
  • Güle güle kullanın. merakla beklediğim bir konuydu. forumda konfor arayan arkadaşlar sık sık hangi araçlar yumuşak süspansiyonlu, hangi aracın arka diz mesafesi iyi gibi soruları sıklıkla soruyorlar. Onlar içinde aydınlatıcı ve alternatif sunan bir konu olmuş. Laguna, lancia delta almak isteyip cesaret edemeyenler için bence güzel bir seçim. arka kısımların genişliği, koltuklarının rahatlığı benzer özelliklere sahip. virajlarda biraz yatması normal. sonuçta performans ve konforu aynı anda sunmak kolay bir iş değil. mercedes, bmw, lexus, audi, volvo ve benzeri markaların premium serisinde ikisini de bulabileceğimiz otomobiller var ama fiyatları da ona göre yüksek. laguna uzun yola gidebilecek güvenli bir aile arabası.

Tutulmaması diye bir tabir bana ağır geliyor sayıca pek fazla olmamasının sebebi satış fiyatının yüksek olması diye düşünüyorum. çünkü son satılan Bravo'lar bile 72-75 bin civarına satılıyordu. son serinin 2013 olduğunu düşünürsek neden bu tarz arabaların az olduğunu anlayabiliriz. laguna'da fiyatı sebebi ile az tercih edilen bir modeldi. bugün talisman'da aynı şeyleri yaşıyor. araba gayet güzel ama insanlar o fiyatı vermek yerine daha çok satılan d sınıfı araçlara yöneliyor. marka algısı burada devreye giriyor.

bence gayet güzel bir fiyata dolu dolu bir araba aldınız. forumda bana da çok yardımcı olan insanlar oldu. birimizin bilmediği aracı diğeri biliyor. çok kararsızlık yaşamadan almanıza sevindim. Bende 1.6 multijet dualogic bravo için böyle detaylı bir inceleme konusu açmayı düşünüyorum. sizin konunuz objektif olmuş. direksiyon konusunda bence siz fiat city mode a alıştığınız için biraz sert gelmiş olabilir.

• Hayırlı olsun hocam, Rabbim kaza bela ceza vermesin inşallah. Gayet mantıklı bir tercih yapmışsınız
  • Yazmadan geçemeyeceğim bu arabanın arka stop grubu ve yapısı çok hoşuma gidiyor. kendisi de yandan bakınca bilimkurgu sevenlerin yakından tanıdığı geleceğe dönüş serisinin zaman makinesi delorean'e benziyor
  • Güle güle kullanın hocam, mantıklı bir tercih yapmışsınız.
  • konunuzu hatırlıyorum. hızlı bir alışveriş ve güzel bir tercih olmuş. focusla kıyaslamak hata olur. tasarımı çok hoş. kalitesi iyi. yol tutuşu bir volvo olmasada bu açığını konforla kapatan bir araç. tek itirazım dizeli olsaydı araçtan daha fazla zevk alırdınız. klasik 1.6 atmosferik zayıf kalıyor o kasaya. Allah, hayırlısıyla kullannmak nasip etsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: palpatine48

Güle güle kullanın. merakla beklediğim bir konuydu. forumda konfor arayan arkadaşlar sık sık hangi araçlar yumuşak süspansiyonlu, hangi aracın arka diz mesafesi iyi gibi soruları sıklıkla soruyorlar. Onlar içinde aydınlatıcı ve alternatif sunan bir konu olmuş. Laguna, lancia delta almak isteyip cesaret edemeyenler için bence güzel bir seçim. arka kısımların genişliği, koltuklarının rahatlığı benzer özelliklere sahip. virajlarda biraz yatması normal. sonuçta performans ve konforu aynı anda sunmak kolay bir iş değil. mercedes, bmw, lexus, audi, volvo ve benzeri markaların premium serisinde ikisini de bulabileceğimiz otomobiller var ama fiyatları da ona göre yüksek. laguna uzun yola gidebilecek güvenli bir aile arabası.

Tutulmaması diye bir tabir bana ağır geliyor sayıca pek fazla olmamasının sebebi satış fiyatının yüksek olması diye düşünüyorum. çünkü son satılan Bravo'lar bile 72-75 bin civarına satılıyordu. son serinin 2013 olduğunu düşünürsek neden bu tarz arabaların az olduğunu anlayabiliriz. laguna'da fiyatı sebebi ile az tercih edilen bir modeldi. bugün talisman'da aynı şeyleri yaşıyor. araba gayet güzel ama insanlar o fiyatı vermek yerine daha çok satılan d sınıfı araçlara yöneliyor. marka algısı burada devreye giriyor.

bence gayet güzel bir fiyata dolu dolu bir araba aldınız. forumda bana da çok yardımcı olan insanlar oldu. birimizin bilmediği aracı diğeri biliyor. çok kararsızlık yaşamadan almanıza sevindim. Bende 1.6 multijet dualogic bravo için böyle detaylı bir inceleme konusu açmayı düşünüyorum. sizin konunuz objektif olmuş. direksiyon konusunda bence siz fiat city mode a alıştığınız için biraz sert gelmiş olabilir.

Teşekkür ediyorum hocam :) evet hocam tüm özellikler bir arada olmuyor. Olunca fiyat yükseliyor. Artık yeşil yanınca en öne atlamak yok, yokuşlarda soldan yardıra yardıra çıkmak yok. Sakin ve konfora yönelik sürüş var :) mecburi olarak çünkü

Renault D segment konusunda zaten doğru düzgün bişey oturtamadı. Fiyat politikası yanlış olduğu için tutması zor. Talisman örneği mesela. Çok güzel görünüyor ama fiyatları iç açıcı değil

City Mode harika bişeymiş valla şimdi anlıyorum :) yolda bi farkı yok ama düşük hızda çok faydası oluyor gerçekten

Sizden de bravo konusu bekliyoruz hocam mutlaka

@Şıh Hazretleri teşekkür ederim hocam Allah razı olsun

• quote:

Orijinalden alıntı: acr

konunuzu hatırlıyorum. hızlı bir alışveriş ve güzel bir tercih olmuş. focusla kıyaslamak hata olur. tasarımı çok hoş. kalitesi iyi. yol tutuşu bir volvo olmasada bu açığını konforla kapatan bir araç. tek itirazım dizeli olsaydı araçtan daha fazla zevk alırdınız. klasik 1.6 atmosferik zayıf kalıyor o kasaya. Allah, hayırlısıyla kullannmak nasip etsin.

Evet hocam dizeli olsaydı tadından yenmezdi. Aynı model dizel 110 binde temiz bi cam tavanlı vardı. Ama xenon yoktu, kışlık lastikleri yoktu ve 41.750 ye satıldı. Ben bütçemi zorla 40 bin liraya çıkardım. O da bi yerden beklemediğim bi para geldi ondan yani :) dizel arabadan sonra atmosferik ağır geldi baya ama alışmaya çalışıyorum :)

@mr.big teşekkür ederim hocam Allah razı olsun

• Hayırlı olsun kazasız belasız sürün
    Bende laguna 2 var 1-2 yıl içersinde inşallah bende laguna 3 geçiş yapacağım

Resimleri bekliyoruz :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrcnd -- 13 Aralık 2016; 16:3:36 >
  • Aracın rengi nedir hocam acaba bej mi.Kayseriden bi ilan vardı favorilerime eklemiştim şimdi baktım yok onu almışsınız galiba :) Elimde biraz nakit olsaydı ciddi ciddi düşünuyordum o aracı.Kazasız belasız günlerde güle güle kullanın
  • MYılmaz4646 kullanıcısına yanıt
    Connect kullanan bır dayı, benim arabayı kullanırken bu araba gitmiyor, hatta 90 ı geçmiyor demişti...

• Gule gule kullanin allah kaza bela vermesin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dddr

Connect kullanan bır dayı, benim arabayı kullanırken bu araba gitmiyor, hatta 90 ı geçmiyor demişti...

Hocam ne demek istediniz anlamadım? Araca gitmiyor dedim diye mi böyle dediniz? Evet gitmiyor volvo dan sonra. Volvo ile 200 ü rahat geçiyordum sonradan farkediyodum hatta. Motoru canavar gibiydi, bu hantal kalıyor

@babapars teşekkürler hocam Allah razı olsun

@emrcnd hocam tavsiye ederim gerçekten :) Laguna Türkiye grubundasınız sanırım siz de?

Resimler de biliyorsunuz forumun kehanetini :) başıma bişey gelmesinden korkuyorum

@Mendieta58 Evet hocam tam da o araç :) dediğim gibi çıkmazsa masraflar benden Vs dedi. Baktırdım tam da dediği gibi çıktı. O da sıfır alacakmış zaten. 40 a anlaştık ve aldım :) kısmet bu işler, bakarsınız daha güzel bi araç denk gelir size de allah razı olsun teşekkür ederim hocam

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.